Чи треба розділяти Україну?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Бійцівська Рибка, 14 лют 2010.

?

Чи треба, на вашу думку, розділити Україну на кілька держав?

1. Так, і негайно

24,6%
  2. Так, але не зараз

3,7%
  3. Ні в якому разі

60,3%
  4. Важко відповісти

11,4%
Статус теми:
Закрита.
  1. - т.е. Вы допускаете, что население Автономии можно будет спровоцировать на протесты и бунты после принятия новых законов? Интересный подход к началу "самоврядування".
    - это вряд ли. И дело не только в двух обходных ветках, но и в том, что построить новую газотранспортную систему слишком дорого (если кто-то проспонсирует, то ЕГО эта система и будет), задействуете старую в реверсе (и её-то надо ещё ремонтировать), а значит, для транзита она станет непригодной.

• Подобається Подобається x 1
  2. Vovka Boroda

Vovka Boroda Well-Known Member

Проблема не в самій забороні і вона не є якоюсь панацеєю чи самоціллю, просто є таке поняття як мозаїка, і щоб мозаїка стала повноцінною картиною і постала перед нами у своїй завершеній формі потрібно зібрати безліч маленьких клаптиків іноді навіть непомітних для ока, які поза самою мозаїкою можуть виглядати навіть абсурдно і недоречно. На мій погляд, цей крок з забороною є одним з таких нібито на перший погляд і неважливих клаптиків гігантської картини де кожна деталь доповнює іншу.

3. nikolas

nikolas Well-Known Member

З спільним призидентом у нас нічого не вийде,бо інтереси не дуже співпадають.Не думаю,що верхівка погодиться на автономію,якщо щось змінювати то радикально,або чекати сприятливих умов.

4. Vovka Boroda

Радикальні зміни це перш за все силові методи впливу, а це не дуже бажано бо як відомо, насильство це останній аргумент ідіотів, і привід накликати на себе та й на багатьох однодумців біду.
    Верхівка це окрема розмова, якщо всю дорогу думати про неї і її інтереси то вона "верхівка" починає вважати що так і має бути.
    А варіант з чеканням мене особисто не влаштовує, бо час грає не на нашу користь, очікування було добре для Моїсея, пустеля і інформаційний вакуум сприяли вихованню нової нації, у нашому випадку це не пройде, вплив чужих і навіть ворожих ідей і так можемо спостерігати на кожному кроці. І звучать вони не з вуст ворожих пропагандистів а від власних співвітчизників.

---------- Додано в 14:29 ---------- Попередній допис був написаний в 14:00 ----------

На сам перед пост був стосовно перебігу справ у Кримській Автономії, там відбуваються свої складні геополітичні процеси і їх загострення часто відбувається не без допомоги Російського втручання.
    Що до яскраво виражених супротивів проти прийняття якихось законів у Західноукраїнській Автономії говорити рано, але думаю що якщо тут буде своє керівництво яке буде приймати якісь рішення зважаючи на особливості місцевої регіональної специфіки та інтересів місцевого населення то проблем бути не повинно.

---------- Додано в 14:36 ---------- Попередній допис був написаний в 14:29 ----------

Цілком можливо, що економічна доцільність даного проекту стане сумнівною.
    Тоді прийдеться брати до уваги політичні девіденди, незалежність ціною відсутності газу, чи ціною крові, у випадку радикального вирішення проблеми.
    Я б волів відмовитися від газу і інвестувати у альтернативні енергетичні технології.

---------- Додано в 14:48 ---------- Попередній допис був написаний в 14:36 ----------

Якщо Автономія буде, і її економічна доцільність буде виправдана підвищенням рівня життя, покращенням у сфері добробуту та соціальних послуг, навіщо нам буде ЄС ?

