Чи треба розділяти Україну?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Бійцівська Рибка, 14 лют 2010.

?

Чи треба, на вашу думку, розділити Україну на кілька держав?

1. Так, і негайно

24,6%
  2. Так, але не зараз

3,7%
  3. Ні в якому разі

60,3%
  4. Важко відповісти

11,4%
Статус теми:
Закрита.
  1. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Точно, Рибко, ото вже ти створила тему. ;)

Але всі попередні дописи про працевлаштування за кордоном цікаві, може б їх просто кудись модератори перенесли? :pardon:

coolzak, Patrick, Boris_Kiev, такі цікаві дописи написали :give_rose:, але ж мова йшла про країни ЄС??? :) І тут Agaton добре написав, що не все так просто в Європі. В США, Канаді і навіть в Австралії (і ще, до речі, в Ізраїлі) швидше і легше (певно, в 100 раз) влаштуватись легально на більш-менш кваліфіковану роботу, аніж у Франції, Італії, Австрії і т.п. Чи ні? :)
    Але, звичайно, погоджуюсь з думкою Дальневосточника, що уряд ЄС має в першу чергу забезпечувати роботою своїх громадян, тому така політика щодо працевлаштування людей цілком логічна і правильна.

п.с. І теж тому хочеться вступу України в ЄС. :preved:

• Подобається Подобається x 3
  2. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Достатньо в Торонто українців живе. :) А звідки у Вас інформація, що українці хочуть розділити свою державу навпіл? ;)
    Що, справді нема жодного форуму з хоча б одним політичним розділом? Чи просто не хочеться канадцям дописувати на політичні теми, щоб не порушувати свою Конституцію? Взагалі, канадці - законослухняні громадяни? :)

p.s. З Квебеком невдалий приклад. :nea: Мешканці однієї адміністративної одиниці федеративної Канади висловили бажання відокремитись, але референдум показав, що навіть не більшість квебекців цього прагне. А за громадян України вирішуватиме діаспора? Оригінально, оригінально...

p.p.s. цей допис стосується даної теми

• Подобається Подобається x 1
  3. nikolas

nikolas Well-Known Member

Мені часом приходя такі думки в голову,що напевно Україна так і залишиться найбільшою рабською державою в Європі.Бо якщо на цій території і була міцна держава то це було коли руссю правили вікінги.Ну не вміємо газдувати в своїй державі,і не хочемо.Я читав цікавий коментар польських істориків про населення України,щодо самоврядування і державотворення,багато чого правда.Не хочеться для України поганої долі,хочеться жити,працювати в нормальній країні.Але поки що добрих ознак не видко.:sad::sad::sad:

4. Ома

Ома Дуже важлива персона

Иногда меня тоже посещают такие мысли отчаяние, что без внешней помощи эту совковую псевдоэлиту не выгнать.

• Подобається Подобається x 4
  5. nikolas

Ома не вішай ніс,може ще буде пруха,хоч де коли вити хочеться від цього бардака.:preved:

• Подобається Подобається x 1
  6. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Не можешь изменить ситуацию - измени своё отношение к ней /кто-то древний/

7. SID

SID миється в бані

Вот на Харьков форуме был опросник "Поддержали бы Вы отсоединение Галичины"
    Поддержали бы 57,14%, не считают галичан одним народом с жителями Слобожанщины 53,18%

http://www.kharkovforum.com/showthread.php?t=746627

• Подобається Подобається x 2
  8. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

я також так думаю... але мені порівняно недавно старий анек розказали, коли директор збирає збори і каже:
    - Пані та панове, у нас проблеми і, як завжди, з них є 2 виходи:
    1) до нас завтра прилетять іномланетяни і все виправлять
    2) це лайно нам доведеться самим розгрібати.

