кому ви це говорите? Невже тим 450-м дупутатам-законотворцям, всі сини яких чесно відслужили в армії? За княжої доби сини правителів були у перших рядах армії і в бою і це піднімало дух, а зараз? Я піду служити в армію, а мій ровесник - син Петьки Симоненка, поїде в Лондон у престижний учбовий заклад на навчання. Ось і весь закон. Не служив - не будеш чиновником. Чому б таке не прийняти?
Ти маєш рацію...але... Ех,так багато хтілось би сказати...великий палец на лівій руці болит...набирати... Пам'ятаєш,в дєцкім садіку колись...дууже давно вчилисьмо вЕршика про лєніна. Там були файні рядки,між іншим."Все починається в житті з малого - з зернинки хліб,з промінчика - зоря". Далі паскудство...вЕршик ж про лєніна,але оці рядочки запам'ятались. Розвивати тезу,чи зробиш то за мене?
"все починається з малого" взято з Біблії. Але справа навіть не в тому. Просто я не люблю у світлі сказаного твердити:" тре починати з себе". Або "все починається з малого", а мале - то є я. Цю пісню люблять наші чиновники. Їм є добре зараз і вже, а ти почни з себе. Будь чесним і справедливим! А який правитель не хоче, щоб слуги були чесні і справедливі? Служи в армії!!! Охороняй наше майно! (бо свого ти ітак немаєш). Віддай своє життя за незалежність України!!! А ми(чиновники/політики), ту незалежність продамо Росії за гроші, по частинах: газову трубу, Крим, а ти борись! Чим більше здобудеш своєю боротьбою, тим більше у нас буде шо продавати! Гляньте хто зараз при владі? Янукович знав що таке незалежніть України? Литвин знав, що таке незалежність України? Чи Кучма? Чи Азаров? Ти ходив з прапором у 1989...1990 роках? Їздив на Майдан? Їм то було все до одного місця! Зате зараз є чим торгувати! Борись, здобувай, служи в армії... ти повинен бути патріотом, чесним, охороняти їх майно!
Оце реальне сьогодення! Чиста правда! А хто думає що це все інакше, або відчайдушний романтик в рожевих окулярах, або просто сліпий!
Варіантів кілька:або сі зробити хорим,або дати на карман полковнику,або активно зайнятися дєцьоробством....
Я відкосив від армії за невеличкий могорич, благо знайомі хороші. За цей вчинок жодного разу не пожалкував. Адже армія в нас убога. Ніякої честі вона не додає молодому чоловікові. Армія це вбитий час на заняття нічим. Це безглузді смерті від ідіотонавчань, це холод, голод, моральні приниження. Це безкоштовна робоча сила для всяких там пузатих гоблінів у формі. Чомусь український солдат в мене має образ худощавого хлопця з голодними з-під лоба очима, віником в руках і фразою "дай сігарєту". Армія має бути платною. Я плачу податки, як і всі інші. Є ж бажаючі присвятити себе військовій службі. Їм і нормальні умови, гроші і воєнна честь. А простий громадянин має займатися своїми справами. Американська армія в мене визиває повагу, її солдат в мене в свідомості має зовсім інший образ. А коли вже війна, ну тоді всі мають захищати себе і рідних. Стріляти з автомата і бити в пику я і без армії вмію.
в іншій гілці я запостив цитату Шикльгруббера з "Майн Кампф"... От зараз згадав.... А знаєте чому тут...в цій темі? Хто мене знає,то знає,як я ставлюсь до огризків совка,що керують Україною. І знають,що я не маю жодних ілюзій,чим насправді нині є Україна. Більшість з дописуючих трактують себе християнами. І українцями. Тому мені й огидно читати роздуми...мужиків,як краще відкосити від служби в армії.
Тема звучить інакше - Чи потрібно косити від армії. А мужик якесь негарне слово, аналогічно і "баба".
І шкода так цих хлопців - нещасних, бідних, голодних. Ще й позбавлених жіночого оточення в самому соку життя. У тому-то й справа. Вони не військову науку вивчають, а ... .... Сьогодні ця рота йде копати картоплю на дачу до майора М. ... ... Завтра цей взвод йде фарбувати паркан підполковника С. ...
Так в чому проблема, не читайте, а йдіть і служіть(і не кажіть що ви вже були, служба СССР не рахується ). Ідіть на контракт, тай покажіть, як то треба робити... Але ж Ви не підете, бо маєте важливіші стправи... Так чому Ви вважаєте, що людина у свої 18+ не має важливіших справ??? І можливо вона тими справами принесе користь більшу, ніж марнуючи цей рік в армії!
Новини не дивитесь? Як то сьогодні у нас то робиться? дуже просто! Збирають пацанчиків з райому у Конституційний Суд суддями, а далі любе та різне... тільки би до корита дорватись...
Навіть моя мала...незважаючи на свій стан,теж має свої справи... І її проблеми для мене не менш важливі...ніж мої власні.... Навіть,як то бажання запалити свічку....щовечора на цвинтарі. Але йдеться зо-о-о-всім про інше...
Почнемо з того що тема названа неправильно. Можливо "Служити в армії чи не служити" було б корректніше і більш всеохоплюєче? Як людина що служила, я можу сказати що армія дядька з тебе зробить, але на даний момент наша армія така непрофесійна, недофінансована і застаріла, що просто мало шансів що військомат відправить тебе в частину, службою в якій ти будеш пишатися. Тому що служба не буває однаковою. В учбовій частині одне, в бойовій інше, в прикордонних військах по-одному, в аритлерії по-другому. Романтики там точно не побачити. Замість кросів, стрільб і тактичної підготовки більше шансів рік чи півтора проходити з мітлою і шваброю, і не в почесному наряді, а день у день без перестанку. Ще при кучмівській "стабільності" офіцери являли з себе убоге видовище - наші офіцери тирили один в одного канцприладдя, заливалися горілкою по самі вінця, в прапорщики йшли безробітні щоб ставати завскладами і красти простирадла та мазут. А що діється в наші неспокійні часи мені навіть уявити важко. Говорити про це можна довго, так що можу відповісти на додаткові запитання.
А якщо вони чи подібні крадуть, чи повинен я також красти? Для мене це питання просто ніколи не стояло. Мені немає діла до того, чи хтось порушує закон, чи не порушує його, чи хтось смітить в лісі, чи там вже насмічено. Просто я сам не порушую закон, вчу дітей не порушувати, а ще ми не смітимо в лісі. ---------- Додано в 14:27 ---------- Попередній допис був написаний в 14:24 ---------- Я ж не вмер в армії. Правда, апетит нагуляв. А ще в армії є і час і сякі-такі можливості скерувати чоловічі гормони в непоганому для молодого хлопця напрямку - у м"язи.