Чи варто бути сильною/сильним?

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Liliyah Romanova, Mar 25, 2008.

1. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Відповідь: Чи варто бути сильною/сильним?

...«Що, болить?» — мене питали
    Але я не признавалась —
    Я була малою горда,—
    Щоб не плакать, я сміялась...
    (Леся Українка)
    З дитинства люблю цей вірш.

Я стараюся бути сильною. Ніби вдається. Я не люблю показувати свої емоції, переживання на людях, особливо чужих. Як на мене, то сила полягає в значній мірі у впевненості в собі: якщо ти впевнений в своїх діях, рішучий, то люди вважають тебе сильним, і навпаки.
    Мій чоловік сильна особистість. За роки знайомства встигла навчитися бачити, коли в нього якісь труднощі. Тоді намагаюся бути сильнішою і допомагати йому. Якщо ж проблеми у мене, то завжди можу поплакатися в його маринарку і сподіватися на допомогу чи мудру пораду.
    думаю, що сила полягає не в самій силі, а у вмінні її застосувати і не переоцінити свої можливості.

• Подобається Подобається x 11
  2. Zonder_ofecir

Zonder_ofecir Well-Known Member

Ще можна казати сила мудрості і розуму! Без фізичної сили а з інтелектом і мудрістю можна прожити. Проте без розуму а з фізичною силою так це станок на підприємстві. Трактор в полі, що задасть майстер те він і виконує!

• Подобається Подобається x 1
  3. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

"Але Бог вибрав немудре світу, щоб засоромити мудрих, і немічне світу Бог вибрав, щоб засоромити сильне,
    і простих світу, і погорджених, і незначних вибрав Бог, щоб значне знівечити,
    так щоб не хвалилося перед Богом жадне тіло." 1 Кор. 1:27-29

я думаю так, що самому себе змінити не можна. хіба ззвоні. для змін внутрішніх має бути щось набагато вище, ніж людське бажання змінитись(хоча і воно також, але не сама лише воля людини).

Додано через 2 хвилини
    щодо чоловіків та жінок - бздури.
    ніхто не сильніший. в різних ситуаціях вони по-різному поводяться і через те проявляється їх сила і слабкість по-різному.

а ще сила полягає і в тому, щоб вміти визнавати свої поразки, промахи, неправоту. бо неможливо виправити помилки, якщо її не визнаєш. це - також сила, по-моєму...

• Подобається Подобається x 8
  4. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

звісно :D поводяться по різному: чоловіки спиваються, жінки дітей на ноги ставлять

• Подобається Подобається x 6
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є такий плакат: "ніколи не здавайсі" з жебою....

А коли серйозно: наша сила - у нашій вірі.

• Подобається Подобається x 3
  6. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

:) це - не правило. знаю особисто кількох чоловіків які самотужки прекрасно поставили діток на ноги. і в тому були сильні.

• Подобається Подобається x 5
  7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Є різні люди які по-різному акліматизуються в надзвичайних обставинах і мобілізуються відносно ситуації.Як на мене,то по досвіду більш сильні жінки.Кажуть сила жінки в її слабості,але це в відносинах з чоловіками.А на самому ділі в екстремальних умовах,мені здається що жінки скоріше опановують себе і не так розгублюються як чоловіки.Є ясно що і винятки.

• Подобається Подобається x 2
  8. Ірена

Ірена Well-Known Member

в мене часом чоловік просить : дай мені побути слабким, бо дуже втомився...
    але якщо натура "мятежная", то ти до нього молись - нічого в нього не вийде. не зможе сильний бути слабким і навпаки...

9. Текіла

Текіла Member

Щодо психологічного аспекту питання, то насправді жінки знайчно сильніші псиїхологічно від чоловіків. Вони можуть "ламатись" часто, але швиджко відновлюються, натомість коли зламався чоловік. то на мою думку це вже справді для нього серйозно та жосить таки важко.

А сила жінки часто полягає і в стереотипі про її слабкість.

