Чи обов'язково належати до якоїсь церкви щоб спастися?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 10 лют 2010.

1. Василь

Василь Well-Known Member

Яким чином це випливає з біблії? Є дві формі істини: відповідність знань предмету або внутрішня відповідність взаємоузгодженість знань.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Яким чином це випливає, що є дві форми і саме ті, що ви сказали?:)

• Подобається Подобається x 1
  3. Василь

Василь Well-Known Member

Випливає з того що істина є формою якогось знання про якийсь предмет. Відтак, вона може бути або істиною знання, або істиною предмета.

4. консультант

консультант Дуже важлива персона

І одне і друге.

5. Huru

Huru Well-Known Member

День народження Мітри - 25 грудня
    День народження Аполлона - 25 грудня
    День народження Христа - 25 грудня
    Всі сонячні боги мають дату народження 25 грудня. Щоб зрозуміти астрономічний ключ цієї дати можна переглянути фільм "секрет".
    А буддизм не славить ніякого Бога

• Подобається Подобається x 2
  6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Якесь дивне запитання. Я так розумію ви людина невіруюча, отже не вірите і в Страшний Суд. То від чого ви збираєтесь спасатися?

7. Pocahontas

Pocahontas Member

спасибі, дуже гарні думки:) головне прислухатися свого сумління, це подарунок від Бога для тих хто прагне правди,хоча звичайно не такий цінний як Біблія, але дуже допомагає разом із Святим Духом, а якщо підійти ближче до вивчення Біблії, то багато людей, слухаючи вчення ранніх християн, не змогли відкрити своє серце для віри, бо не послухали свого сумління, а це є початком для пізнання. Дуже гарний є описаний випадок у Біблії про ефіопського купця, що їхав і читав рядки з Закону, але не міг дещо зрозуміти, саме тоді біля нього проходив апостол за велінням Святого духа, щоб пояснити що це означає і допомогти йому; тому Бог завжди дбав про те щоб ми мали учителів істини, якщо бачив щире бажання її знати і звичайно давав нам самим Святого Духа щоб ми могли її зрозуміти, головне бути обережними і завжди перевіряти на основі Біблії та не вірити на слово, така порада дається саме в Біблії.

---------- Додано в 17:06 ---------- Попередній допис був написаний в 16:35 ----------

....до першої цитати:
    ....те що стосується віри і поклонінння Богу є лише в Біблії, бо тільки через неї до нас Він говорить, жодного слова нема в ній від людини, всі хто писали її були натхненні Святим духом 2Петра 1:20,21, а тут є пересторога щодо інших джерел (Об'явлення 22: 18,19) і людського знання (1Тим.6:20-21).

8. plastic

plastic Well-Known Member

Самому досягнути мудрості неможливо. Бо мудрість дається Богом. Початок мудрості-благоговіння перед Богом. Бажання пізнати Бога і виконати Його волю..
    Якщо людина робить 1 крок назустріч Богу, то Він зробить набагато більше кроків до людини.
    Христос каже-один у вас учитель-Христос.Різні релігійні течії трактують слова біблії по інакшому, при цьому вважають що саме їх трактування є вірним.
    Але найкраще для людини читати і вивчати Слово Боже самостійно з молитвою.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

День народження Христа не 25 грудня.

10. plastic

А коли ?
    Я читала одну статтю месіанських євреїв, які доводять що день народження Христа був десь в вересні.

11. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

А я читав, що християни не знали, коли був день народження Христа. Вони
    вирішили святкувати цей день 25 грудня.

12. Huru

Huru Well-Known Member

Попробуйте довести це католику.
    А православні користуються календарем, який має невідкориговану тривалість сонячної прецесії (якщо ви розумієте про що ідеться). Можливо, уже за вашого життя, Різдво православна церква буде святкувати не 7, а 8 січня

13. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

якось ці 2 речення не в"яжуться між собою, якщо ми ведемо мову про віруючу людину. Pocahontas, наскільки я зрозумів, мала на увазі досягнення мудрості без релігії... Ви ж своїм 2 реченням обмежуєте Господа! :) нечувана річ! Чому б то Господь, через свою БЕЗПІДСТАВНУ МИЛІСТЬ не міг комусь дати мудрості, навіть тому, хто поза релігією (тим паче сучасною і доволі таки ритуальною), але має тверду ВІРУ в Нього?!
    Тільки тому Господь не дасть мудрості, що Ви так написали? чи тому, що святі отці так кажуть?! :) А може, святі отці заздрять, що вони аж із шкіри лізуть, щоб ту мудрість отримати і нічого не отримують... ну окрім матеріальних бонусів які ще більше заганяють їх у релігію і все більше віддаляють від віри...

