Чи потрібно одружуватися?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем 3BiP, 19 січ 2010.

1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

• Подобається Подобається x 2
  2. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я трошки не про шлюб - як церковне таїнство.. Я взагалі про обряд "одруження" - яким він існував у різні часи.. в різні часи він був різним (у іудеїв до народження Христа - один, у єгиптян - інший, у ацтеків -ще інший). До речі, цікаво було б прочитати десь про шлюбні "угоди" різних часів і народів.
    Згадуючи зараз (навскидку) як часто батьки нареченого чи наречений різних народів світу мусили платити чималий "калим" за наречену щоб отримати дозвіл на одруження- думаю, що сучасні аліменти хоча б платяться у разі невдалого шлюбу.. :) а колись, виходить, всі можливі поразки оплачувалися наперед. :)
    Нє, зараз одружуватися дуже легко і просто, от у давніх суспільствах - я б і сама була на позиціях Василя, напевне. :ninja:

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Гм.

А до чого тоді оте
    у темі, де говорять про одруження?

4. Василь

Василь Well-Known Member

Це було теж моєю відповіддю на закид іншого дописувача. Я питання моїх стосунків з моїми дочками не піднімав.

5. Zapadenka

Zapadenka Active Member

Мій хлопець взагалі "видав" те, від чого я в прямому розумінні "хвора". Він каже, що кохає мене, (і це взаємно), але одруження, це ще нічого не означає. Життя то складна штука, і ніхто не впевнений в тому, що завтра, після завтра або через тиждень ні він, ні я не зустрінемо когось кращого, і не покохаємо ту людину. То для чого тоді одружуватись? Мені та розмова з голови просто не йде. ...Ваші думки з того приводу, пані і панове

6. Nevermind

Nevermind Просто персона

Zapadenka, можливо, у Вас ще юний хлопець і йому не вистачає життєвої мудрості. Через кілька років він стане більш серйозним і не буде говорити дурниці.
    Але якщо він вже достатньо дорослий, і це - його довічне кредо, то треба переглянути свої відносини з ним. Можливо, не варто втрачати на нього свій час.
    Тому що вважати, що "я в будь-який момент можу зустріти кого-то краще" може тільки або зовсім юний хлопець, або той, хто насправді не любить свою дівчину ...

• Подобається Подобається x 6
  7. Василь

Василь Well-Known Member

Це ілюзія захисту: якщо між вами немає єдности, то ваш шлюб є невдалим. А, якщо ви живете в єдності, тоді навіщо вам шлюб?

8. Un.Known

А хто вирішує, є між вами "єдність" чи нема?

• Подобається Подобається x 1
  9. Василь

Василь Well-Known Member

Єдність між двома людьми є лише тоді, коли обидва налаштовані на осягнення єдности. Отже, вирішують обидва. По відношенню до єдности неможливо, щоб один вирішував, а другий виконував його рішення. Або вона є справою обох, або її немає взагалі!

10. Un.Known

Супер. А що буде, якщо один вважатиме, що вона є, а другий - що її нема?

11. Василь

Василь Well-Known Member

Тоді її справді нема.

12. Un.Known

І що далі?

13. Василь

Василь Well-Known Member

Далі обоє повинні розібратися, що саме вони очікують один від одного і де виникає розминання очікувань. Це не так просто зробити, але якщо обидва справді налаштовані на осягнення єдности, то це можливо, коли кожен відчуватиме, що і другий, як і він сам, потребує і шукає єдности саме з ним.

14. Un.Known

І що заважає це робити в шлюбі?

15. Василь

Василь Well-Known Member

Напевно заважає те, що люди, які укладають шлюб, ще не усвідомлюють, що шлюб не може замінити єдність і не піклуються про єдність взагалі. Тобто вони мають шлюб, а не єдність, і піклуються про шлюб, а не про єдність. А коли до них приходить усвідомлення, особисті стосунки вже зруйновані і осягнення єдности стає вже майже неможливим. Відтак, шлюб затуляє собою перспективу, бо люди думають, що, якщо є шлюб, то все в порядку. Тобто налаштованість на шлюб витісняє собою налаштованість на осягнення єдности, без якої єдність неможлива.

16. Un.Known

Гм.

Дефінуйте шлюб і ту Вашу єдність, окремо.

17. нагадало вірш:
    - Не изменяй! - Ты говоришь, любя.
    - О, не волнуйся, - я не изменяю.
    Но, дорогая... Как же я узнаю,
    Что в мире нет прекраснее тебя?
    (В. Федоров)

не погоджусь з такою філософією. це, типу, бути запасним аеродромом і весь час думати: де він зараз? може інші аеродроми шукає?
    треба себе поважати, а якщо ні - то і він не буде

• Подобається Подобається x 4
  18. Василь

Василь Well-Known Member

Шлюб є юридичним союзом двох людей, а єдність є таким станом їх стосунків, при якому кожен з них для іншого є уосібленням справжньої людини, спілкування з якою приносить радість.

19. Un.Known

Шлюб - не тільки юридичний союз, а для мене - такий стан
    Більше того - не тільки це.

20. Василь

Василь Well-Known Member

Отже Ви є щасливою людиною.

а де твій аватар? :)