• Подобається Подобається x 6
  10. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Це все залежить від людини. У мене мама панікер, і ще про кількох коліжанок можу сказати те ж саме. Вони панікують, коли стикаються з новими ситуаціями, коли щось загрожує їхнім близьким людям.
    Мій тато панікувати і переживати може всередині. Я колись захворіла, мами поряд не було (зазвичай вона займається хворобами і дікуванням)температура була під 40 і трималася два дні з перемінним успіхом. Тато був спокійним, я б сказала дууууже спокійним. Лише потім я помітила, що він за тих пару днів посивів страшенно. А мама потім розказала, що творилося в нього всередині - буря. Цей прояв сили був надзвичайно потрібним мені тоді, бо якби тато почав панікувати, то було б важче нам обом.

• Подобається Подобається x 8
  11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Найчастіше про це говорить хтось, а людина просто є, яка є.
    О, тут якраз цікавий момент. Адже від нікого нічого не чекаєш. Окрім людини найріднішої, яку постійно підтримуєш і в якийсь момент чекаєш того самого, а ... нема.
    Найбільш вдалим мені видається тут порівняння із мамами. Багато з них посилено опікуються дітьми та чоловіком, коли вони хворі, проте, коли захворіє мама, опікуватися нею нема кому. Чому? Бо всі звикли, що вона сама все може. Мабуть.

Додано через 1 хвилину
    І в чому ж тут стереотип? ;)

+10!
    Гордість - це слабкість!

Знаю одного чоловіка. Внутрішня сила дуже відчувається.
    Проте це такий собі вовк-самітник.
    Тільки, якщо раптом відчує, що хтось бачить більше, ніж би він хотів, зникає на довгий час. Усі труднощі переходить із зухвалою посмішкою. Почуттів же ніколи у нього не побачиш. І що дивно. Людина не робот ніби, а відчувається, що непробивна, хоча є Людиною на всі 100.

І ще одне.
    Дуже люблю вислів Ібсена, що найсильніша людина та, котра найбільш самотня. Хоча, англійська версія мені більше подобається, ніж українська.
    The strongest man in the world is he who stands alone.

12. bora

bora Well-Known Member

І як так хворію - на ногах, бо сама колись казала, що в жінки вищий больовий поріг)) Тож до 40 градусів температури а я зупки варю))
    Ну але я тим абсолютно задоволена - терпіти не можу валятись хворою, гнітить нічого не роблення. Так само і мама. Це справа звички.
    А як вже відчуваю, що потребую допомоги то добре нагримаю на чоловіка, бо інакше не здогадається, що я ледве ноги волочу:) Просто на таке не варто ображатись, мабуть. Бо близькі можуть не зрозуміти що тоді взагалі від них хочуть.
    Покиснути я собі дозволяю тільки коли справжніх проблем нема, бо коли вони є -нема на то часу.

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

+100

14. Ірена

Ірена Well-Known Member

мені цей вираз теж подобається, але відразу згадується те, що бандити і бізнесмени великі іноді бояться дітей заводити, щоб не бути вразливими...

15. Liliyah Romanova

Цікаво, а мені завжди здавалося, що саме для них сім"я - це святе і мус бути. Бо нащо тоді жити?

16. bora

bora Well-Known Member

Це бандит-аристократ кичиться родиною. І то, на показ. Живуть вони для задоволення, іноді - кайфу. Зазвичай одружуються з "дівчиною нізвідки" щоб багато не вимахувалась і вчать її жити, як йому забагнеться того. включаючи побої і т.п.
    Цінності в них викривленні, то що можна в сім"ї від таких чекати.
    Бізнесмени троха лояльніші, але часом складно відрізнити одних від других))

17. Ірена

Ірена Well-Known Member

мені також здавалося, але то не так.
    як почнуть дитинкою шантажувати, то тре давати грошики, і тут навіть міліція не поможе, бо вс ж свої...
    ... а от грошики для них і є головне.
    правда є і інші, але ті вже йдуть до кінця і стріляють або себе, або когось

18. Liliyah Romanova

А я би сказала, що азарт. ;)

19. bora

bora Well-Known Member

Коротше, аби знати треба в них спитати..хто ризикне?:)

20. Liliyah Romanova

Знаю одного. Цікава була відповідь:
    I don't f... about money, I just f... about the game.
    Нецензурні слова мусіли бути. :)

а де твій аватар? :)