Чи треба розділяти Україну?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Бійцівська Рибка, 14 лют 2010.

?

Чи треба, на вашу думку, розділити Україну на кілька держав?

1. Так, і негайно

24,6%
  2. Так, але не зараз

3,7%
  3. Ні в якому разі

60,3%
  4. Важко відповісти

11,4%
Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А чё не kresy Zachodnie?
    Бардзо в європейську унію хочу...

• Подобається Подобається x 2
  2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Цього не треба придумувати. Всі українські олігархи, які накрали грошей та підприємств, мріють зберегти їх. Тому вони ідуть в ЄС, бо там тихо, спокійно, комфортно. Від НАТО, звичайно, вони будуть відпихатися руками і ногами. Але так само нізащо не підуть "під" північного сусіда... Бо там діє телефонне право - сьогодні ти - все, завтра - ніхто, і звати тебе - ніяк. "Нашим" олігархам цього зовсім не треба.

Тому Партія Регіонів, поспекулювавши досхочу на антиєвропейських гаслах і вигравши завдяки цьому вибори, одразу після інаугурації заявила про свій курс у Європу. Вони сподіваються, що прийдуть туди і там залишаться, більше того, вони мріють поспекулювати і "нарубіть бабла" ще й на євро-російських розбіжностях, подоїти Європу, та прибрати до рук всю, в тому числі і поки що державну українську інфраструктуру, яку збираються модернізувати за рахунок величезних кредитів - сьогодні про це заявив Азаров, а вчора заявляв Тигіпко.

Я тільки не знаю, що вони будуть робити в Європі зі своєю репутацією. Але ж там щось робить Берлусконі і подібні...

Якщо це буде дозволено - ми прийдемо в Європу голі, босі, і з величезними боргами, а вони - в"їдуть туди на наших спинах. І Європа промовчить. Вона ж не чіпає Берлусконі...

Єдина надія - на українське демократичне громадянське суспільство зразка кінця 2004 року...

3. nikolas

nikolas Well-Known Member

Для такого громадянського суспільства потрібен відповідний лідер,після революціонерів зразка 2004р.,людей буде важко підняти.

• Подобається Подобається x 1
  4. Taakinen

Taakinen Well-Known Member

1. Креси як втратили, так у якомусь певному майбутньому можуть спробувати забрати назад. Сьогодні - ні, але якихось 30 р. укр-польського порозуміння то незрівнянно менше, ніж століття взаємопоборювання. Я не закликаю сваритися з поляками. але пам"ятати про їхні особливі почуття щодо Львова і "схід. кресів" треба.
    2. "відділення наших східніх кресів" - а може то ми - їхні західні креси? можна й так питання поставити. У Великій Україні живе багато нормальних людей. Це наша земля, а східняки - наші побратими. (Зрештою, Донбас - це далеко не вся Сх. Укр.)
    3. в України найбільший потенціал - і економічний, і соціальний, і геополітичний саме в такому складі, в якому ми є. Для чого його позбуватися. Думаєте, незалежна Галичина, може ще з Волинню, буде в Європі комусь цікава як партнер? Можливо (хоч теж сумнівно), нас і прийняли б швидше в ЄС, і ВВП на душу стало б трохи більше. Але я особисто не хотів би жити в такій-от Галицькій Албанії.

5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Перепрошую - брєд. Ментальність не 21, а 16 століття.

Поляки з німцями співіснують, і це "після всього", після 1939 року, після Освєнціма, після Сілезії-Шльонска..., і ніякому ідіоту в Польщі в голову не прийде сказати - "треба стерегтися, щоб німці нас не спробували завоювати знову".

Вам щодо України і Польщі - ТАКЕ - в голову приходить!

• Подобається Подобається x 4
  6. nikolas

nikolas Well-Known Member

Так,але саме в 21ст.,з"явилися такі держави як Косово,Абхазія і т.п.,чому така впевненість,що це не станеться з Україною.Причому в одному випадку,Європа підтримала,а вдругому закрила очі.Сильні світу цього не дуже рахуються з слабшими,хіба Україна належить до перших?

7. budiak

budiak Well-Known Member

Тут я швидше погоджусь з паном DIDIO, подібними поглядами там вирізняються хіба шо так звані macherowe berety тобто електорат ligi polskich rodzin, або ж представники вже зовсім екзотичних, навіть для маргіналів, рухів.Хоча про їхні особливі почуття звичайно пам'ятати треба.
    Знаєте я взагалі проти терміну типу - "брацьки народи". Наприклад для мене мій колєґа Курт з Десау що у східній німеччині, значно більш ближчий ніж мій люмпінізований сусідо що працює у податковій та у 30 років має пузо як рюкзак альпініста а ніс як забороняючий сигнал світлофора.Просто мені здається що коли вони просто нехочуть жити у Європейський Україні то нафіг їх туди тягнути, може ліпше мені виїхати?
    У Галицький Албанії звичайно і я житиб не хотів,а ось у подільський Бельгії, Голандії, чи Фінляндії не проти, а ще краще у Європейський та Соборній Україні. Та нажаль це від моїх бажань незалежить.

