Хто має право судити? яка людина?.. ---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:29 ---------- з яких це пір армія законодавчий орган?
Можливо я незрозуміло висловився. Спробую пояснити. Військові навчальні заклади вчать і випускають висококваліфікованих фахівців. Рівень навчання відповідає світовим вимогам (далась взнаки і співпраця з НАТОм і миротворчі місії). Командні посади комплектуються офіцерами з вищою військовою освітою (т.з. академія). Тобто теоретична підготовка на рівні. Бракує тільки фінансування. Плани б/підготовки складені, але відсутність коштів зводить всі зусилля на нівець. Яскравим прикладом якісної підготовки військовослужбовців України є миротворчий контингент в Лівані. Там наші займались суцільним розмінуванням місцевості. Керівництво знало: пошкодують на підготовку коштів - полетять додому 300-ки. Як результат - жодного трупа і величезні очищені площі.
Василю Михайловичу, та годі вам! Ви що, хочете сказати, що стільки прослуживши, не стикалися з такими випадками? Тоді я щиро радий. Без іронії та сарказму. А приклад наведу з власного життя (сподіваюсь, повірите). Звісно, інститутські військові збори - це не армійська служба, але невеличку її частинку ми таки побачили і відчули на собі. У тому числі й "похід" у військмістечко до гаража нашого ротного прапора, де ми займалися якимсь лайном на його власну користь. Чи ви мали на увазі сучасну Українську армію, а не СА зразка 80-х?
Власне нашу, сучасну армію. Чому ж ні. Стикався. Бачив інших і користувався сам. Був час. Зараз ці випадки мізерні. Причини зниження кількості зловживань озвучувати не буду. Нічого спільного з високою свідомістю вони не мають...
З цього приводу хочу пару речень вставити про військову кафедру нашого інституту ( криворізького гірничорудного - ну це стара назва), коли я там вчився - тепер її нема. Перш за все - викладальницький склад: багато офіцерів мали досвід служби за кордоном, причому не тільки у Східній Європі. Наприклад наший відповідальний за взвод п/п-к Гришин М.М., служив при єгипетській танковій дивізії і разом з нею приймав участь у війні "Судного Дня" 1973р. (як радник). Хлопці подейкували, що були і "в'єтнамці" і "африканці" - тобто рівень їх кваліфікації був високий, справу свою вони знали добре. По друге - навчальна база: від учбової гранати до якого хочеш розрізу танка, був, навіть, свій тир (танковий). Бібліотека - у мене очі розбіглися, коли я подивився каталог. Коротше - хто хотів там дещому навчитись - мав для цього повну можливість (друга справа, що не у всіх таке бажання було). В усякому разі теоретична підготовка була непогана. І багато хлопців по закінченню ВУЗа йшли служити і залишалися у війську. Недарма кафедру жартівливо називали "Танковое училище с горным уклоном". А ось приклад із життя мого знайомого. Після ВУЗу іде він служити. І ось виводе їх, зелених взводних, комбат на заняття з тактики і дає завдання: нанести на карту опорний пункт танкового взводу. Після перевірки питає у нього: "Вы из какого училища?" - " Да я из института..." Виявилося, у нього найкраще зроблено. "А вы чем в училищах занимались?" - " Да мы по нарядам ходили..." Це, звісно, діла минулі, але і сьогодні, при належному відношенні, ця справа давала-би непоганий результат. Просто тепер непотрібно стільки запасних.
Що було за Радянського Союзу всім відомо. Тепер військову кафедру серйозно не сприймають ні студенти, ні викладачі. Це просто вірний спосіб "закосити" від строкової. Якщо не дай боже завтра почнуть стріляти і цього студента-менеджера вберуть в форму, я не знаю що він буде робити. В нього в голові тільки пиво і Комеді-клаб. Росіяни таких повно поклали в двох чеченських війнах.
http://www.youtube.com/watch?v=4TSUz6YLoko ось тут трохи видно http://www.youtube.com/watch?v=FAuqz_Cp8vw і тут трохи знимок http://www.guardian.co.uk/world/gal...-parade-pictures#/?picture=367494263&index=14
Нема там таких достоінствів, котрими можна трусити... Так, дзвіночки... Не наші... На рисі, бідаки, достоїнство не росте... Їм би капусточки нашої...
