Чи треба розділяти Україну?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Бійцівська Рибка, 14 лют 2010.

?

Чи треба, на вашу думку, розділити Україну на кілька держав?

1. Так, і негайно

24,6%
  2. Так, але не зараз

3,7%
  3. Ні в якому разі

60,3%
  4. Важко відповісти

11,4%
Статус теми:
Закрита.
  1. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Не тратьте сили, нехай спочатку визначиться, це чоловік чи жінка - гендерний значок - чоловік, а слова від імені жінки

• Подобається Подобається x 5
  2. kjk

kjk Дуже важлива персона

ай яй яй
    то то в судах бандери позасідали?
    не меліть всякої *ерні, ВСЯ влада в ПР
    всі суди
    всі міськ облради крім шести областей
    ВР
    кабмін
    ВСЯ ВЛАДА У ВАШОЇ СИЛИ
    так де язик
    як так що "патріоти" руйнують вам вашу двомовність?

• Подобається Подобається x 4
  3. Mahnovetc

Mahnovetc Well-Known Member

Допис від LANA И я должна иметь право выбора - родной или навязанный мне язык. -
    ну от і правильно, дитинко, для українців рідна - українська мова, от і не навязуйте російську.
    От мені цікаво, Польщі чи Германії ви б так само вимагали державної російської.
    І чекаю, Лана, грунтовної відповіді на попередні два мої пости, аргументовані, хоча..
    якщо ваші аргументи "ми русскіє, какой восторг", то не напружуйтесь, я люблю оперувати фактами і логікою, а не емоціями.

• Подобається Подобається x 1
  4. LANA

LANA Well-Known Member

1 Заметьте, никто никому ничего не запрещает. И 60% - это естественно-сложившаяся потребность. Вы наверное думаете, что я не хочу слышать русский язык по ТВ и радио?
    2 Ну при чем тут диаспора в США. Разве там русские этнический народ?
    3 Ох уж эти примітивни европейцы – всего 2-4 языка. ЦЕ НАЦИЗМ І "ВЕЛИКОДЕРЖАВНИЙ ШОВИНИЗМ"
    Я про 95% УКРАИНЦЕВ НЕ ГОВОРИЛА. Я говорила про 95% НАРОДА.

---------- Додано в 15:50 ---------- Попередній допис був написаний в 15:47 ----------

То бишь УКРАИНА ДЛЯ УКРАИНЦЕВ.
    Никто И не заставляет укромовных переходить на русский. Просьба и нас не заставлять перейти на мову.

5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Якщо не хочете, аби Вашу мову називали псячою - облиште подібне скорочення.

Не існує "укромовних".

• Подобається Подобається x 10
  6. Mahnovetc

1.Це не стала потреба, а рудименти радянської системи. Чи ви думаєте, що я не хочу чути українську. Хочу, і переважна більшість населення країни також.
    2. Ну так і на Україні українці - етнічний народ, а н росіяне. Київ і дежавні утворення навколо нього виникли набагато раніше, ніж навколо москви, да і заснував її князь КИЇВСЬКИЙ, так що це УКАЇНА РАДШЕ СТАРШИЙ БРАТ РОСІЇ, АДЖЕ ЇЇ ІСТОРІЯ ДАВНІША. І НЕ ТРЕБА КАЗАТИ "КИЇВСЬКА РУСЬ" РУСЬ І РУСИЧИ - ЦЕ НЕ ТЕ САМЕ, ЩО МОСКОВИТИ З МОСКОВСЬКОГО ЦАРСТВА І НЕ СУЧАСНА ТЕРИТОРІЯ РФ.
    3.. Ох уж еті примітивні русофіли: скільки в Європі 2-мовних держав серед усіх європейських держав. Порівняйте ці 2 цифри і вам стане зрозуміла недолугість вашого порівняння. Нагадаю, поляків також намагались обрусачити і онімечити, чомусь ці 2 велики діаспори в Польщі не вимагаютьт 2ї державної, може тому що думати вміють. І про чехів почитайте, як їх з австрійцями намагались асимілювати, вони чеську мову відновлювали мало не за літописами часів Яна Гуса, потім Яна ЖИжки, от ці діячі мені подобаються, могли показати австрійцям, що вони окреманація. І про Празьку весну почитайте, а потім вимагайте в Чехії 2ї держмови російської, і бажано, щоб ви це на ВАцлавській площі зробили, ой я б на це з задоволенням подивився)))

Якого саме, що на території РФ проживає, тоді можливо. І вивчить будь-ласка, який відсоток росіян в Україні живе. Може зрозумієте, що дурню написали))))
    І про інші нац меншини ви не відповіли, для них також держ.мови будемо вводити?

