Чи потрібно одружуватися?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем 3BiP, 19 січ 2010.

1. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Персі, суперовий допис. :good:
    До речі,
    Мої батьки були розлучені, але недовго - менше року, а потім вирішили знову одружитись. Тепер жартують, може б то їм знову розлучитись та й знову одружитись - сподобалось. :)))

• Подобається Подобається x 5
  2. Provincial

Provincial Well-Known Member

терміново перевіртесь на артеріальний тиск ,гайморит,стан судин головного мозку та очний тиск!!!Головні болі-то серйозний симптом і його не можна ігнорувати)))

• Подобається Подобається x 3
  3. Peri

Peri Well-Known Member

Перечитала із задоволенням тему...Що сказати? - Молодці!
    Про штампи не буду сперечатися.Про життя на віру - теж.
    Але ж скажіть,як же на рахунок Шлюбу освяченого Богом?
    Невже слова :"...і доки смерть не розлучить вас..." нічого не означають?Навіщо тоді взагалі починати спільне життя?

І ще,
    Спостерігаю таку життєву драму(?),ситуацію(?)...-
    У чоловіка після нної к-сті інфарктів сердечна фракція 10...(для неспеціалістів - серця як м*язу практично немає).Дружина щодня і не по разу розтирає його кволе тіло,що означає,що вона практично допомагає його серцю...заставляє його битися...
    Прожили вони більше 50 років.Всяко було...
    Шлюб,освячений БОГОМ!

Кожен сьогодні готує собі завтрішній день...і вічність...

ІМХО...

• Подобається Подобається x 9
  4. Iriska

Iriska Well-Known Member

Нажаль сьогодні поняття шлюб - це штамп в паспорті, і мало хто згадує, що в церкві це таінство, саме основне, це сприймається, як просто один із традиційно-прийнятих кроків до святкування... І то не завше його роблять...
    А це таки має значення... Я рада, що коли була не зовсім розумна і отримала штампа, таки ми не пішли в церкву, бо я б не залежно від усіх жахливих обставин спільного життя не посміла б подати на церковне розлучення... Але тепер, маючи досвід, я не порівнюю штамп, "женячку" і шлюб благословенний в церкві. Без нього тепер нікуди.

5. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Як ви вважаєте, якби ця пара (саме ця) не брала шлюбу в церкві - то дружина не допомагала би чоловікові, а наплювала б на його потреби і "загнала в гріб"? Вона з ним виключно через церковне таїнство?
    Бо в мене прямо протилежний приклад - женилися, вінчалися, присягалися, а тепер живуть так, що Бога там поряд точно немає...

6. Provincial

Provincial Well-Known Member

знав сім"ю-з точністю з такими самими відносинами,тільки що після хвороби лежала дружина..і чоловік її щодня з третього поверху (ліфту не було)зносив на руках на вулицю щоби подихала свіжим повітрям..
    не задрю тій сім"ї але заздрю таким стосункам...по доброму заздрю!

7. Peri

Peri Well-Known Member

Щлюб - це не нав*язане кимось зобов*язання,примус,компроміс, як би мало виглядати з Вашого допису. Шлюб - це ласка Божа,Благодать.
    Не уявляю який приклад Ви спостерігаєте,про яких людей говорите.
    Мені ж вигладає на те,що люди,про яких розповіла,живуть у Богом благословенному шлюбі.

• Подобається Подобається x 2
  8. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

спостерігаю за своїми сусідами, які шлюб, безумовно, брали у церкві, довго вирішували, де саме вінчатися, хто їх буде вінчати, готувалися і т.д. (а краще, як на мене, думали б не про священника, а зазирнули собі в душу, але то звичайно, зі сторони легко поради давати). Ну, але загалом зараз живуть так, що не дай Боже нікому... От я й кажу - шлюб у церкві далеко не запорука отого благословення, про як Ви пишете.

9. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

ІМХО, коли люди кохають один одного і хочуть бути поряд, таке питання не повинно виникати..

• Подобається Подобається x 2
  10. Shine

Shine Well-Known Member

Незапорука. Але добрий початок, та стежка по які Господь нам каже йти. А вже, як Ви її пройдете і з чим прийдете,в кінці тої стежки, до Господа то вже залежить від Вас.

