Чи треба розділяти Україну?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Бійцівська Рибка, 14 лют 2010.

?

Чи треба, на вашу думку, розділити Україну на кілька держав?

1. Так, і негайно

24,6%
  2. Так, але не зараз

3,7%
  3. Ні в якому разі

60,3%
  4. Важко відповісти

11,4%
Статус теми:
Закрита.
  1. Dexter

Dexter Well-Known Member

Я думаю, потрібно почекати ще років 15-20.Якщо до цього часу не вдасться викорінити у частини населення України малоросійську ментальність ,то дійсно треба по-мирному розходитись в різні боки.

2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А я думаю, що цих 15-20 років треба витратити на те, аби Схід і Захід порозумілись і знайшли спільну мету, не просто чекати на грушки з неба.

Що видається практично неможливим, спостерігаючи за одним конкретним форумом...

• Подобається Подобається x 1
  3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

не, вы значение слова по словарю определяете, а тут надо с учетом колорита )))
    ну думаю так, во-первых высокая степень федеративности, к чертям унитарность от нее пользы мало, лишить возможности - взаимообвинений - живите как хотите , блюдите федеральные законы, хочет ЗУ новый год отмечать в день рождения Бандеры - милости просим, хотят в Луганске парады 7-го ноября - пожалуйста ... ну это конечно примитивно но направление понятно ... а что б прийти в светлое будущее надо пройти эволюцию, а с хирургией не выйдет ибо сила противодействия будет значительно большая, втянутся соседи, сами подумайте, причем ЗУ окажется в одиночестве ...

нужен другой подход, не исторические корни в глубь Древнего Рима, не пустые волания о несуществующей нации, а развитие по типу Нового Света, раз ты гражданин значит ты американец, вот так и нам надо, это сработает, будет патриотизм, будет история, у них Север и Юг примирились а нам слабо???

• Подобається Подобається x 8
  4. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Cудя по прогнозу, ваши представления об упомянутых странах так и остались на уровне 90х. Вы тогда в Калгари уехали или пораньше?
    Можливість і сьогодні є, треба тільки бути фахівцем та знати мову. Цікаво, що вам сьогодні в ЄС заважає працювати?

5. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

То так здається. В ЄС дають відповідну роботу громадянам країн ЄС, якщо вони фахівці цієї справи. :) А от громадянам інших держав можна знати хоч 3-4 мови і бути хорошим фахівцем своєї справи з вищою освітою, але в країнах ЄС їм запропонують некваліфіковану роботу (н-д, в домогосподарстві і т. п.)

• Подобається Подобається x 1
  6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Не можна узагальнювати. Свого часу моєму працедавцю було єдно, котрої країни я громадянка - цікавив суто професійний рівень і здатність вчитись.

• Подобається Подобається x 3
  7. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Пухнастик, ваши слова не соответствуют действительности. Люди выезжают и работают уже сегодня. Правда из России, но мы вроде в ЕС тоже пока не вошли. Спросите гугл, если мне не верите.

+1

• Подобається Подобається x 3
  8. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

То Вам пощастило. :)
    Чому не відповідають дійсності? Я ж не узагальнюю і на кажу, що так завжди у 100% випадків буває. Але переважно так. Не знаю як в Росії, і що мені скаже пан Ґуґл, але знаю людей у Львові, які маючи хорошу освіту та знання не однієї іноземної мови, пробували і то легально працювати в Європі. І це були лікарі, філологи, музиканти, і, до речі, як молодь, так і люди старшого віку - їм кваліфікованої роботи в ЄС не давали. :nea: Наприклад, якщо людина в Україні була хорошим фахівцем лікувальної справи, то їй хотілось працювати теж за своєю спеціальністю і в ЄС. Власне, країни ЄС швидше дадуть роботу менш кваліфікованому працівнику, але який живе в одній з їхніх країн. Таке се ля ві.

Останнє редагування: 16 лют 2010
  9. premium

premium Well-Known Member

Диктатурою. Але спочатку треба українського диктатора привести до влади. А це ще менш імовірно, найближчим часом, чим вдале хірургічне втручання. Занадто сильно пустились метастази.

---------- Додано в 00:02 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:56 ----------

Не діаспора. Щодня бачу цих збоченців на власні очі. Хоча, переважно, по ТБ.

---------- Додано в 00:05 ---------- Попередній допис був написаний в 00:02 ----------

Якщо українська мова для Вас є чужою, тоді так.

10. Patrick

Patrick Well-Known Member

??????????
    То ви вже оприділіться якось.
    :))):))):)))
    ...

---------- Додано в 19:18 ---------- Попередній допис був написаний в 18:30 ----------

З Торонто не вийде , бо там вже не так багато українців живе. В вас застаріла інформація
    Та і форуми в Канаді в основному хокейні ну і ще "порожняк поганяти". Не дуже люблять тут про політику говорити ....