5. Turkul

Turkul Well-Known Member

Что не можешь, что не дают делать?! Зачем здесь писать сказки - конкретно вы можете делать у себя все, что душе угодно, я не так что-то сказал?! Что еще нужно?! Вам что-то запрещают?!
    Тебе же не 10 лет, любой здравомыслящий человек должен понимать, что мы живем не одни и как минимум должны выстраивать свои интересы, учитывая интересы РФ, как соседа и партнера. Речь идет о высших политических аспектах, тобишь вступление и, даже, мысли о НАТО не имеют места быть и в этом же духе, а до всего остального РФ нет дела, даже, если и хотела бы - нет времени и возможностей - т.к. это огромное гос-во с такой же жизнью и такими же своими внутренними проблемами, которые нужно решать.
    Ну, а сейчас то, что мешает идти вперед?! Может нужно идти и работать, а не разглагольствовать на форуме (меня это тоже касается)!

К тому же автономия - это привелегия нац. меньшинства, тогда логика где, где логика м/ж реальностью и призывами, аль все-таки есть?!
    Ну, а у нас по областям разбито, что не так...зачем толочь воду в ступе, непонятно.
    Кем, апендиксом?
    Зачем вы им?

Останнє редагування: 3 лис 2010
  6. Vovka Boroda

Я можу тільки здогадуватися що мав на увазі колега Svjato у свому пості, тому нічого з цього приводу сказати не можу.

Зі свого боку я можу деякі моменти конкретизувати, у Львові є такий собі невеличкий базарчик "Південний" з недавніх пір він став належати сину діючого президента України, мені б хотілось щоб цей шановний пан-депутат опублікував свою податкову декларацію, просто цікаво, як простий слуга народу на свою депутатську зарплатню розривається між такими витратами як придбання ринку "Південний", та Мерседесом G230. А мені цього не дозволяють знати, бо закон який би зобовязав можновладців публікувати свої доходи, ціж слуги народу відмовляються приймати.

• Подобається Подобається x 2
  7. Turkul

Turkul Well-Known Member

Так это совершенно другая проблема, а мне хотелось бы видеть декларации других сынков и дочушек...или сын Януковича - это исключение, и, разве, для этого следует создавать такого рода темы?

8. Vovka Boroda

Частково згідний, але тільки на умовах взаємності, якщо ми маємо враховувати інтереси Росії як доброго і порядного сусіда, чому Росія не має поступати аналогічно?
    Чи подвійні стандарти у міжнародних стосунках це тепер норма і правило хорошого тону?
    Про НАТО я взагалі не заводив розмову, але якщо так цікаво то я в принципі "ЗА". Звичайно що відстоюючи інтереси власної держави я б відмовився від присутності на нашій території іноземних військових баз і розміщення систем ракетного удару.
    А вищі політичні аспекти на які ви посилаєтесь є домінуючою причиною створення нестабільності у Україні за допомогою ЗМІ, популяризацією шовіністичного та націоналістичного образу західної україни, створенню образу тупого і недалекого обивателя яким є українець, що дуже гарно і постійно культивується у російському кіно та телесеріалах. От такими я бачу вищі політичні аспекти нашого "доброго сусіда" зі сходу.

9. Turkul

Turkul Well-Known Member

Т.е. ты хочешь вложить в постройку дома копейку, а поделить пополам...так не бывает, да и в отсутствии совести тоже можно упрекнуть. С РФ нормальные взаимовыгодные отношения - всегда были и всегда таковыми будут.
    Наивный, свято место пусто не бывает...
    Я не знаю о чем идет речь, я уже приводил примеры наличия очень дорогих сетей украинских рестаранов в Москве, в шоу-бизнесе много дуэтов русско-украинских, совмесное кино и т.д.

10. Vovka Boroda

Заваджає централізоване керівництво, яке в основному рівняючись на команди згори проводить на місцях політику далеку від інтересів місцевого бізнесу і населення. Часто на керівні посади від яких залежить економіка того чи іншого регіону обіймають протеже від влади, в основному люди далекі від того роду діяльності яким їм потрібно займатися, зате політично грамотні і лояльні до тієї політичної сили яка їх посадила у тепле крісло. Відповідно вони лобіюють інтереси тих хто смикає за мотузки а не переймаються фронтом ввіренної їм діяльності. Податки, побори, додаткові мита та акцизи, дозвільна система і т.д. Бюрократична машина обростає новими вузлами і механізмами для стягнення з населення і підприємців додаткових коштів, і грузне під власною вагою. Тому працювати стає дедалі складніше.

