Чи потрібен підвал в сучасних умовах?

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Ryduj, 25 вер 2014.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Ryduj

Ryduj Well-Known Member

А ОСББ буде зацікавлене це робити? А якщо не продовжуть оренду на наступний рік?
    А більшість проголосує за повернення в общак?

2. denverod1

denverod1 Well-Known Member

А укладав хтось договір оренди з осбб? Чи повинні були укладати? Якщо так, то чи є ці договори і т.п. Виникає питання, чому коли продають комори ніхто не відстоює на них право загального користування? тобто шансів отримати ті комори у загальне користування мешканцями нема? Чи якась новобуд взагалі спромоглася отримати ті комори у загальне користування? А підвальні приміщення які задіяні під гаражі, чи горище яке перероблене під житлову площу ..

У будинку нехай на 3 підїзди є 27 комор, усі без документів, людина повісила замок на двері бо вона заплатила гроші, що інші мешканці можуть зробити в такому випадку? Силою заставити, судитися?

3. Ryduj

Ryduj Well-Known Member

На мою думку просто цього не купляти, щоб потім не мати проблем. Але після того як я бачив, що люди попідписували з забудовниками і платили за консултації то тут нічого не зміниш.

Зрештою, та комора мені не потрібна у вигляді загальної зони. Я не палю і не сушив би там одяг.

А це цікаве питання. На жаль через необізнаність в тому питанні ніхто і не відстоює цього права.

4. denverod1

denverod1 Well-Known Member

Один з випадків

Радять звернутися до осбб
    І який з того всього висновок? Ми хочемо повернути приміщення спільного користування, звертаємося до організації тобто осбб яка за то відповідає, вона має надати документ якщо такий є, котрий мав би засвідчувати право власності власника .. А далі що? Тупік? Суди?

---------- Додано в 20:32 ---------- Попередній допис був написаний в 20:15 ----------

Та комора можлива не всім і потрібна бо хтось вдома може мати приміром сушильну машину, інший може взагалі все життя всім все дарує т.п.

Суть в тому що часи міняються і люди більше керуються законами і відповідно хочуть знати свої права, право на користування тим чи іншим. Якщо це прописано законом то чому закон порушують? Так звана дірка в законі на якій наживаються забудовники?

Ідеальний варіант це плата за оренду приміщень спільного користування, кожен поверх має свою комору і мешканці цього поверху вирішують чи будуть там сушити одяг або ж сусід буде брати в оренду і платити певну суму. Гроші за оренду могли б платити і в саме осбб але тоді питання, якщо половина буде далі сушити а половина здасть в оренду то гроші будуть ділитися на всіх ..

5. Ryduj

Ryduj Well-Known Member

Та в нас люди не зацікавлені в загальних площах і відстоювати їх. Толку з них якщо вони загальні. От якби то відібрати і собі "записати" то бажаючих купа.

• Подобається Подобається x 1
  6. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Бо в нас в людей нахлібницьке та сутяжницьке мислення часто буває.

• Подобається Подобається x 1
  7. Grek

Grek Well-Known Member

Якось все заплутано. Підвал виходить так само як і міжповерхова комірка чи приміщення на горищі є "допоміжним приміщенням багатоквартирного будинку" - http://lexiter.com.ua/2011-10-10-09-39-58/14/121, а отже воно є на праві спільної сумісної власності усіх мешканців будинку. То яким чином комірки в підвалі приватизують і включають у Свідоцтво права власності, а інші допоміжні приміщення не можна? Хто може пояснити?

8. Smith Wesson

Smith Wesson Well-Known Member

Ось я так собі зробив :tongue:

---------- Додано в 13:51 ---------- Попередній допис був написаний в 13:50 ----------

Усьо можна, я вже маю свідоцтво про право власності :)

9. Green belt

Green belt Well-Known Member

Буду дуже вдячна за детальнішу інформацію.

10. Smith Wesson

Smith Wesson Well-Known Member

На конкретні запитання в ПП дам конкретні відповіді туди ж.

11. bandido

bandido NaBazari.com менеджер

Вологість в підвалах лікується примусовою вентиляцією з догрівом повітря

12. Takamine

Takamine Well-Known Member

А детальніше опишіть будь ласка що це таке і як воно працює. Примусова вентиляція - це ж пропеллер від електроенергії? Віп повинен бути включеним постійно чи як? І що таке догрів повітрям?

а де твій аватар? :)