• Подобається Подобається x 5
  8. Taakinen

Taakinen Well-Known Member

Пам"ятати треба. і я про це. особливо, коли всі дружно (і то явно не тільки махерові берети) починають втручатися у наші внутр. справи, витикати нам Бандеру, тоді коли самі не засудили свого Пілсудського з його пацифікаціями. (Те, що Ющ зробив абсолютно ідіотський крок з присвоєнням героя, це інше питання.)
    А щодо Сх.Укр - у кожної країни свої проблеми. в нас головна проблема - совок, якого найбільше на сході та півдні. але його повно і у Львові. то що виходить - нам зібратися і дременути звідси, як це вже зробило купа людей до нас? Чи може залишитися, щоб працювати і сподіватися? кожен вирішує за себе, в міру власного патріотизму.

---------- Додано в 01:52 ---------- Попередній допис був написаний в 01:37 ----------

Погано ви все-таки міжнародну політику розумієте. Не все те, що зверху (в т.ч. модна нині формула співпраці "мир-дружба-жувачка") є єдино реальне. Я б дуже хотів, щоб "ментальності 16 ст." пропала з цього світу назавжди. але вона, на жаль, нікуди не поділася. хай нині зменшився її вплив на прийняття рішень , але вона присутня в умах і цілком може "вистрілити" у найнеочікуваніший момент.

Щодо поляків, то чому ж нікому в голову не приходить? поляки у цьому плані не такі наївні, як можуть здатися на перший погляд. Я радий за їхнє порозуміння з німцями, так само як і за наше з ними. але ніхто про старі кривди і - головне - свої інтереси не забуде. завжди десь там глибоко в кишені буде камінь тримати - про всяк випадок. і нам теж нічого не залишається, як мати це на увазі.

9. HOHOL

HOHOL миється в бані

Федерализация была бы отличным выходом для реализации региональных интересов , экономических интересов, и предотвратило бы любые движения сепаратизма...))

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

яким чином?

11. HOHOL

HOHOL миється в бані

Это смотря какую территорию вы считаете Украиной...

Юго-востоку было бы выгодно отделение по экономическим причинам, а учитывая существующие притеснения интересов юго-востока, то и по моральным причинам...
    В любом случае, вам стоит организовать движение на западной Украине с требованием отделения юго-востока и будьте уверены, юго-восток вас поддержит...
    Как минимум федерализация, как максимум, развод и каждому свое...)))

12. terrible

terrible Well-Known Member

слухайте, а я пропоную віддати Одесску область Турції. або Румунії :)))

13. Gron

Gron тафгай

А південь, схід, чи може Овідіопіль, вас уповноваживав писати бздури?
    Одеса, 100% не стала б, а малоросія не існує.
    Тут є на ЛФ, юзер Чорнобилець, він каже:"... пишить, від себе" і має рацію.

14. HOHOL

HOHOL миється в бані

Начнем с того, что вы не можете отдавать то, что вам не принадлежит и никогда не принадлежало.)))
    А вот мы вас можем отдать обратно... За 70 лет достаточно с вами поимели головной боли, несите другим свет своих "правд"...)))

15. terrible

і куди ж Ви мене віддасте? :)))

16. HOHOL

HOHOL миється в бані

Вообще-то, некоторые титульные, и вы , гость в Одессе, не знающий как правильно пишется название города, не гнушаетесь писать от имени Украины, а не то что региона...
    Я всего лишь выражаю мнение большинства населения юго-востока, а Одесса на 100% не стала бы, а стала бы на 70% -80%, а этого более чем достаточно!

А по поводу не иснування Малороссии...)))
    Украина в свое время тоже не иснувала, что дальше?!
    Малороссиия была в истории и если "титульная" Украина это австрийская провинция, то Малороссиия - это нормальная Украина с Новороссией в ее составе!)))

---------- Додано в 21:35 ---------- Попередній допис був написаний в 21:30 ----------

На все четыре стороны... Если повезет, то подберет кто нибудь на свою голову...)))Типа Польши или Австрии...)))(вы же не станете избегать "титульности" и переедите из Прилук в "титульную", достойную вас Украину)))

17. sl4m

sl4m Well-Known Member

мне почему то кажеЦа, что решение принимают за нас на этом форуме групка остроумных гавнолитиков
    поднимают глобальные вопросы - надо или нет разделять украину, кому отдать крым, а кому одессу. Куда нам вступать (нато ЕС), и куда нам (восточная украину) идти
    .... вам не кажеЦа, что это апындецит для насления страны?

18. terrible

браво гуглу! чи яндексу?
    :haha:

19. Мікі

Мікі Well-Known Member

Ти чи ба? Ще один пуп юго-востока:)
    Это я, украинец с украинского юго-востока, а Вы из нацменов будете и нуна вести себя в чужой Вам стране поскромнее...

• Подобається Подобається x 3
  20. Gron

Gron тафгай

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)