Автономія суто за національною ознакою?
    Тоді я повторю слова колеги Svjato Це буде резервація а не Автономія :)

Автоно́мія (грец. αυτος — «сам» і грец. νομος — «закон») — право самостійного здійснення державної влади чи управління, надане якійсь частині держави, що здійснюється в межах, передбачених загальнодержавним законом або конституцією. Автономія може базуватися на культурній чи етнічній відмінності.

У широкому розумінні — право самостійно розв'язувати певні питання.

11. Turkul

Turkul Well-Known Member

Это то, с чего я начинал...

Ничего нового я не услышал, а ваших иллюзий автономия не изменит в лучшую сторону. Впринципе, мне добавить нечего.

12. Vovka Boroda

Згідний з вами це проблема інша але вона є однією з ланок загального ланцюга проблем і негараздів.
    Це як я вже писав у іншому пості одна з багатьох деталей мозаїки з якої складається загальна картина, син діючого Президента просто приклад, а не особа яка персонально мене цікавить.

---------- Додано в 16:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:02 ----------

На рахунок копійки не зрозумів?
    Що Росія вклала такого у розвиток Української економіки, що ми маємо всі зовнішньополітичні питання узгоджувати з нею?

---------- Додано в 16:09 ---------- Попередній допис був написаний в 16:05 ----------

Обласні центри повністю підпорядковані центральному апарату влади, самоврядування зведене до мінімуму, тому часто інтереси місцевого значення стоять на другому плані.
    А це якраз і є корінь дуже багатьох проблем.

13. Turkul

Turkul Well-Known Member

А какие подарки делает Украина РФ, я тоже не понял...
    Так во всем мире и по другому быть не может, больше этот вопрос со своей стороны я обсуждать не буду. Только по поводу самоврядування - это уже зависит от того кто как работает, ничего не делая - ничего не будет.

14. Vovka Boroda

Все дуже просто, культивація образу відбувається планомірно і дуже тонко, візьми будь який російський телесеріал, Свати, ДМБ, і багато інших у них завжди присутній персонаж українця, трохи дурнуватого, простого як метр бульби, який вічно розмовляє на суржику, жартує не в тему і т.д. це і є культивований образ пересічного громадянина україни. Якщо до більш радикального то це дуже гарно показано у кінострічці "Ми з майбутнього-2".
    Про шоубізнес і великий бізнес я зараз не говорю, це окрема тема яка заслуговує уваги і теж займає не останнє місце у загальній мозаїці державотворення.

---------- Додано в 16:29 ---------- Попередній допис був написаний в 16:19 ----------

Про подарунки мови не було

Йшлося про те що якщо ми маємо поважати і зважати на право Росії приймати якісь рішення то Росія в свою чергу має поважати наше право на самостійний вибір, і не втручатися у справи сусідньої держави кожного разу коли це їй подобається.

15. - когда в российском фильме персонаж - гражданин с обычным поведением, говорящий не на суржике (разумеется, по-русски), не использующий специфичных "малороссийских" шуток и т.д., как Вы определяете, что он не украинец? Вы сценарии всех фильмов российских читаете?

- между влиянием и вмешательством граница очень тонка. Влиять на соседей в своих интересах (и в интересах своих граждан) оба наших государства обязаны. Иначе для чего государства существуют?

• Подобається Подобається x 4
  16. Мікі

Мікі Well-Known Member

Додержавотворились вже по саму хряпку... По одних президентах яскраво видно хто ми є. Перший - савєцкий український комуніст, другий - парторг-білорус біля ракєти, третій, хоч наче і українець, але наробив такого, що невідомо, взагалі, коли Україна вичухається з його паскудства... Про четвертого можно сказати коротко, що теж білорус, тільки цей не за ракєту держався, а на зоні за шось інше, написати не можу вслух, бо тут крім дєвушек ще й модери зорко бдять...

