Чи треба розділяти Україну?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Бійцівська Рибка, 14 лют 2010.

?

Чи треба, на вашу думку, розділити Україну на кілька держав?

1. Так, і негайно

24,6%
  2. Так, але не зараз

3,7%
  3. Ні в якому разі

60,3%
  4. Важко відповісти

11,4%
Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Щось Ви не в ту стєпь...
    ОУН виникло, якщо вірити Є.Коновальцю, із організації УВО, як легальний її підрозділ, яка в свою чергу виникла аж у далекому 1920-му році. НСДАП виникло тодіж. Точніше в 19-му році. А самий заклятий їхній ворог ВКП(б) (РСДРП) - ще в 19-му сторіччі. Виникає питання: навіщо брати за взірець ідеї ворога? Відповідей дві: або на той час ця структура і ці ідеї були найпрогресивніші і единоправильні, або ОУН такий самий злочинець як ВКП(б).

• Подобається Подобається x 2
  2. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Вибачте, але притягнуто за вуха:sad:...

• Подобається Подобається x 1
  3. VasMT

Тому, що ОУН мобілізувало населення в УПА примусово.
    Памятники Леніну будувала держава. Партія сказала побудувати, СМУ №156 зробило... :))) А у Львові дотепер памятник Бандері не можуть скінчити... Не знаєте чому? :mocking:

---------- Додано в 22:47 ---------- Попередній допис був написаний в 22:44 ----------

Абсолютно ні. Прочитайте Постанови ІІ збору ОУН, "25 пунктів" НСДАП і программу ВКП(б) 1919-го року... Під копірку :)))

• Подобається Подобається x 3
  4. smeet

smeet просто спілкуюсь

Спочатку Ви ніби невинно констатуєте факти. І навіть в цьому Ви хитруєте. Де Ви взяли окрему націю русинів. Русини-це предки українців і росіян і білорусів. Ви спеціально не вживаєте слова українці, замінюєте прихильники українства, це звісно не робить Вам честі, я ж не кажу московити, а кажу росіяни. Друга, м"яко кажучи , неправда-"используют русский язык для общения как между собой так и внутри. Причем используют его естественно, без всякого административного принуждения." Про це вже багато говорилось, і я не буду Вам приводити в приклад Валуєвські укази і радянську пропаганду про "язык межнационального общения". Дійсно в Росії, суверенній державі, яка є домівкою багатьох націй і народностей,мовою міжнаціонального спілкування має бути російська, хоча по кільксті жителів, її доганяє татарська, але ми живемо в суверенній державі Україна і у нас є інша схема. Я думаю Ви не будете заперечувати, що на Україні все-таки найбільше українців, від імені яких і бере свою назву держава, логічно буде, щоб у цій державі всі нації і народності комфортно себе почували, мали можливість спілкуватися і розвивати свою мовну практику рідною мовою, і мовою міжнаціонального спілкування була б українська мова. Я думаю це справедливо, так як і в Росії.Я не проти культурної автономії (не політичної, а культурної). Я за те, щоб Ви мали можливість розмовляти своєю мовою, вчитись на ній в школі, але я за те, щоб Ви так само, як культурна людина, як людина , яка поважає народ, з яким поєднала свою долю волею обставин, вивчили поряд зі своєю мовою і мову міжнаціонального спілкування в державі Україна, державну мову-українську. І не треба ділити Україну, цього Вам не дасть зробити ніхто, ні українці, ні ті неукраїнці в яких в Ураїну вкладено дуже багато бабла( звиняйте кажу на мові цієї влади-не українській не російській-на їхній)

---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:42 ----------

Ви третього не бачите? А може керівники ОУН вважали , що :
    А це трохи міняє Ваш вирок.:)
    Ще скажу сентенцію цього часу, яку партію не створюй виходить КПСС;) Коли я інколи аналізую роботу центральног апарату деяких українських партй, то в мене таке враження, що там працюють всі бувші співробітники апарату ЦК КПУ.

---------- Додано в 00:19 ---------- Попередній допис був написаний в 00:01 ----------

