Чи можно газ замінити на вугілля?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем letoleto, 28 вер 2009.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

а от цього палива - в тій самій Полтві - можна наловити вдосталь!
    Лише слід звернутися до населення, щоб підійшли до проблеми свідомо - не ходили рідким, і слідкували за калорійністю продукту, який ми так необачно сплавляємо по Полтві в Буг і далі в Віслу! Марнотратники!

• Подобається Подобається x 2
  2. smeet

smeet просто спілкуюсь

Всі котельні перебудовані на газ недавно,ну років так 10-15.Я бачив як це робилось,до кітла котрий був розрахований на вугілля прилаштовували газові горілки.Якщо тепер зняти газові горілки,і топити вугіллям то можна,але не "нуна":) У нашому місті вже рік назад,весь житловий сектор переведений на автономне опалення.Всі дитячі садки і школи теж.Ті котельні котрі були не працюють.Взагалі відділення ТКЕ розформоване.Централізовано опалюється тільки будинок де розміщена РДА і мерія-там гроші державні і їх ніхто не рахує:dntknw:
    Люди дякують собі що перейшли на автономне опалення.Різниця в оплаті страшна.Якщо тепер ТКЕ потрібно було платити десь 460 грн в місяць,то тепер за газ з автономним опаленням платять 70-80 грн.Я отоплюю електрикою двокімнатну квартиру-за січень місяць заплатив 53 грн,за світло.
    Потрібно знайти винахідників,котрі б зробили кізяковловлювачі,і поставити нижче Львова на виході-і газу не треба буде.:):):)

• Подобається Подобається x 3
  3. Полковник

Полковник миється в бані

Стоп, стоп!
    Некоторое время назад на данном форуме утверждали что весь уголь, нефть и газ были разведаны и выкачены москалями.
    Тому маемо, то шо маемо.
    Что, уголь вырос или просто удалось от москалей укрыть?

4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

о, галичани - ті супер винахідники!
    достатньо оголосити лайно державною власністю і штрафувати за незаконний збір лайна - і відразу і собачий дрек звідусіль пропаде, і Полтва очиститься....

5. smeet

smeet просто спілкуюсь

Нє так сховали ош кляті москалі не найшли:)
    А якщо серйозно то Ви неуважно читали,я писав що в Закарпатті буре вугілля.Воно неперспективне для гігантоманії(для мартенів,доменних печей) ним опалюють житло.
    А на рахунок нафти і газу то дійсно родовища в Бориславі нещадно експлуатувались і було викачано все що можна.
    Тепер про газ.Полковник Ви як думаєте зідки в України ті знамениті газосховища куди щорічно закачують мільярди кубів газу,щоб потім зимою відправляти його в Європу.Ці газосховища колись були родовищами природного газу в Іванофранківській області.І був побудований газопровід-Дашава-Москва.Цим газопроводом багато років качався газ для Москви,і коли він закінчився,зробили в цих пустотах газосховища.Так що ті, що так говорили були недалекі від істини.

6. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Нет, это было раньше, в 70-80-е годы, 10-15 лет назад в Украине ничего не делали

7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Дійсно раніше.:)А в остальному я правий?

8. Тим22

В чем правий?

9. letoleto

letoleto Member

:ireful1: А як же місцева влада?

Але в масшатабах країни - чи реально усім перейти на автономне опалення?

Останнє редагування модератором: 30 вер 2009
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

а нащо усім? не ставили б палки в колеса тим, хто хоче і все.

• Подобається Подобається x 1
  11. jango

jango New Member

про що це ти?? я не те мав на увазі........

12. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Маловато будет.....:mocking: Вы ето...не помыляетесь часом?:mocking:

13. Gron

Gron тафгай

А мені здається, що зпочатку, треба прийняти якусь програму щоб ЗБЕРІГАТИ тепло.
    А до теми, хочу ще додати, що у нас в Одесі кілька років тому, в одному р-ні в рамках експеріменту були попудовані, поряд з кожною багатоповерхівкою, міні котельні, за Шведськими технологіями, усі мешканці дуже довольні, город теж.
    От Шведи, мабудь нє;)
    Бо експерімент нерозповсюджується.
    Ну, то наша корупція.

14. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Хм...вещь очень и очень хорошая!!!:good::good:
    Вот токо почемуто у нас в Обухове...жильци такого дома,почему то раза в два платят больше ,чем я с центральным отоплением....:dntknw:
    Что то они не очень довольгы этим...
    Хотя в Одессе все может быть!!!:good::good::good:

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ні не помиляюсь.У мене тритарифний лічильник.Я топлю тільки вночі,але за ніч квартира нагрівається так,що о 22.55 температура 24 градуси.Включається автомат о 23.05 і виключається о 6.55. в ті години електрика найдешевша.
    Або вони брешуть,або хтось інший.Повірте сусід піді мною,за 2 кімнатну увартиру(+металопластикові вікна) платить 80 грн за газ в місяць,я маю на увазі минулу зиму.Скільки буде зараз не знаю,дивлячись яка буде ціна на газ.По любому автономне опалення завжди вигідніше колективного.Малий котел легше нагріти,нема труб про вулиці,що гріють небо,і нема штата працівників ТКЕ котрим потрібно неслабу зарплату.

16. Тим22

КПД угольной станции в России около 25%, в Европе - 38-42%. В угольной отрасли предложено немало свежих технологий, и в некоторых пионерами были российские инженеры, но понимания дома, как водится, не нашли. В Китае, который вообще стоит на угле, в ходу российского происхождения котлы с циркулирующим кипящим слоем. В мире таких котлов уже около 1 тысячи, а в России первая станция по технологии ЦКС была открыта месяц назад Чубайсом в угледобывающем Новочеркасске. Событие прошло малозамеченным, между тем для прежнего факельного сжигания это вроде полета на Луну. Расход топлива падает на 20%, в ход может идти не единственный, как прежде, сорт угля, а все что угодно, вплоть до дешевых местных сортов, торфа и древесных опилок. В Европе построено немало новейших станций для сжигания муниципальных и бытовых отходов. При этом экология, бич угольной отрасли, для ЦКС-технологии соответствует нормам Киотского протокола.
    Сейчас Россия добывает на 30% меньше угля, чем в конце 1980-х. Но добыча стала расти. Пока в ходу страшная цифра: добытый уголь в энергетике России используется на 15%, в США -- на 50%, в Китае - на 90%. Особого беспокойства на этот счет мы не выказываем, беспечно продолжаем жечь бесценный газ. Ни Менделеев, ни Карно нам не указ.
    http://www.inauka.ru/prognoz/article76169.html

17. smeet

smeet просто спілкуюсь

Про нафту і газ.

Ну в масштабах одного міста перейшли.Була заява міської ради ще по закінченні отоплювального сезону,перед початком,були обійдені квартири,і хто дійсно бідно живе і не мав змоги зробити самостійно,тим була надана допомога.Але факт є фактом,закрито ТКЕ,закриті всі котельні,люди гріються самі,і кажуть,що ще ніколи так тепло в квартирах небуло.А взагалі закарпатці народ роботящий,вони не привикли просити нічого ні в кого.Якщо нема коштів,вони їдуть закордон,в Росію,в Іспанію,Порптугалію-хоч куди,якщо немає грошей на закордонний паспорт,їдуть в Київ,їдуть на східну Україну,на скирдовку,на буряки,в Херсон на кавуні,хоч куди де платять,заробляють гроші і упорядковують своє житло.МИ не идумали про масштаби цілої країни,ми взяли і в масштабах одного райцентру всі перейшли на автономне опалення.А ці три чотири сім"ї,що їм помогли провести опалення-інколи на оплату за газ втричі більше перераховувалось бюджетних коштів(коли ТКЕ було в мінусі і потрібно було негайно спасати ситуацію) .Так що місцевий бюджет від цього тільки виграв.Тепер навіть ті що гріються газом платять по 80-90грн за газ,за один зимовий місяць,а платили по 400-грн за 3х кімнатну квартиру.Діло в тому що є люди які страшать ,що це недобре,що невигідно.Ясно,що скільком чиновникам відпала цицька.Тай співробітникам ТКЕ.Але так треба робити повсюди.А то ціни непомірні,виявляється всі люди переплачували по 320грн на зарплату численним нахлібникам,котрі собі зробили "тепле" життя.А так бодай позичив гроші,раз собі зробив економну систему опалення і немаєш діла з горлохватами з ТКЕ.

18. letoleto

letoleto Member

А я й не знала, що у нас є різна тарифікація електрики...вважала, що таке тільки у Європі...чи потрібні якісь дозволи, щоб зробити таке електричне автономне опалення? і скільки, якщо не секрет, коштує обладнання?

