Чи треба розділяти Україну?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Бійцівська Рибка, 14 лют 2010.

?

Чи треба, на вашу думку, розділити Україну на кілька держав?

1. Так, і негайно

24,6%
  2. Так, але не зараз

3,7%
  3. Ні в якому разі

60,3%
  4. Важко відповісти

11,4%
Статус теми:
Закрита.
  1. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Потом появятся опять несогласные, скажем в Чернигове, отрезаем, потом в Виннице, отрезаем, потом в Стрыю, и что останется от Украины

Странно, у нас в Донецке ходят и на них внимание обращают, если вышыванка одета на красивое тело

Так туда только москали ходят, а клиент всегда прав

• Подобається Подобається x 4
  2. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

+1 Теж не вірю!

• Подобається Подобається x 1
  3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Увы, для мерзости и мрази,
    Сочащей гряь изподтишка,
    Ни у природы нету мази,
    Ни у науки порошка.

И.Губерман
    P.S.Стоит ли обсуждать поступки слабоумных? Голосуйте ногами!
    А ведь есть, скажем, с другой стороны панi Фарiон... :)

4. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

я прошу,ваш варіант.

---------- Додано в 11:11 ---------- Попередній допис був написаний в 11:10 ----------

це дивлячись який клієнт! якщо клієнт україномовний, з ним також будуть говорити російською. це илше ЇХ клієнт завжди прав, а інші хто?

5. Тим22

Настоящий украинец не ходит в заведения под названием "Водка", так как ее пьют москали:crazy:

6. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Андрухович - про відокремлення Криму й Донбасу...

А чим Крим і Донбас, на вашу думку, заважають Україні розвиватися?
    Скажемо так, політично це інша нація. Я вже зараз етнічних моментів не чіпаю, лише політичні. Так от – політично це частина російської нації. Я не хочу сказати, що всі поголовно там такі, але тій українській меншині, яка там є, простіше запропонувати еміграцію сюди, бо вони й так там загнані в кут, постійно переслідувані, не можуть реалізувати жодного проекту. У Донецьку не проходить навіть така річ, як надання університету імені їхнього земляка Василя Стуса. Тобто там апріорі агресивно заблокований будь-який український рух. Він заблокований не внаслідок якихось репресій, а тому що справді цього не хоче тамтешнє населення. Воно чуже Україні. Україна йому чужа й нецікава, щонайменше байдужа.
    Написи в маршрутках на зразок «Нету денег – плати гривной» зайве свідчать, що там концентрація ментального несприйняття всього, що пов’язане з українською незалежністю.
    Працювати над цим Київ намагався, починаючи з 1991 року. Це принесло тільки погіршення. А остаточне погіршення принесли останні п’ять років правління Ющенка.
    Як на мене, ми постійно тішимо себе якоюсь ілюзією територіальної цілісності, якої і так немає. Вона існує сьогодні тільки завдяки тому, що їхній хлопець сидить у Києві на престолі. Тобто одна сьома України робить свій вирішальний внесок у те, як жити країні в цілому. Тому я б не відмовлявся від такого проекту і не робив би взагалі цю кляту цілісність якоюсь догмою. Тобто чого впиратися в те, що насправді нищить нас і губить?

Я знаю багато людей з аналогічною точкою зору. Кажуть, якби не ці два регіони, ми були б у ЄС і жили краще...
    Абсолютно! Ці регіони беруть дуже вагому частку в кожному нашому голосуванні. Дві донбаські області надзвичайно густо заселені. Та справа не лише в тому, що вони густо заселені, а й у тому, що вони по-радянському одностайні в голосуванні.
    Наприклад, у Галичині плюралізм, голоси розкидані між трьома-чотирма політичними силами.
    Приблизно та сама історія в Криму, що й на Донбасі, тільки ще додаються прямі російські провокації. Ну, і присутність ЧФ до всього – його тамтешній народ дуже любить, значно більше, ніж українських моряків.
    Я ніколи не підраховував спеціально, але, як кажуть, на око – наш проукраїнський політикум без цих двох регіонів на кожних виборах мав би десь понад сімдесят відсотків. Тобто була б така стійка проукраїнська більшість у парламенті, стійка проукраїнська влада і західний вектор був би поза дискусіями.
    Ми взагалі зараз дивно виглядаємо у світі. Наприклад, ще рік тому я приблизно два-три рази на місяць отримував замовлення з газет, переважно німецькомовних про те, що тут відбувається. Та починаючи з лютого цього року як відрізало. Таке враження, що всім усе стало зрозуміло і більше нічого нікого не цікавить.
    Поляки цього року здивували мене… Я мав багато виступів з «Карбідо», часом це були ще літературні вечори. Я багато говорив про політику, нашу ситуацію. І вони були всі шоковані, а я був шокований тим, що вони шоковані, бо нічого не знають і уявляють собі, що в нас усе планомірно розвивається так, як розвивалося. Мабуть, це великий успіх на міжнародній арені сьогоднішньої влади. Вони добилися цілковитої втрати інтересу до України за кордоном. Ніхто не цікавиться і особливо ніхто не дивиться в наш бік.