До VasMT.Пане Василю. Поясніть мені логіку своїх дій. Ми зВами приблизно одного віку. Вчились у школі приблизн в одинаковий час, не сказав би, що у мене хтось з родини брав участь у ОУНівському русі-дід був застарий, батько замолодий. Хоча і один і другий відчув на собі вплив і ястребків і бандерівців, бо проживали на хутірці біля лісу в самій гущі подій.Вдень приходили в двір одні, вночі інші. І ті і ті хотіли їсти.Якби не дав одним або іншим хто зна що б було.От і приходилось в тій каші жити. Між іншим у мене в Стрию живе дядько. Так от одного разу, ястребки знайшли криївку з партизанами.Але самі йти на штурм не хотіли-боялися звісно.Отож вони зловили мого дядька, який в той час був 10 річним хлопчиком і заставляли, щоб він ліз в криївку і сказав тим хто там був,щоб вон здавалися. Хоч йому було 10 але він розумів,що коли буде лізти, зможе дістати кулю в лоба.Відповідно він не захотів. То ястребки били його по спині різками так, що зробили криваве місиво. Рубці є аж до цих пір.
    До чого це я. Особисто у мене немає такої великої любові до всього радянського.Хоча я теж служив в армії під чевоним прапром, але він для мене нічого не значить, щоб так переживав. що його не вивішують а день перемоги.Мені він рівнобедрений. І я не дуже розумію, тих пристрастей, що розгорілись навколо нього. Так само було з гергієвськими стрічками в минулий рік.Чому люди такі фетишсти? Мені інколи незрозумла Ваша позиція.:) Ваша ностальгія за СРСР.

• Подобається Подобається x 6
  5. Nevermind

Nevermind Просто персона

6. smeet

smeet просто спілкуюсь

7. VasMT

Абсолютно ні. Якщо ВКП(б) - злочинці, то злочинці і всі, хто зліплений по "образу и подобию". Якщо хтось взриває пам"ятники політвождям ВКП(б), то відповідно потрібно взривати памятники ОУН. Якщо Ульянов, Шикльгрубер злочинці, то злочинець Коновалець. Тертіум нон датур...
    Логіка проста. Якщо Ви помітили, то я намагаюсь заперечувати нацикам словами їх же бонз, твердження нацюків, цифрами їз їх же, нацюковьких джерел... Намагаюсь пояснити, що злочинна пропаганда і культивація націоналізму=фашизму=комунізму=нацизму брехлива в основі, злочинна по суті, і приречена на забуття...

Жодного ностальгування не відчуваю... :))) І гадки не мав...

8. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

При всей справедливости ваших слов - некоторая червоточина в них есть - утверждение, что это Лугнаск присоединился к Тернополю при создании государства Украина. А это столь-же нелепо, как утверждать, что Тернополь присоединился к Луганску. Почему ТАК происходит? Потому, что есть немало людей, которые при декларировании равенства хотят быть ровнее. Я не хочу спорить сейчас об исторических вопросах государственности Украины. Все исторические примеры исчисляются несколькими годами - в то время как современное государство существует уже 20 лет. Поэтому я предпочитаю подход к нашей государственности с точки зрения современных представлений о правах и обязанностях людей. А современные взгляды предполагают увеличение требований и к государству - и государственным служащим. Они должны згать и использовать наиболее распространенные языки - ТАК, как это удобно гражданам. Вместо этого делается подмена обязанностей госслужащих - на всех граждан. Глупо считать, что "проблему языков" выдумали какие-то "антиукраинские силы"... Оглянитесь вокруг - "слонопосудолавочные" телодвижения с языком чуть не разорвали Канаду... А там - "антиукраинских сил" -нет, да и профФесора тоже... Повторю - если продолжать утверждать, что кто-то кого-то "взял к себе в государство" из жалости или по доброте душевной, а "взятый" вдруг стал вести себя "развязно", требовать каких-то "прав" - то это путь в никуда, в развал и руину...

9. OldMan

OldMan Well-Known Member

Почему люди выходят под красно-черным флагом? Почему люди такие фетишисты?

10. INGUL

INGUL Well-Known Member

11. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я про це взагалі не говорив. Я написав:з яким поєднала свою долю волею обставин(так сложились обстоятельства)
    Теж так не вважаю.Держслужбовець повинен знати, громадянин, який в житті хоче тільки добувати вугілля або працювати двірником не мусить.В СРСР для таких людей була норма в російських школах були уроки української мови,я про це.

12. Vadim Kharkov

Vadim Kharkov миється в бані

smeet, а Вы и цитируемый Вами автор (точку зрения которого Вы судя по всему разделяете) называете украинцами народы, которые очень удивились бы узнав, как Вы их сейчас называете. У вас выходит и малороссы XVIII века - украинцы, и казаки (вообще наполовину тюркский народ) - украинцы, и племена славян вошедшие в Русь почти сплошь украинцы. Так можно и до абсурда дойти, объявив украинцами людей каменного века (кроманьонцев).

Вот тож... А почему Вы русским Украины изначально приписываете гражданство соседней страны? Почему называете их "россиянами" (т.е. гражданами РФ), а не русскими?
    Не видите ли Вы в этой лингвистической конструкции, кстати, сравнительно недавно внедренной в язык, "еще один камень в стену"? Я лично вижу этот камень очень отчетливо.

и т.д. и т.п....
    Не можете ли Вы мне объяснить каким боком к теме нашего обсуждения Россия?

