Чи обов'язково належати до якоїсь церкви щоб спастися?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 10 лют 2010.

1. Василь

Василь Well-Known Member

А звідки випливає, що те, що Ви процитували, є істиною?

2. ovod

ovod Well-Known Member

Біблія це частина істини і ще частину з неї ми можемо зрозуміти, а істина не тільки в БІблії.
    Крім того чому таке різне розуміння цієї істини?
    І чи досконале знання текстів і перекладів дає розуміння того що хотів сказати Христос?
    Розуміння написаного не завжди є розумінням того що хтось хотів щось сказати.
    Наприклад, для підтвердження свого ви знайдете відповідні цитати, а я свої. А потім тиждень будемо обговорювати, що там вирвано з контексту, а що є прямим, а що образним.

---------- Додано в 18:37 ---------- Попередній допис був написаний в 18:33 ----------

наприклад я кажу слово цегла і кожен в силу свого зв'язку з цим предметом будує асоціації - добро(хату вже собі добудовую), зло(недавно був без каски і чуть не прибило).
    А тепер візьміть складніші слова і словосполучення, не кажучи про речення і абзаци...

---------- Додано в 18:39 ---------- Попередній допис був написаний в 18:37 ----------

Бог, душа, живий, смерть, без мудрості, без знань , без відчуттів. В кожного воно своє.

• Подобається Подобається x 3
  3. Templar

Templar Дуже важлива персона

Я вважаю, що Бог, то Всесвіт!
    Для кожного свій Бог, кожен по-різному його називає, але усі у щось вірять!
    Ось Іслам, http://www.youtube.com/watch?v=bmeIxSARtIU там можна вбити людину, але не вірну, та і скільки людей там людей вбито через смертну кару "закидання камінням, повішання"!

Це все дуже спірне питання, навіть Китай, там засуджують до смертної кари за економічні злочини, контрабанда, організація проситуції і ще 65 причин, за які можуть засудити до смертного вироку!
    А сама фішка в тому, що тепер на смертну кару приводять дітей, щоб вони бачили, що стається з порушниками! Гуманно? Суперечить нашій Біблії? Так!

А Ви кажите БОГ!
    Тоді майже усі китайці, іранці ітд.. Будуть в пеклі?
    Але їхня віра їм дозволяє вбивство!

Не знаю, у нас з Вами зараз навіть св'ященників мало справжніх осталось, один агітує за регіони, інший матюкається на службі, ще один каже "а давайте зберемо більше, чим було зібрано на ранкову службу"
    Тут багато можна говорити, а взагалі раджу гляну фільм "Секрет"!

4. ovod

ovod Well-Known Member

5. plastic

plastic Well-Known Member

Ми всі знаємо що Бог-один, тільки люди по-різному Йому поклоняються. Мусульманство і християнство пішло з іудаїзму.
    Христос сказав самярянці у колодязя-спасіння від юдеїв. І скоро поклонятися Отцю будуть не тільки в Юдеї і Самарії, а і по всьому світі. АЛЕ поклоніння Бог жадає-щоб воно було в Дусі і істині.

---------- Додано в 21:29 ---------- Попередній допис був написаний в 21:20 ----------

Це питання на яке ви самі повинні знайти відповідь. І відповідь треба шукати з молитвою.
    Майже кожен з присутніх тут скаже-моя церква правильна і істинна.
    Але справжня церква-одна.
    Мені останнім часом здається що це не суть формальна релігійна організація, а скоріше духовна. Це справді віруючі люди, що поєднані духовними звязками через кров Ісуса.
    Ще одне заставляє мене задумуватися останнім часом-чому Христос прийде на Елеонську гору -в Ізраїль?
    Чому нове місто називається Новий Єрусалим?

• Подобається Подобається x 2
  6. Huru

Huru Well-Known Member

Це Ви потребуєте церкви, бо не звикли духовні проблеми вирішувати самостійно, а Бог не потребує нічого
    ?????????????:haha::haha:

Буття 4.26: "І тоді почали закликати ім'я Господнє" - ідеться про появу релігії. До того на Землі не було релігій. Це прямий доказ того, що релігія була створена ЛЮДЬМИ. А так як ще нікому не вдалось створити щось бездоганне, то в кожній релігії є свої "баги" і недопрацювання

7. Templar

Templar Дуже важлива персона

Ви напевно зараз почнете на мене кричати, казати, що я ідіот, закидувати усім гнилим...
    Але чому не можна вважати реліїю, як засіб для контролю людей, мене здаєється, колись, вона для цього і була створена, щоб тримати людей під ковпаком.... ІМХО
    хм... А Нашо Богові церкву?
    Чи то є обов'язково, хочеш говорити з Богом приходь у церкву....
    Тоді то якийсь переговорний пункт получається?
    Немає значання яку віру ми сповідуємо, головне, що в щось віримо, у щось вище за нас!

