Чи треба розділяти Україну?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Бійцівська Рибка, 14 лют 2010.

?

Чи треба, на вашу думку, розділити Україну на кілька держав?

1. Так, і негайно

24,6%
  2. Так, але не зараз

3,7%
  3. Ні в якому разі

60,3%
  4. Важко відповісти

11,4%
Статус теми:
Закрита.
  1. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

А Вам не здається, що ...словська (клавіатура відмовляється друкувати її прізвище повністю) взагалі неадекватна? Не так давно вона і про яника слюною плювала.
    Ну давайте ще й комуністам вірити. Це вже занадто. Чесний комуніст Голуб, самий чесний в Верховній Раді. Зате Юля - злодійка, Свобода - викормлена ПР, Яценюк - куплений. Залишається вірити ...словській і Голубу. Це при цьому, що на Яценюка вона тонко натякає, а Тимошенко без всяких рамок поливає помиями.

• Подобається Подобається x 6
  2. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

Комуняки, взагалі, демонструють бурхливу уяву з одного боку, з іншого боку-вузкість кругозору. Тов. Симоненко якость ляпнув про ДВА Залізних Хреста, якими нагородили Р. Шухевича. Не знав, дурник, що тільки в СРСР вішали по декілька однакових медальок.

• Подобається Подобається x 4
  3. smeet

smeet просто спілкуюсь

Не хотілось би їм вірити.Але дуже похоже на правду.
    Про ****словську у мене думка ще гірша від Вашої, але тоді Яценюк проковтнув і навіть не огризнувся.
    А Возняку вірите?

• Подобається Подобається x 1
  4. Astraya

Astraya Member

Можливо, але, як на мене є дуже багато нестиковок. І зиск з того, що ми бачили у Львові для Свободи нульовий. А от КПУ вже почали на цьому заробляти дивіденти. ПР теж не у програші, увагу людей перевели з економічних проблем. Проросійсткі організації одержали непоганий привід, щоб знову просити у Москви грошенят. А Путіну є про що поговорити з своїм народом і відволікти від росїйських проблем: попіариться Вова перед виборами.

5. Полковник

Полковник миється в бані

А чё он народу сказал?
    Медведев говорил, и то, полунамёками.
    А Путин что вещал?
    Дайте ссылочку, пожалуйста, почитаю.

6. smeet

smeet просто спілкуюсь

Щоб це знати, треба взагалі знати, що для Свободи є зиском.Як на мене то всі їхні дії суперечать здоровому глузду. Таке враження, що Свобода якраз робить проти себе, а не за себе. І в мене таке враження, що Тягнибок робить все для того, щоб та, друга частина Ураїни його і його ідеологію зненавиділа.Та дівчинка, котра в автобусі була з бабусею на все життя зненавиділа Львів і Галичину і українців. Вона і іншим розповість, про ті жахи, котрі вона бачила у Львові.Хто це все організував, це вже інше питання, але те що Свобода підіграла режисерам, показало цілі і наміри лідерів Свободи, я не кажу про простих членів партії, вони напевне не в курсіі самі.

7. Astraya

Astraya Member

Извините, а Ви украинский язык понимаете? Судя по вопросу - не очень, поэтому переведу:
    "Путину есть о чем поговорить..." И далее по тексту. :)
    Ну и на российском ТВ Путин уже выступал по львовскому вопросу.

• Подобається Подобається x 3
  8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Думаю, це для нього невеликий піар. Вже навіть підрив будинків не йде в рахунок. Там щось готується більше. Ось "чеченці" якесь російське містечко взірвуть чи "свободівці" на Крим нападуть і Путін введе війська щоб захистити невинних людей. Потрібний розмах!..