я так хотів би, щоб у нашому випадку спрацював 1 варіант ! :)

---------- Додано в 04:24 ---------- Попередній допис був написаний в 04:18 ----------

от я про те і писав... на Сході воду мутить "правляча еліта", яка навіть пікнути не дає інтелігенції чи сказати щось наперекір "основному вектору регіональної політики". Вони не допускають у "свої" регіони не те що людей, а навіть МОЖЛИВІСТЬ мислити інакше.
    От вам прекрасний приклад: у Донецьку хотіли іменем Стуса назвати універ, в якому він учився... якби ви тільки знали справжні масштаби роботи "певних політичних та економічних сил" для того, щоб убити в зародку таку ІДЕЮ.
    так що роботи - непочатий край, але тут ми маємо справжній Гордіїв вузол: де не потягни, все одно проблеми ще більші навалюються, тому потрібно РОЗРУБАТИ це все. А для цього потрібна політична воля і хоча б із 100 чесних силовиків та з 10 суддів, які змогли б підвести політичну волю під букву закону...
    Інакше буде так, як є вже багато років: усі знають, що той-то бандит, але вголос назвати не можуть і сказати нічого не можуть, бо доказів ніяких нема...

9. Patrick

Patrick Well-Known Member

Так....
    Я піду , але тільки після вас....
    Де я живу не ваше діло, я можу жити де я хочу і не вам це рішати.
    Коли станете модератором , або створете свій форум , тоді будете вибірково допускати до цієї- чи іншої теми людей.
    А поки що в вас є вибір читати , або не читати. ...можете ще мене поставити в ігнор.
    Йде не агітація , а обговорення теми яку створив НЕ Я.
    Як я вже писав Пухнастику , піймаєте мене з Конституцією Зах. України , планом військового перевороту , тоді "навішаєте на мене собак"...
    а поки що , shut-up and smile:)
    Життя замучило , кажете? Не треба бути лінивим ,... більше працювати , тоді напевно ви собі зможете позволити якісну їжу.
    Фрезія ще кілька днів назад доказувала що в Україні можна жити і заробляти як за кордоном.
    На випадок якщо авто застягне в снігу , з собою в багажнику треба мати мішок з піском і лопату.
    Мішок з піском в багажнику є добре для задньопровідних авт.
    А взагалі то , як я писав вище, треба більше працювати - тоді зможете позволити купити собі джіпа і сніги не будуть для вас страшні....Бажаю успіху;)

• Подобається Подобається x 5
  10. Patrick

Patrick Well-Known Member

В Торонто живе достатньо українців , але поляків є більше .... китайців є набагато більше ... індусів є набагато більше.
    І російськомовних євреїв теж напевно що є більше ,за останні роки багато приїхалo.
    Про Коституцію я вам вже був написав.В Конституції ще є стаття про свободу слова.. І про право на свободу слова.
    А канадці так , є законопослушні громадяни. Ви праві.
    Приклад з Квебеком це не приклад що до двох націй. А приклад , що до відкритого обговорення питання. Результат не важний.

А що до канадського форуму то навіть відкривши таку тему в людей скоріше будьть виникати жартівливі питання , ніж злість.

А якщо би це сталося насправді , то думаю за років 5 з гарного чистого міста , з добрими дорогами і сервісом утворилося би місто з розбитими дорогами , побитими ліхтарями і хабарництвом.

---------- Додано в 21:51 ---------- Попередній допис був написаний в 21:48 ----------

Інформації такої не маю. Але йде обговорення і голосування.

• Подобається Подобається x 5
  11. nikolas

В тому то і біда,шо цеї політичної волі не видко на горизонті.

12. Взаємно. :)

Странный пункт опроса:
    Представляется картина: харьковчане пашут, как волы, а у них всё отбирают и отдают галичанам, которые ничего не делают. Кто сиё придумал?

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А хіба вони помиляються? Я думаю, вони праві на 100%. Читайте історію... Хто був найлютішим ворогом короля Данила Галицького?
    Князь Новгород-Сіверський.

