Чи можна вірити медичним лабораторіям?

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Мого діда так на той світ відправили. Не те вирізали:cry:

2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

та журналісти - воно вже по професії своїй звикли в гімні та нечистотах колупатися...
    Принаймні, як місцеву пресу гортаю чи телебачення дивлюся - завше чудуюся, де ж вони стільки того Г віднаходять. Певно, цілісінькі дні по всій Україні нишпорять - а де тут щось посмердючіше знайти? або хоча б з душком?
    ==
    Тому воно по інерції - чай замість сечі здати - тут нормально.
    Цілком вкладається в образ - цілком очікуваний хід української журналістики :)

• Подобається Подобається x 3
  3. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

А ось і реальна ситуація.
    Нещодавно мені сказали що в мене позитивний ВІЛ.о_О Я з них просто розсміялася і все. :haha: А от була б я мнітєльною дурою і вени собі від ужосу почутого порізала чи з дев*яти поверхівки викинулася, бо життя ж то закінчено (з точки зору мнітєльної дури).???
    Не можна довіряти їм. Абсолютно. Такі результати аналізів говорять, що інколи волосся дибки. Знайомій після аналізу на ТОРЧ сказали шо в неї хламідоз, здала повторно - нема. Але ж то для вагітної зайві хвилювання!!! Про це вони не думають. Так само як мені на шостому місяці вагітності ВІЛ сказали шо є. А те, що сама вагітність інколи причиною того що дані аналізи можуть бути невірними вони не знають.
    Одним словом я до тих медиків навіть аналізи йти здавати боюся, як народжувати ще не придумала. Нема абсолютно ніякої довіри медикам!!!

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

та ви шо!!!!!
    вони ж самі згорают, щоб нам ліпше було.....

5. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

ггг, не так і не в тому місці горят. Гаманці свої набивають.
    Повторний аналіз на ВІЛ гроші коштує як виявилося бо він дорожчий, ну шоб надійніше. А коли його не зроблю при пологах мене шугатимуться як прокажену... Ох ця медицина... без щеплень на облік не хотіли брати... зараз вот ВІЛ сказали шо є... цікаво що буде дальше?

• Подобається Подобається x 1
  6. afterstep

це - слова "середнього" пацієнта-страждальця, який, проїжджаючи в машині мимо дільничого лікаря - тисне на газ та бурмоче крізь зуби "хабарники кляті.... їх навіть високі штрафи згідно нових ПДР не хвилюють.... навіть машину собі купити не хочуть, жеби від пурєдних злиденних галичан не відрізнятися...."
    Так, Миху?
    ==
    Адже медицина (сучасний стан) - вона ж не з марсу завезена, і не з московії вам заслана?
    Це - дзеркало вашого суспільства :)
    ==
    Так що "неча на зеркало пенять, коли рожа крива" (с)Прутков :)
    ==
    Гість, я вже забув, коли востаннє бачив журналістів, що сповідують губерманівське
    але я то списую на моє вузьке коло спілкування :) тобто я зрозумів, що журналісти в сучасній українській журналістиці стараються не приймати участь - щоб не обкалятися :)
    ==
    Ну, і сповідуючи поради михів з левандівками - лікарі часто теж йдуть тим шляхом :)
    Кожен народ має не тільки уряд, а й все інше саме такі, на які заслуговує :)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

а звідки? з австро-угорщини?

про "чи вірити" і про "сгораніє"

Краснуха

Может, кому будет интересно что я недавно обнаружила.

Брала карту для справки в бассейн и в очереди пролистывала и выяснилась одна интересная вещь. В моей карте были странные записи, будто бы я в сентябре добровольно подписала согласие провести на себе эксперимент: усиленную дозу вакцины от краснухи для детей(дозировка для взрослых).
    Я типа согласилась, мне померили температуру, давление и осмотрели кожные покровы и отправили в процедурный кабинет.(далее стоит номер вакцины и штамп процедурного кабинета о том что вкололи).
    Далее я к ним приходила 3 дня с разницей во времени и меня тщательно осматривал терапевт: давление, температуру итд
    И вердикт: побочных реакций нет, самочувствие замечательное.

Я была в ступоре: я вообще в это время в отпуске на море была. В регистратуру: говорю, что мне чужое вклеили что-то, не делали мне прививок никаких, ничего я на себе не испытывала- у меня последняя прививка у самой в 5 лет поставлена.
    На что надо мной посмеялись и сказали что вклеивали эти надписи ВСЕМ женщинам моего возраста примерно.
    Я честно говоря в шоке! Этот состав будут потом детям колоть? Он же как бы испытан и побочных эффектов нет.. А НИКОМУ НЕ КОЛОЛИ!!!

Останнє редагування модератором: 11 гру 2008
  8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

О! Знову зразок української ментальностї! Хоч звідкись, але заслана. Ну нічого свого, нічого... :dntknw:

9. Степаныч

Ну это привычная практика в практической медицине - эксперименты на людЯх проводить. Вакцина - это еще что. Вот некоторые таким образом к прозектору попадают. Ну, шоб он поэкспериментировал. Тогда проблемы посерьезнее. Правда, жалоб после прозектора нет. Вот еще инопланетяне есть. Так те вообще сволочи: похищают и экспериментируют. Без согласия!!! А наши спрашивают. Чего жаловаться?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нє, Степаничу, розповідь про кусочок печінки, щоб попоїсти був значно цікавішим і запамятовуючим.