• Подобається Подобається x 5
  8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Дослідники Туринській Плащаниці на 95% гарантують її автентичність

Дослідники Туринської Плащаниці, які протягом 5 років займалися її вивченням, на 95% гарантують її автентичність.
    Катерина Сантоні, фахівець з Туринської плащаниці з Риму, розповіла про результати свого кількарічного дослідження. «Я Туринською плащаницею займаюся близько п’яти років. І два роки тому у Ватикані я захистила по ній кандидатську роботу. У нас була група з п’яти осіб. Оскільки цього року Плащаниця виставлялася в Турині і було дуже багато розповідей про неї, і вони були суперечливі, я хотіла б заявити, що на 95% можна гарантувати її автентичність. Чому не на сто відсотків? Через банальну річ – просто не залишилося свідків. Багато хто говорить, що вона нібито-то є середньовічною. Я вас запевняю, що це не так, тому що коли були масові самогубства євреїв в Месабі в I столітті після Різдва Христового, було виявлено величезну кількість подібних тканин. Але та плащаниця, яка перебуває в Турині, вона по-своєму унікальна.

Як написано в Біблії, Ісуса Христа розіп’яли у п’ятницю. Чому його не поховали відразу – тому що в той період у євреїв була Пасха. Євреї на Паску ніколи не ховали. Був Ісус в плащаниці 36 годин. Загалом, ті дослідження, які ми провели, показали, що тіло, яке було загорнуте, дійсно перебувало там близько 40 годин.

Наступний момент. У євреїв була така традиція – вони омивали тіло сім разів. Ісуса Христа не омили жодного разу. Його намастили олією. Ось уявіть, 36 годин, 40 годин, якби тіло знаходилося в тканині, кров, плюс олія, то плащаниця, тканина, прилипла б. Відповідно, якби її знімали механічним шляхом, то залишилася б величезна кількість слідів, від того, що її здирали. Жодного такого сліду ми не виявили. Тобто результат – тіло нібито з неї випарувалося. Те, що ми бачимо, – матеріал, там немає жодного граму пігменту. Це органіка: кров, або піт. Другий момент – контур, який ми з вами бачимо. Ви знаєте, що коли біла тканина довго знаходиться під сонцем – вона жовтіє. І ось цей контур, обличчя, руки, тіло – те, що ми бачимо – це результат вигорання. Тобто яке сильне випромінювання, яка сильна енергетика повинна була виходити з цього тіла, щоб за 36 годин утворився такий контур.

Чому вона не виставляється постійно? Тому що якщо тканина довго перебуватиме просто неба, тобто тканина буде доступна світлу, відповідно, настане такий момент, коли вона повністю пожовтіє, і ми втратимо контур, який бачимо. Ми їздили до Ізраїлю. Ми працювали з ботаніками, які вивчали пилок, і дійсно було виявлено, що той пилок, який був виявлений на плащаниці, відповідає I століттю після Різдва Христового і він відповідає саме тому району.

Це основні деталі, про які я вам хотіла б сказати, тому що дійсно велися розмови про те, що вона все ж таки середньовічна. Вона не середньовічна. І ще друга причина. Тканина, одяг, який ми носимо сьогодні відрізняються фактурою від того, що носили тисячу років тому. Так само фактура I століття після Різдва Христового відрізняється від фактури середньовічної. Тому тканина не може бути середньовічною. Тканина датується I століттям після Різдва Христового. Ми брали тканину на повторну експертизу, оскільки після того, як вона виставлялася, знову лунали розмови про те, що вона є середньовічною. Ми змогли довести – це тканина I століття», – передає розповідь дослідниці «Milites Christi Imperatoris».

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я того не знаю і знати не хочу. Тому що то неправда.

10. Locke

Locke невиправний реаліст

Вибачте, не зрозумів Вашого допису: Хіба ви заперечуєте і знати не хочете , що Бог один.
    Я вважаю, що Бог один і тільки один. А то що йому поклоняються по різному - це теж правда. І Біблію трактують по різному, і звичаї та обряди в кожній церкві відрізняються. Бо людина не є абсолютно досконалою і в силу своєї людської природи не може до кінця всього цього збагнути. І в кого віра правильніша: в католиків, православних (які саме, їх багато) чи протестантів не беруся судити.

11. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Пан Педро - ви цілковито не розумієте що таке неупереджене джерело.
    Поклоніння Богові зазноване на його слові а не на сумнівних артефактах.
    Якщо вам цікаво є чудовий фільм BBC про те як булв зроблена Туринська плащаниця.

---------- Додано в 10:49 ---------- Попередній допис був написаний в 10:43 ----------

Тканина справды могла бути 1-3 століть - після хрестових походів таких тканин було досить багато. зображення очевидно було створене за допомогою камери обскури.
    Цікаво що на плащаниці зображення чоловіка з довгим воллосям традиційне зображення Ісуса на картинах. Хоча євреям закн забороняв ности довге волоссяб його могли мати лише назореї.