якось у ютубі дивився висловлювання одного священика з приводу Ванги. приблизно він сказав, що ці здібності жінки виглядають насмішкою над Господом і більше нагадують прояви злого духа...
    Так і хотілося запитати того чиновника в рясі, скільки він молться... бо Серафим Саровський молився 1000 днів і йому з"явилася Діва Марія, а той священик точно більше 3 років з лекціями виступає і щось не чувати про такі ж чудеса, як у Святого Серафима... Насмішка? :)
    Господь є сам Причиною всіх причин і Йому не потрібні причини, щоб комусь щось подарувати... чи то мудрість, чи то милість, чи то віру, чи просто "хліб насущний"

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думаю, що це умовна дата. Точної дати незнає певно ніхто. Але та умовність є природньою: день починає перемагати ніч, світло-темряву.

15. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

розкрию Вам одну таємницю: те, що Ви написали, треба робити обов"язково, причому вголос і прислухатися до свого серця, бо там, у серці кожного з нас, "спить" оте ЗНАННЯ і його треба розбудити (ось вам пояснення фрази "людина - храм Божий"... уже в нас усе є і деколи то пробивається трошки назовні у вигляді голосу совісті).
    Читання Святого Письма - це також молитва. Почитайте Феофана Затворника "4 слова про молитву".

---------- Додано в 23:59 ---------- Попередній допис був написаний в 23:38 ----------

стосовно титульних питань:

1) а що таке "спастись"? якщо мається на увазі виліт 30 лютого 2012 року із села П"яте Червоне Колесо на космічному кораблі, який прилетить виключно за адептами певної "релігії"... то, звичайно, треба обов"язково належати до тої релігійної общини, бо лише вона уповноважена видавати проїзні в обмін на квартири та інше майно. Прикладів в історії є досить багато.
    2) потрібне уточнення: що за церква? МП каже, що поза їхньою церквою спасіння нема, тобто поза їхнім "правим славленням Бога". Але ще є просто храми, мечеті, синагоги і т.д... І знову ж повертаємося до питання №1.
    3) які критерії "доброї людини" (хрестик на шиї?)? достатньо для чого?

---------- Додано в 00:10 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:59 ----------

нагадайте мені цитату в Біблії, де Ісус сказав би: "для спасіння піди в церкву..."
    Я читав про "Возлюби Господа Бога твого всім серцем твоїм...", "Возлюби ближнього свого, як самого себе", “Возлюби батька твого та матір твою – добре буде тобі і довго житимеш на землі”, "Кесареві - кесареві, а Богові - Боже" (в сенсі "треба віддавати") і т.д.

---------- Додано в 00:36 ---------- Попередній допис був написаний в 00:10 ----------

знайшов ще отаке:

Єдиним мірилом є ГОСПОДЬ БОГ. Слово Боже - невіддільне від самого Господа, але все ж різниця між ними є... Як різниця між Сонцем і сонячними променями.
    Тепер про Біблію: а яка з Біблій, на Вашу думку, є мірилом?.. я вже не раз переконувався на цьому форумі, що начебто не у всьому тексти збігаються...
    до того ж є багато різного роду інформації про так званий "початковий" варіант Біблії. Дасте почитати? Може, у Вас є варіант Нового Заповіту, де описане все життя Ісуса, а не тільки момент народження, трошки дитинства і відразу Його хрещення, вибір учнів, чудеса, навчання, страждання, смерть і воскресіння?

16. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Звичайно істинна церква одна, і тільки одна. Більше того вона, на жаль, нечисленна,

Матвія 7:13—14: 13 Увіходьте вузькими ворітьми, оскільки є широка і простора дорога, яка веде до знищення, і багато хто йде нею. 14 Натомість вузькі ворота й тісна дорога ведуть до життя, і мало хто знаходить її.