• Подобається Подобається x 2
  9. kym

kym Well-Known Member

А бо брехня чистої води , або незнання реалій того часу. скоріше всього брехня на на замовлення. чотири моїх родича в УПА пішли добровільно ... Ніхто нікого не заставляв. Національна свідомість українців тих часів була на дуже високому рівні. Якщо був клинутий клич не купляти в поляків і жидів то не купляли і з 36 року по 39 більшість польских і жидівських магазинів у селах позакривались... залишилась тільки українська коператива. Так само шановний коли було клинуто клич почати збройну боротьбу за незалежну Україну то хлопці масово добровільно почали іти в УПА... багатьом навіть приходилось відмовляти бо не було для них зброї і не було місця для військового вишколу.....
    Так що скільки можна брехати в живі очі....

10. Astraya

Astraya Member

У Росіі дуже серйозна ситуація з неонацистами, національна нетерпимість. З огляду на це поговорити про українські проблеми буде дуже доречно. Та й якщо провернуто щось більш грандіозне, легше буде списпти на наших націоналістів.

11. Полковник

Полковник миється в бані

Нет.
    К великому сожалению, не понимаю.
    А потому, будьте любезны, дублировать свои посты для меня на Русском Языке.

12. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я не знаю про УПА, я чув розповідь про те як йшли в підпілля ьандерівці на Львівщині. Тільки прошу не треба на мене нападок, за що купив за те продаю.Я не являюсь пртивником УПА, але трохи в курсі, бо проживав на тій триторії і чув багато розповідей від самих учасників тих подій. Так от випускний вечір в школі. Після випускного, хтось з хлопців заявляє, звісно, не при старших:"Завтра вечером, всі хлопці мають бути в лісі-там і там". В принципі ніби добровільно, але й примусово.Уявть собі, що хтось не захотів. Автоматично був би ворогом України-часи такі були, або ти ворог країни, або ворог України. Так що звинувачувати тих людей в чомусь нелогічно, у них вибору небуло, або з нами,або проти нас. Підеш з бандерівцями- будеш ворогом СРСР зі всіма відповідними наслідками, підеш з ястребками-будеш ворогом України також зі всіма випливаючими наслідками. Перед людьми не було великого вибору. Так що звинувачувати в чомусь простих людей неетично-а куди їм було діватися. Часи такі були.

---------- Додано в 10:34 ---------- Попередній допис був написаний в 10:10 ----------

Прикалуєтесь?:)

13. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ви, Куме, не галасуйте...
    Я ж не стверджую, що ВСІ без винятку були загнані силою. Були і добровольці-фанатики, як і у Німеччині, Радянському Союзі... А були і загнані силою. І теж, як в Німеччині, Радянському Союзі... Причин іти в УПа було багато. Від ідейно-національних, до банального страху за свою продажну шкуру, яка допомагала окупантам. Від небажання іти служити в ЧА, до хоч трохи відомстити за мзду під Бродами.
    Куме! Цифри річ уперта.
    Ще раз розповім Вам про чисельність...
    В найкращий свій період ВСЯ УПа, по ВСІЙ Україні нараховувала близько 40 000 вояків. Це в 1944-му, перед тим як німак здриснув з України. Восени того ж року тільки з Львівської області в лави ЧА було мобілізовано близько 65 000 солдат. А з Ровенської - більше сотні тисяч. Чого б це така кількість патріотів а-ля бандера висиджувались по теплим хатам? Чого не повалили всі до лісу?
    Тоді ні німець, ні совєт не вирубували так ліси, як срані патріоти зараз. Про нехватку зброї - голіма відмазка. Підірви ешелон із зброєю, позбирай і користуйся. Але то страшно. От відібрати у п"яного румунського жандарма, ото діло.

14. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Зіск має якраз ПР. А ХТО мусить щось зробити собі на ваду? ЗАЛЕЖНИЙ від того, на кого він працює.