17. Vovka Boroda

Хто не працює той не їсть, все правильно.
    Але розглянь таку схему: сидить собі один такий слуга народу у міністерському кріслі і приймає рішення, що йому вигідніше, налагодити виробництво молокопродуктів у якійсь там "Задрипанській" області чи дозволити ввіз готової з за кордону, а тут телефонує йому кум, сват, брат і т.д. і каже: "Друже! Ми тут купили танкер молока в Китаї "задьошева", треба робити гроші, за нами не заржавіє!" І як думаєш яке рішення прийме слуга народу? Коли він ту "Задрипанську" область тільки на карті бачив, і то тільки у школі. Яке може бути самоврядування коли все вирішується приблизно за такою схемою як я описав.

---------- Додано в 17:50 ---------- Попередній допис був написаний в 16:45 ----------

Шановний, не варто так прискіпливо відноситись до моїх слів, якщо ви вважаєте що персонажі які я згадую це нормально то це ваша справа, а я як житель україни не дуже захоплений тим що моїх співвітчизників виставляють саме у такому світлі. Я не проти комічних персонажів і у мене чудове почуття гумору, мене лякає закономірність до тенденції створення певних стереотипів що до українців.

---------- Додано в 18:01 ---------- Попередній допис був написаний в 17:50 ----------

Святі слова, що правда при умові що громадяни Росії які проживають чи перебувають на території України не будуть створювати прециденти та непорозуміння, які після врегулювання місцевою владою будуть розцінені владою Росії як втручання у справи Росіян. Щось на зразок тих які мали місце за участі славнозвісного екс мера Москви пана Лужкова.

18. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

Коли сусід не хоче бачити сусіда,то він Паркан будує,ну як в Єрусалимі,а чи-то на Мексиканському кордоні...А може той-во...Розділитись з божою поміччю (?!),як Югославія?
    І не потрібно буде і паркан городити між ЗУНР і Россією?
    Навряд чи ми полюбимося в наступні 100 років.А так би...в гості їздили,коником,авто,потягом!А не схочемо ,то і не поїдемо!
    Незалежним кажу треба бути,як від чужої нам ідеології,мови,керівництва...так і торгівлі з ними,чужаками для нас,і з їх газом,товаром також! Мусимо думати і шукати вихід.
    Краще меньше,та краще!
    Без волг,лад...а на якомусь ровері,мотоциклі,для початку і...аж до VW,Toyota...
    Ну шо,зле?
    Тема по-ділу...За рік думаю щось придумаємо і ми тут,якщо "Свобода" не зможе вибрати вірний шлях для нас! :)

19. Vovka Boroda

От заради того щоб у уяві не поставали тільки такі асоціативні образи і треба дати можливість Автономно вирішувати деякі питання локально, а не уповати на Київ і їх бачення вирішення проблем з міністерських крісел.

---------- Додано в 18:13 ---------- Попередній допис був написаний в 18:07 ----------

Тут трохи тема інша, ми хочемо Автономної Західної України, для можливості самостійно на місцях вирішувати питання щодо покращення нашого життя, а не парканів. Паркани це геополітика, нам вони не потрібні, нехай ними переймаються хлопці на сході.

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так, йдемо на друге коло.

Вас бачу повністю влаштовує система, в якій живете. Та ба ви навіть не проти тих змін, що проводяться політикою ПР - не говорячи про податковий кодекс та зміни в системі освіти...

Всё хорошо, прекрасная маркиза...(с.)
    Себто вам при 24 відсотках кредитування можна розвиватися? Ви можете забити в довгострокову перспективу вартість матеріалів і сформувати програму розвитку хоча б на 5 рокіів. До вас ніхто на ринку Південному не підійде з пропозицією вкласти пожертву в фонд розвитку ПР на вибори, вас ніколи не потурбують служби перевірки з дурними запитаннями і бажанням прикрити ваш бізнес. Ви проголосували і ваш голос таки дойшов незмінним до ТВК. Ви іздете на автомобілі і вас ніколи не зупиняли працівники ДАІ щоб перевірити документи. У вас тепло в квартирі і вже 10 років не піднімали тарифи.

Дозвольте спитати. Ви в якій країні живете?

Про рамки тепер можна детальніше?

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)