Чи обов'язково належати до якоїсь церкви щоб спастися?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 10 лют 2010.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Читайте тут:http://prawda-o-religii.narod.ru/gor.htm.

• Подобається Подобається x 2
  2. plastic

plastic Well-Known Member

І змій розлютувався на жінку, і пішов воювати з останком насіння її, що вони бережуть Божі заповіді та мають свідоцтво Ісусове. (Обявл 12/17)
    Жінка-мається на увазі справжня Церква.
    Блаженны те, которые соблюдают заповеди Его, чтобы иметь им право на древо жизни и войти в город воротами.
    УПО: Блаженні, хто випере шати свої, щоб мати право на дерево життя, і ввійти брамами в місто! (Об 22/14)

---------- Додано в 15:08 ---------- Попередній допис був написаний в 14:59 ----------

Є люди віруючі , а є релігіозні. Для мене особисто віруючі-це ті що справді вірять, а релігіозні, це ті що більше цікавляться зовнішніми обрядами, інколи близько не підходячи до Христа. І деякі релігійні люди, це гірше ніж атеїсти.
    Що до мудрості- є мудрість від Бога, а є і інша:
    Коли ж гірку заздрість та сварку ви маєте в серці своєму, то не величайтесь та не говоріть неправди на правду,
    це не мудрість, що ніби зверху походить вона, але земна, тілесна та демонська(Якова 3/14)

• Подобається Подобається x 2
  3. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

я вже 2 рази на цьому форумі описував простий тест:
    є звичайна людина (не вигадана мною, а реальна), молиться мінімум 2 години на день, постійно витримує аскези (найчастіше вони пов"язані з утриманням в їжі: повний вегетаріанець уже багато років; витримує й інші аскези), проповідує Слово Боже, читає кожного дня Святе Письмо, уже багато років дотримується повного целібату, живе на пожертвування звичайних людей, найчастіше платять йому за те, що лікує людей; добре знається на народній медицині (трави, відвари + молитва).
    Старається нікому не відмовляти, навіть тим людям, яких уже сам викрив у тому, що вони його експлуатують.
    Я знаю, що до відкритих людей він також відкритий (була нагода це побачити), але інформацію дає дозовано, вчить м"яко.
    Його справді цікавлять не ритуали,а їх внутрішня наповненість. Ця людина старається жити за принципом: бути нижчим за траву, стійкішим за дерево, надавати повагу кожному і не вимагати поваги у відповідь. Старається максимально в житті дотримуватися принципу смиренняі робить це щиро.

ТЕПЕР ПИТАННЯ: ХТО ЦЯ ЛЮДИНА?! До якої категорії таких зараховувати?! Бо їх ДУЖЕ мало (Ви таких знаєте?)
    Цікаво прочитати Вашу відповідь... тільки бажано конкретну, а не загальні фрази типу "зараз таких нема, а якщо і є, то це святий" :)

4. Filosof

Filosof Well-Known Member

Є у мене одна подруга з Полтави. Вона людина віруюча, тому мене просто не зрозуміла. І коли я їй сказала, що я пішла з православья і хочу перехреститися у лютеранському соборі, вона мене запитала: "Ти що, у секту якусь ходишь?". Релігія - це особистий вибір кожної людини. І я не вважаю, що для того, щоб спасти душу - треба належати саме до церкви. Просто треба виконувати заповіді Божі ("Не вбивай", "Не кради" і т. і.).

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

Православ’я не секта, тому ваше хрищення є дійсним. "Перехрещуються" лише ті, хто був хрищений не в церкві.
    Християнин не може не належати до церкви, інакше він не християнин. Є люди які кажуть що вони позаконфесійні, думаю вони щось перемудрили.

• Подобається Подобається x 1
  6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Хоча цілком відповідає ознакам тоталітарної секти, які доречі були створені в РПЦ.

---------- Додано в 14:33 ---------- Попередній допис був написаний в 14:16 ----------

Хіба? Християнство згідно творів апологетів є сектою-))))

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

бути позацерквою - то відкинути науку Христа, але після того надіятись на спасіння. Це можливо? Ну... може....

8. Filosof

Filosof Well-Known Member

У протестантизмі відсутня церковна ієрархія.
    Просто буде не чесно казати: "Я визнаю те, що людина обов'язково має ходити до церкви", коли насправді це не так. У кірху я ходю, але не дуже часто.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ходіння до церкви - це не є стільки необхідність, скільки пропозиція що до шансу бути спасенним. Якщо людина відкидає цей шанс, значить ймовірно вона сама знає як спастися... без церкви. Прапор в руки.

---------- Додано в 16:37 ---------- Попередній допис був написаний в 16:23 ----------

Головне, не варто все підряд сприймати за чисту монету.