І якщо ви живете в Україні, Лана, і маєте українське громадянство, то маєте поважати держау, громадянином якої ви і є, і мову, і історію, І ЗНАТИ ЇЇ. Поважати чужу мову і історію не значит зневажати свою, хоча для русофілів для незрозуміло " Як же ж можна показати любов до своєї нації, якщо при цьому не обхаяти інших"
    НЕ ХОЧЕТЕ ПОВАЖАТИ ДЕРЖАВУ, ЇЇ МОВУ І ІСТОРІЮ - НАВІЩО ТОДІ ТУТ ЖИТИ? МОже варто їхати в РФ і отримувати громадянство там?

• Подобається Подобається x 2
  7. Skodnik

Skodnik Белый Воротничок

Например, Белоруссии, Бельгии, Канаде, Финляндии, Афганистане, Парагвае, Боливии, Индии, Швейцарии, ЮАР- государственных языков более одного.
    Некоторые страны (африканские государства, а также Филиппины) как наследие своего колониального прошлого сохраняют государственные языки и языки обучения (например, французский или английский), которые не являются национальными языками населения этих стран или, по крайней мере, языками, на которых говорит большинство населения.

нЄзалежну уже многие африканские страні обскакали)))

8. kym

kym Well-Known Member

А як ви думаєте для кого Україна...? Для китайців для філіпінців.... чи ще для кого..?
    Поїдьте в Пекін і скажіть що Україна для китайців і візи не треба щоб в Україну попасти... і я думаю через два - пять років китайська меньшина в складі 80-100 міліонів чоловік буде заставляти вас говорити по китайськи. І на ТВ буде один два канали некитайські...і всі ваші сусіди по сходовій клітці будуть маленькі косоокі і жовті. От що ви тоді заговорите....... ви крик піднімете де ж то наші націоналісти ...як вони до того допустили... Отак то....

---------- Додано в 16:46 ---------- Попередній допис був написаний в 16:44 ----------

Вільну росію також......

9. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Чого ж Вам не до вподоби було співмешкання з москалями? Родичі ж які ніякі;)...Відділитись захотіли...Отак і албанцям було зручно з сербами...А хто і кого там почав різати першим, хто все це спровокував?... Тоді треба сідати за монографії з історії і вивчати відношення албанців і сербів на протязі всього їхнього співіснування...;)

І яким українцем Ви тоді будете...Мова - російська , менталітет - радянський...А українське де? Любов до борщу?о_О
    Всім буде щастя...:)))

---------- Додано в 23:08 ---------- Попередній допис був написаний в 22:59 ----------

Кордони закриємо...Нас же в ЄЕС не приймають через дірявість кордонів також...Нехай в Бульбуленд втікають;)...
    Я сам таке чув серед своїх колег неодноразово;)...Не від всіх, звичайно. Але така мотивація дійсно мала місце...

• Подобається Подобається x 4
  10. Mahnovetc

Ну так Росія так само близька за своїм рівнем до африканських країн, як і Україна, і взагалі, а до чого тут мова? Чи ви думаєте, що економічне зростання одразу почнеться після прийняття другої державної мови? Тоді ви непереборний утопіст.
    І подивісться, скільки є неєалежних країн в Європі, і скільки в Європі дво мовних.
    А питання про 2-гу державну мову кидають на СХід, як кістку, економічних позитивніх результатів не має, от і витягають припалі пилом артефакти, на які народ ще гостро реагує. Для того, щоб з формули "Хліба і идовищ" прибрати перше, а видовищами влада нас регулярно забезпечує, тому і виникають недолугі, пардон, полеміки накшталт " чи треба розділятись, чи треб 2 державна мова, і т. д."
    Skodnik, без образ, питання вам, як одеситу, а якщо жителі Одеської області захочуть 2-м чи 3-м державною іврит або молдованську, а татари в Криму - татарську, яка ваша думка, також пропонуєте вводити на однакоаих правах з рос.мовою?

11. Skodnik

Skodnik Белый Воротничок

Разницу между 1-3%жителями, и русско говорящих около 30-40% понимаете?

12. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Давайте попробуем. :)

13. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Правильно. Почитайте. Особливо уважно про османське панування і його наслідки. А головне - ІМХО - в албанських мусульман десятиріччями було по 10 дітей, а в сербів "один улюблений собачка".

