Щоб в буцегарні бути свояком ))) ---------- Додано в 14:47 ---------- Попередній допис був написаний в 14:46 ---------- Відкрию вам таємницю: сьогодні щоб дістати імунітет до хворіб не обовязково ними перехворіти, достатньо вакцинації.
Дошкільну освіту малій почали давати вже від 3-років. Рахувати -- рахувала, букви якось не вдавались. Правда після 5-ти прорвало і на читання. Зараз читає все в підряд: заголовки в газетах, рекламу в транспорті, назви магазинів... (думаю багато хто з тим стикався))))) Коли я йшов до школи - то читати рахувати умів. Пам’ятаю, що вчителька на співбесіді запитала скільки буде 3+4, а то для мене була найважча комбінація))) але співбесіду пройшов))) Дружина ж не вміла ні читати, ні рахувати, але загалом в школі все було гаразд. Відносно складної шкільної програми і букваря -- В букварі щось надто складного не побачив. Знайома каже що в школі загалом тож все нормально (тобто чогось надскладного не бачить). В мене думка закрадається, можливо про складну програму співають самі ж вчителі. Щоб потім можна було на це спихнути свою профнепридатність/або не бажання вчити - і потім виступати у ролі репетиторів. (перепрошую, якщо тим ображу правдивих вчителів, але думаю вони це самі гарно розуміють)
Зараз така програма в школах,що без дошкільноі освіти дитині буде важко. Треба вміти писати читати і навіть знати англійську. При чому знаю,що в багатьох школах вже з першого класу треба вміти читати англійською
Дивився я програму, в переших класах з Англійської вчать букви тварин кольори. Свою малу я вже навчив цьому, але думаю що аж читати вчити я не буду. Здається мені що комусь вигідно нагнітати такі думки про важку програму щоб батьки водили до репетиторів, та педагогів. Школа починається із Букваря. а не з читанки, а все решта це паніка.
я думаю щодо англійської багато чого залежить від школи і самої вчительки.. мій племінник почав вивчати англійську з 2 класу, то на вивчення алфавіту було виділено буквально 3-4 уроки, а далі пішли слова і речення.. я вважаю це абсурдом! весь його клас у англійській неуспішний, а вчителька тільки те і робить, що верещить на дітей коли пригадую своє навчання - по 5-8 годин англійської на тижень з першого класу, насичена програма і багато інформації, але це все робилось якось послідовно і вчителі зацікавлювали дітей.. зараз дійсно так мало хороших педагогів(((
Обов'язковим є розвиток дитини, а як батьки це роблять , самостійно чи з допомогою вихователів - це вже їх вибір.
Блін,а коли ж ті діти будуть дітьми...коли будуть бавитись,дурачитись і просто робити те,що їм подобається.З теперішньою шкільною системою,ми просто забираємо дитинство в наших дітей.Знаю,що часи зараз такі і сама маю першокласника,але шкода мені тих дітей....
Мій теж неходив в такому віці, зараз йому 5р. то тепер дали в садок, і бачу що правильно зробили, став самостійніший,активнішим,старається щось робити, вірші, пісеньеи вчить, ліпеть, в дома він теж не тупів займався постійно зі мною всіп цим, але коликтив в такому віці велика сила!!