Чи треба розділяти Україну?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Бійцівська Рибка, 14 лют 2010.

?

Чи треба, на вашу думку, розділити Україну на кілька держав?

1. Так, і негайно

24,6%
  2. Так, але не зараз

3,7%
  3. Ні в якому разі

60,3%
  4. Важко відповісти

11,4%
Статус теми:
Закрита.
  1. kotov

kotov миється в бані

Я не знаю, что делал Ваш дед. Так что бандит он или нет, не мне решать. Вы, конечно, извините, но умный татарин мне как-то сказал: "Да, мой дед служил фюреру. Я не собираюсь от него отказываться, но и размахивать, как флагом, не буду."

Когда во Львове повалили памятник Ленину, я больше вашего радовался. Но, свято место пусто не бывает.

О том, как воевали ваши "герои" хорошо сказал Дж. Армстронг: ".... немцев они ПОЩИПЫВАЛИ..."
    НУ и, за это спасибо. Всё ж полегче.

• Подобається Подобається x 2
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Уважаемый господин Pedro! Вы снова путаете синее с длинным! Речь идет не о "понаехавщих" - а о тех, для кого Украина - Родина. И нам надо искать точки соприкосновения. А для этого - просто необходимо отказаться от идеи "загоним железным кулаком в счастье". Я - к примеру - не пытаюсь "обязать" кого-то из галичан учить русский язык. А что до европ - на днях давали репортаж о лондонском районе, где не услышишь слова по-английски, и там стали ходить "исламские" патрули...
    Вот те раз! Отказались ТАКи от украинской национальности - и превратились в безродного космополита? Не ожидал... :)

Вот откуда вы берете эти сведения? А господа "профессиональные украинцы" - тут на форуме - сообщают о чуть-ли не 80% украинцев, считающих украинский - родным! Вы там - в обкоме партии определитесь уже с цифрами... ;)

• Подобається Подобається x 2
  3. ELiKA

ELiKA Дуже важлива персона

100%.
    Но при этом государственный язык должен быть один - украинский.

Так из-за бугра и не такое привидится :mocking:

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

При этом не хватает чего-то понять, что так же, как почти 100 % украинцев понимает русский, также почти 100 процентов понимает украинский.
    Но заметте, понимают, а не владеют в совершенстве.
    Вопрос: нафига биндюжнику из Одессы владеть государственным на уровне Фарион?

• Подобається Подобається x 1
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Найголовніше те,що різні світогляди.
    Навіть,та пабєда,що набила вже всім оскому.
    Ну не є це в нас святом.
    Як і решта "празднічков" ,що полюбляють святкувати на Півдні і Сході.

6. VasMT

Нас єднає 1 січня...
    Це свято для всіх. І для сходу, і для заходу. І для комуністів і для націоналістів... :)))

7. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Тоже вопрос интересный... Вот в Гамерике - нет госязыка. И что - они там вскоре загнутся - если следовать уверениям наших профессиональных украинцев, что без "державної мови Україна загине"? :)

Це точно! Всi святкують - хоч i кожен своє. :)

8. VasMT

Нє-а...
    То тільки про людське око. А насправді і ті і ті банально похмеляються...:mocking:
    Я знаю про що говорю...;)

9. Gron

Gron тафгай

Так нема біндюжників, а ти що були якраз на укро-ідіш-російській і розмовляли.

10. VasMT

ОК!
    От я і питаю, нафіга біндюжнику, розмовляючому на укро-ідіш-російській і розуміючому будь-кого, кому треба перевезти вантаж, знання державної на рівні дипломованого філолога із науковим степенем?

11. Gron

Gron тафгай

Ну може керівницьтво прочитає та зрозуміє для айфону, чи на форумі допише не як Чалдон.

12. VasMT

Мій трирічний внук ще читати не вміє, але юзає ту штуку так, що такому поліглоту, як я, дастся ще не скоро... :mocking:

13. Romko

Але в нас не настільки люблять олів"є,як в Сєвастополі

14. ELiKA

В совершенстве мало кто владеет украинским. Да и русским тоже. :)

Формально нет. Но без знания английского языка карьеру не сделаешь, на престижную работу не поступишь...
    С психологией гетто там жить, конечно можно, но те, у кого голова на плечах есть учат английский, а если уж сами не осилили, то дети учат - без вариантов.