А що до свободи слова - exercise freedom of speech, то тут з тим все впорядку.
    На початку 90х дуже сильно обговорювалася тема незалежності Квебеку.
    Партія "Блок Квебекуа" була на чолі провінції , мала більшість в провінційному Парламенті і ставила за свою ціль відділити Квебек від решта країни.
    Мол - ми французи , ми інакші , ми не хочемо жити з англосаксами і т.д....
    І ця тема мусолилася , мусолилася ...кожний вечір по ТБ безконечні ток-шоу.Всім вже це дуже піднадоїло.
    Лідери "Блоку"( їх було 2є.Одного звали Бураса , іншого не памятаю) подали заявку в федеральний Парламент , щоб поставили це питання на голосування.
    Новообраний (тоді) ПМ Канади Жан Кретьєн і федеральний Парламент згодилися провести голосування в Квебеку. Воно було назначене на якогось там листопада 1995р. І відбулося. Правда більшість проголосували проти.
    Але багато не бракувало щоб Квебек став незалежний.
    Коли брали інтервю в людей на вулиці в інших провінціях ніж Квебек і питалися їхню думку ,то більшість говорили що їм байдуже.....

• Подобається Подобається x 2
  11. coolzak

coolzak Well-Known Member

лікарі всюди перевчовуються-так що халяви нема а музиканти і філологи це професії на Заході не дуже потрібні.Хочете на захід то треба мати технічні або прикладні професіі чи наукові роботи.В мене на фірмі наприклад потрібно спеціаліста промислової атоматики-знання мікроконтроллерів .інверторів і тд Зарплата 34 дол год.Якби був хтось навіть з України з знанням анг.мови-підписали би папери на робочу візу вже.Так що хто хоче той завжди дорогу знайде

• Подобається Подобається x 5
  12. Patrick

Patrick Well-Known Member

Музикантів беруть , але добрих і дуже -дуже трошки.Ще треба мати щастя.
    Одна львівянка грала в симфонічному оркестрі в м.Едмонтон
    Зараз повертається назад в Торонто (бо вона з відтам приїхала в Едмонтон в пошуках роботи ) дістала довгий контракт в симфонічному оркестрі СВС ( щось як Національного радіо і ТБ)
    Цікава робота , добрі гроші , багато поїздок по світі...

• Подобається Подобається x 5
  13. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я думаю, то, что мы называем Запад - нуждается во многих специалистах, однако более всего - в млоквалифицированных и низкооплачиваемых. Для тех, кто не хочет заниматься ТАКим трудом государства Запада устанавливают барьеры - на мой взгляд - совершенно разумно - государство должно заботиться о своих гражданах - и привлечение специалиста из других стран обусловлено многими проблемами. Мои друзья живущие в Канаде рассказывали, что для работодателей важнейшим является где и кем ты работал в Канаде - остальное - не интересно...Вот и выходит - сразу устроиться на приличную работу мало кому удается - а потом - работа, на которой ты работал ранее не дает возможности перейти на более престижную...(кстати - и среди граждан той-же Канады при потере работы люди не спешат идти на менее престижную - сидят на пособии. ищут. ждут - именно из-за этого)...

Интересная статья тут...

Підходить кругла дата яка навряд чи буде урочистo шануватись новим президентом України позаяк не входить в коло його інтересів. Та й президенту що йде немає сенсу плювати в криницю на його запасному аеродромі.
    Ось що трапилося рiвно дев'яносто років тому: 24 лютого 1920 року перестав існувати останній з двадцяти шости концентраційниx табoрiв на території Канади в яких томилися в основному українці.
    Початок Першої Світової Війни відгукнувся в Канаді як в частині Британської Імперії на той час. У 1914 році був прийнятий закон "Про військові заходи" (War Measures Act). В результаті цих заходів більше восьми з половиною тисяч людей було інтерновано, тобто заарештовано та поміщено в концентраційні табори. З цього числа "ворожих іноземців" (enemy aliens) понад п'яти тисячi людей складали етнічні українці що іммігрували до Канади з Галичини та Буковини, себто з території Австро-Угорщини. Вся їхня провина була в тому що вони мали паспорти з двома коронами і були, як по документах, українці, галичани або рутенійці.
    Окрім цього більше вісімдесяти тисяч людей, в абсолютній більшості українці, були зареєстрованi як ті ж небезпечні іноземці, позбавлені цивільних прав, та були зобов'язані регулярно відмічатися в місцевих поліцейських дільницях....

Останнє редагування: 17 лют 2010
    • Подобається Подобається x 4
  14. Agaton

Agaton Well-Known Member

За Гамерику не скажу, николи там не був,
    але у старої Європії не так запрсто.