і не має нічого спільного з численними так званними християнами.

Матвія 7:21—23: . . . Не кожен, хто каже до мене: «Господи, Господи», увійде в царство небесне, а тільки той, хто чинить волю мого Батька, який на небі. 22 Багато хто скаже мені того дня: «Господи, Господи, хіба ми не твоїм ім’ям пророкували і не твоїм ім’ям виганяли демонів, і хіба не твоїм ім’ям здійснювали багато могутніх діл?» 23 Але навіть тоді скажу їм: «Я ніколи не знав вас! Відійдіть від мене всі, хто чинить беззаконня».

Розпізнати тих, хто належить до цієї церкви не так уже й важко.

2 Тимофія 3:16: . . .Усе Писання натхнене Богом і корисне для навчання, для напучення, для виправлення, для напоумлення в праведності. . .

Івана 17:17: . . .Освяти їх правдою; твоє слово — це правда.

1 Фессалонікійців 2:13: . . .Тому ми постійно дякуємо Богові, бо ви, почувши від нас слово Боже, прийняли його не як слово людини, а як те, чим воно є насправді,— як слово Бога, що й діє в вас, віруючих.

Матвія 4:10: . . .«Поклоняйся лише Єгові, Богу твоєму, і тільки йому одному віддано служи». . .

Пс.82:19: . . . «Щоб люди знали, що Ти, чиє ймення Єгова, Ти один Всевишній над усією землею".

Івана 17:6: . . .Я виявив твоє ім’я людям, яких ти дав мені зі світу. . . .

Матвія 6:9—10: . . .«Батьку наш, що на небесах, нехай освячується твоє ім’я. 10 Нехай прийде твоє царство. Нехай виконується твоя воля як на небі, так і на землі.

Матвія 7:16—20: . . .Ви розпізнаєте їх по їхніх плодах. Хіба збирають з тернів виноград чи з будяків фіги? 17 Так само всяке добре дерево приносить добрі плоди, а спорохнявіле — погані. 18 Добре дерево не може давати поганих плодів, а спорохнявіле — добрих. 19 Усяке дерево, яке не приносить доброго плоду, зрубують і кидають у вогонь. 20 Тож по їхніх плодах розпізнаєте їх.

1 Івана 3:10—12: . . .Діти Бога і діти Диявола пізнаються ось по чому: кожен, хто не ходить у праведності,— не від Бога, як і той, хто не любить свого брата. 11 Бо саме таку звістку ви чули від початку, що ми повинні любити одні одних, 12 не як Каїн, котрий був від Злого і вбив свого брата. . . .

Івана 13:35: . . . По тому всі розпізнають, що ви мої учні, коли між вами буде любов».

Дії 4:12: . . .Крім того, ні в кому іншому спасіння немає, адже з-поміж усіх людей під небом Бог більше нікому не дав такого імені, завдяки якому можна було б отримати спасіння».

Матвія 24:14: . . .І цю добру новину про царство будуть проповідувати по цілій населеній землі на свідчення всім народам, а тоді прийде кінець».

Дан. 2:44: І в дні тих царів Бог небесний встановить царство, котре ніколи не буде зруйноване. Це царство не буде передане іншому народові. Воно поруйнує всі ті царства і покладе їм кінець, а само буде стояти вічно.

Матвія 28:18—20: . . .Тоді Ісус підійшов та сказав їм: «Дана мені вся влада на небі і на землі. 19 Тож ідіть та робіть учнями людей з усіх народів, хрестячи їх в ім’я Батька, і Сина, і святого духу, 20 навчаючи їх дотримуватися всього того, що я вам наказав. І я буду з вами всі дні, аж до закінчення цієї системи».

Матвія 24:45—47: . . .Хто ж вірний і розсудливий раб, якого пан призначив над своїми челядниками давати їм поживу своєчасно? 46 Щасливий той раб, пан якого, прибувши, побачить, що він так робить! 47 Правду кажу вам: він призначить його над усім маєтком своїм.

