Чи потрібен підвал в сучасних умовах?

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Ryduj, 25 вер 2014.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Ryduj

Ryduj Well-Known Member

Ставши щасливим власником квартири в новобудові постало питання чи потрібен підвал. Якщо так, то яка площа оптимальна?

Зараз якось обходжусь без підвалу - 10 мішків картоплі не тримаю, закруток майже теж. Що там тримати. окрім коліс зимових? :)

Додам: В галжитлобуді підвали по 3200-3400 грн за метр, обіцяють поставити також вхідні двері. Метраж 3.1 або 5.5 кв.м.

2. prius

prius Well-Known Member

Потрібен,можна буде тримати різні сезонні речі,лижі санкі дитячій ровер,і ще багато різних речей

3. Grek

Grek Well-Known Member

А ще багато забудовників пропонує міжповерхові комірки. І тоді виникає питання де краще взяти - в підвалі чи між поверхами, поближче до квартири.

4. Ryduj

Ryduj Well-Known Member

Як на рахунок вологості і біженців? Кажуть на Сихові активізувались чистки підвалів...

Цікаво як цінять їх. З ними спірне питання - фактично це ж мусоропровід. Як його додають до техпаспорту і на яких підставах?

В тому ж Галжитлобуді - в міжповерхових комірках є дірки в перекритті - отже труба таки ітиме.
    Хтось знає, як в новобудовах та труба використовується і чи вона там залишається після здачі чи щасливі власники її демонтують бо заплатили за ті метри?

5. prius

prius Well-Known Member

Від біженців замки на всі двері,волога погана для картоплі,а так віконця з гратами

6. Keith

Keith Well-Known Member

Підвал однозначно потрібен, чим більше- тим краще. Ну , звісно нормальний підвал , з гідроізоляцією , без лабіринтів, де чорт ногу зломе.
    Я виросла в приватному будинку, і підвал, і гараж,і горище і сарай навіть, і комірки - все було, все в хазяйстві треба;) але як в квартиру від батьків переїхала, однушку , ще й без підвалу, то тільки тоді відчула як потрібно хоча б підвальчик... Теж закруток , картоплі і іншого не тримаю, ніяких зайвих запасів. Але всілякі інструменти, велосипеди, всякі дрібниці на кшталт - "вроді зараз не треба, але пригодиться", сезонні речі... Бідні шафи гнуться вже від того, а я люблю порядок щоб був, і все на своїх місцях. А дещо і викидаю, а через пів року жалію, що викинула :crazy:
    До того ж, кв.м. підвалу дешевше коштує, ніж кв.м. квартири. Це я до того, що і в квартирі комірки/великі гардеробні зробити можна, але дорогоцінні метри не завжди позволяють, або ж якщо позволяють, то їм можна знайти краще застосування;)

• Подобається Подобається x 2
  7. denverod1

denverod1 Well-Known Member

Між поверхом плюс в тому що близько, є велике вікно, тепліше, тримати речі, інструмент ..
    Підвал можна взяти більший за комору, кращі умови для картоплі, зручніше завозити ровера з брудними колесами ..
    Ідеально мати і те і друге а щось одне то краще підвал, враховуючи нинішні зп і ціни то закрутки і картопля є актуальними як ніколи ..

8. Ryduj

Ryduj Well-Known Member

А от кажуть, що дадуть. Дуже вже цікаво які. При тому це не вперше продають міжповерхові комірки. І їх ж якось оформляють...

9. ArtCool

ArtCool Well-Known Member

А де я мариновані оргірочки і малину тримати буду?

10. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Спробуйте більше не згадувати цю компанію. Домовились?

11. Keith

Keith Well-Known Member

Під ліжком :crazy:

• Подобається Подобається x 1
  12. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Колеса від машини у мене досить великі, з дисками, займають десь 1м2 місця. Планую теж купити підвал і там їх тримати

13. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Таке враження, що тепер наш нарід отримав нове універсальне пояснення всім проблемам - біженці :) Я знаю повно історій з "чисток" підвалів, які відбувалися в різних районах міста ще до біженців :)

ІМХО, комірка між поверхами краще для картоплі, слоїків-сумок-мішків, запчастин тощо, які рідко використовуються - сухість, ближче до хати і т.д. Звісно, за умови, що ці речі нормально транспортувати на поверх (в цьому житловому комплексі вантажні ліфти передбачені?).
    Є будинки, де і комірки, і сушарні - перші на поверсі, другі - між поверхами. Забудовник з юридичної точки зору як цю дилему з документами вирішує?

14. Ryduj

Ryduj Well-Known Member

Важко мабуть здогадатись по контексту моїх постів чому я так часто згадую саме ту компанію...підозрюю ви думаєте не в тому напрямку.

---------- Додано в 23:36 ---------- Попередній допис був написаний в 23:33 ----------

Не знаю, може хтось вже ціцкавився..я особисто переживаю, щоб потім то не втратилось хоча гроші заплачені а з забудовника потім нічого не візьмеш.

15. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Тобто Ви просто переживаєте, але не цікавитесь?

16. Ryduj

Ryduj Well-Known Member

Я створив тему, задав запитання. Веду дискусію. Що по Вашому я роблю? )))

Хоча я підозрюю, що Ви маєте на увазі під цікавлюсь. В забудовника поки немає інформації як кладовку оформити але я впевнений на 100%, що коли схему вони найдуть то вони скажуть , що все ідеально і переживати немає за що. А інший менедежр - ще візьмеш ту трубу викинеш - то ж твоя кладовка. Але ми то з Вами знаємо...

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

На Донецькому або Луганському форумі не питали?

18. denverod1

документів на комори нема але гроші беруть у два рази більше за підвал, люди купують, попит є, а те що вам і мені хотілося б користуватись сушарнею а не завішувати балкон одягом то це вже питання чому ми народилися тут а не там, якщо є правові методи відстояти комори у спільне користування я тільки за, тільки чи вернуть гроші тим хто за них заплатив ..

Також виникне питання чи хтось замість сушарні не захоче там класти свої речі або зробити курилку ..

19. Ryduj

Ryduj Well-Known Member

А ОСББ буде зацікавлене це робити? А якщо не продовжуть оренду на наступний рік?
    А більшість проголосує за повернення в общак?

20. denverod1

А укладав хтось договір оренди з осбб? Чи повинні були укладати? Якщо так, то чи є ці договори і т.п. Виникає питання, чому коли продають комори ніхто не відстоює на них право загального користування? тобто шансів отримати ті комори у загальне користування мешканцями нема? Чи якась новобуд взагалі спромоглася отримати ті комори у загальне користування? А підвальні приміщення які задіяні під гаражі, чи горище яке перероблене під житлову площу ..

У будинку нехай на 3 підїзди є 27 комор, усі без документів, людина повісила замок на двері бо вона заплатила гроші, що інші мешканці можуть зробити в такому випадку? Силою заставити, судитися?

а де твій аватар? :)