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

Точно, мобілізовано. Люба держава мобілізує-тобто силою забирає до війська хлопців призивного віку.
    Я хочу бачити того хлопця, котрий відкажеться піти в армію, коли влада мобілізує його.Тобто це зрозуміло всім. Чому ж не зрозуміло владі, що людина не винувата, що йому виповнилося 18, і в той час на тій території, де він жив була не СРСР, а наприклад Угорщина. Він як послушний громадянин, не повісився, не втік у ліс, а пішов до війська. Його сусід, на рік молодший, піов до війська на рік пізніше, але тоді вже була влада радянська і армія Червона.Воював і той і той, чому той що був в Червоній армії дістає всі почесті а той що був в мадярській армії-злочинець. Невже влада радянська а тепер і українська не може ніяк зрозуміти, що не люди керують своєю долею, а політики і держави. То в чому винуваті люди? Вони робили тільки те, що їм казали командири. Весь світ це вже зрозумів і ветероани помирились, тільки у нас все ще ворогують.Така вона радянська ідеологія.

• Подобається Подобається x 9
  16. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

17. VasMT

Шановний Сміте.
    Вкотре звертаюсь до розуму, а не до сліпої віри... Всі наведені мною, точніше взяті із джерел оунівських і УПавських, дані є намаганням пояснити саму суть цього явища.
    Я давно вже зробив для себе висновок: ОУН - злочинна партія. Калька з ВКП і НСДАП. Про УПа на разі не говоритиму. Крапка.
    Хочу звернутись до активних мінусувальщиків при згадці про ОУН-УПА. Давайте поговоримо документально на відповідній гілці.

18. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Як з Вами сперечатись документально, коли Ви розглядаєте явище у відриві від конкретної історичної епохи, умов його розвитку, можливих варіантів...Всі Ваші закиди стосовно ОУН і УПА, всі наведені Вами документальні підтвердження можна спростувати одним запитанням : А ЧИ БУЛА МОЖЛИВІСТЬ ВИБОРУ У ДІЯЧІВ НАЦІОНАЛЬНО-ВИЗВОЛЬНОГО РУХУ ? В умовах панування авторитарних і тоталітарних режимів національно-визвольному руху не залишається інших форм і методів боротьби, окрім радикально революційних...Все! Баста! Якщо можете навести інші факти, то наведіть...

19. smeet

smeet просто спілкуюсь

Вибачте, але це Ваша думка і Ви маєте на неї право.Так само, як Свято має право поважати Свободу, але мені дії Свободи не подобаються. Кожен має право на свою думку і слава Богу, що ми можемо собі це позволити.При СРСР нам "правильну" думку нав"язували через засоби масової інформації , політінформаціями і через замполітів в армії. Але я хочу мати свою думку. Ви бачите, що я її маю, і висловлюю, знаючи, що вона може не сподобатись всім. Я не вважаю ОУН злочинною організацією. Якщо розібратися то всіх можна назвати злочинцями, навіть Вас і мене. Вони діти свого часу. Тоді всі були одинаковими. Навіть у тепер найдемократичніших державах(США) були темні сторінки історії (Ку-клус-клан).Назвіть мені хоч одну політичну систему того часу-"святу".ОУН мала ціль-здобуття незалежності України і шукало шляхи вирішення цієї програми, інколи роблячи помилки(хто без них,Сталін теж навчав літунів Люфтваффе)Але з часом світ міняється.Людство прогресує, методи боротьби і будівництва держави теж міняються. Але ОУН залишиться в історії України, як політична організація, яка по своєму хотіла здобуття незалежності України, і лідери якої боролися за це. Так вони в боротьбі використовували терор, але тоді всі його використовували.У них були помилки, але у кого їх не було.Кожен їх сприймає по своєму.Їх не треба любити, про них треба просто знати. Чи вони герої? Організація не можее бути героєм, героєм може бути людина. Якщо людина віддала життя, за здобуття незалежності своєї держави напевне вона б мала бути героєм. Не герой той хто сидів вдома на печі.
    Сталін знищив мільйони людей, але все рівно знаходяться люди, які його поважають, і є люди які вважають його ворогом людства.Історія складна, і її треба сприймати такою, яка вона є, навіть, якщо вона нам не подобається.

• Подобається Подобається x 6
  20. VasMT

Льогко!!!
    Вам відомо про чеський Опір? Таке прізвище яе Едвард Бенеш Вам відоме?
    Ото ж...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)