Чи варто бути сильною/сильним?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Liliyah Romanova, 25 бер 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Чи варто бути сильною/сильним?

Він і Вас не жалітиме, як виросте....

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Миху, ви то в чорних окулярах читаєте?
    Я його просто навчила, що плакати можна лише тоді, коли болить. А діди-баби вчили плакати без причини. Якщо він плаче, то я знаю, що болить, а не невідомо чого, а я маю невідомо як шукати причину. Якщо ж він шукав ґудза і знайшов, то так йому й кажу, що жаліти не буду, бо він за тим шукав. Він тоді каже "перепрошую", я його притуляю до себе, секунд на 10 максимум, бо далі він жене далі і забуває, що щойно щось боліло.

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Лілю, плач розмякшує душу.

• Подобається Подобається x 1
  4. Liliyah Romanova

Та добре, якщо то плач щирий, а не намагання маніпулювати.

5. Тиверець

Тиверець Active Member

Дитина-робот...

6. Ірена

Ірена Well-Known Member

та що ви таке кажете? батьки мають виховувати силу і волю в дитини.
    я знала такого хлопчика, якому мама шнурувала шнурки до самої школи. в школі йому шнурувала шнурки одна дівчинка, бо шкодувала його. а потім, коли виріс, він став... моїм чоловіком. а я шнурки зав"язувати 2-метровому лобуреві не хотіла...
    сталося, те що сталося.
    то може, було би ліпше, коли він плакав від безпорадності над шнурками, а мама повернулася і вдала, що не чує?

7. Liliyah Romanova

Не стільки дитина-робот, скільки дитина-шило. Я би хотіла мати хоч половину тої енергії, що він має. То таке шпарке, всюди влізе. І плакати йому часу нема. Пожаліла я його, він дістав свою порцію позитивних емоцій і все. В нього часу нема, аби обніматися (оцього я мусіла навчитися, бо він сам приходить притулятися і лише стільки, скільки хоче, і тільки спробуй його затримати), йому світ пізнавати треба, ну і відповідно, трошки руйнувати, трошки будувати.

(Пане Тиверець, а я думала ви лише copy-paste вмієте робити, а ви ще й самі пишете... Небагато, але вже прогрес. [​IMG])
    Додано через 47 секунд
    Купуєте йому капці без шнурованя? [​IMG]

• Подобається Подобається x 4
  8. Ірена

Ірена Well-Known Member

та нє. то все було набагато трагічніше, ніж шнурки - ми розійшлися (то був перший шлюб).

9. Liliyah Romanova

Сумно... [​IMG]
    Але то факт, що є такі мами, що добре вміють поламати і ще чиєсь життя, раз своє не вміли полагодити...

10. Тиверець

Тиверець Active Member

мабуть причина була не у шнурках...

11. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

іноді важливо бути сильним для того, щоби допомогти іншим, більш слабким людям.

12. Ірена

Ірена Well-Known Member

з шнурків усе починається

Додано через 56 секунд

і велика є біда, коли людина думає, що вона сильна і допомагає, а насправді, вона слабка і жаліє...
    не варто плутати

13. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

так. але якщо не жаліти дійсно, а допомогти, то буде щастя:)

14. Ірена

Ірена Well-Known Member

іноді й хірурга вважають різуном, бо скальпель тримає, а насправді скільки сили йому треба, щоб тяти по живому...
    то, звісно, образно, та все ж...

• Подобається Подобається x 3
  15. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Моя думка. Людина повинна бути сильною, морально, але в міру. Життя в нас таке, якщо не будеш сильним - пропадеш! Навіть так скажу - не сильною, а знайти золоту серединку. Треба бути сильною - значить сильна і впевнена в собі, дати слабинку - значить показатися слабенькою...
    На рахунок фізичної сили! Я за те щоб сильними були чоловіки, а ми біля них маленькими і беззахисними, але щоб могли постояти за себе словом!

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

а то не є антоніми, між іншим. М"яка людина - скоріше добра, антонім - жорстка (або жорстока). А сильна особистість - то до того не має жодного відношення до мягкості чи жорстокості. Наприклад, художник, композитор з світовим імям не означає, що він жорсткий, він скоріше всього буде мягким, звичайно, якщо Ви маєте на увазі військового полководця, наприклад Сталіна, чи Гітлера, то воно десь відповідає.
    Я думаю, що як ми, батьки, будемо відноситися до дітей, так і вони в майбутньому до нас і вони приблизно так само будуть і до своїх дітей.
    Любов до дітей теж має бути розумною, тобто такою, щоб дитина не маніпулювала нами, бо така "любов" зашкодить. Доречі, навіть, якщо дитині 20, а батькам 40.

Додано через 5 хвилин
    трохи не згоден. Біда не в слабинці. Сильна особа - це та, яка сама собі і для себе може визнати свою неправоту, поразку, помилку... оце є сила.
    А взагалі, сильних людей не зустрічав, нема таких... є звичайні і безвольні.

17. Liliyah Romanova

А я й не кажу, що антоніми. [​IMG] Просто для мене м"яка людина і слабка - то дуже схожі речі. А людина добра - це добра. Сильна людина теж може бути доброю, але не конче м"якою.
    Як на мене, то в тому плані воно йде, як стріла. Тобто, як моя дитина бачить, що я ставлюся до своїх батьків, таке відношення і я потім матиму. А до своїх дітей - так, як ви написали.
    Мені колись бабуся файну оповідку розказала. Про чоловіка, котрий не шанував своєї тещі, яка жила в нього в хаті й не дозволяв їй їсти за одним столом з усіма. Натомість вона мала своє "коритце" біля порога. І якось чоловік побачив, що його маленький син щось майструє, бавлячись на подвір"ї.
    - Що робиш, синочку?
    - А то я тату, вам коритце майструю, таке як ви бабусі дали. Як я виросту, то будете мати з чого їсти.

Додано через 1 хвилину
    [​IMG] Власне, дитина не є лялькою, ані "маленьким богом", вона є такою ж людиною, як ми, тільки ще потребує допомоги.

Додано через 7 хвилин
    Йой, треба брати тлумачний словник. [​IMG]

Додано через 8 хвилин
    Буду капосна. Ви непослідовні. [​IMG]

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Є...
    сильні...

• Подобається Подобається x 5
  19. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

діти і дорослі мають різні причини для плачу...
    всьому свій час, з тих причин, з яких ви плачете, ваша дитина плакати не буде - вона їх не розуміє

20. Liliyah Romanova

Миху, невже ви - звичайний? Я глибоко розчарована...

Додано через 1 хвилину
    Гелено, то моя помилка. Я там мала написати, коли БОЛИТЬ, а не коли батьки.

а де твій аватар? :)