• Подобається Подобається x 4
  11. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

1) Люди, які вирішили просто так жити, захищені тільки власним словом... практика показує, що у наш час сила того слова дуже легко ламається під впливом обставин. Той, у кого слово справді сильне, зможе пройти крізь життєві негаразди і такій людині, напевно, ожружуватися не обов"язково... я таких людей не зістрічав :sad:
    2) Люди, які просто розписалися в ЗАГСі, вже мають додатковий "захист": певні обов"язки накладає держава, закони... (+ слово)
    3) Люди, які взяли шлюб, перебувають під захистом Бога. АЛЕ!!! Якщо вони будують свою сім"ю не у формі трикутника, де вершиною є Госоподь, то й захист Богом такої сім"ї відповідний...

П.С. Універсального правила нема і обов"язково треба розбирати кожен конкретний варіант. Комусь одружуватися просто необхідно, щоб навчитися переступати через себе, свою гординю, вчитися жертвувати (н.п. заради дітей)... а комусь не варто поєднувати своє життя із життям іншої людини.

Якось Сократа його учень запитав:
    - учителю, одружуватися мені чи не одружуватися.
    Відповідь була прекрасною:
    - одружуйся! Буде гарна жінка - ти пізнаєш істинне щастя, а як буде погана - станеш філософом! :) (у самого Сократа жінка була дуже сварлива...)
    отаке... ггг

12. Human

Human Member

Шлюб - це стан душі. Ти до нього або готовий, або ні. І ніякі інші стимули не здатні на мене особисто впливати у цьому питанні

• Подобається Подобається x 1
  13. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Вибачте, але мені постійно хочеться поставити крамольне запитання: а що, Бога хтось прямо запитав, схвалює Він ось саме цей вибір і цей шлюб, Він його - благословляє?
    Адже священник повінчає кожну пару: і ту яка добре пізнала одне одного і робить це "при ясній пам'яті", і ту яка у "рожевих окулярах", чи в якій одне з подружжя сприймає віру і її постулати як керівництво до дій, а інше - як данину традиції і т.і.
    Може, якби запитали б Бога, то він би сказав що цих людей не благословить на завідомо нещасливий шлюб (бо - "не пара", помиляються ці молоді люди)...
    Колись таку роль (благословити-не благословити) на себе брали батьки. Розумні розпоряджалися цією роллю розумно, заперечуючи проти вибору дітей лише в крайньому разі (до речі, українське "шлюб-злюб" показує що шлюби укладалися з любові - і в основному батьки були як контролери "на виході", а російське "брак-брать" ймовірно, криє трохи більший примус ;) хоч то лише припущення. "слюбится" в російській носить інший характер: "стерпится - слюбится").
    Нерозумні батьки були причиною трагедій, вважаючи пару "неперспективною" тоді коли її поєднувало справжнє кохання..

А от якщо, припустимо, молодь робить помилку, поєднуючи свої долі перед церковним олтарем, через те чи інше засліплення, невміння прогнозувати майбутнє за відсутністю життєвого досвіду, то навіщо їх вінчають і благословляють на це?.. щоб побільше помучилися потім?.. бо "муки" і "жертви", біль і страждання повинні множитися на землі, відбираючи сили в нікуди? щоб все життя поклали на "боротьбу" і так і до самої старості просварилися або замкнулися у відчуженні (кожен живе своїм життям і потай мріє про розуміння, яке інший не може йому дати, бо - інший, бо - не з тієї пари), сіючи навколо обізленість за те що мусять до смерті бути разом, аніж би краще сіяли любов і спокій для себе, родини, сусідів.. або в самотності, або у більш підходящій парі?

Я розумію, що якби церква дозволила уневажнювати шлюби з менш поважних, на її думку, причин, то почався б такий бардак.. але вважати "благословенним Богом" кожний шлюб, який благословив церковний обряд, не переймаючись тим яка пара його проходить і наскільки серйозно кожний ставиться до нього.. і що з цього приводу думає сам Бог.. батьки принаймні чітко кажуть свою думку: я на цей шлюб благословіння не дам/дам, бо бачу що тут щастя не буде/буде. (інша річ, що молодь все одно не вчиться на чужому досвіді, а хоче сама переконатися, інколи і слушно :) )

14. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Як сказав мій друг після одруження : "Тепер я можу назвати її дружина. Бо дівчина - то якось не прикольно :)"
    А я хочу сказати, що якщо плануєте разом мати дітей, то одружуватись треба. Всяке буває. Наприклад, ваша дівчина вагітна. І тут, не дай Боже, звичайно, але для прикладу, вона вмирає при родах. Дитину вам так просто не віддадуть, а прийдеться довго і нудно доказувати, що дитина ваша.

