Чи треба розділяти Україну?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Бійцівська Рибка, 14 лют 2010.

?

Чи треба, на вашу думку, розділити Україну на кілька держав?

1. Так, і негайно

24,6%
  2. Так, але не зараз

3,7%
  3. Ні в якому разі

60,3%
  4. Важко відповісти

11,4%
Статус теми:
Закрита.
  1. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Звідки такі дані на карті, нібито дослідження КМІСу за 2003р, коли є такеТа все ж зараз 2011р. ситуація не така сама, як було в 2003р.

• Подобається Подобається x 2
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

«Тепер «противсіхів» більше на сході»

• Подобається Подобається x 4
  3. vseprav

vseprav Well-Known Member

все дуже просто, в людей питались до якої національності вони себе відносять
    так в Україні є багато українців які розмовляють російською, але вони себе вважають Українцями
    російська мова жодним чином в Україні не утискається
    є купа книжок, газет, на національних каналах звучить російська мова, так шо не ма на шо жалітись

• Подобається Подобається x 6
  4. Mahnovetc

Mahnovetc Well-Known Member

Не можу зрозуміти людей, які всіх, хто спілкуються російською, зараховують або до росіян, або до тих, хто хоче мати рос.мову другою державою.Колись натрапив на чудову статтю, автор здається з Донецька, "Русскоязычные украинские националитсы, де як раз і пояснюється, що вміння говорити російською не є автоматичним бажанням мати рос.мову 2-ю державною, або приєднатись до Росії".
    Ну не можна ввжати людей, які вміють спілкуватись російською, і людей, які хочуть рос. за другу державу, одним і тим самим.
    А коли пропонують, як Skodnik, іншим нац.меншинам змиритись з концепцією надання мові російською нац.меншини особливого статусу, то з такого і починаються утиски за національністю. Як на мене, жодна з нац.меншин на Україні заслуговує на рівні права і свободи і неправильно серед них виділяти якусь одну. А то виходить схоже на побудову концепції "Україна для росіян", це також не діло, треба всіх поважати.

5. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Вона має назву "Русскій мір";)...

• Подобається Подобається x 7
  6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ось якби ще навчилися звязати кілька слів українською - ціни їм би не було! Але чомусь для креолів легше вивчити китайську ніж українську.:nea:

• Подобається Подобається x 3
  7. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Зверхність і недооцінювання заважають, :sad: та і для чого їм вчити українську, простіше почекати, пожалітись на утиски, а раптом "змилуються" представники влади - введуть законом другу мову, дарма, що для того треба змінювати конституцію :girl_mad:

8. donklass

donklass Well-Known Member

Думаю, що така ситуація якраз вигідна сьогодняшній владі. Подальше зубожіння українців може призвести до об'єднання Сходу і Заходу за принципом загального неприйняття влади. Адже вони розуміють, що влада може вислизнути з рук. Спокій владі невигідний.Но його, спокою і стабільності не буде в будь-якому випадку.Адже влада не змогла розпочати реформування системи і не зможе.Все насправді просто.
    Реформування передбачає поліпшення життя людей, вільну економіку, скорочення впливу чиновництва, боротьбу з корупцією і багато іншого.Адже для олігархії, що збагатилася на крадіжці бюджетних коштів, вільна економіка смерті подібна, вони просто не зможуть конкурувати. Наступна смертельна небезпека для олігархії - розвиток малого і середнього бізнесу, вільні люди просто "заб'ють цвяхи в кришку їх труни".
    МВФ вже відмовив їм у фінансуванні.Економіка не розвивається, інфляція росте.
    Що залишається?
    Друкарський верстат, подальше зміцнення вертикалі влади і недопущення становлення середнього класу.
    Але така метода буде спрацьовувати до певного часу, поки подальше погіршення умов життя не змусить українців об'єднатися.
    І ось тут влада розуміє, що їй просто необхідно сприяти розколу в суспільстві для свого самозбереження. Це і харківські домовленості, і провокації у Львові, і прийняття закону про червоний прапор.
    Розкол у суспільстві вигідний владі.Раскол зберігає існуючу владу.Поки існує розкол, влада легко нейтралізує найактивніших лідерів. Вони просто дурять суспільство.

9. kjk

kjk Дуже важлива персона

Re: Чи треба розділяти Україну?
    натиснув випадково на цю кнопочку
    закинуло на перелік форумів
    йде перелік, і рейтинг
    найрейтинговіший - Черкаський форум
    помаранчева область, правобережжя і тд
    топ тема офк про 9 травня
    ...
    :))

10. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Бо для москальського менталітету завжди була характерна зневага до тих, хто менший, і запобігливість перед сильнішими:sad:...