Государственный язык для государства, которое формируется - это важно. И совершенно не страшно для тех, кто не собирается делать карьеру, добиваться престижной работы. Дворник или грузчик могут говорить хоть на китайском - главное, чтобы работу выполняли безукоризненно. :)
    Не помню на Острове или на ЛФ читала мнение, с которым согласна - уникальный государственный язык в современных реалиях - это важный механизм контроля за миграционными процессами (как в Швеции), да и фактор дополнительных рабочих мест. Да и для многонациональных государств один государственный или один официальный язык - это нормально.

Пане Романе, якби то я тільки на форумах спілкувалася з галичанами, но можливо би я Вам повірила. Але ж факти такі, що з Вашими радикальними поглядами на Галичині людей не так вже й багато, не так багато людей, які живуть ненавистю, плекають свої погляди на минуле. І порозуміння по різним питанням з мешканцями ЗУ для східняків не проблема, якщо то не "ортодокс", як Ви.

Не узагальнюйте.

Однакові свята у більшості громадян України. І на ЗУ є дуже багато людей, які святкують ті ж самі свята, що і по всій Україні.

У мене до Вас прості питання:
    - Ви хотіли, щоб війна не закінчувалася?
    - Ви хотіли, щоб перемогла Німеччина?
    - Ви проти того, що КА пройшло з боями по ЗУ і очистила її від фашистів?

15. Romko

Ми хотіли,щоб
    В мене є минуле.
    І в мене є теперішнє.
    Яке,повірте,не є дуже щасливим.
    І в мене немає майбутнього.
    В цьому утворенні,яке ви всі називаєте "держава".
    І мені ніхто не забрав права думати і робити висновки.
    Вина за моє становище,цілковито на мені.
    Тому,що я 12 років тому не вивіз дитину на Захід,а намагався рятувати тут.
    Але причини оцього становища - це ота пабєда.
    Смердячого комуністичного режиму.
    Аргументів я наводив - безліч.

Війна тут не закінчувалась до 60-х років.
    Потім люди просто намагались вижити,ні на секунду не забуваючи,хто нищив їх родини.

я хотів б,щоб перемогла Україна.І не смердяча уереСЕР.А Україна.
    На жаль,вона програла.
    Я проти окупації ЗУ совєтами.

16. kym

kym Well-Known Member

а ви так і не зрозуміли що залишились "понаехавшимися". Для вас Україна не "Родіна" а місце перебування. І таких як ви дуже мало... тільки воні поки що від вас багато. Весь цей триндеж що Схід і Захід кардинально відрізняються туфта чистої води. Це політика задумана і підтримується Кремлем і його агентами в Україні. Східняк від Західняка відрізняється меньше ніж англієць від уельсця, чи ельзасець від лотарінгця, але ніхто в тих країнах не кричить про розділ країни. Попробував би Педро на анлійському сайті написати що треба розділити Великобританію .... думаю вже би заглядав у писок десь у Зімбабве, а на українському сайті собі таке позволяє. Питання мови теж не актуальне - українська завжди буде державна, російська ніколи. Крим завжди буде український і російські впливи там закінчутся з виводом флоту. Ні один президент навіть Янукович не піде у спілку де буде Росія головна. вся ця туфта з розділом України закінчиться з ліквідацією партії регіонів. Партія регіонів ліквідується коли притягнуть до криміналу двадцять тридцять заваділ котрі заварили цю кашу і це буде в дуже короткому часі. Всі решта що ходять з плакатами "ліквідувати укр.мову за ненадобностю" пропадуть так що їх ніхто бачити і чути не буде. Так що все буде добре і не треба тут розводити пусту болтовню і підігрувати ворогам України.

17. ELiKA

Ви хотіли, пане Романе, конкретно Ви. Не узагальнюйте.

У кожної людини є минуле, але не у всіх минуле затуманює сьогодення, не всім заважає адекватно думати, робити висновки, а не заходитися від ненависті.

Знаю про Вашу біду, розумію, що це горе наклало відбиток на Ваші погляди, на Ваші оцінки.
    Але чи варто ненавидіти всіх?

Ви робите хибні висновки.
    Ромко, а як інакше могло бути у тій ситуації, як могли б розвиватися події!?!
    Головне було - повалити режим Гітлера.

