чи соромно бути неграмотним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Marlen, 18 бер 2010.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ну чого ж, чого ж... і признаються навіть інколи, приблизно таким текстом:"я понімаю, шо говорю суржиком але в мене так получилось"... При тому спроб "вгадати" у своїй мові суржик - нуль, я вже не кажу про бажання подивитись у словник.

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ше не все втрачено...
    Наша молодь навіть знає букви...о...:sorry:

• Подобається Подобається x 1
  3. консультант

консультант Дуже важлива персона

чи соромно бути неграмотним?
    Для неграмотного це значення не має. Йому однаково або соромно за грамотних.

4. found

found Well-Known Member

За що ж йому має бути соромно за грамотних? :)

5. poetka

poetka Дуже важлива персона

Більше того Ромко,навіть слова, а ще й такі,що ого-го!
    Скажу так:Кому соромно...той старається виправитись, а кому не соромно - той навіть не замислюється над такими питаннями......
    Мені теж іноді буває соромно,коли десь у розмові промайне суржик....але я одразу виправляюсь..
    А, ось інше запитання: А якщо ти звик розмовляти красиво,чітко і т.д. а потрапляєш в товариство(вимушено потрапляєш)де такої розмови не підтримують, а радше сприймають тебе як за завучку...тоді чомусь з"являється "сором",не за себе , а за ситуацію, в якій опиняєшся....Чому так стається,чому всі спілкуються на різних рівнях і немає єдиного поняття освідченості..Скажете- це інтелет кожного зокрема,культура виховання і т.д. а я скажу це радше обставини,які тебе підвели до розуміння багатсва своєї рідної мови, або навпаки не розкрили в тобі те єдино-правильне бажання розмовляти красивою,величною українською мовою.

6. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

насколько могу судить из своего окружения на работе - грамотность и интеллект вещи даже не второстепенные а еще дальше, многие руководители не в состоянии на компьютере слово ... ну пусть будет - БОЛТ набрать, разговаривают так что туши свет кидай гранату, ударения не туда ставят, когда начинают украинизировать - хочется выть и тем не менее авторитетные дядьки и тетки .. впрочем какая страна такие и теракты ...

• Подобається Подобається x 3
  7. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

На вул.Франка колись був Приват банк, але вже декілька місяців на вікнах висять листочки паперу формату А4, на яких великими буквами надруковані на компі рядки: "Ми переїЗджаємо" і вказана адреса, куди. Так нерви беруть кожного разу, як це бачу -мозолить очі, і нічого не вдієш, і це писали люди, які працюють а банку, мабуть з вищою освітою.

8. found

found Well-Known Member

Не варто брати такі дрібниці собі до голови. Вам не бути вчителем української мови - Ви б тоді посивіли від кількості зустрінутих помилок в написанні)))

9. nastinka

nastinka відсутня

тата)) було таке)
    от вам) дійсний доказ))

а де твій аватар? :)