Чудовий метод! До того ж - жодного протиріччя зі Святим Письмом. І який добрий чоловік від того відмовиться? Хіба анцихрист, роги йому на голову... А вже потім можна пригорнути й дитинку. Наступного дня. Щоб не розбалувати. Бо чоловіка ж таким не розбалуєш.
Цікаво як гнів може кимсь керувати? Поезія? Від людей які мені подобаються я сприймаю будь які емоції. Від людей які мені неприємні я не сприймаю їх взагалі і на них реаґую тільки коли вони починають ходити по ногах. Потім я їх забуваю надзвичайно швидко.
Так... і насравді сильні люди надзвичайно м'які... і це не безвольна м'якість, а особлива незмірна доброта. З мене також І важливо не відповісти тими ж емоціями або, що ще гірше, не вихлюпнути їх деінде. Чи завжди вдається втриматись? Звичайно що ні. Та намагаюсь не тримати в собі ні гніву ні образи... переключаючи свою увагу на щось добре.
Психологія - це наука! Психолог буде не психолог, якщо він буде керуватись Святим Письмом... Це як з філософами, фісоф не може сповідувати жодну віру, бо він вже буде не об'єктивним... ІМХО ---------- Додано в 16:50 ---------- Попередній допис був написаний в 16:50 ---------- Відчуття помсти, бажання зробити комусь дуже погано, за його вчинки!
+1 за першу частину допису. Та я до того що емоції чи "добрі" чи "погані" не керують людиною. Вони є або їх нема. А окрема особа може на основі цих емоцій чинити по різному. Що якщо ми візьмемо теоретичну ситуацію коли перед кимсь ґвалтують його дружину і вбивають його дітей а він по дурному усміхається і "не гнівається" бо то зле і він "сильний" тому їм простить. Можна легко дійти до абсурду керуючись абсолютиською мораллю чорного і білого. Її пропоненти до речі часто чинять навперекір своїм віруванням. Тому це найчастіше порожні слова.
І що саме як не гнів є цілком здоровим і корисним почуттям в даній і деяких інших ситуаціях? "Добро" деколи може бути паталоґією.
-1 Християнська психологія визнає абсолютні засади моральності і є свідомим орієнтуванням на християнський образ людини, християнське розуміння її суті. Вона розглядає розвиток як шлях, по якому треба йти, наближення до цього образу (або якщо мова йде про аномалії - відхилення від цього шляху і способи їх корекції) (Б. С. Братусь, 1997). Обґрунтовуючи необхідність даного напряму, вчений зауважує, що ми зросли у християнській культурі, в якій центральним посередником, образом і втіленням людської сутності є фігура Христа. ---------- Додано в 00:45 ---------- Попередній допис був написаний в 00:43 ---------- Звичайно, якщо ви атеіст....
Не існує окремої науки як "християнська психолоґія". Тому що не існує підвид гомо сапієнс як "християнський". По тій же причині не існує "бабтиська психолоґія", "православна психолоґія" і.т.д. Є психолоґія людини. Культурні і реліґійні аспекти вивчаються здебільше соціолоґією або деякими іншими. Психолоґічний вплив реліґії на людину може вивчати і психолоґія і суміш такої із іншими науками але як щось додаткове до основного. Особа яка проводить дослідження не є його об’єктом. Для відносної об’єктивності існують такі речі як "науковий метод" і багато іншого. Саме це і відділяє науку від чогось другого. Тому не існує "жидівської фізики і математики Ейнштейна" а є "спеціальна і загальна теорії відносності Ейнштейна", напр. Також нема "християнських законів тяжіння Нютона". Мусульмани, жиди і інші падають на задок так же як і християни. (це було продемонстровано не раз цілою низкою експериментів які можна відтворити). По тій же причині немає "жидівської психолоґії" або подібного. Може бути "культурно-реліґійні переконання жидів в 18 ст. у Галичині" або щось подібне. Вищенаведене відрізняє науку від чогось що в цю катеґорію не попадає (можуть бути різні речі.).
а шо то таке? ви мали наувазі бабська? ---------- Додано в 00:42 ---------- Попередній допис був написаний в 00:40 ---------- А знаєте чому? Бо християнська психологія не вивчає фізику ---------- Додано в 00:44 ---------- Попередній допис був написаний в 00:42 ---------- гм... це все одно, що сказати: я люблю ЛФ, бо камінь не може падати вверх, а лиш вниз.
Вибачаюсь, неправильно написав. Баптиська, можете туди підставити слово "католицька". ) А даремне. Хоч якщо згадати часи коли "християнська психолоґія" тобто церква вивчала фізику то сонце оберталось довкола землі а земля була плоскою. Це вже потім австралійці почали "ходити на голові". Все одно що казати "жидівська психолоґія Фройда". Гістерія є хворобою яка існує поза реліґійними переконаннями особи на яку вона хвора, напр. Можна хіба розглядати реакцію того чи іншого суспільсва на неї в часовому і культурному ракурсі. До психолоґії як науки останнє не належить.
Знайшов на ДП це відео. Сподобалося дуже! Думаю в цій темі воно буде доречне! п.с. Нажаль, на англійській..., але зрозуміти не важко. http://www.youtube.com/watch?v=JlRK1vqcuvg
Ем... ясно, що коли мені хочеться розбити чиюсь голову об стіну, або надавати копняків - такі емоції краще стримувати.
Потрібно позбавлятись негативних емоцій. Вони нікому користі не приносять. Найбільшої шкоди завдають тим, хто їх проявляє. Ображають вас, віддайте образу на волю Божу, а Бог все роставить на свої місця.
Як надлишкові позитивні, так і надлишкові негативні емоції шкідливі. Напевно є багато видів емоцій... . Думаю найбільш корисні емоції - це емоції, які є наслідком любові, вдячності, чи поваги до іншої людини. Там немає надлишковості, бо основним мірилом сили тих емоції є Бог. Крайнє небезпечними емоціями є негативні емоції, які можуть провокуватись та підсилюватись зі сторони темних сил і наслідки можть бути самими непередбачуваними. Твердо переконаний, що все що є добрим та приємним в плані душевного стану - від Бога, все, що лякає і морозить - від диявола.
Емоції потрібно не стримувати а стимулювати. Недавно почув таку думку, якість життя це якість емоцій (почуттів, відчуттів) які ми відчуваємо, тобто всі матеріальні блага впринципі потрібні тільки для того щоб викликати в нас позитивні емоції і відчуття...
Здесяти психогогів лише один нормальний Психолог, решта ідути вчитися на психолога бо самі неможуть себе зрозуміти, хто вони і що вони. Люди з віком самі становлюються психологами, можуть дати пораду як поводитися в тих чи інших ситуаціях. Все залежить від обставин, як ви спали, що снилося, як ви встали, через декілька хвилин у вас проснуться емоції і продовж дня ви їх будете "підкормлювати".