14. Bambook

Bambook Persona non grata

А яка різниця? Якщо їх 1%, то пропонуєте їхні права утискати? о_О

15. Mahnovetc

Краше не треба, а то буде як з 9 травня: червоний прапор винесли, а дітей війни позбавили 25% знижки на комунальні послуги, причому за це позбавлення голосували і комуністи, і ригіонали. І мовами спекулюють так само, і поліпшень від введення другої мови не буде.
    Дальневосточник, я взагалі не розумію галасу з двома мовами. От зараз ви розумієте українську, якою тут переважно спілкуються, ми розуміємо російську,
    ефірів і книжок російською мовою вдосталь, навіть забагато. Хочте спілкуватись російською -будь-ласка, тільки не треба всім навязувати ще одну державну мову. Ми - окрема держава, і як на мене, ввгодити в Україні 2-гу рос.мову треба так само, як і в РФ 2-гу українську державну, адже там також багато українців. Також набереться 30-40 відсотків
    Не всі рос.мовні хочуть другої державної мови - російської. Візьміть той же Крим, напевно татари більше гоорять рос.мовою, а от нещодавно 18.05 на день вшанування депортаваних був мітінг в Симферополі і татари висловлювали побажання щодо особливого статусу своєї мови в Криму. От вже не 30-40, а менше.
    А білоруси/молдоване/ереї подумають, а ми чим гірше? Виділяти саме російську мову серед мов нац. меншин як другу державну - зайве і це утискатиме права інших нац.меншин.
    Шановні, НУ ЗРОЗУМІЙТЕ, ЩО НЕ ВСІ РОСІЙСЬКОМОВНІ УКРАЇНЦІ ХОЧУТЬ РОС. 2-М ДЕРЖАВНИМ, НА ЦЕНТРАЛЬНІЙ УКРАЇНІ ВЗАГАЛІ БАГАТО БІЛІНГВІСТІВ, ЯКІ ВІЛЬНО СПІЛКУЮТЬСЯ ОБОМА МОВАМИ БЕЗ ПОЛІТИЧНИХ ЗАКИДОНІВ, АЛЕ РОС. ДЕРЖАВНОЇ ВОНИ ТЕЖ НЕ ХОЧУТЬ. НАВЕДУ ПРИКЛАД: МІЙ РІДНИЙ БРАТ СПІЛКУЄТЬСЯ РОСІЙСЬКОЮ, МАМА -І УКРАЇНСЬКОЮ І РОСІЙСЬКОЮ, ДРУЖИНА - РОСІЙСЬКОЮ, АЛЕ ЖОДЕН З НИХ НЕ ХОЧЕ РОС. МАТИ 2-М ДЕРЖАВНИМ.
    І такі випадки - не виключення, тому не підганяйте цифри під свої потрби, бо якщо розібратись, вийде що з наведених 30-40% рос.мову 2-ю держаною хоче 10-15%
    Тож не треба гучних узагальнень.

16. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Можна детальніше? Дійсно позбавили? Дітей війни? Знижку?

17. Mahnovetc

"Верховная Рада Украины не приняла за основу и отклонила повторное рассмотрение законопроекта зарегистрированного депутатами Михаилом Соколовым от БЮТ и Александром Бобылевым от НУНС о внесении изменений в закон Украины О социальной защите детей войны относительно предоставления льгот. Дети войны не получат 25% скидку на коммунальные услуги
    За решение проголосовали 160 из 414 народных депутатов, зарегистрированных в сессионном зале.Между тем, законопроект предусматривал предоставление детям войны права на 25% скидку при оплате за пользование ЖКУ (газом, электроэнергией, твердым топливом и т.д.) в пределах средних норм потребления. Напомним, что Президент Виктор Янукович выступает за выравнивание стоимости жилищно-коммунальных услуг в разных регионах Украины. "
    http://korrespondent.net/business/re...na-oplatu-zhku

і можете подиитись як гад лукянов принижував дітей війни в ефірі.
    "В эфире ток-шоу Шустера Live народный депутат от Партии Регионов Владислав Лукьянов обвинил присутствующих детей войны в том, что они "ряженые" и ни дня не были на войне. http://korrespondent.net/ukraine/pol...byli-na-fronte
    От і пакращення для ветеренанів

• Подобається Подобається x 3
  18. VasMT

Во-первых очень "гарячая" новость :)))
    21 сентября 2010
    Во-вторых, я не перестаю удивлятся беспринципности и лживости свидомитов на фоне безмозглости и умственной лени ведомого ими стада...

Пояснити Вам про що йшлось в ЗМІНАХ до закону? Чи самі попробуєте розібратись? ;)

Махновець, не позорте велике ім"я Нестора Івановича...

19. kjk

kjk Дуже важлива персона

А чого воно велике
    що це Бандера для вас бандит і колаборант, а Махно раптом людина з великим ім"ям?

20. VasMT

Вам все одно не зрозуміти, то чого дурно клаву тицькати...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)