згадайте Йова... в кожній долі є свої нюанси... от купа прикладів є коли люди жирують... живуть дійсно ДУЖЕ добре... і здоровя мають і хату і до хати... а чи вони побожні? ---------- Додано в 21:23 ---------- Попередній допис був написаний в 21:18 ---------- на нічого ви не вхопили... просто це поширена досить помилка... але у Писанні такого просто нема... а китайці кажуть - "краще спитати щось і на 5 хвилин показати із себе дурня ніж не спитати і лишитися дурнем до кінця життя" тут нема чого соромитися (що ви можливо не все знаєте) ніхто не знає всього без образ?
Як це вже все по-нашинськи по-українському, чи по-галичанськи... перестрахуватися... у всіх інстанціях. А от відмовитися від УСЬОГО багатства - слабо? На користь бідних! Хоча, не знаю чи є такі люди взагалі... можливо і є, але одиниці в світі! "Простіше верблюдові увійти у вушко голки". А в такому випадку Богові це дійсно би сподобалося.
Дуже цікаве питання заторкнули- "Зачем-то Ему понадобилось,чтобы я дальше жил?" А от, дійсно , "ЗАЧЕМ", "НАВІЩО Бог нас рятує??? Я багато разів ставив і ставлю собі і Господу таке питання . І завжди отримував і отримую одну і ту саму відповідь:" А НЕЗАЧЕМ! А ПРОСТО ТАК, ТІЛЬКИ ТОМУ ВІН МЕНЕ РЯТУЄ, ЩО ЛЮБИТЬ МЕНЕ!!!! Для чого я веду до лікаря свою дитину? Звичайно, що для того, щоб врятувати її від хвороби. Хіба мені, щось потрібно від неї? Чи я хочу чимось з неї скористати??? Зовсім ні! Я тільки одного хочу, щоб моя дитина була живою і здоровою, БО ЛЮБЛЮ ІІ !!! Думаю, що так само і з Господом- рятує , бо любить!!!! Сорі, може трохи офтоп... ---------- Додано в 22:17 ---------- Попередній допис був написаний в 21:59 ---------- Ви знаєте, коли Ісус сказав до багатого юнака про верблюда і голчине вушко, то Його учні були просто шоковані від цих слів. В Старому Заповіті якраз матеріальні достатки були одним з критерієм того, що Богові подобається життя людини, тому Він її так благословляє. Згадайте Авраама, Давида Соломона... Але люди, коли читають цю історію, про голчине вушко, на цьому вушку і зупиняються. Я сам колись не міг зрозуміти, як це так, що мені потрібно стати жебраком, чи що, щоб моє життя сподобалося Господу, а як же тоді настанови Його про щасливу і благословенну сім"ю, дітей....?? Але слава Богу, що Господь відразу пояснює те, про що говорить. Він, бачучи як учні остовпіли від Його слів, сказав до них: "І учні жахнулись від слів Його. А Ісус знов у відповідь каже до них: Мої діти, як тяжко отим, хто надію кладе на багатство, увійти в Царство Боже!" Мар.10:24 З цого можна зробити висновок, що багатство само пособі не є поганим, поганим є класти надію на нього...
І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любови не маю, то пожитку не матиму жадного! (1Кор.13:3) багато нюансів... не все так як ми собі надумали