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Я , хоча і діаспорянка, але ідею розподілу України зовсім не підтримую. Те, що є нелюбов однієї частини країни до другої, то не є тільки проблемою України. У Словаччині віходняри не люблять заходнярів, у Польщі те ж саме. Ті, що з Надможжа обзивають тих, хто з Перемишля. Навіть у США Східне побережжя вічно кепкує над Західним побережжям. І навпаки. Сміються над реднеками з Техасу і перекривляють діалект чорношкірих американців. Але про розподіл навіть гадки нема.Так що нема чого дивуватися неприязні Заходу і Сходу України. А ще з таким історичним минулим.
    Треба помаленько йти всім вперед і будувати українську державу. Нехай собаки гавкають, а каваран собі іде. Якщо проблема тільки в мові, то не забувайте, що є величезна кількість українських патріотів, що є російськомовними. Ну така склалася ситуація, що їхньою рідною мовою є російська. Що ж тут поробиш? Жили би ми там на Сході і ми би такими були. Вони, в більшості хочуть, щоби їхні діти, чи онуки були вже україномовними, якщо вони такими вже не стануть. В мене є живий приклад за рідну мову. Ходять до мене клієнти, батьків котрих видно за політику у війну вивезли в Сибір, чи на Далекий Схід з Львівщини. Потім вони повернулися вже десь через 20 років з вирослими дітьми. І ті діти поодружувалися вже з західноукраїнськими хлопцями, дівчатами. Вже є свої діти давно, і онуки. А говорять вони все одно наполовину російською мовою. І що робити? Там вони виросли, там школи позакінчували, там їхньою рідною мовою стала російська. І хоч нема в них ніякої любові до Росії, але мова рідна залишилася та, в якому середовищі вони виросли. Хоча батьки може вдома і говорили українскою. Навіть не може, а напевно.І що тут сказати? Осуджувати, що не вивчили? Можна. А толку?

Мову українську в школах удосконалювати, всім, хто причетний до української культури, робити наполегливо свою роботу, а все решта вийде природньо. Діти виростатимуть україномовні, старі пердуни совкові вимиратимуть і не буде кому їх цькувати. Схід ж теж навіть тотальна Совдепія не зробила відразу російським. А помалу, помалу. Таким має бути і зворотній процес.
    А те, що вони в бік Росії постійно поглядають, то що ви хочете, вона в них під боком. На кого їм поглядати? Що вони кращого бачили? А ще такі страшилки постійні про Америку показують,страшать, що вона Україну захопить. От їм і здається, що Росія таки ближча і краща. :) Вони ж так роками були зомбовані і не знають, що нема чого Америці більше робити, як Україну економічно відсталу ще собі підчепити. Вона мексиканську голоту під боком має і не може від неї ніяк відбитися.Треба трохи менше про Америку новин показувати і но переживати, що де в Америці сталося. Свої новини якби так всі детально показували, то кримінальних руских серіалів не треба би було транслювати.
    Так що, панове і таваріщі, не забувайте, що найкраще все лічить і ставить на свої місця час. Переживете ще зека Яника, нічого він суттєвого не зробить, то тільки бла-бла-бла. На другий раз оберете Президентом України вже когось молодшого, Яценюка, чи Тигіпка і все буде так, як має бути. Раю в Україні ще скоро не буде. Його зараз ніде нема. Нехай просто кожен на своєму місці працює так, як би він хотів, щоби працювала держава. І так своїх дітей вчить.
    От так моя думка. :)

• Подобається Подобається x 12
  15. Pedro

Олю, я завжди вас підтримував, але тут... Та ніколи вони не стануть україномовними. І не тому, що не можуть, а не хочуть. Їх зазомбували на ненависті до всього українського ось вони і будуть клонуватися з покоління в покоління.
    Вам чи особливо вашим дітям було важко вивчити англійську? Не думаю.
    Моя рідна була українська, тепер потрохи робиться англійська.
    І чому той же українець їде в Росію і відразу переходить на російську, а за кілька років після повернення в Україну ще довгий час є російськомовним...
    Я знаю випадки, коли в селі була одна російськомовна людина. Жила там 30 років і не одного слова не хотіла сказати по-українськи.
    Ось я не вірю, що можна бути патріотом України, проживати в Україні і не вивчити не одного українського слова. Вбийте, а не повірю!

