Чи варто бути сильною/сильним?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Liliyah Romanova, 25 бер 2008.

1. Lady

Lady Well-Known Member

Відповідь: Чи варто бути сильною/сильним?

мій тато сильна людина, деколи мені здається що він її не завжди правильно використовує і що ця сила заважає йому нормально спілкуватись з людьми. Думаю він занадто переоцінює свої можливості щодо своєї сили і від цього сам страждає.

найсильніша людина частіше всього це лідер, а лідери беруть на себе велику відповідальність і обов"язки тому і найчастіше ці люди найбільш самотні, навіть не в прямому розумінні цього слова а душевно самотні. ІМХО

А чи варто бути сильною людиною? Думаю варто але непереоцінювати свої можливості бо інакше це дуже важко. Але якщо ти сильна людина і в якийсь момент відчуваєш що ця сила тобі як тягар то має бути поряд людина яка в цей момент допоможе далі тобі бути сильною.
    Мій чоловік говорить що я сильна але бувають моменти що я відчуваю сильне емоційне напруження і він мені допомагає не опускати рук, за що йому дуже вдячна.

• Подобається Подобається x 6
  2. Ірена

Ірена Well-Known Member

наші (місцеві) ще "цікавіші"

3. mamatu

mamatu Well-Known Member

сильною бути обов"язково, але афішувати це - ні.
    мене життя стільки раз "било ломом" - нічо, тримаюсь.
    правда добре життя розніжує, та я не даю собі розслабитись.
    а ще слабкість - це лінь, а лінь я не люблю. особливо в собі.

• Подобається Подобається x 8
  4. mavka

mavka Well-Known Member

О! З цим я дуже згідна, хоч Ви й не виокремили ту думку так, як вона заслуговує. Гілочка свіжа - гнучка. Тому вона сильна. Людина, яка вміє бути гнучною в складних обставинах, теж сильна людина. Людина штивна, закостеніла у своїх принципах, поглядах чи навіть віруваннях й переконаннях - слабка. Так вважають на Сході.

На жаль, Лілю, це не найвдаліша інтерпретація цитати. В ній мова йде не про самотність. "Who stands alone" - той, хто самодостатній, хто може стояти один проти громади, щоб відстоювати свої переконання самотужки. Так вважають на Заході. :)

А самотня людина не завжди вважає себе сильною і не завжди нею є.

• Подобається Подобається x 7
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та я знаю. Але от шукала переклади, то в перекладах чомусь саме так. Тому я волію англомовну версію, що українська передає неточно, викривлено.
    Дивина, ніби я й дала це зрозуміти в дописі. Трудно називається.

• Подобається Подобається x 1
  6. mavka

mavka Well-Known Member

Ви ж вивчали українську в університеті - могли б підібрати багато інших слів. але не "самотність". :)

7. Liliyah Romanova

Вирішила взяти "офіційну" версію.
    Якби перекладала з оригіналу і мала авторське право.... Може, би зробила інакше. Отака я принципова. ;)

8. сотник

сотник Well-Known Member

1 кор. 1: 31 "Чтоб было, как написано: "хвалящийся хвались Господом".

Ваша мысль, по моему глубокому убеждению, верная.
    Вспоминая, обдумывая кардинальные перемены в своей жизни и в своем "я", в этом уверился. И в большей мере на тех случаях, когда менять жизнь и себя не намеревался.
    Внезапно, как снег на голову, обрушивались, вставали пред ... мало сказать, трудные обстоятельства, которые и осмыслить, и оценить не было ни возможности, ни времени. Надо было вытерпеть, выстоять во чтобы то ни стало.
    В одном случае по молодости, по незрелости даже стал гордиться собой, потому что вроде было чем. Потом понял, что я не был способен "сам" сделать "то", что "сделал". Мою судьбу решили, оберегли душу силы свыше, не боюсь сказать, божественные.