Вы может быть удивитесь, но буду. (Однако это тема отдельной ветки.)
    И, опять же, Вы сознательно или нет лукавите.
    Исторически сначала появилось слово "украина", а уже потом слово "украинцы" (как люди населяющие ту или иную украину), а не наоборот.

На словах... А на деле... Пойдем на выборах голосовать за Фарион и Тягнибока?;)

Допускаю, что Вы являетесь жертвой пропаганды... Но нужно же с этим что-то делать. Зачем же подавлять свой разум мифами и штампами?...

Останнє редагування: 6 тра 2011
  13. Yarema

Ну зрозуміло які злочини зробили Гітлер з Леніним...А у яких злочинах Ви звинувачуєте Коновальця!?о_О
    А може то майже зробили не "тєлодвіженія с язиком", а непроста історія Канади, що зробила шрами в душі свідомих франкофонів?;)

---------- Додано в 22:06 ---------- Попередній допис був написаний в 21:47 ----------

Нє, ну як Вас розбирає!о_О Звідки походить коріння цих самих, за Вашими словами, "русскіх"? З Росії! Тому вони і є росіяни, а ніякі не "русскіє", бо такої країни "Русь" не існує з 12 століття. Назва "русскіє" не є політкоректною, а несе в собі імперську претензію:sad: ... А за Вашою логікою треба росіян України записати, згідно їхнього громадянства, в українці:sad:...
    Логічно. І автохтонне населення цієї землі прийняло її назву, хоч до цього іменувалися руськими чи русинами в пам'ять про зниклу державу, метрополія якої знаходилась на цих землях...Назва земель і народів змінюється з часом, хоч пам'ять про старі назви зберігається...Наприклад французів іноді називають галлами, їхній характер галльським. Німців тевтонами, хоч це плем'я розчинилось в історії тощо...

14. Vadim Kharkov

Интересно а есть ли на политической карте мира такие страны как Курдистан, Баския, Гагаузия, Евреия (или Жидовия, кому как нравиться) и так далее и тому подобное?

---------- Додано в 22:15 ---------- Попередній допис був написаний в 22:12 ----------

По моей логике не нужно записывать народ в пятую колонну и, соответственно, начинать бороться с ним аж до собственной погибели или раздела (в лучшем случае).

---------- Додано в 22:18 ---------- Попередній допис був написаний в 22:15 ----------

Вы поосторожнее, Yarema, с такими высказываниями... А то Вас сейчас Ваши же единомышленники за такую ересь (мол украинцы от русских произошли) заклюют...:pardon:

15. Yarema

Їх то якраз і нема (хоч території такі є, окрім Євреії:))) ), а ось Росія є і давно. А тому вихідців з неї правильно називати росіянами...;)
    А це до чого?!о_О І, до речі, народ, та ще й маючий свою державність, неможливо записати в п'яту колону...А ось представників національної меншини можна, бо історія знає такі прецеденти - судетські німці, наприклад, карколомна доля яких не дає спокою росіянам Криму;)...

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

Попереджую зразу, термін малороси придумали російські великодержавні шовіністи, через свій комплекс неповноцінності, тому що історично так виходить що малороси вони а не ми. Центр Київської Русі був в Києві, і коли ця держава була в розквіті сил і могутності в Москві по вулицях бігали голодні вовки і медведі. Термі малороси мене ображає і ябуду дуже різко реагувати на нього.Не хочете сваритись давайте краще оминемо ці терміни. Була Київська Русь і жителі її були русини. Те як а території Київської Русі утворилися держави з різними назвами і як Росія собі привласнила назву Русі, піредагувавши трохи слово, а русинів -руськими, чи росіянами віддамо на відкуп історикам.Те що в самому центрі і на Заході Київської Русі утворилась Україна і русини стали українцями це теж віхи історії. Ми тільки з Вами можемо здогадуватись чому так сталося. І поміняти нічого звісно ніхто не зможе.

Не всім. Ні Яну Клочкову, ні братів Кличків я ніколи росіянам не назву, як і сотні тисяч інших людей, котрі розмовляють російською мовою але вважають себе українцями. Але є певна частина російськомовних, яка набагато більше робить пакості для України ніж інші люди, це совки які апріорі ненавидять таке державне утворення як Україна, і тому я їх ніколи ураїнцями не назву. Я їх прсто проігнорую. Це люди без громадянства.
    Самим прямим боком.Ми ж не з американцями говоримо.
    Це Ваше право, я теж можу сказати, що закарпатці перші на місяць полетіли.:)
    Прилетіли американці на Місяць. Висадилися. Дивляться, в кратері люди якісь сидять, постелена верета, цибуля, сало, паленка, збоку лежать коцкасті сумки... Охренівший командир американського екіпажу підходить і запитує:

- Хто ви такі???
    - Закарпатці!
    - А що ви тут робите?
    - Як шо, на заробітки приїхали!
    - НА МІСЯЦЬ???
    - Та чом на місяць, на півгода як мінімум!
    В принципі цього ніхто не знає, є тільки гіпотези, це як курка і яйце.Хоча фактично держава Україна вперше як держава з"явилась 1917 року, то Ви хочете сказати що термін українці також з"явився після 1917 року?
    Слов'янське слово «Україна» вперше згадується у Київському літописному зводі за Іпатіївським списком під 1187 роком[2]. Ним окреслювали терени Переяславського князівства, що входило до історичного ядра Русі поруч з Київським і Чернігівським князівствами. Це слово також зустрічається у руських літописах під 1189[3], 1213[4], 1280[5] і 1282[6] роками, позначаючи Галичину, Західну Волинь, Холмщину і Підляшшя. У литовських і польських хроніках та офіційних документах XIV—XVII століття «Україною» у широкому значенні називали руські землі Галичини, Волині, Київщини, Поділля і Брацлавщини, а у вузькому — територію середнього Подніпров'я.[7] Таке ж двояке значення цього слова зберігалося і з середини XVII століття, після постання руської держави Війська Запорозького.[8] У зв'язку з входженням останньої до складу Московії, а згодом і Російської імперії, слово «Україна» закріпилося за регіоном Подніпров'я, виступаючи синонімом слова «Малоросія»; ним також позначали Слобожанщину, заселену вихідцями з цього регіону. У другій половині XIX століття — початку XX століття, під впливом національного руху руської інтелігенції, назва «Україна» набирала значення руської етнічної території, а сам етнонім «русини» був витіснений етнонімом «українці»[7]. 1917 року була проголошена перша держава, яка використала слово «Україна» в своїй офіційній назві, — Українська Народна Республіка.
    Етимологія слова «Україна» достеменно не відома. Згідно з однією з теорій, що оформилася під впливом польської і російської історіографії, воно означає «окраїну» або «прикордоння». Згідно з іншою теорією, якої притримуються більшість українських дослідників, «Україна» походить від слів «країна» або «край»[9].
    Тут теж є почитайте у вільний , від своєї основноїроботи на форумі,:) час

Це Ви би так хотіли, щоб ми за них голосували. Але у Вас це не вдасться. Ми будем голосувати за людину, котра буде мати реальні шанси виграти у Януковича президентські вибори. А це буде скоро. Народ доведений цінами до відчаю і скоро він поганою мітлою вижене цю владу з України. І в першу чергу почнуть виганяти її в Східній Україні, і національна революція розпочнеться від вас:)

17. Vadim Kharkov

Слово "малороссы" производный от словосочетания "Малая Русь", которое было введено константинопольским патриархатом, чтобы отделить Русь оккупированную поляками от материнской Руси. Так например Киев до захвата поляками сначала входил в Великую Русь (по Византийским документам), после захвата стал входить в Малую Русь.

Этноним «украинцы» возникает поздно, утверждается же как общеукраинское самоназвание практически на наших глазах. Впервые термин «украинцы» фиксируется в конце XVI в. в документах, посвященных восстанию Григория Лободы и Северина Наливайко, а также борьбе с татарами. В первой половине XVII в. «украинцами» называли на сеймах Речи Посполитой послов от Киевского, Брацлавского и Черниговского воеводств. Это был еще не этноним и тем более не самоназвание, а только территориальное название всех жителей пограничья — «Украины», независимо от национальности.

Мифы... мифы...

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ви взагалі читаєте, те що я пишу, чи Ви любите повітря струшувати.Слов'янське слово «Україна» вперше згадується у Київському літописному зводі за Іпатіївським списком під 1187 рокомhttp://uk.wikipedia.org/wiki/Україна
    Чи Ви тільки свої джерела вважаєте істинно вірними?

19. Yarema

В чому міфи!?о_О Що ви зациклились на цьому? Скажіть прямо, що Ви хочете до нас донести? А то блукаєте навколо...Пан Сміт каже, що самоназва українці поширилась під впливом інтелігенції наприкінці 19 - на початку 20 століть...А Ви пишете, що називати так стали ще з 16 століття, хоч і як територіальну належність людини...І тут же міфи, міфи...В чому ті міфи? Україна існує? Так! Українці, як етнос, існують? Так! То якого ж біса Вам ще треба!?о_О Чи перевчились ненароком?:sad: Вимагаю від Вас оприлюднити Ваше кредо, бо Ви носитесь зі своїм етногенезом вже в другій темі, а досі не навели своїх чітких висновків.:diablo:

• Подобається Подобається x 5
  20. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

Я сегодня наблюдал еще более страшную картину.о_О
    Это были последствия действий таинственной группы людей, которые развесили красные флаги по учреждениям. Это уже не просто фетишизм, это фетишизм осложненный некрофилией!:crazy:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)