Чи можливо москалям якось потрафити хохлам????

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Полковник, 13 лип 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Марусино

Марусино Well-Known Member

це було б ідеально. Але навряд чи Західна Україна на це буде згодна. Нажаль, на превеликий жаль:sad: а могли б усі так добре жити.
    Степанич, то ви змалювали ідеальне положення речей. Але такого не буде.

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Степаничу,
    якщо український єврей хоче себе усвідомлювати євреєм, а український вірменин - вірменином - то виходить, що вони самі себе принижують?

На здоров"я - нехай позиціонують себе як хочуть, хіба Ви або я будемо ставитися до них якось "інакше" ?
    Вони мають такі ж самі права й обов"язки, хіба не так ?
    Єврей-адвокат знає українську мову, інакше який він адвокат ?
    Вірменин-підприємець знає українську мову, інакше він не складе податковий звіт.

І тільки одна нація вимагає якихось особливих для себе прав. В тому числі і в Африці. Ви не знаєте, що то за нація ? Може чукчі ?

• Подобається Подобається x 4
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А ось цього, я чесно кажучи, не розумію. Так ця нація де-факто має в Україні набагато більше прав ніж "титульна".
    Але, бачите, Степаничу навіть не подобається сам термін "титульна нація".
    Адже якщо єврей захоче бути в числі титульної нації - він поїде в Ізраїль, вірменин в Вірменію, француз в Францію.
    Чому до росіян ця істина так туго доходить? Вони хочуть бути титульною нацією в країнах куди вони в свій час емігрували.
    Чи не відрижка це часів недоброї памяті СССР, де вони і були титульною нацією, а їх мова державною. На всій території. А так важко змиритися з новими реаліями...

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ні. Повністю неправильно.

Про що я й писав. Але ЧОМУ УСЯ УКРАЇНА ПОВИННА ВИКОНУВАТИ ЗАБАГАНКИ, БЗДУРИ ЗАПАДЕНЦІВ???
    Саме так, права. Я переконаний, що якби євреї десь компактно проживали і вирішили на території свого компактного проживання ввести регіональну свою мову, ніякої б істерики западенці не закатували. Щодо росіян, то не забувайте, що вони складають мінімум 30% громадян України, а не 0,3%, як ті ж євреї.
    А Вам подобається? Дивно, поцікавтесь, звідки ноги ростуть цього терміну.
    Це Ви емігрували. А "вони" нікуди не емігрували. Скільки можна доводити Вам очевидні речі?

Останнє редагування модератором: 20 гру 2008
  5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Забувають казку про Золоту рибку:

6. Pedro

Не заперечую, Степанич... А перепрошую, Ваша мати не емігрувала з Росії?
    Припустим, англієць поселився в Індії коли остання була колонією Англії.
    Він що, не є англійським іммігрантом?

Останнє редагування: 20 гру 2008
  7. Степаныч

Ні. Вона переїхала на інше місце проживання у межах однієї і тієї ж країни. Яка ж це еміграція???
    Ви постійно виходите з помилкових передумов. Україна ніколи не була колонією Росії.

8. Pedro

Це Ви так думаєте чи десь вичитали? Скажімо в Вашому улюбленому "краткам курсє"?
    Насправді Україна була колонією в найгіршому значенні цього слова, де заперечувалась і мала бути знищена якщо не нація то слово Україна і все що з тим словом звязане.

• Подобається Подобається x 1
  9. Степаныч

Це я так ЗНАЮ. Я тоді там жив.
    Де це Ви вичитали?

10. Pedro

Вірю. Я жив тоді також. Тільки ми відносились до різних націй. Ви - титульної, тобто панівної чи колоніальної. Як англійці в Індії.

11. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Нi. Жодна нацiя не має в Україні більше прав ніж будь-яка анi де-факто, анi де-юре.

Не правда. Вони не хочуть.
    Hi. В СРСР росіяни не були титульною нацією.

А Вам подобається? Ви ж, судячи з того, що Ви говорите, навiть не розумiєте його значення.

Степаничу, Ви, до речi, теж чогось... :)

Панове, "титульна нацiя" - це этнос, вiд назви якого походить назва держави. Всьо. Належність до титульної нації жодних прівелегий не передбачає. :)

12. Степаныч

От блін! І чому я не знав, що над Вами паную? Поглумився б!:russian_ru:
    Не чогось, саме це я і мав на увазі. Хотів, щоб Педро сам поцікавився. Тоді б він зрозумів, що термін "титульна нація" використовувався в СРСР, зараз - в РФ. До цього - у Французьській республіці. І ВСЕ! Це по-перше. А по-друге, зараз свідомі хочуть юридично оформити це поняття в Україні лише для того, щоб українці різних національностей де-юре були нерівними у своїх правах. На відміну від РФ, де це поняття ніяких преференцій ніякій нації не дає.

13. Pedro

Степанич, Україна поволі прямує до правової європейської держави, де ніхто не буде дискримінований. Та й думаю і зараз ніхто не дискримінує російськомовних чи інші нації (Рибка на ЛФ не рахується, вона просто не може терпіти польської мови:crazy:).
    А за совка пята графа грала ох яку велику роль! Або вираз "разґаварівай на чєлавєчєскам язікє!" Я чув це не один раз... В Україні...
    А так як Ви пропонуєте зробити для росіян в Україні таку собі міні-росію - на це думаю ніхто не піде. Включаючи більшість етнічних росіян.

• Подобається Подобається x 2
  14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

1.Не оффтопте!
    2. Ключовими є слова "не може терпіти".

Єсть ТАКая "нация!"
    Чиновники. :morning1:

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

Але російська мова була панівною...
    І носії цієї мови могли досягнути набагато більшого,ніж той,хто не бажав нею спілкуватись...
    Інтернаціоналізм чи русифікація - Іван Дзюба

• Подобається Подобається x 3
  16. Mattilainen

:) Хочуть-то вони хочуть, та хто ж їм дасть? :) Якщо вони плутають слова "титульний" i "титулований", то хто ж їм дохтур? :)

17. Степаныч

Угу... Ось куди у свідомих є бажання прямувати:
    "У нашій державі гегемоном має бути титульна нація

В Українській державі гегемоном має бути титульна нація - українці. Так є в усьому світі. Отже, національно-демократична Україна це країна, у якій:
    титульна нація є творцем державно-суспільного ладу і покладає на себе відповідальність за міжнаціональні відносини, а також і за долю держави й народу. ...
    "
    http://nacija.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=1424&Itemid=3
    Неправда Ваша. Крім євреїв. Ну і можливо на дуже високих щаблях влади республік (1-й секретар - національний, 2-й - руський/українець/білорус).
    І нікого нікуди не посилали? Втім, ми ж жили у різних державах. Дніпропетровьск, російськомовне місто, 70-80-ті роки минулого століття. От згадую, у мене в десятку у побуті мінімум двоє розмовляли українською (ну, суржиком). Я вже не кажу коли приїхав працювати.
    Та нічого подібного! Я пропоную дозволити людям жити так, як вони звикли. До чого тут міні-Росія?

18. Марусино

Марусино Well-Known Member

якщо рівень життя буде таким як в Росії, якщо економіка, політика, спорт, фівнанси будуть в аткому ж порядку - то ми згодні:)

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

:haha::haha::haha:
    прапор в руки,барабан на шию..і з пєснєй...

• Подобається Подобається x 2
  20. Mattilainen

:) Вже був колись якись "гегемон". :) Нє, совок таки невигубний, в який би колiр не фарбувався. :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)