15. GirlWind

GirlWind Well-Known Member

От начиталась вашої теми, питаю свого окольцованого щойно:
    - А ти чого мені пропозицію зробив?
    - Бо так прийнято...
    - Що чесно?
    - А що ти хотіла почути?
    І нащо я питала, тепер сиджу і дуюсь))))
    Я от собі думаю, що шлюби придумала влада, ну чи Бог, чи обидва варіанти одразу, для того, щоб був порядок. Діти, внуки, спадок, житло бла-бла-бла... Як альтернативу згадався мені з фільму Аватар один момент, коли синя дівчинка з наполовину синім хлопчик під "ивою"(може наплутала вже) побралися, ну тобто в них був перший статевий акт в певному "священному" місці. Ото і маєте причину "берегти" себе до шлюбу, бо як не втерпиш, ну то вже жонатий))) і мусиш з тою людиною все життя. І поняття розлучення ,я думаю, якби не існувало, то люби би дуже скоро вирішили для себе потрібно чи не потрібно одружуватися.
    Я мабуть повторю свою вище вказану думку, але одружуватись потрібно для порядку. Бо в тому криється багато всього одразу. І тим "так", ти кажеш, так, я згоден проявляти терпіння, коли ти нестерпний/на, згоден/на любити, коли жахлива/вий, і коли найкраща/щий, бо постійно нагадувати мужчині/жінці, що давали таку обіцянку то важко буде, з часом забудеться, що обіцяли, а так тиць штамп під носа, "обіцяв/ла"!, так що прасуй шнурівки/ремонтуй кран, бо ж обіцяли, і на ціле життя обіцяли..

16. meduzka

meduzka Member

Як на мене, то одружуватися треба. Правда тільки тоді, коли цього справді хочеш... І ніколи не треба зважати на друзів, родичів і тд., які хтіли б погуляти на твоєму весіллі, бо їм, бачте нудно...або як ж так - тобі стільки вже років, а ти не одружений чи незаміжня... І не треба принців чи принцес шукати...Їх не існує, бо казки залишилися в дитинстві...Є реальні люди, які плямкають коли їдять, шморгають носом, в них вискакують прищі і бувають метеоризми чи запори...:crazy: І одружуватися треба тоді, коли приймеш людину зі всім перерахованим вгорі...

17. comanche

comanche знайшовся

Шлюб-це дуже велике, насамперед духовне таєнство, хоча я б не применшував його фізичну вагу =).
    Для щасливого духовного шлюбу повинні бути виконані умови:

1. Благословіння Батьків (Шануй батька і матір)
    2. Благословіння церкви (Що зв'яжете на землі те буде зв'язане на небі)
    2.1 церква не уособлюється таїнством постояти і послухати священника
    2.2 церква не дасть благословіння коли я навідую церкву на пасху та на різдво (тобто дасть але таке благословіння буде марним і виявиться формальністю)
    3. Благословіння Боже (витікає з вище наведених двох параметрів)

Взагалі Благословенні шлюби як духовне таїнство мають багато залежностей і іноді невиконання одної перекреслює всі старання (взяти хоча б Назореїв, які з дитинства посвячені Богу на служіння і не важливо скільки часу вони назорействували, якщо раптом з їх чи не з їх вини був провалений хоча б один пункт назорейства (поруч померла люина і падаючи зачепила тебе), всі дні посвячення анульовувались, назорей обстригав голову і мусів очищатись та починати все з початку). До шлюбу також потрібно ставитись дуже відповідально, якщо люди хочуть щоб благословіння їх роду було "до сотого покоління".
    З.і. все вище описане стосується виключно людей, які усвідомлюють що таке авторитет Бога. :) для інших все вище описане не діє... тобто діє але по іншому =)

Пруф лінки, наведених цитат з Біблії можна пошукати в електронних версіях Біблій ;)

18. sh1104

sh1104 New Member

Після того якя тут начитався різних думок що до одруження мені знову стало страшно, Мабуть я ніколи так і не рішуся на такий крок. Що мені можите порекомендувати?

19. poetka

poetka Дуже важлива персона

Хлопчику!!!!!Чим ви перймаєтесь?Якщо кохаєте і вас кохають женіться на здоров"я....Любіться все життя, а якщо відверто сумніваєтесь,то вже напевне якась тріщинка у взаєминах,тоді думайте,Повірте,якби все було по-справжньому, ви б навіть не задумувались, а так...

20. Яруська

Яруська Well-Known Member

Цікаво про що такий женюх задумувавсяо_О
    http://www.youtube.com/watch?v=OE1PQvEsUJ0

а де твій аватар? :)