10. Pocahontas

Pocahontas Member

Я користуюся перекладами Огієнка, Хоменка, і Християнські Грецькі Писання (переклад Нового Світу) суть збережена і не перекручена, переклад деяких слів справді різниться, це залежить від того з яких джерел перекладено і також, як це не сумно, від усталених традицій. Але, якщо сьогодні існують сувої Септуагінти 1 ст. до Р.Х., Євангеліє від Матвія єврейською мовою (яке є зараз в Кесарійській бібліотеці), переклад Акили 1-ої полов. 2 ст. Р.Х., то я впевнена, що правду від нас Бог не заховав, головне не здаватися і шукати.;)

---------- Додано в 15:45 ---------- Попередній допис був написаний в 15:39 ----------

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. що до людей...

визначення, що церква - це просто люди є, на мій погляд, просте і примітивне. Просто люди - то є громада. А церква - це ще й містичне Христове тіло.

2. що до цитати "двоє або троє....", зовсім не йдеться про церкву.

12. SemperTiro

власне, вся проблема у слові "СПАСІННЯ".
    як Ви його сприймаєте,відповідно до Ваших релігійних поглядів.
    Всі тут до болі в пальцях пишуть про СПАСІННЯ, але поки ніхто не написав, як він його бачить, сприймає. Це що? проживання в кущах раю,слухання щебету райських пташок? чи просто вознесіння на небо і втеча з цієї планети?

13. majolika

majolika Well-Known Member

мені би то підійшло :)

14. SemperTiro

Один поляк казав:
    Перед тим, як проламувати головою стіну, подумай добре: що ти робитимеш у сусідній камері :)
    можна втекти з цієї планети, але не втрапити до духовного світу. Просто можна потрапити на іншу планету цього ж матеріального світу, просто із кращими чи гіршими умовами, ніж тут є... :) але то одна з теорій...

поки що всі пишуть про спасіння, але то просто слово, за яким мусить бути щось більше, ніж 8 букв і 7 звуків...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

як можливість жити з Богом - джерелом життя.

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я вже писав кілька разів, що в мене є десь 5-6 примірників Біблії на англійській мові різних перекладів. Іноді слова можуть різнитися докорінно, але думка абсолютно тотожна, якщо ці переклади не були зроблені, щоб підігнати під якусь єресь, що ми бачимо на сусідній гілці, де чіпляються то до слова то до коми.
    Розумієте, написано, що Писання були продиктовані Духом Святим і думаю, коли перекладач був християнином, то і Дух Святий не стояв осторонь, коли Писання перекладалось на якусь мову. Тому чіпляння до перекладу є
    абсолютно безпідставні і це є ще одною атакою сил сатани.

Останнє редагування: 29 жов 2010
  17. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Особисто я маючи в розпорядженні різні переклади на різних мовах, надаю перевагу перекладові Нового Світу, як найбільш точному і достовірному, крім того, дуже гарна сучасна мова перекладу, та багато довідкового матеріалу. Шкода тільки, що немає поки-що перекладу єврейських писань (СЗ), тому користуюся російським, або італійським.

Дуже багато інформації можна почерпнути з двотомної біблійної енциклопедії "Проникливість в писання" нажаль не доступний поки-що на українській ти російській мовах. Англійська назва: "Insight on the Scriptures", по італійськи - "Perspecacia nello studio delle Scritture". Є видання і на польській.

Інший довідник, який недавно вийшов російською, але на жаль поки-що недоступний українською і до якого часто звертаюся - "Все Писание вдохновлено Богом и полезно". Крім того, що описуються умови написання, зміст кожної з книг Біблії, звертається увага на те яку користь може принести нам її читання. А ось деякі теми з додаткового матеріалу цієї книги для дослідження Святого Писання: Час та Святе Писання, Події в потоці часу, Біблійний Канон, Текст Єврейських Писань (Старого Завіту), Текст Християнських Грецьких Писань (Нового Завіту), Біблія в наш час, Біблія та археологія, Біблія - надхнена Богом і точна. В книзі багато таблиць, схем та іллюстрацій, що допомагають краще розуміти Бібілю.
    Крім того часто, мало не щодня, користуюся невеличкою, але дуже чудовою книжечкою, написаною спеціально для тих, хто бажає пізнати Біблію. Книжка так і називається "Чого насправді вчить Біблія", написана надзвичайно просто і ясно, без жодних філософствувань та темних місць. Замовити її можна на офіційному сайті СЄ www.watchtower.org а ще простіше просто попросити у будького з СЄ, безкоштовно.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я ніколи не придавав ніякої уваги якимось безіменним сайтам, які в кінці-кінців проповідують якийсь сатанинський культ чи секту.
    Треба вміти розрізняти правду від всіляких пасток.
    Ось я не розумію, для чого Консультантові це потрібно...

20. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Ви Педро напевно не помітили, те, що ви називаєте "на гора багато слів" - не що інше як цитати з Біблії, котрі читач, що хоча б трохи орієнтується в ній відшукає без особливих зусиль, і які власне відрізняють справжніх християн від так званих. А тому справжній християнин мав би знати їх напам"ять!

а де твій аватар? :)