Чи варто розділити Україну?

Тема у розділі 'Євромайдан', створена користувачем КРЫМЧАНИН, 2 січ 2007.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

На мою думку, по крайній мірі більше 50%.

Ось думка Євгена Сверстюка:

Відомий український філософ і дисидент Євген Сверстюк вважає Західну Україну більш розвиненою, ніж Східну. Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це він сказав в інтерв'ю «Главкому». «На Західній Україні набагато вільніше. Там і розвиток більший, і взагалі культурний розвиток вищий, і був завжди вищим. Різниця в рівні спілкування, у рівні розвитку, в рівні культури, в рівні суспільних відносин» , - сказав Сверстюк. «Якщо подивитися на обличчя мера міста Харкова та мера міста Львова, то можна подумати, що це різні цивілізації. Але Харків міг вибрати пристойного мера також», - зазначив він. Сверстюк вважає, що завдання Харкова - «дорости до того, щоб вибрати такого мера собі». Нагадаємо, мером Харкова є Геннадій Кернес, а Львова - Андрій Садовий.

• Подобається Подобається x 1
  2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

продовжу думку: якщо відсоток бидла сягне 50 + 1 людина -- щоразу відділяємо?

• Подобається Подобається x 2
  3. kjk

kjk Дуже важлива персона

більшість

---------- Додано в 10:34 ---------- Попередній допис був написаний в 10:33 ----------

авжеж
    бо в такому разі вони будуть мати усю владу

4. duncan

а хто сказав, що демократія досконала?
    я чомусь думаю, що в усіх економічно і політично розвинених країнах бидла теж достатньо
    але чомусь ті країни не відділяють провінції

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

не вірю.

6. Одна суцільна білетристика,
    Ось є моя характеристика
    Усьому, що тут написали,
    І це, кажу, іще замало.

Уявіть собі картину:
    У кожній області є кілька районів, які треба б відділити від решти, та й ці кілька розташовані не поруч один з одним, а через два-три на третій-четвертий.
    У кожному районі з тієї решти є кілька місцин, які треба б відділити від решти, та й ці кілька розташовані не поруч одна до одної, а через дві-три на третю-четверту.
    У кожній місцині з тієї решти є кілька населених пунктів, які треба б відділити від решти, та й ці кілька розташовані не поруч один з одним, а через два-три на третій-четвертий.
    У кожному населеному пункті з тієї решти є кілька вулиць, які треба б відділити від решти, та й ці кілька розташовані не поруч одна до одної, а через дві-три на третю-четверту.
    На кожній вулиці з тієї решти є кілька будинків, які треба б відділити від решти, та й ці кілька розташовані не поруч один з одним, а через два-три на третій-четвертий.
    У кожному будинку з тієї решти є кілька квартир, які треба б відділити від решти, та й ці кілька розташовані не поруч одна до одної, а через дві-три на третю-четверту.
    У кожній квартирі з тієї решти є кілька людей, яких треба б відділити від решти, бо у них протилежні думки на те, що діється у країні.

Що будемо робити із цим усім?:scratch_one-s_head:

7. Bambook

Bambook Persona non grata

Чому мене вже не дивує, що Педро і Самойлович проштовхують ті самі тези, що й путінська пропаганда?

8. duncan

бо з-за кордону ліпше видно)

9. kjk

kjk Дуже важлива персона

Нажаль позволите.
    Так само як позволили обрати мером свого міста Кернеса.

Не в бидлі справа, а в тому що у нас є дві частини населення із протилежними поглядами і різним менталітетом. Окей, нас нехай більше, але з другою частиною теж треба рахуватися, нажаль, бо вони нікуди не подінуться. І навіть у випадку перемоги умовно нашого кандидата чи політсили, на порядку денному буде питання про компроміси з ними. А оскільки у нас плюралізм думок і менше стадних інстинктів - у нас як правило декілька політсил, що дає значну перевагу ним.
    Ось така демократія.
    Навіть при оптимістичних сценаріях, нам треба буде пережовувати їх не один десяток років. Ціною чого? Ціною відставання держави. Це як порівняти Польщу яка є зараз, і уявну Польща яка б мала у своєму складі Білорусь і пару областей РФ. У якій Польщі було б краще?

10. duncan

відкрию для Вас америку: у нас сусіди можуть мати протилежні погляди і бути “ментально” інакшими
    кого будемо відділяти/виселяти?
    ще раз відкрию америку: поляки не є монолітною нацією, так само, як і українці
    є поморяни/кашуби, є мазури, є сілезіяни, вісляни
    дуже багато спільного з українцями
    але є три кардинальні відмінністі
    1. польський нацоналізм властивий усім полякам
    2. одна мова (діалекти -- це діалекти, не двомов’я чи тримов’я, як в Украъны)
    3. одна домінуюча церква

11. kjk

kjk Дуже важлива персона

Там де я живу таких меншість.

---------- Додано в 14:57 ---------- Попередній допис був написаний в 14:56 ----------

Ну ці їхні субетноси (якщо їх так можна називати) це як у нас лемки, гуцули і тд. А от між нами і житєлямі Донбаса відмінностей багато.

12. duncan

по-перше, Вам так тільки здається
    по-друге, навіть якщо у когось не так -- це не причина розкидатися територіями

кашубам про це розкажіть)
    а також мазурам, які ще сто років тому польську літературну мову погано розуміли
    перелічіть, будь ласка, ці відмінності)

13. ricardo

ricardo Well-Known Member

Не дасть. Буде десь відсотків 35.

14. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Тут може з"явитися нова небезпека:
    якщо Румунія приєднає до свого складу Молдову, то питання Подністров"я стане дуже актуальним. За мінімумом - тамтешні біженці кинуться до України. За максимумом - весь той галімий край буде до нас проситися. Раші вони за великим рахунком непотрібні, а нам... перспектива отримати більш як півмільйона совкових гоблінів із промитими мізками...

15. Boris_Kiev

Бамбуче, щось не так?
    Вам мало приєднаних східних "пролєтарських" областей?
    Може ще Кубань з її "ряжеными" хочете мати у складі України?

Я однозначно не хочу. Далеко не кожний носій прізвища Шевчук є українцем.

16. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Так чи інакше, а Україну поділять і без вас рано чи пізно, бо триматися купи те недороблене біле з чорним вічно не може.

17. Bambook

Bambook Persona non grata

У мене все так. Я нічим не обгрунтованих страшилок не пишу. Чесно вісім років на політолога-міжнародника вчився, тому таку дурню навіть обговорювати не хочу, просто висловив своє "фе" щодо цих політфантазій...

18. Boris_Kiev

Мабуть не Ви один вчилися на політолога. Інші теж вчилися і мають авторські шпальти. Тут лише час покаже хто виявиться правим. Але бути готовими до такого повороту подій не зайве.

19. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

В Локке вчились,чи в Гарварді? Мєчта-а-атєлі... з журналу "Егоїст"! ;)

20. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

Боротьба по-усуненню національних сил від владних структур продовжується,товариші!
    (Л.Троцький)
    http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/044170/
    Якщо так і далі піде,то...то "пpocepeмо" і цю революцію,товариші!
    (націоналісти України)
    :cry:

Останнє редагування: 9 січ 2014
а де твій аватар? :)