11. Степаныч

Так то ж була шютка. А тут гіркі реалії життя.

12. Максим

Максим Well-Known Member

Дозвольте поцікавитися, а чому різні дискусії про медицину на форумі рано чи пізно з'їжджають на обговорення щеплень? :scratch_one-s_head:

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну... то якраз по-темі... повязано з лабораторіями....

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ага...спрашивають...
    КІКО даш?

15. Степаныч

Та я в курсі. Були багато років окупанті, так ті м"якими такими окупантами були, налагодили все, набудували. А потім прийшли окупанти! Звєрі! Все зруйнували! Все-все: підприємства, ВУЗи, школи, вивезли усі цінності, галичани не могли у ВУЗах вчитися... От і залишилися без медицини. Правда, де-інде ще москалі-лікарі, та що з них візмеш. А за 17 років незалежності своїх не вивчили. Чекаємо ж, коли ще якісь окупанти прийдуть, може знову хороші попадуться, щось добре для нас зроблять. Так, Гостю?

16. Daisy

Daisy Well-Known Member

Скільки даш- так тебе і лікують, зразу питають про фінансовий стан.о_О

17. Romko

Romko Дуже важлива персона

Степаничу,я власними очима бачив,яка медицина в Польщі.
    В порівнянні з нашою - небо і земля.
    Про що ше сперечатися?:dntknw:

18. Степаныч

Я вірю, Вам, Ромку. У нас теж, повірте мені, є хороші медичні центри. Медицина в Україні не обмежується Львовом. В Польщі Ви попали ж мабуть не в пересічну лікарню, типу нашої районної. А мій допис був до того, що вже пора перестати все спирати на окупантів. Хто винен, що в Україні з 1993 року не прийнято НІ ОДНОГО фундаментального закону по медицині? Що не виконується фінансування навіть у тих мізерних розмірах, які передбачені застарілим законодавством? Що немає страхової медицини? Що спохабили ідею з сімейною медициною? Що практично зруйнували трансплантологію? Та бескінечно можна перелічувати! Це все ХТО НЕ ДАЄ ЗРОБИТИ? Московія?

19. afterstep

коли бачив? а яка вона була ще зо 15 років тому?
    а звідки вони лікарів понабирали навчених?
    А чому б не залишитися у Польщі на постійно - до речі, ви чули - поляки теж невдоволені їхньою медициною? А чулись-те, що хороші польські лікарі стараються до Німеччини втекти?
    ==
    Але ви не пиняйтеся, і далі на лікарів лайтеся - це зміцнює польську медицину :)

20. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Рівень медицини пропорційно залежить від капіталовкладень в неї - вартості обладнання, якості навчання персоналу, фінансового, морального і юридичного зацікавлення в результатах праці. І чим більше країна вкладає у медицину, тим краща її якість. Польска медицина і близько не стоїть від європейської, а тим більше від американської. Тут я Америки не відкрив. Так працює ринок і на самих клятвах гіпократа великих реальних зрушень не буде. Перестаньмо вірити в казки, спустимося на грішну землю.
    Але навіть найвищий рівень медицини не забезпечує від помилок. Бо ця спеціальність є одна з найскладніших, але ще до того найнеточніших, що у постійних змінах. Рекомендації міняються постійно і вчитись потрібно все життя. Навчання коштує багато і часу і грошей. А щоб тільки підготувати лікаря - то так десь 15-20 років потрібно. А далі того лікаря потрібно постійно кваліфікувати, підтримувати в курсі останніх знань. А це складна справа і багато країн, в тім числі і Польща, втрачають їх на цьому етапі, шукаючи заміни і у нас, і в Китаї чи Індії.

Можливість помилки в медицині - шалена. Навіть в найбагатших країнах, бо там і рівень допомоги значно вищий.
    Кожен, хто працює - той помиляється. Ймовірність помилки прямопропорційна складності роботи. Хто нічого не робить - майже безпомилково пройде по життю і буде казати, які всі погані і некомпетентні.

Це відноситься і до лабораторій, де кожен метод має свої границі похибки. Це залежить як від людського фактору, так і від чутливості методу і якості матеріалів, що використовуються в аналізі.
    Найкращі у світі лабораторії мають похибки. Цього є свідомі лікарі і при сумніві нерідко вимагають повторного аналізу.
    Результати будь-якого аналізу самі по собі ні про що не говорять абсолютно і оцінюються тільки в комплексі з клінічними чи іншими даними пацієнта. Часто буває, що вони не співпадають з клінічним станом і до уваги не беруться, чи переробляються.
    Сам результат будь-якого обстеження без його оцінки в сукупності стану людини - нічого не вартує, чи він добрий, чи він поганий. Це тільки один камінчик в обстеженні, який сам по собі нічого невартий.

Останнє редагування: 11 гру 2008
а де твій аватар? :)