А тепер попробуйте відповісти на питання:
    Чиї вчення грунтуються на Божому слові - Біблії?
    Хто вшановує як Бога тільки Єгову, освячує Ім"я Отця і виконує його волю?
    Хто приносить добрі плоди і уникає чинити зло ближньому?
    Хто проявляє справжню, безкорисну, саможертовну любов до ближнього?
    Хто визнає, що спасіння Бог дає тільки через Ісуса Христа?
    Хто відокремленний від світу та його політики?
    Хто звіщає про те, що Царство Бога - єдина надія людства?
    Хто готує учнів навчаючи дотримуватися всього, чого заповів Ісус?
    Хто той мудрий і вірний раб, котрий дає поживу вчасно?
    Якщо на всі ці запитання ви змогли відповісти: так, це моя церква, - значить ви знайшли істину релігію, і можете мати надію на спасіння!

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Щось вам, пане Зеніт, ваш вірний раб видав на гора багато слів.
    Чи може це ви своїм власним трудом познаходили?;)
    Але одне добре, що не полінувалися перекласти все на українську.
    C'est tres bien, mon ami.:good:
    Що ж до теологічного питання, то ви як завжди "в потьомках". "Світкі" ніколи не були ні церквою ні християнами. А ваш раб ніколи не замінить справжнього посередника між Богом і людьми - богочоловіка Ісуса Христа.
    Скільки б вони не рили каналів до Бога.:)))
    Щодо церкви. Прочитайте ці слова Христа.
    Він каже до них: А ви за кого Мене маєте?
    А Симон Петро відповів і сказав: Ти Христос, Син Бога Живого!
    А Ісус відповів і до нього промовив: Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров тобі оце виявили, але Мій Небесний Отець.
    І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.

(Мт 16:15-18)
    Єдине, в чому я не згідний з католиками, що ті слова відносяться не
    виключно до католиків, а до всіх, хто може повторити слова Петра - ти Христос, син Бога живого!
    Але, спочатку треба повірити в Ісуса Христа а потім ця людина буде вже вибирати, в яку церкву треба відвідувати, де проповідується чисте (а не перекручене) слово Боже.
    І де ніхто не риє спеціальних каналів до Бога, бо Ісус Христос вказав дорогу до Бога коли помер на Голгофі мученицькою смертю і ми через цю жертву маємо доступ до Бога.
    Без спеціально проритих каналів "вірним рабом". Бо це все попахує духом Антихриста.

18. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Я так розумію, що по суті ви, Педро, в прольоті, тобто нічого путнього сказати не можете, тому й переводите мову на свідків. Зрештою, в моєму дописі йдеться про вас Педро. Я розумію, що вам в дзеркало страшно глянути, от ви і розводите...

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Бачу ви не читали мого допису, пане Зеніт. То ж змушений повторити.

"Світкі" ніколи не були ні церквою ні християнами. А ваш раб ніколи не замінить справжнього посередника між Богом і людьми - богочоловіка Ісуса Христа.
    Скільки б вони не рили каналів до Бога.
    спочатку треба повірити в Ісуса Христа а потім ця людина буде вже вибирати, в яку церкву треба відвідувати, де проповідується чисте (а не перекручене) слово Боже.
    І де ніхто не риє спеціальних каналів до Бога, бо Ісус Христос вказав дорогу до Бога коли помер на Голгофі мученицькою смертю і ми через цю жертву маємо доступ до Бога.
    Без спеціально проритих каналів "вірним рабом". Бо це все попахує духом Антихриста.

20. plastic

До мене інколи приходять думки чи ця Біблія що в мене є (Синоїдального перекладу) чи вона дійсно те саме Слово Боже без людських доповнень?
    Я вирішила вірити, щот так.
    Проблема-лише в перекладах. Одні і ті ж фрази перекладаються дещо по-різному. Але цих фраз не так же і багато. Тому коли коли я не розумію якийсь текст, то я можу взяти переклад Огієнка.
    А взагалі я для себе зрозуміла, щоб краще зрозуміти Новий Заповіт необхідно добре вивчити Старий. Бо старий заповіт є прообразом Нового. Тому багато втрачають ті люди що відкидають Старий заповіт як непотрібний.

а де твій аватар? :)