Можливо, ці регіони просто неправильно українізовували, чи їх апріорі не можливо українізувати?
    Що значить «правильно», «неправильно»?.. Жодного разу там не було, скажімо, якихось репресій, тиску. Навпаки – усе, що намагалися застосувати в цих регіонах, робилося через позитив. Але якщо в людей викликає відчуття насильництва, наприклад, український дубляж в кіно… Не те, що їх силоміць заганяють у концтабір і змушують учити українську мову, а просто запрошують у кіно подивитися фільм і заодно помалесеньку навчитися розуміти її. А це викликає в них бажання повстати… Як на мене, правильнішої українізації, ніж через кіно й телебачення, бути не може.
    Зрештою, тепер і це все зупинено, завдяки їхнім людям у владі і тій політиці, яку вони проводять.
    Узагалі є відчуття, що найкомпроміснішою постаттю в історії незалежності був Ющенко. Це і був проект на об’єднання Західної і Східної України. Бо він східняк, без радикалізму, насправді людина радянська, але водночас не чужа українськості, за природою україномовний. Та в результаті політичної боротьби з нього зробили націоналістичного монстра, а для донецьких він узагалі став якимось фашистом, нациком. Тобто навіть настільки компромісний, об’єднавчий варіант не спрацював.

Повно версія http://unian.net/ukr/news/news-387844.html

• Подобається Подобається x 3
  7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ось це він дуже влучно зауважив:

• Подобається Подобається x 3
  8. Тим22

"Що повинен робити патріот? Усвідомити, що це не програна битва, як стверджують деякі, а програна війна. Наслідком програної війни є окупація країни. Окупантові слід чинити опір – для початку ненасильницький. Бойкот і саботаж є дуже ефективним методом. Несплата податків – там, де це можливо. Невиконання їхніх розпоряджень. Ну й таке інше... Методів насправді багато.

Свою життєву модель я будував ледь не півжиття, ну точно вже упродовж усіх років незалежності. "

А почему Андрухович сам не чинив опір? Окончил советский вуз, Литературный институт в Москве, был членом союза писателей УССР

9. Overko

Overko миється в бані

таких дибілів потрібно відокремлювати від України.

10. Gron

Gron тафгай

Яким чином, та з якого віку, людина народившаяся у 1960 році, свідомо повинна була чинити опір савєтськой власті?

11. Ravin

Ravin Well-Known Member

Абсолютно невозможно. На сегодня, по факту, сдирают 10% от оборота и никого не интересуют затраты. Сдать отчет в Одессе (слышал от друзей) просто невозможно.
    Даже через курьера. Идёт конкретное убийство среднего класса.

• Подобається Подобається x 2
  12. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

ну-ну, може, ви і всіх західняків називаєте "бандеровці"?

13. Тим22

Конечно нет, большинство галичан не бандеровцы

14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Правильнее - большинство бандеровцев негалычане.

15. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Вчіться чи знову Вам москалі винні. :)))

16. Ravin

Ravin Well-Known Member

Согласен. Взболтнул в сердцах..., спасибо за душ...
    В такую жару, очень полезен. АБСОЛЮТНО БЕЗ ИРОНИИ:pardon:

17. Nevermind

Nevermind Просто персона

Це точно в Дніпрі було? Щось не віриться ...
    3,5 роки тому я сама жила в Дніпрі. Звичайно, там людей з вишиванками рідше можна побачити, ніж, скажімо, в Києві, :) але якогось здивування у людей виникати не повинно було. Там навіть негри вже не здивують у вишиванках. :)

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Знайшов ось такий коментар на інтерв"ю пана Андруховича:
    Велетенський респект пану Андруховичу! відомий письменник знову бере вершини! він єдиний,хто відверто говорить про те.про що всі думають. От що значить людина живе у Німеччині! Вільна думка і вільне її висловлювання без всяких фіг у кишені.Ще раз - РЕСПЕКТ,пане Андрухович!

Я ще в 1988 році, коли тільки найбільший оптиміст міг мріяти про незалежну Україну, сказав своїм друзям - поки в складі України буде Донбас, справжньої України не буде. На жаль, я виявився правий. І більше того, цей осередок люмпенізованого і криміналізованого пролетаріату згодом похоронить Україну.
    Пан Андрухович правий - це не Україна, це Росія в повному розумінні цього слова. Ми безконечно можемо сміятися над інтелектом і розумовими здібностями Туркула і Спіки, але на Донбасі таких 90%!
    На мою думку, якби Ющенко за свою каденцію нічого не зробив, а ТІЛЬКИ дав можливість донецькій гопоті організувати ПІСУАР і відокремити його чи приєднати до РФ, він ввійшов би в історію, як один з найбільших українських діячів бо дозволив би побудувати СПРАВЖНЮ Україну.
    Донецьк і Крим - то є гангрена українського суспільства і за всіма законами медицини ця частина повинна бути відсічена, як кажуть в медицині, "в межах здорових тканин".

19. Ravin

Ravin Well-Known Member

"якби Ющенко... нічого не зробив..." А что он сделал, вообще?
    Теперь под каждого неудачника - _удака и просто зас_анца, страну кроить?
    Был о Вас лучшего мнения.

• Подобається Подобається x 2
  20. sani

sani Well-Known Member

я думаю треба визначитись з курсом розвитку країни(референдум чи тп) куда населення хоче в європу чи в азію(до росії) І ті області нехай собі туди і прямують... бо так ми завжди будемо буферною зоною між азією і європою...

ось сьогодні прочитав запис А. Лебедева
    оригінал

Грузія живе ще поки небагато, але від совкових пережитків звільняються. В грузії нема корупції, гаїшники взяток не беруть, машину на облік поставити займає 15хв тощо...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)