12. plastic

plastic Well-Known Member

Я думаю всі навернені люди потребують церкви. А церква-це тіло Христове.
    Добре, коли маєш братів і сестер. Звичайно всі свої проблеми ми повинні нести до Христа. Але все рівно спілкування з братами і сестрами по вірі важливе. Перші християни доволі часто зустрічалися і преломляли хліб в память страждань Ісуса.

---------- Додано в 14:37 ---------- Попередній допис був написаний в 14:23 ----------

Християнство-це віра в Ісуса Христа, який прийшов померти за гріхи людей.
    Ісус Христос прийшов в той час, коли в Ізраїлі сповідувався юдаїзм. Ісус Христос народився у Марії, яка була юдейкою, і сповідувала юдаїзм. Бог Старого завіту той же що і нового. Його характер не змінився. Бог заключив з народом Новий заповіт. І заповіт цей Він пише на скрижалях серця.
    Бо це ось отой Заповіт, що його по цих днях складу з домом Ізраїля, каже Господь: Дам Закона Свого в середину їхню, і на їхньому серці його напишу, і Я стану їм Богом, вони ж Мені будуть народом! (Єремія 31/33)

Мусульмани-це і більшості потомки Ізмаила, сина Авраама. Наскільки я знаю вони теж користуються торою, псалтирем. Ця релігія зявилася вже десь в 5 ст н.е.

13. Saszko

Saszko Well-Known Member

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Про протестантів, католиків, православних, юдаїзм мова не йде.

Але от як бути з ісламом? Чи варто вірити тому, що Мухаммеду хтось там нашіптував на вухо?
    У Біблії сказано, що до Отця ніхто не прийде, як не через Ісуса Христа. Іслам то відкидає.

А язичнецтво? Хіба вони вірять в Єдиного того самого Бога?

А індуїзм? А Буддизм? А Зороастризм? а багато інших? Хіба вони славлять одного і того ж Бога?

• Подобається Подобається x 1
  15. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Буддизм швидше філософія а не релігія.
    Індуїзм і зороастризм також монотеїстичні релігії.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Думаю, п. Мих не те мав на увазі.
    Просто п. Пластик висловилася, що "Бог-один, тільки люди по-різному Йому поклоняються."

А це є неправда!!!!

В цьому я абсолютно згідний з п. Михом.

п.с.
    Хоча, може і п.Пластик також не те мала на увазі...?

17. Locke

Locke невиправний реаліст

Наперед кажу - я не мусульманин, а християнин, але давайте на секунду поставимо себе на місце мусульманина.
    Розумієте, якщо бути чисто об'єктивним, цей самий мусульманим так само може сказати: Чи можна вірити, що людям, які писали Біблію, хтось щось нашіптував на вухо, чи на нього зійшло озаріння.

Про язичество мовчу, бо вони не вірять в єдиного Бога. А інші монотеїстичні релігії славлять Бога в тому розумінні, як вони це самі розуміють. Але ж Бог дійсно один.
    Про зороастризм не знаю, не читав їхніх книг, але колись дуже давно, для загального розвитку, читав деякі індуїстські вчення. І я б не сказав, що такі вчення могли виникнути просто нізвідки. От звідки виникли - цього сказати не можу.

18. ovod

ovod Well-Known Member

ви у своїх питаннях припускаєте існування інших богів...

якщо я скажу я вірю в Бога, то в якого я бога вірю?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Розумію. По-перше якщо говорити про Старий та Новий Завіт, то його писало багато люду. І хоч той люд був різний, у їх писанні є те, що обєднює - Боже Слово.
    Записки Мухамеда - є записки однієї людини, на яку щось діяло/впливало. А враховуючи біографію самого пророка Мухамеда, легко засумніватися у тому, що саме світлі сили діяли на нього. У Біблії є мудра фраза. Щоб повірити у щось, треба хоча б двох свідків. У Мухамеда нема свідків (бо у них нема більше пророків). Я взагалі, не розумію, як можна такі серйозні речі мати лиш одного пророка.
    Ну й крім того, у Корані є речі, які суперечать Біблії. Як можна пояснити таке: "убий невірного"? Коли Біблія каже: не вбий.

Бог один, чи Бог єдиний?

У молитві "символ вірую" сказано "вірую в єдиного Бога".

У Старому Завіті Бог каже: створімо людину за нашою подобою.

Я це до того, що тре уточнити, що монотеїстичий означає, не одного, а єдиного.

І, якщо монотеїстичний, то це не означає автоматично, що то є той Самий Бог, що й у християн. Сатаністи кажуть, що у них Сатана - є бог. І він так само один, тобто моно.

---------- Додано в 21:56 ---------- Попередній допис був написаний в 21:54 ----------

У Канигіна є версія, на мій погляд, не зла на ту тему.

---------- Додано в 21:57 ---------- Попередній допис був написаний в 21:56 ----------

Скажу: Незнаю.

20. консультант

консультант Дуже важлива персона

З Біблії. Василю, а що взагалі є істиною для Вас?

а де твій аватар? :)