Знову зміщення акцентів. Після перемоги над Німеччиною на ЗУ була зовсім інша війна - громадянська, бо, як би Ви не пручалися, ЗУ офіційно входила до складу СРСР. І винні і тій війні керівники з Кремля, а не бійці КА, які воювали на форонтах.
    Бійці КА і НКВДісти, то є різні речі.

У той час то було неможливо. Ви це розумієте?

То сталося у 1939, чи не так?
    А яке відношення до цього має перемога над Німеччиною?

У мене теж багато претензій до керманичів СРСР, але ж не можна змішувати все і всіх. То не є мудро і правильно.

Колись давно, ще школяркою, я натрапила на клаптик старої газети, там була частина вірша Маяковського. Я була шокована, потім довго шукала першоджерело. Знайшла...
    Товарищи фашисты, милости просим.
    Вместе власть буржуев сбросим.
    Фашисты и большевики – пролетарии-братья.
    Крепите над миром красные объятья.
    Пролетарии, стройтесь в единую линию
    Сегодня командуют Троцкий и Муссолини.
    Красное знамя борьбы пролетариев.
    Сегодня развернуто от России до Италии.

газета "Известия", 31 ноября 1922 г.

Кремлівська свора грала свої ігрища. А поплатилися за це мільйони простих людей...
    Але ніхто не обирає час, у який йому жити. Більшість людей не у змозі вплинути навіть на прості речі...
    Ми не завджи можемо адекватно оцінити сьогодення...

Пане Романе, не можна замикатися на ненависті, то є шлях у нікуди. Він спалює душу, але не сприяє конструктиву, розумінню питань і їх рішенню.
    Треба шукати порозуміння, треба прислухатися, ставати на місце свого опонента, інакше - злоба, ненависть і руйнація. Ті, хто зараз нами керує тішаться від цього. А от простим людям по всій Україні від розбрату ніякого зиску.

18. Romko

В нас їх називають "другі москалі".
    1944-го року почалась совєцька окупація ЗУ.

Мій шлях і є в нікуди.

З Котовим ми порозумілись.
    А я нагадав собі іншого вірша.Про наше сьогодення.

А може й те ще... ні, не знаю,
    А так, здається... сам єси...
    (Бо без твоєї, Боже, волі
    Ми б не нудились в раї голі).
    А може й сам на небеси
    Смієшся, батечку, над нами,
    Та, може, радишся з панами,
    Як править миром! Бо дивись:
    Он гай зелений похиливсь,
    А он з-за гаю виглядає
    Ставок, неначе полотно,
    А верби геть понад ставом
    Тихесенько собі купають
    Зелені віти... Правда, рай?
    А подивися та спитай!
    Що там твориться у тім раї!
    Звичайно, радость та хвала!
    Тобі єдиному святому
    За дивнії твої діла!
    Отим-бо й ба! Хвали нікому,
    А кров, та сльози, та хула,
    Хула всьому! Ні, ні, нічого
    Нема святого на землі...
    Мені здається що й самого
    Тебе вже люди прокляли!

Т.Шевченко

Останнє редагування: 4 лют 2013
  19. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

не путайте грешное с правденым, сравнили Францию и Англию с Украиной, они нынешние наши этпы еще в средневековье прошли, Украине как государству 20 лет отроду, и потому вопросы кто больше укр а кто меньше сейчас надо отодвинуть на стопятый план и занятся более насущным - экономикой, реально населения желающего объединятся Россией столько же сколько и ярых нацюков т.е. не больше 5% а может и меньше ... некая форма федеративности в вопросах языка, нац.праздников и т.д. была бы уместна чтоб заткнуть горлопанов с одной и другой стороны, полное "обвышыванкывание" страны не возможно и не нужно, Украина это не галицковолынское княжество и не сечь, Украина это - УССР, которая должна показать что способна самостоятельности (прежде всего самим себе), гвалт профукров про "гой спалил рідну хату, тре усім мовУ вивчати" и т.д. только усиляет раскол ...

---------- Додано в 13:45 ---------- Попередній допис був написаний в 13:43 ----------

дас ист рогулирен шайзе ...

20. kjk

kjk Дуже важлива персона

Це не так. 95-99% володіє, тобто знає.
    60-65% використовує
    35-40% не використовує (але при цьому знає), або використовує рідше чим російську.
    А людей які принципово незнають, ненавидять.... 0.5%.. 1%

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)