Чи можно газ замінити на вугілля?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем letoleto, 28 вер 2009.

1. smeet

smeet просто спілкуюсь

На здоров"я,користуйтесь.:)

2. letoleto

letoleto Member

а як опалюється Европа? більш розвинуті країни? там що, теж всі на автономном, якщо це так вигідно?

3. smeet

smeet просто спілкуюсь

Не знаю,в побутовому секторі в Європі був тільки в Югославії,ще коли була ціла.Там кожна квартира мала своє опалення.Хозяїн управляв опаленням як хотів.Але все було економно,хоча і старались не мерзнути.Топили електрикою.В Грецїї був раннюю весною,але в готелях їхніх не жив,жив на круїзному кораблі.Так само і в Стамбулі і в Дубровніку.В Польщі був літом,в Чехії давно.Питаймо форумлян які живуть не в Україні.
    Між іншим позвонив сьогодні зі Львова знайомий,попробувава рипнутись з опаленням електрикою,від нього попросили 5000 доларів за дозволи і документацію о_О:ireful1:.Ось так у Львові переходять на альтернативне опалення.Шляк би їх трафив,тих хабарників.Документи коштують максимум 1000 грн,сам знаю.

• Подобається Подобається x 1
  4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

В нас в квартирі кафельний п'єц на електриці (автоматично включається о 20:00 і виключається о 8:00), додатково гріємся електричною батареєю, яку таскаємо з собою по кімнаті, кухні, в ванну ставимо. Під час обігрівального сезону платимо на 100 злотих (~300 грн) більше за світло.
    В знайомих в квартирах в новіших будинках є батареї, не знаю на чому, але самі регулюють температуру в квартирі. В особняках стоять батареї, воду підігрівають в котлі дровами - це дешевше, ніж газом.

5. Полковник

Полковник миється в бані

В последнее время из развитых стран Европы был только на Украине.
    Так вот, в Европейском сердце Украины городе Львове побывал в гостях у давней подруги.
    Она живёт на бывшей Щербакова.
    Как почти у всех старых домов - внутренний двор.
    Показала мне на противоположную крышу.
    Там установлена солнечная батарея и система подогрева воды от энергии солнца.
    Говорит, что соседи теперь ни за тепло, ни за горячую воду не платят. А на электроэнергии сильно экономят.
    Если кто не верит, может лично убедиться.
    Вроде, дом №13.

• Подобається Подобається x 4
  6. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

таки схожу - поцікавлюся :)
    воно ж, полковнику, знаєте як то у Львові буває - коли зимно, то й сонця не видно, а як сонце є - то воно і не зимно :)

7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Якби полковник був жінка то за такі слова його б можна розцілувати.:good:

8. Полковник

Полковник миється в бані

Не надо телячих нежностей.
    Не люблю.
    Бутылку проставьте - и квиты.

• Подобається Подобається x 2
  9. smeet

smeet просто спілкуюсь

Полковник з задоволенням з Вами б випив закарпатської сливівки.70 градусної,пробували?І копченим салом з червоним гірким перцем закусив.:crazy:

• Подобається Подобається x 5
  10. Полковник

Полковник миється в бані

Ну, ну....
    Посмотрим.

11. Patrick

Patrick Well-Known Member

В мене сиситема опалення - це Forced air furnace.Тобто , це газова система опалення , де через жалюзі (ducts) в стелі дує тепле повітря.
    На стіні є термостат , де виставляється бажана температура.
    В "фурнес" також вмонтовані кондиціонер і зволожувач повітря.Кондиціонер регулюється тим самим термостатом і через ці самі жалюзі поступає холодне повітря.
    Фурнес виконує також вентеляційну функцію.
    Також є газовий камін.Який включає/виключає вогонь виключателем на стіні.
    Більше користуємся каміном і через вікна які виходять на південь (сонце в дома майже постійно) , "фурнес" майже не включається.
    Хіба , коли на вулиці -30С і нижче , то тоді він автоматично включається кілька разів не день.
    Ми живем в кондомініумі , тому платимо що місячні condo fees , які в себе включають - плату за газ , воду , прибирання будинку , кошення трави навколо будинку, відкидання снігу...і т.д. квіти.. , охорона в будинку/гаражі.
    Якщо відкинути все решта , то суто оплата за газ на зимовий перод на 1700 sq.ft.(~160 кв.м.) буде десь коло $280/місяць .
    Температура в кімнатах ми тримаємо 22С,хоча яка би вона не була, на плату не впливає.

12. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

А если с электричеством проблемы... или с ветилятором?

13. Patrick

...коли "вибивало" світло , за моєї памяті , то було не більше як на 2 години.Все оперативно працює.Машини зразу виїзжають на лінію.
    Коли є проблема безпосередньо в домі з електрикою чи обігріванням , то в телефонній книжці є купа телефонів елетриків, механіків, сантехніків , де великими цифрами написано 24/7/365 і номер телефону.Також можна подзвонити в чергову службу міста і проблема обігрівання помешкання (спеціально коли на вулиці -30С і нижче) буде усунута як найскоріше.
    Зимою таких чергових служб більше , літом менше.
    Багато людей , які живуть поза містом , на фермах (хуторах) мають на всякий випадок бензинові/дізельні генератори.
    Генератор на 7000W з мотором 13 к.с. коштує коло $2000.

14. smeet

smeet просто спілкуюсь

$280/місяць це для Вас багато чи мало? Тобто чи хватає вам сукупного доходу щоб заплатити за той газ?У мене з дружиною на місяць 1800 грн на папері.280 доларів це трохи більше ніж 2240 грн.Ми б грілися сидячи в темноті місяць голодні і нічого б більше не купили і так би нам не зайшло на газ.Отож майбутнього в України з дорогим російським газом немає.:)

15. Patrick

Не буду вдаватися в цифри , їх час від часу поміщали на економічних гілках і здається на гілці "Канада".Скажу лише що в цій державі є житло на всі версти суспільства.Кожний вибирає і керується власними орієнтирами.
    Мої орієнтири - я хочу твердо стояти на ногах і спокійно спати в ночі , щоб мене не мучили кошмари і я не стояв перед вибором - тепло в хаті , чи купити продути в сімю і бензин до авт.

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

Нє правда я теж так стараюся.але є планка вище якої не скочиш.Я й так постарався-дав двом дітям вищу освіту,причому медичну платно,другу правда безкоштовно.Але як би я не хотів,в тих умовах в котрих я існую,більше навряд чи можна.Були можливості на виборах але в мене принципи і я ними не поступлюся.

17. letoleto

letoleto Member

ну як, сходили? побачили? я колись питала про сонячні батареї - так мені розповіли, що головне - це аккумулювати енергію.сонця у наших широтах не так уж багато, тобто треба влітку збирати, щоб взимку користуватись))) я бачила сонячні панелі в Криму - власник будинку підігрівав воду та освітлював будинок. Але казав, що, наприклад, пральна машинка від сонячного аккумулятора працювати неможе..

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

На жаль Ви неправі.Якби хтось навчився це робити,то йому б пам"ятник з золота поставили.Не навчилося ще людство акумулювати електроенергію.

19. letoleto

letoleto Member

?? щось я не зрозуміла - я вважала, що в моєму телефоні є акумулятор)) і GPS у мене підзаряжається від сонця. це маленькі, але ж акумулятори!

а хто не на автономному опаленні - у вас дома тепло? а то у нас аж вуха мерзнуть)) коли взагалі запускають централізовану систему опалення?

Останнє редагування модератором: 7 жов 2009
  20. Полковник

Полковник миється в бані

А мне больше на спирте нравится.
    Компания Toshiba и сотовый оператор KDDI сообщили о том, что в скором времени на японском рынке появится новый мобильный телефон, аккумулятор которого использует в качестве топлива метиловый спирт. Согласно официальному пресс-релизу, размещенному на интернет-сайтах обоих производителей, метаноловая батарея усовершенствованной модели Toshiba T002, работает в три раза дольше, чем стандартный литий-ионный аккумулятор.

http://www.mhealth.ru/technics/news/738281/

а де твій аватар? :)