Да здравствует наш великий вождь и учитель товарищ Ким!!! Дело Ким Ир Сена - Ким Чен Ира живёт и побеждает!!! Ур-р-р-а!!!
Я, доречі, дуже уважно вдивлявся у фоти про ПК. Ну не побачив я там тих жахіть, про які тут пишуть. Чи то спеціально відгодована група людей, щоби світу показувати...? А решта сидить вздовж дороги з протягнутою рукою і чекає своєї голодної кончини...
Урррр-раааааа! Вы представляете себе что значит держать шеренгу в 23 человека? А равнение в колонне по 12?
А толку?... ---------- Додано в 11:40 ---------- Попередній допис був написаний в 11:39 ---------- Синхронне плавання марширування
Думаю служити треба, але не в такій армії як наша (бідна, обдерта). Таке врраження, що зараз служать лише всякі-там "кримінальні елементи" чи аферисти, які таким чином ппереховуються від правосуддя (чи кредиторів), а також діти з небагатих сімей (переважно з сільської місцевості), які не мають можливості "відкосити". Ну і такі явища як "дідівщина", п"янство, бідність і т.д., у нас не те, що викорінені, а "живуть і процвітають". Так, справжня армія (як то у США, Британії чи Німеччині) робить мужчину з юнака, але не така як наші ЗС З нашої армії є більше шансів повернутися інвалідом...
Може не багата, але не обдерта. Speedo, Ви не праві... (це я м"яко, щоби не образити) Speedo, Ви це звідки знаєте? Ще раз прошу, кажіть те що знаєте... Все... Більше терпіти не можу... :n:
В теперішній час рівень навчання на військових кафедрах явно "залишає бажати кращого". Я закінчував в 2000, так це просто жах. 5 парі, які нам треба було відсидіти, тупо давали заповняти якіссь форми (що потрібні інституту) і т.п. або ми просто сиділи, читали газети, готувалися до інших (невійськових) пар, дехто просто спав. Нормальних занять як таких, можна перерахувати по пальцях. Ну і повальне хабарництво, знаєш-не-знаєш на екзамені мусиш заплатити (хоча, що ми могли знати з таким навчанням). Викладачі прекрасно розуміли, що нам то не треба і робили так, щоб всім було добре! Хоч, наскільки я знаю, дехто таки пішов по "військовій стежині", один мій тодішній однокурсник після закінчення працював психологом у т.зв."тридцятці". Не зовсім військова спеціальність, але, тим не менше, звання пригодилося (спеціальність у нас була "соціопсихологи") Висновок, кому треба - той навчиться "в процесі" Але рівень підготовки на військових кафедрах, тоді бувв дуже слабенький Не думаю, що зараз щось змінилося... ---------- Додано в 12:03 ---------- Попередній допис був написаний в 12:01 ---------- Одне з небагатьох, що нам "втовкмачували" в голову на військовій кафедрі (дідівщина і ще раз дідівщина), потім йшов суїцид і т.д.
О! Так і кажіть. Армія, на відміну від всіх інших структурних підрозділів держави, саме відкрите для суспільства формування. Починаючи від КПП, де на спеціально відведеному плакаті написані телефони різних довір і ліній, до кураторства в/частин військовими прокуратурами, які, аби виправдати свою необхідність армії, риють як кнурі, аби тільки щось нарити... Якби Ви читали мої пости про армію, то напевно звернули би увагу на те, що я стверджував: - дідовщина в армії еволюціювала і набула зовсім інших ознак... Про суіцид взагалі смішно... В Стрию висельників більше, аніж у всій армії України...