Чи можно газ замінити на вугілля?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем letoleto, 28 вер 2009.

1. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Шо Россия и делает, строит трубу в Китай, проектирует Северный и Южный поток

Да Западная Украина этой осенью на себе испытала, всю снегом завалило

• Подобається Подобається x 1
  2. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- Тому що холодний циклон, не в змозі увійти в центр дії - східну Україну, відбився на західну Україну та Європу, і тільки згодом був активно зсунутий далі. Не все так відразу. Я про це конкретно зауважив, читайте уважніше, щодо наслідків в Європі:

3. Andzhej

Andzhej Well-Known Member

Газ - це як наркотик, його застосування дуже просте, не вимагає багатьох технологічних операцій і затрат і теплотворна здатність його найвища. Тому ми і на газовій голці. Звичайно можна з неї спригнути. Для цього потрібно трохи попрацювати і вкласти коштів. Але навіть при реалізації всіх можливостей, газ нам ще потрібний буде.

• Подобається Подобається x 2
  4. Arthur

Arthur Well-Known Member

Згідно останніх газових контрактів, ми протягом десяти років маємо закуповувати по 50 млрд. куб м. газу (+/- 20 відсотків), тому шансів злізти з газової голки немає. Хоча кожне приватне підприємство повинно провести модернізацію для зменшення використання газу, але що тоді буде робити влада з надлишками газу, це питання.

5. Gron

Gron тафгай

Хіба в світі нема прикладів коли переписувались, чи навіть порушивались і дуже вагоми контракти?
    Була би воля щось змінити.

6. Arthur

Arthur Well-Known Member

Прикладів розривання контрактів з Газпромом, без наслідків, особисто я не знаю. Не спорю, що теоретично розірвати контракт можливо будь з ким. Але якою ціною це можна зробити?

7. Gron

Gron тафгай

У вас несчастные случаи, на стройке, были?(c)

Головна мета, це НЕЗАЛЕЖНІСТЬ.
    Тут якраз, ціна не має значення(с)

8. Arthur

Arthur Well-Known Member

Не зрозумів.

Звичайно незалежність ціни немає. Незалежністю я жертвувати не пропоную. Ви готові за розірвання контрактів заплатити будь-яку ціну (крім незалежності)? Наприклад, залишити ЧФ?

9. Gron

Gron тафгай

10. Arthur

Arthur Well-Known Member

Я з вами повністю згоден, я ця фраза

взагалі супер.
    Я теж деколи так думаю, принаймні ради своїх дітей. Але виходить, що ми вже не перший рік живемо ради майбутнього, а олігархи модернізацією не дуже переймаються. І судячи з того скільки Україна має закупляти газу, вони і в майбутньому не дуже планують проводити модернізацію.

11. Ома

Ома Дуже важлива персона

Двумя страницами раньше Смит об этом написал:
    И что делать с этими упырями не совсем понятно.

12. Gron

Gron тафгай

Ома, мені здається що як тільки власність остаточно розділять, чи почують, що хоча б внутрішньої загрози, для нового дерібану нема, то й вимушені будуть керуватися саме економікою, а не "політикою", в лапках це навмисно, бо це що зараз, то можливо назвати і іншим словом, але це з гілки про повій:)

13. Ома

Ома Дуже важлива персона

Конечно, не совсем по теме, но дележ может затянуться. В Южной Америке такое "транзитное" состояние длится уже полвека. Прецедентов нет. Все постсоветские страны цивильно прошли процесс приватизации, поэтому не имеют схожих проблем.
    А про упырей, которые запрещают людям использовать энергосберегающие технологии, чтобы нажиться на газе, то вы уверены, что им "полегчает" после самого окончательного передела собственности? У меня создается впечатление, что только внешние обстоятельства вынудят их это сделать. Стоит надеяться, что это будут, к примеру, условия ЕС.

14. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- Але ж контракт - це не кровна присяга! - А, якщо, приміром, вибухне жахлива епідемія, і в наслідок чого населення країн раз в десять зменшиться? Що тоді? Вочевидь, було б безглуздям жити за старими чинникамі.

15. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

крім того, складається враження, що затягування цього процесу вигідне для упирів... тож більш-менш реальний час на це варто множити на 2 :sad:
    вихід, мабуть, тільки 1 - створити собі такі умови, за яких будеш максимально незалежний від "упирів" та їхніх компаній. Зростання рівня квартплати і комунальних платежів тільки підтверджує цю ідею. Вони дбають про себе, тож і нас треба так робити

16. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

РыдалЪ! (с)

17. Gron

Gron тафгай

borkhes, на прошлой неделе в теме про яо, давал ссылку, для Чернобыльца.
    Возпользуйтесь и передайте товарищам(соотечественникам, однодумцам и тд);)

18. RWeber

RWeber Member

Це все пусті балачки. Львівяни ставте байпаси на батареї в квартирах та шарові крани Плюс утеплення фасаду пінопластом 10 см плюс вікна металопластикові 4 шиби з 5-тикамерним профілем На виході отримаєте тільки комфорт і гордість за себе та за державу :) Я собі поставив Витрати 1 встановлення кранів з байпасами робота майстрів на 4 стояки 1200 грн
    2 шарові крани 8 шт по 65 грн 520 грн
    3 утеплення фасаду альпіністами 120-140 грн м2 з матеріалом

В результаті коли осінню не включили ще центральне опалення в квартирі все рівно тепло більш менш без будь-яких додаткових приладів
    І коли на вулиці тепло а в мене шварять батареї я гордо економлю газ для України і собі здоровя Та й сплю при 23 градусах замість при 30-ти!:preved:

19. Andzhej

Andzhej Well-Known Member

До речі. Якщо ми збираємся переходити на якісь нові види палива чи тож саме вугілля, чекати милості від держави не варта. Зроблять пару проектів і все. Європа нам пропонує чи навіть дає гроші на тпакі проекти, але з метою того щоб активізувати ініціативу зсередини. Типу в громадянському суспільстві, все нове має йти від приватників, а не навязуватися згори адмін методами. В плані енергетики дуже показово - є проблема і люди не пивинні чекати, а братися і самим робити щось, чи в власній квартирі, чи на підприємстві. Хочем добре жити, мусимо про себе подумати і в тому числі вибрати президента, який підтримує наші ініціативи, а не ми його.

20. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Яким чином можна экономити газ за допомогою байпасів? Газу витрачається стільки скільки треба незалежно від того працює у вас байпас чи ні...

Не знайшов...

а де твій аватар? :)