16. Максим

Максим Well-Known Member

Олю, одна справа, коли говоримо за українців, вивезених до Росії, а зовсім інша - російськомовних в Україні, багато з яких туди переселиляся після 30-х років, коли українців там мало залишилося. Звичайно, є серед них винятки, але їх винятковість викликана соціальним, а не етнічним походженням - це освідчені, ерудовані люди.

А люмпен-пролетарій таким винятком є надзвичайно рідко. А саме пролетарями масово заселені індустріальні східні області. Українізувати їх можна, провадячи жорсткішу політику, яка, знов-таки, викликала би вже спротив у лояльної, за відсутності цієї політики, частини населення.

17. SID

SID миється в бані

А что госопода Галичане не в курсе что абсолютно все западенские области убыточные и сидят на дотациях? Это что для кого то новость, что Юго-Восточные регионы доноры?
    Эта тема неоднократно обсуждалась у нас на Харьков- форуме, я даже нашел ссылку и табличку с данными из - Додаток N 6 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік"
    Показники міжбюджетних трансфертів (дотацій вирівнювання та коштів, що передаються до державного бюджету) між державним та місцевими бюджетами на 2009 рік.

Я сам сверял данную табличку с приложением № 6 Закона Украины "О государственном бюджете на 2009 год" и скажу Вам что все данные верные.

Ознакамливайтесь - http://www.kharkovforum.com/showthread.php?t=746627&page=3 находите пост № 55 там и табличка.

А что бы Вы не рассказывали что на Юго-Востоке и населения больше есть табличка с просчитанным доходом областей на одного жителя.
    вот - http://www.kharkovforum.com/showthread.php?t=746627&page=4 находите пост 79

18. Pedro

Бачите, говорячи про так званих російськомовних, я б не робив узагальнення. Я розумію, що живучи в Донецьку чи Луганську важко бути fluent в українській, але я впевнений що багато дописувачів на російській які почувають себе українськими патріотами ЗНАЮТЬ українську. І при потребі будуть її вживати.
    Я мав на увазі тих які проживаючи в Україні все життя не хотіли сказати на цій мові ні слова. Таких більшість на сході. На жаль є і на заході.
    Хотілося б зробити виняток для Читача. Знаю що він приїхав в Україну в похилоиу віці.:)

19. SID

SID миється в бані

Честно говоря, Вы хоть понимаете о чем говорите? Представьте себе Харьков - весь город всегда говорил по-русски, первые слова наших матерей с детьми на русском родном языке. Вся интеллегенция разговаривает по-русски. На суржике говорят в основном малообразованные селяне. Все наши отцы, деды, матери, бабушки и мы сами разговариваем и будем разговаривать по-русски. И Вы считате, что мы бы хотели что бы наши дети/внуки разговаривали на языке наших малообразованных селян? Мы хотим,чтобы наши дети разговаривали с нами на родном языке- русском. На каком разговаривате Вы у себя - это Ваше личное дело, и не надо навязвать нам Ваш язык.

20. terrible

terrible Well-Known Member

так, плюсуйте Патріку. він молодець. видно, на відстані, в єміграції, Україна любиться по-іншому. сильніше ніж тут. чи мені з Вам спорити? звичайно, ні. я всього лиш дурний мешканець убогої країни, котру Ви так любите і поважаєте здалеку. мене треба вчити, як спасатись сніжною зимою, як треба жити гарно і що для цього робити.
    а мене це ображає. це український форум чи ємігрантський? якщо інше, то я піду. я не хочу, щоб до мене в моїй же країні отак зверхньо відносились ті, хто ніякого відношення до країни не мають. де б вони не мешкали, в Канаді чи Москві.
    знов ємоційно. але мене до глибини зачепили дописи Патріка і Педро. вони бажають смерті Україні як державі?
    я вчора якось по-іншому поглянув на ЛФ...
    жаль... мабуть, що Нірванка була права.
    приємного спілкування.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)