Чи треба робити добрі справи, щоб спастися і попасти до раю?

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Slav, 7 гру 2023.

1. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Добрі справи тільки ті, що угодні Богу, а хто думає робити це, аби попасти в рай, той глибоко помиляється.

2. Slav

Slav Well-Known Member

Вони використовують ту ж саму Біблію. Один священик, який з ними сперечався в присутності інших людей, використав для цього принесену ним біблію, на основі якої вони погодилися вести з ним дискусію.

3. Slav

Slav Well-Known Member

Світ би став значно кращим, якби люди бажали робити добрі справи. Я вважаю, що це є неправильно, що Бог не враховує добрі справи, які зробила людина, якщо вірити вашим словам.

Ви згадайте, що Ісус Христос буде говорити на страшному суді, коли розділить людей на праведних і грішних по праву та ліву руку.
    https://dyvensvit.org/top/1028727/
    Чи тоді ці добрі справи, що одні люди робили іншим людям не зарахуються їм?

Взагалі-то тут хочеться пригадати притчу про митаря і фарисея:

"ПРИТЧА ПРО МИТАРЯ І ФАРИСЕЯ
    Батьківська категорія: Бібліотека - Основи віри
    Застерігаючи всіх нас,щоб не були гордими,не хвалилися, вважаючи себе праведними й кращими за інших, але щоб із смиренням, бачачи власні гріхи, каялися в них, нікого не осуджуючи, бо тільки смиренна людина підноситься душею до Бога, – Ісус Христос розповів таку притчу.
    Два чоловіки прийшли до храму помолитися. Один був фарисей, а другий – митар.
    Фарисей, ставши спереду, молився так: "Боже! Дякую Тобі, що я не такий, як інші люди, грабіжники, неправедні, перелюбники, або як цей митар. Пощу двічі на тиждень, даю десятину з усього, що надбаю".
    А митар стояв віддалік. Він не смів навіть очей звести до неба; але, б`ючи себе в груди, говорив: "Боже, будь милостивий до мене, грішного!"
    Ісус Христос сказав: "Кажу вам, що цей (митар) пішов до дому свого виправданий більше, ніж той (фарисей): бо всякий, хто підноситься, принижений буде, а хто принижує себе, піднесеться".
    (Див.: Лк 18, 9–14)."

http://hram.in.ua/biblioteka/osnovy-viry/91-book91/806-title1548

Останнє редагування: 21 гру 2023
  4. Коммунарец

Добрі справи роблять усі, бо вважають їх за добрі. Гітлер, Сталін або Путін теж роблять справу добру... на їхню думку.. але не во славу Бога, а задля нації та її величності.

5. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Що було написано на блясі від арійського ременя?

6. Коммунарец

7. Коммунарец

Боги різні є і я не знаю, який із ними був.
    і той не допоміг арійцям(

8. Коммунарец

дуже мало людей роблять добрі справи без жодної користі для себе... але це і подобається тому, кому довподоби те, що йде від чистого серця, ще й без огласу, ще й без очікування винагороди тощо.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

отож, Гапсі. Було написано "З нами Бог". Іменем Бога такі злодіяння творилися та творяться...але не Бог же в цьому повинен?
    Взагалі - чи він існує, чи він создав людину, чи людина создала його, а все одно жити треба так, як-будто він є.
    Треба не творити та не множити зло. Яке так чи інакше присутнє в нашому житті.

10. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Зараз дуже багато - допомагаючи ВСУ. Особисто я знаю, що у львівських храмах плетуть сітки маскувальні, і свічки окопні роблять, і посилки на фронт збирають і передають, і теплі речі в'яжуть...Може, не тільки у львівських.
    Гроші мабуть всі дають волонтерам, машини фронтовикам віддають, купляють і дрони, і тепловізори, і запчастини до машин, і ліки...та не перерахувати! Це те, що я точно знаю. Людям не потрібні гроші, коли у них вороги відбирають найдорожче - здоров'я, їх міста, їх синів, незалежність країни..

Останнє редагування: 27 гру 2023
  11. Slav

Slav Well-Known Member

Допомагати ЗСУ -- це не питання робити добрі справи чи їх не робити. Це питання, що коли російські нацисти ( російські шизонацисти ) завоюють всю Україну, то вони зроблять по всій Україні ще набагато гірше ніж це було в Бучі.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так, це буде страшна біда і горе. Люди, котрі живуть не в окупованих та не в прифронтових населених пунктах, цього не усвідомлюють.

а де твій аватар? :)