11. Hyligan

Hyligan Іронічний

Був в четвер у Львові....шукав інститут менеджменту...чорт мене дьорнув в бабульки дорогу запитати, попалась рускоязичная комуністка старой закалкі ...сучасних назм уЛІц не признаЙОт....іді синок по уліце Карла Маркса.....:)))....па українски бабулька теж плохо понимаєт. о_О...якось на автопілоті перейшов на общепонятний, аж тоді подумав шо стара мабуть тут років 50 прожила мінімум.....

• Подобається Подобається x 9
  12. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

Та шоб хохляцька салом не здавалася.:haha:

13. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ви вважаєте ДизбатіньКО що неварто було переходити на общепанятний?....я так теж подумав..але якось не хотілось ображати старушенцію...нехай собі :)

• Подобається Подобається x 3
  14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Для тих, хто тут недавно, розповім випадок.
    Довелось мені везти групу призивників із Херсона в Стрий. Звісно, на вокзалі у Херсоні 90 відсотків питань стосувалось одного: чи не повбивають дорогих чад злі націоналісти? Моя російська - бездоганна. Застосував військову хитрість, кажу: - Ви ж бачите, що я, щирий москаль, дотепер живу і ніц мені не бракує... Але це пролог.
    Приїхали до Львова. Збираю пацанів і проводжу експеримент:
    На Городоській, не на відстані 200 м від Костелу питаю у трьох перехожих, яких мені вказали пацани, на російській мові а-ля москвіч питаю, - Где кАстёл святой Ольги?
    Результат три з трьох. Потім ускладнюю, пропоную самим спитати, котра година, або що... Після цього у пацанів відпало. :)

15. kym

kym Well-Known Member

Це все добре.... тільки як щоб ще так зробили щоб через рік пацани вважали що говорити російською не престижно і так поїхали назад в Херсон ... то вам би ціни не було.

• Подобається Подобається x 1
  16. kjk

kjk Дуже важлива персона

Це не він повинен зробити
    а наприклад ВО Свобода
    замутити багато високооплачуваних робочих місць в Галичині
    ну і там тільки українською
    тоді це буде престижно
    бо збудувавши пам"ятник Бандері престиж української мови не піднявся

• Подобається Подобається x 5
  17. VasMT

Добряча половина з них спілкувалась українською. Південно-східний діалект. А так, як я відбираю солдат не по анкетах, а по "мордє ліца", то подовляюча більшість із них зайняла ключеві солдатські посали. Наприклад: писар стройової, писар в оперативний відділ, художник в клуб, водій командира частини (командир родом з Н.Гаїв на Стрийщині), водій продуктової машини тощо... А там потрібна українська...
    До речі один із солдат працює на Херсонському телебаченні диктором. Якщо Борис має канали, може перевірити ;) Ну а на рахунок престижності, до не до мене, а в нацбанк :)))

---------- Додано в 14:44 ---------- Попередній допис був написаний в 14:38 ----------

А свободу я пропонував кінчити ще під час еякуляції...
    І їхні побрехеньки про створення нових робочих місць та добудову однієї із монументальних скульптур Львівщини, я на самому початку вважав брехнею і зараз моя думка не змінилась... Може хто знає такі факти, прошу висвітлити... Пару сотень отих чуваків в масках на День Перемоги, прошу за робочі місця не рахувати... Хоча без лєвандоса там не обійшлось...

Останнє редагування: 29 тра 2011
  18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Справді, оця престижність і страх, що подумають що з села грає велику роль. Мені кияни розповідали, що юнак чи дівчина після школи йде на роботу чи навчання в Київ. Українською розмовляє поки не переступить межі Києва. Після цього стає російськомовним на все життя.
    А коли нема того комплексу престижності?... Пригадую, в 70-х прийшлось жити трохи в Москві. Зустрічались земляки з Харкова, Одеси і так чудово українською балакали... Ось чому при поверненні на батьківщину вони цю мову забувають?

• Подобається Подобається x 1
  19. kjk

kjk Дуже важлива персона

нє нє
    там ніхто не платив
    інсайд інфа)
    хоча трохи шекелів могли б дати
    Коломойський би не збіднів

20. VasMT

Теж вже казав колись... У підмосковному полку, де мені довелось починати службу, нас "бандер" було двоє. Я зі Стрия і Андрій К. із Комарно. Так от, зустрічаючись посеред частини, ми, як мало бути, вітали_з_мо оден одного: Дай Боже щісті, пане Василю! Дай Боже здоровлє, пане Андрію! або Слава Ісусу Христу, пане поручнику! Слава навіки пане кАпітан! І далі вели бесіду на незрозумілій для інших, а українців в полку було до вісьмидесяти відсотків, бо полк був ду-у-у-уж-ж-ж-ж-е хитрий, мовою! І чорно-червоний з жовто-блакитним прапорами, в мене в креденці стояли задовго до вільної і незалежної... ;)
    Так що Педро, не всі такі, як Ви і Ваші друзі чи там знайомі кияни :)))

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)