9. Ganna

Ganna Member

Сила і слабкість - то дуже відносні поняття.
    Деяким щоб бути сильним треба бити дитину, дружину, а то і чоловіка (ну якщо не бити, то принижувати). Насправді слабших нема людей.
    Декому ставлять за слабкість захист, опіку та увагу. Хоч для того щоб тримати на своїх плечах чиєсь небо треба бути надсильним.
    Сильним/сильною бути варто. Неодмінно треба. Але в міру своїх можливостей, коли сили вичерпуються їх треба поповнити (в кожного є своє джерело).
    Часом люди здатні піднятися над своїм "лімітом міцності", при особливих обставинах. І цей новий "рівень" "зберігається" назавжди :)

• Подобається Подобається x 2
  10. Liliyah Romanova

Це слабкість. Притому докорінна. Сили в тому нема ні на краплю.
    У людей комплекси, тому не розрізняють, що таке слабкість, а що сила.

11. Ganna

Ganna Member

Вельмишановна п.Liliyah Romanova
    Де ви побачили що я пишу - це дійсно сила? Я пишу - декому так здається. Далі йде поянення - нема слабших людей!
    Так само і тут, приклад - і моя думка з цього приводу.
    Я не дуже розумію ні Вашу оцінку, ні претензії до неї

12. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

я не думаю, що люди народжуються сильними чи слабкими
    думаю вони такими стають залежно від життєвих обставин - когось життя змушує стати сильним, когось слабким в різних розуміннях цього слова

разом з тим - сильні люди не завжди сильні, слабкі не завжди слабкі
    а бути сильною/сильним звичайно, що варто, навіть життєво необхідно
    життя - це боротьба в широкому розумінні цього слова, а сила в боротьбі дуже помагає :)

Додано через 3 хвилини
    + 1 :)

• Подобається Подобається x 5
  13. Ірена

Ірена Well-Known Member

та нє, задатки характеру у всіх якісь є. он малі діти: комусь щось невдається, і він в плач, а друге - закусить губу і йде до мети...
    просто оточення потім справді грає свою роль:)

• Подобається Подобається x 4
  14. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

хм... справді, може і так :)

15. mamatu

mamatu Well-Known Member

вчора мала ситуацію стосовно цієї темки й ще раз переконалась, що сильною треба бути обов"язково.
    на слабку людину завжди знайдеться маніпулятор, який скористається цією слабкістю. а слабка людина нізащо не схоче брати на себе відповідальність та провину, звалюючи все на обставини.
    я не уявляю, що зможу збожеволіти (хоча не зарікаюсь), адже мушу пильнувати своїх діток. адже божевілля це також свого роду слабкість та небажання боротися з життєвими ситуаціями. ІМХО, легше завжди піти від реальності.
    хоча ситуації різні бувають.

16. Liliyah Romanova

Психологи це інакше трохи пояснюють. Дитина грає дорослого, коли їй це вигідно, і так само грає слабку дитину, коли вона бачить, що оточення для цього відповідне. Пам"ятаєте із галицьких анекдотів?
    - Петрику, що з твоїм коліном?
    - Я впав.
    - І плакав?
    - Ні, навколо нікого не було.

• Подобається Подобається x 4
  17. Ірена

Ірена Well-Known Member

може і так, може, і ні. я не психолог, але коли згадую поведінку своїх однолітків у дворі і хто з кого, і який виріс, то думаю, що характер закладується, бо рідко хто змінився кардинально:)

18. Liliyah Romanova

Я говорила про дітей менших. З тінейджерами інакше.

19. Ірена

Ірена Well-Known Member

з малих виростають більші. і зазвичай хто в пісочниці "я сям!" такими і виростають. то ж особистості від пелюшок.

20. Liliyah Romanova

А про що сперечаємося? Я з вами цілковито згідна. [​IMG]
    Просто є певна поведінка, викликана зовнішніми факторами. Батьки можуть виховати як сильну особистість, так і м"яку. Залежить, наскільки вони старатимуться від усього захистити.
    З мого малого мало не зробили м"якого, коли була змушена лишити його з батьками на якийсь час. Падав - піднімали, плакав - жаліли. Я на таке не реагувала, не жаліла, якщо більшої причини до плачу не було, тому хотів чи ні, а мусів пристосуватися до нових умов і він тепер усе сам.

а де твій аватар? :)