І таких треба і йнших.
    Специалистів від чищення тротуарів з собачого лайна і спецйалистів від конвертерів а/д тощо. Правда, причини різні - одного нихто не хоче, других постійно не вистачає,
    але у тої гілці це оффтоп, а тема - море :dntknw:

• Подобається Подобається x 6
  15. coolzak

coolzak Well-Known Member

Як живучий в канаді можу сказати що потрібно найбільше кваліфікованих а не подай піднеси.Що до канадського досвіду роботи то просто багато прїзджають таких шо дипломи і сертифікати за пару долярів дістали тому тут довіру трохи підірвали-в нас на інтерв.ю приходять і філіпінці і індуси і місцеві-нікого не колише якого кольору шкіра чи акцент-лиш має бути спецом в і відповідати резюме а то даєш схему читати а він ноль хоч по резюме всі скіллс можливі.Інший фактор що в електриці електроніці Пів Америка має трохи інші стандарти що до маркування дротів чи методів монтажа і тд і ці речі без якогось практичного досвіду навчитись важко а ніхто тут дуже вчити не хоче-якщо фахівець то з першого дня треба йти і робити самостійно.І ще престижність роботи тут вимірюється грошима а не посадою і для прикладу кваліфікований робітник-електрик.сантехнік чи столяр заробляє часто більше клерка з якимось дипломом social studyВ нас оператором наприклад є хлопець після універу де на вчителя вчився і нічого не плаче що пробитись не може-професія не дуже виявилась і все

• Подобається Подобається x 8
  16. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Останнє редагування: 17 лют 2010
  17. Максим

Максим Well-Known Member

18. terrible

terrible Well-Known Member

пофіг книжки. забудьте про них. то всього лиш книжки.
    зараз я класти хотів на парламент Канади разом із тим, чим там депутати займаються.
    я живу не в Канаді. в Україні. отак мені пощастило. ходити псувати взуття та ламати ноги на нечищених зимових вулицях, виштовхувати з знігу 2-3 авто за день. жерти неякісну їжу. пити пиво, яке і пивом-то назвати не можна. дивитись ублюдочне телебачення. не дивуватись і жахатись-а просто посміхатись ідіотизму нашої влади. кожного дня думати, як прогодувати сімю завтра.
    отак мені повезло народитись в цій країні. і я не хочу звідси виїзжати. мені тут жити. в цих плюсах і мінусах. хто б там не був - ющенко чи янек, чи юлька.
    і я зазвичай спокійно відношусь до дописів закордонних наших друзів. але тут - ні.
    хочете розколу? милості прошу-повертайтесь в Україну! Ви ж її так любите!!! чому не хочете? повертайтесь, і самі живіть в розколеній країні, за яку агітуєте. не хочете? тоді ідіть на... адресу знаєте. не Ваша справа, якою бути Україні, чуєете-НЕ ВАША. без Вас розбереомось. розбудовуйте свої нові вітчизни.
    я довго мовчав... дістали :ireful1:
    адье!

• Подобається Подобається x 7
  19. Так, народ! Я створила тему не для обговорення роботи за кордоном. Читайте заголовок.

• Подобається Подобається x 2
  20. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Щось мені згадався 1990 рік.. як я ще школяркою по Києву з народним хором "Гомін" співала ті стрілецькі ("бендерівські", "націоналістичні") пісні.. за які тоді вже не заарештовували, хоча на деяких мітингах прапори з рук видирали).
    То за що боролися і вмирали січові стрільці?

..Виступають стрільці січовії у кривавий тан,
    Визволяти братів-українців з московських кайдан,
    А ми тії московські кайдани розірвемо,
    А ми нашу славну Україну, гей-гей, розвеселимо.
    ..Не кидають квіток під їх кований крок,
    Не сплітають віночків дівчата,
    Бо їх батько то ліс, бо їх мати то ніч,
    Україна уся то їх хата.
    Десь далеко рідня дожидає щодня,
    І чекає дівчина русява,
    - Нам дорожчий той дім, що потрібен усім,
    Українська соборна держава
    Звсичайно, насамперед вони боролися за свою малу батьківщину.. але ж не тільки, вони виборювали соборність - а ми тепер розглядаємо варіанти її зруйнування?
    Зараз наші "браття-українці" на сході потерпають куди більше за нас. Нам хоч легше: галичанам - тому що її їх багато, киянам - тому що у столиці все-таки, а чи знаєте як їм там важко зберігати себе і відстоювати свої національні погляди і гідність в колективах на роботі, приміром, чи на вулиці?.. Чесно, їм дуже важко доводиться. А поза межами міст в селах люди і досі говорять українською.
    Героєм бути легко коли всі навкого твоїх поглядів, а тримати оборону в меншості завжди непросто.
    Невже на полі бою кидають поранених тільки тому що вони "заважають" йти вперед..
    Треба визволяти братів-українців, а не кидати їх. ІМХО.
    Як визволяти - тема іншої гілки, "державотворчої" тематики.

P.S. До слова.. здається, федеративний устрій Німеччини, в ситуації Китаю і інших держав поділу мов (тут - така державна, а тут- інша) не було. Можливо, чогось не знаю. Просвітіть, будь ласка.

• Подобається Подобається x 11
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)