Чи подобається Богу ваше власне життя?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 9 січ 2010.

1. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Мої сусіди дітей луплять так, що ті аж вищать і постійно в синцях ходять, як жирафенятки. Їх теж Бог вчив? Тим не менш, вони впевнені у своєму педагогічному дарі і стверджують, що це все дітям на користь... Заради їхнього блага...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

На кожну людину діє не лише Бог.

• Подобається Подобається x 1
  3. Levko

Levko Well-Known Member

А який найнадійніший спосіб з погляду психології?

4. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Найнадійніший (тільки не з точки зору психології, а з точки зору гносеології) - це сукупність різних методів наукового пізнання. Але тут одразу починається суперечка між агностицизмом, оптимізмом і скептицизмом... Загалом, ця тема виходить за межі даної гілки, так що її варто обговорювати в іншій. :)

5. nata-k

nata-k Well-Known Member

А от мене особисто дивеє сама постановка такого питання. Як взагалі таке питання може виникати?

Це знов ота риса мені не зрозуміла - говорити від імені Бога. Приписувати свої думки Йому...:sad:

• Подобається Подобається x 4
  6. Багіра

Багіра Well-Known Member

я теж раніше так думала... коли чула, що сенс життя має бути у пізнанні Бога, то обурювалася.. а як же мої почуття, бажання, інтереси, я ж особистість... а потім зрозуміла, що більшість того, що ми цінуємо в тій чи іншій мірі втрачає свій смисл.. життя таке коротке... навіть наші почуття, любов набувають своєї цінності тільки тоді, коли витримані часом, досвідом, випробуваннями...
    бо зараз нам видається важливим одне, а згодом воно втрачає свою актуальність...

тим більше - спочатку може здаватися, що життя з Богом все ускладнює... направду тільки полегшує і спрощує... людина, що надіється на Господа може жити в спокої та впевненості, а не метатися в спробах захистити себе від небезпеки світу цього...
    з цього починається гординя... коли людина відділяє себе від Бога і всі заслуги приписує собі, забуваючи про те, що абсолютно все, що у неї є - від Господа...

• Подобається Подобається x 2
  7. Levko

Levko Well-Known Member

А чому дивує постановка питання? У вас же, напевне часто виникає питання, чи подобається Ваше життя таким особистостям як вашій мамі, коханій людині, дитині, друзям...??? То тим більше нас найперше має цікавити, чи подобається наше життя найбільшій Особистості у Вселенній - Богу...

А що Вас спокусило? Те що я написав, що спілкування зі своїми дітьми приносить мені найбільше задоволення ...?
    Вважаєте що для такої Особистості, як Бог є неприроднім спілкування з людиною, як зі своєю дитиною???

Через все Писання чітко прослідковується ключова тема, де Господь закликає Людину мати стосунки з Собою. Зрештою, для того Він і створив, Адаму і Єву... Але коли ці стосунки і спілкування з ініціативи Людини було перервано, то Бог все рівно не зупинився на цьому. Він прийшов на землю у людському тілі, і вмер, лиш заради того, щоб відновити втрачені колись стосунки і спілкування з Людиною...

8. nata-k

nata-k Well-Known Member

У людей я це запитую і отримую відповідь.
    А думки Бога я не можу знати :dntknw:. Все, що я б не припускала - то будуть мої думки, а не Його.

То де ж гординя, Багіро? У того, кому дивно, як можна свої думки видавати за думки Бога? Чи у того, хто спокійно змішує свою свідомість із Божою?

А от ця частина допису взагалі не до мене :). Це ви про щось виключно своє.

• Подобається Подобається x 3
  9. Levko

Levko Well-Known Member

Нат-ко, а Ви питали Його?:)
    Він, навідміну від людини, ніколи не буде нав"язувати комусь Свої думки, а відповідає тільки тому, хто щиро запитує в Нього...:)
    Не потрібно припускати, все що Він думає про вас написано в Його "Любовному листі" до Вас- в Його Слові...:)
    Головне, лиш захотіти дізнатися, що Він думає про Вас...

10. Багіра

Багіра Well-Known Member

Найперше, мене дивує ваша зацікавленість цією темою... і ваша дискусію з Левком подібна на дискусію перехожого з вами по питаннях медицини...(суто з того що ви пишете)...
    по-друге, не мені відповідати на ваші питання...
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Гордость
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Гордыня

11. nata-k

nata-k Well-Known Member

Багіро, от ви і за мене все вирішили :dntknw:

Я не розмовляю тут суто з Левком. Я на форумі, де може дописувати будь-хто.

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

13. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

вот именно, не Господь помогает а надежда, все дело в самовнушении, - автотренинг ... что касается темы вообще -
    лучше и не скажешь .... опять же как мне кажется величайший если не грех - то крайняя степень некультурности (мягковато) - это лицемерие, людей которые говорят от имени Бога, или говорят что только они понимают так как надо - иначе как лицемерами не назовешь, ну разумеется в пределах нормативной лексики ..

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Отут ви мене розсмішили, направду........

15. Багіра

Багіра Well-Known Member

то лазейка для сумніву в існуванні Бога... саме її в основному і використовують...

приклад з іншої теми...
    найцікавіше - її неможливо спростувати чи доказати комусь... тільки на власному досвід може показати щось інше:)
    видається, що просто в ці слова різне значення вкладається...
    приміром "Бог вважає саме так, як я кажу..."
    і
    "Всі наші достоїнства, досягнення, наші знання і висновки, наші судження походять від Бога"
    різниця велика...
    а наскільки близьке до істини слово людини залежить від ясності її ума-разума...

16. artobstrel

чем? люди уходя в Белое братство бросали пить и курить, начинали чисто одеваться и т.д. ну чем не изменение личности??? причем не в худшую сторону, аум синрике, СЕ - везде тоже самое. по крайней мере на поверхности ...
    при желании лазеек можно найти милион, дело не в лазейкоискательстве, никто из нынеживущих не в состоянии сказать что хочет Бог, какую веру в себя он принимает как веру а какую как скоморошество, вполне может быть что ему убийца который честно для себя все решил гораздо приятнее ханжи краснеющего при виде сиськи в журнале ..... я не знаю, впрочем и вы то же ...

опыт - опасный учитель, так воремя споткнувшись и опоздав на свой автобус который потом упал с моста можно поверить в священный табурет (прости Господи)...

по сути оюе фразы одно и тоже, "по-божески значит так ...." и ум с разумом тут абсолютно не причем, чем поможет разум или ум в вопросах веры? ничем ....

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

ви кажете,що знаєте, що ніхто не знає,як воно направду.. точно знаєте???:)

щодо решти коментувати не буду - ми говоримо на різних мовах про різне:)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Допис від Максим Великий Переглянути допис
    Цитата:

А воно спокійно може статися і то таке, що огого! І в голову вам не прийде типу хімічні явища, привиділося і таке інше.

19. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

Та це дійсно в НЬОГО питати треба!Але я маю підозри,що не дуже подобається:sad:

20. artobstrel

угу, ибо мое - "знаю" такое же как и у остальных, а вот слушать мои доводы или нет дело личное

а де твій аватар? :)