Вот что случайно встретила: "дорогостоящая технология ЦКС не является панацеей. Во многих случаях использование более дешевых парогазовых установок (ПГУ) дает не худшие результаты, тогда как котлы с ЦКС вовсе не так «всеядны», как об этом принято сегодня говорить. Многие задачи можно решить методом пиролиза угля..."(http://www.sibai.ru/content/view/572/689/)

Останнє редагування модератором: 1 жов 2009
  19. smeet

smeet просто спілкуюсь

Перш за все треба оцінити,чи в стані ваші електролінії будуть Вам витримувати навантаження.Для цього потрібно поміряти скільки вольт у Ваших розетках.Якщо близько до Вас знаходиться трансформатор,то тоді все добре.У мене трансформатор близько і у мене в розетках-248 В.Лампочки горять ,як дурні,не встигаю міняти.
    Так от, якщо з цим все нормально,тоді йдете в РЕС і пишете заяву,щоб Вам дали дозвіл на стільки то кіловат.(кіловати визначаєте самі).Якщо загальна площа Вашого будинку до 80 кв.м тоді Вам досить буде однієї фази.Якщо більше,тоді три.Наприклад у мене загальна площа 150 кв.м.Для опалення мені тоді потрібно (1 квт на 10 кв.м) 15 квт + 5 для всього остального-електропобутових приладів=20 квт.
    20 квт РЕС не дає,дає Обласне управління електромереж.Скажу зразу все це вимагає великих нервів і терпіння.Плюс на кожному кроці будуть натякати на ...... .Але не захочете не давайте,краще мати знайомого там.
    Коли дали дозвіл,пишіть заяву на виготовленя техумов.Вони будуть коштувати десь біля 500 грн.Далі коли у Вас буде одне і друге,потрібно робити план-схему-це теж десь 350-500грн,при-чому повинна робити людина з ліцензією.Далі купуєте спеціальний багатозонний лічильник,і проводите його параметризацію в обленерго.Якщо у Вас одна фаза-лічильник-800 грн(прибалтка-норм.якість)якщо 3 фази від 2500-до 3000 грн-як знайдете+120 грн параметризація.Потім це все треба звести докупи,заплатити в касу за заміну силового кабелю-від стовпа до лічильника,і заміну самого лічильника на багатозонний.Є ще один прикол.Ще з часів СРСР існує норма що в одному будинку повинен бути один лічильник.Отож Вам потрібно навчитись жити по-новому,тобто в години,коли світло найдорожче його не використовувати(хоча я вважаю,що це абсурд-використання електроенергії вночі стимулюється через те що вночі вона пропадає-її не можна акумулювати,а відключати електростанції дорожче ніж вхолосту гоняти по дротах електрику).Тому на місці НКРЕ я б відмінив той дурацький закон про один лічильник і дозволив людям мати і по два лічильники-один на опалення а інший на освітлення.Але все рівно навіть при таких умовах це вигідно.Просто потрібно навчитися з 8.00 до 11.00 і з 20.00-22.00 не використовувати енергозатратних побутових приладів,бо тоді звичайний тариф*на 1,5.
    З 7.00 до 8.00 з 11.00 до 20.00 звичайний тариф з 23.00 до 7.00 тариф*0,4..Тож рахуйте собі.Якщо своя вода то пральну машинку котра бере багато електроенергії теж можна включати після 23.00.Ранком всі на роботі,а з 20.00до 22.00 можна просто подивитись телевізор-він не бере багато.А грітись вночі.Чим опалювати.Якщо у Вас вже є система парового опалення -паралельно підключіть електрокотел,якщо ні то конвектори-я поставив французські Атлантік(у мене система була стара неефективна і тим більше на Новий рік замерзла,я у Львові зустрічав Новий рік я про це писав:pardon:)Для того потрібно просто розвести по хаті хорошим кабелем окремо для розеток.Чому окремо-я поставив автоматичне управління,котре само включає о 23.05 і виключає о 7.05,всі конвектори,щоб я не проспав і не забув відключити.Фу ніби все написав,і при чому повністю безкоштовно-а такий досвід коштує великих грошей:scratch_one-s_head:.Писав набагато скоріше ніж робив.Це попри величезний спротив всіх.Через рік і самі РЕСовці почали робити,побачили скільки я плачу і аж тоді повірили.Але повірте якби мене в районі не знали і якби в мене не було знайомства в обленерго,то все це зробити було бт дуже важко.Три роки назад,я це все дві години пояснював голові парламентської фракції БЮТ Олегу Білорусу.Два роки назад про це почали говорити з високих трибун.Але дуже великий спротив цьому є.Чому?Та тому що хтось сидить на газовій трубі і йому не вигідно,щоб люди переходили на альтернативні методи опалення,а хто тоді газ буде купувати,і газодолари в карман класти.

• Подобається Подобається x 2
  20. letoleto

letoleto Member

велике-величезне вам спасибі!:) зранку дам прочитати усе це чоловіку та батькам - будемо щось кумекати))

а де твій аватар? :)