Дівчатка доброго дня! Хотіла б дізнатись думку спільноти, можливо є хтось, хто стикався з подібним.. Отже я планую піти на курси манікюру. Зараз знаходжусь з молодшою в декреті, і якраз є час. На жаль не здобула вищої освіти, бо в 17 років не про те думала, і нема було кому по дупі надавати. Народила старшу доньку в 18, молодшу в 26. Зараз маю 27 років. В 2007 закінчила училище по спеціальності "кухар - кондитер" , але це тільки називається, що закінчила, а взагалі просто відходила. З теперішнім чоловіком м'яко кажучи відносини не дуже, і єдина моя мрія стати фінансово незалежною, щоб не мусила його терпіти, а могла своїх дівчат поставити на ноги самостійно, і надати їм достойне майбутнє. Посиділи ми разом з мамою та подумали, що єдиний вихід для мене, це піти на курси манікюру, ну а далі вже звісно по мірі можливостей вдосконалювати майстерність. Наскільки я перечитала все, що знайшла про це, то усі хвалять або майстра Ірину Думин, або школу Іванни Пиріг. Хотіла б взнати куди ліпше податись? Чи дійсно вони сприяють працевлаштуванню? І чи в змозі ця професія втілити мою мрію ( звісно з часом). Буду дуже вдячна всім за відповідь.
Тому що оскільки я після школи завалила іспити в універ, батьки мене відправили в училище просто, "щоб рік не тинялась без діла", а на наступний би знов пробувалась в універ, але я за той рік встигла завагітніти і вийти заміж і вже не до універу було, а в училищі я майже не з'являлась, та й професія ця мені не до душі.
Досить швидко можна навчитись, і зразу йти працювати, а якщо питання чому манікюр а не наприклад перукар, скажу чесно - волосся все таки дуже страшно зіпсувати)
життя так показує, що мрія збувається тільки тоді, коли людина робить свою справу, знаходиться на своєму місці то й виходить, що один дістає успіх нанизуючи намисто, а інший із освітою юриста усе життя жебракує і це не просто філософія, це реальність я особисто знаю людей як з однієї, та і з іншої категорії Ось, наприклад, хлопець вчився в Харкові на економіста Каталог модных аксессуаров от Lazar Авторская бижутерия дизайнер Роман Лазар. роман лазар - Google-Suche ну, невдах які вибирали професію через корисні підрахунки, а не серцем постити не буду То ж Вам не тут запитувати треба, а в свого серця дізнатися, що є Вашою справою, якою ви мрієте займатися
Та чого... Пані має рацію, та справа й дійсно не складної кваліфікації. Майже кожна жінка може того навчитися, а коли ще до малювання хоч трохи є хист, то й тим паче. Справжня складність у тому, щоб потім реалізувати те вміння, напрацювати клієнтуру. І коли справа не по серцю, то далі витрачених на курси коштів діло не піде.
Прибирання доречі супер перспективний бізнес, і конкуренція значно нижча ніж в макіяжі....десь по ютубі ходять ролики тьоті яка на прибиранні заробила кілька міліонів доларів, а починала теж як самотня мамаша без грошей і освіти...
Мене, чесно кажучи, трохи зачепило легковажне відношення, "боюсь зіпсувати волосся", а поміж тим руки - також візитка, а невміло зроблений манікюр візитку вміє добряче попсувати, я вже не говорю про різні там грибки і інші шкірні захворювання, тут вже не в малюванні справа. Зараз взагалі тенденція прослідковується "хто не має що робити - робить манікюр", і це добряче псує авторитет цього сервісу.
Грибки - то питання гігієни й охайності. Тим паче, пані на курси зібралася, а там про те їй розказуть. Вона ж не каже, що збирається те робити не навчившись. От якби вона збиралася лікарем працювати після одних лише курсів - то було б дивно. Якби косметологом хотіла стати, то повинна була б закінчити училище з професії медсестра. Але ж манікюр того не вимагає
я вважаю, що не через легковажнісь. Дівчина просто повторює розхожу думку. Давайте зробимо скидку на те, що в дівчини немає зовсім ніякого досвіду роботи. Вона змолоду з дітьми. Точніше, вона має лише досвід роботи мамою і те теж заслуговує на повагу. От тільки зарплатню за те не платять, а вона розуміє, що доведеться самотужки годувати дітей.
Не смію питати, а зараз є кому? О, мама хоче тіко добра.. Нє? Мама як відноситься до теперішнього? Вирівнювання нігтів качалкою, художній розпис блендером.... Ща то модно, дівчита ))) Щось підозрюю, що після стількох років сидіння вдома ту дівчИну тошнит від прибирання. А до роботи має троха лежати душа, бо інакше то буде мУка. Де то Ви бачили, жеби на руках писало як звати дівчину, її номер телефону та імило?! Тому що це одні з найдешевших і найшвидших курсів. Посмикати наждачнов пилочков і перемалювати з малюнка легше ніж інші викрутаси. Нігті легше виправити, ніж відрізану зависоко чолку!? Чи я чогось не знаю? Боятись зіпсувати можна все. Починати ж потрібно з чогось. Тут я більше підтримую Wolandija_ю. Не вибирайте довго. Йдіть куди простіше. Довчитись можна і з часом. Потім самі зрозумієте куди вам краще. Нєа. Все ситуативно. Манікюрщиків зараз чи не більше ніж "менегерів". На мрію тре пахати, пахати і пахати (ну або декому підходить красти ). Маю пару знайомих дівчат, які теж би лиш себе жаліли, і замість напружитись маталають язиком як би то добре було заробляти. Щось далі місяця-двох ніц в них не виходило. Ну але, ... Вас я не знаю, можливо це хвилинний жаль до себе був? Чи ні? Вау-у-у. Ото простиняку настрочив ) Трохи заховаю під спойлер
Ви чогось не знаєте. "Чолка" відросте, а от після пошкодження матриці є ризик, що ніготь буде відростати пошкоджений. Назавжди. Звичайно. Але треба серйозніше підходити до вибору. Ну і щоб добре заробляти треба бути найкращим.
Значить відповім всім зразу! 1)Манікюр як я й писала мені видається прибутковою справою, чому саме манікюр? Були колись дві мамині знайомі, які теж з курсів починали, одна тепер в Києві працює, інша за кордоном, і на все це заробили саме манікюром! 2) Досвід роботи в мене є з 18 до 26 років. В основному працювала продавцем, причому всі клієнти завжди казали, що більш приємнішого продавця ніколи не зустрічали! Була менеджером в інтернет магазині. Але я вважаю, що продавцем важко одній потягнути двох дівчаток фінансово! 3)Жалю до себе в мене ані краплі немає, а якщо хтось побачив в моїх словах подібне, то вибачайте,можливо не правильно сформулювала свій пост. Ніколи себе не жаліла, тому що те в якій я зараз ситуації, це колись мої невірні рішення, а не то що хтось мене образив, чи хтось винний в моїх помилках! 4) Взагалі суттєвої поради я ні від кого і не почула тут, крім дивних осуджень, і якоїсь невихованої пані, яка писала, що мені і в прибиральниці зась іти. Всім дякую, хоч посміялась, що всі такі авторитетно - розумні, а по суті ніхто нічого і не написав.
Така тенденція років п'ять вже, манікюрниць як гною, на німцях кожна русацька лузерка без нормальної освіти, але з амбіціями лізе когті малювати, і всім розказує з понтами шо вона приватний підприємець, гиги. Німці сміються, шо русачки або прастітутки, або нігті людям стружать.