Чи може жінка виховувати дітей сама?

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Liliyah Romanova, 10 лют 2009.

1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Щось я не вірю в її любов до дітей.Маючи трьох інвалідів, ще й стількох маленьких?то треба бути без розуму , щоб на те піти.Всі оті слова "хочу", "буду"..то тільки слова...витання в хмарах.Повноцінне виховання , любов...вона зможе їм дати одна? Та там тільки встигай памперси міняти, та суміш колотити, щоб нагодувати.

• Подобається Подобається x 7
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Гм... а я чогось думаю, що це любов до себе. Це егоїзм. Доказати всьому світу якусь свою вийнятковість. За рахунок дітей, на жаль.

Але це не означає, що вона буде погана мама. Побачимо.

• Подобається Подобається x 5
  3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

В совєцькі часи ходив жарт:
    Чи може бригада лісорубів заготувати за 1 ніч 1000 кубометрів дров?
    -Може! якщо бригада ударна, а ніч полярна.

ТАК і тут: Виростити можна, виховати порядно одній жінці - ні.
    Обговорювати ж подробиці PR-кампанії..?

• Подобається Подобається x 11
  4. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

я теж вважаю її безвідповідальною. як мінімум
    збоку виглядає на бажання дешевої популярності або бажання щось комусь довести за рахунок дітей
    а от любов до дітей... сумнівна
    хоча би тому, що спеціально народжувати по 6-8 і не дуже переживати, що це вплине на їх здоров*я то дивно
    бо вона ж знає, що при такій вагітності діти народжуються слабенькі, деякі можуть не вижити, деякі довго хворіти
    і всеодно вона так ризикує здоров*ям дітей. що ж то за така любов до дітей? :dntknw:

• Подобається Подобається x 13
  5. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Про мотиви цієї жінки можна лише здогадуватися. Але, як на мене, це точно не любов до дітей.
    Нехай пробачать мене усі мами ЛФ, але це абсолютно безвідповідально, маючи уже 6 дітей, троє з яких потребують ретельнішого і особливого догляду, не маючи ані засобів для забезпечення, ані надійного тилу, свідомо закладати собі в утробу ще вісьмох. Це ж мама просто фізично не зможе ї всім уваги приділити, я вже не кажу про догляд і виховання.
    Так, є сім'ї, де є багато дітей, і в тих сім'ях старші діти доглядають за меншими (хоча це окрема тема). А тут? Усі ж фактично однолітки. Тобто це будуть няні, медсестри і т.д., тільки не мама.
    П.С. По-моєму, тема набагато ширша за наведений приклад.

• Подобається Подобається x 8
  6. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ну по суті виховати можна, але якість буде поза кадром, ростимуть як в джунглях-хто сильніший, бо фізично неможливо весь процес навіть лишень фізичного догляду за аткою кількістю дітей проводити в достатній мірі, імхо.
    А мотиви: подивіться СТБ, про бажаюсих потрапити на екран іи в книгу рекордів Гіннеса, що вони витворяють?

• Подобається Подобається x 7
  7. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

недарма від природи по 6-8 дітей на раз не буває
    то лише після прийому гормонів при лікуванні безпліддя або внаслідок екстракорпорального запліднення

якби вона народжувала хоч по 2-3, але по 6-8?
    її тяжко зрозуміти...
    очевидно вона і хотіла такої слави і популярності

• Подобається Подобається x 9
  8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Не обов'язково. Може має якесь переконання, в яке сильно вірить..
    (згадую історію одного вбивці, який мусив вбити 7 людей, просто був зациклений на тому. хоча знав, що це недобре і до психіатрів ходив.. але був цілком нормальним)

• Подобається Подобається x 1
  9. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Додаткова iнфа з новин вчора:
    По CNN показували iнтерв'ю з її мамою. Мама тоже в шоцi, каже що не знає як вони справляться, бо вона сама вже замучилась доглядати за шiстьма внуками. I хоче щоб дочка подумала як вона буте забезпечувати цих 14х дiтей.
    Плюс мали лiкаря спецiалiста по iнвiтро заплiдненню.
    Надю запитали, чому вона заплiднилась 6ма яйцеклiтинами, i та сказала що 50% клiтин виживає, i вона хотiла найбiльший шанс всетаки народити з цiєї спроби. На це експерт вiдповiв, що це правильно АЛЕ, раз аж 8 клiтин прийнялись i розвинулись в дiтей то ЙМОВIРНО що вона мала БIЛЬШЕ нiж 6 клiтин заплiднено в нiй, тому що, як вона сказала процент виживання є 50/50 i тому ймовiрнiсть що всi 6 вижило та ше й подiлилось на 8 ДУЖЕ ДУЖЕ мала. Тобто вiн, каже що в неї дiйсно якiсь альтернативнi мотивацiї. Плюс вiн каже що жоден лiкар з доброю репутацiєю не погодиться закласти 6 якцеклiтин.
    Плюс лiкар що зробив цю процедуру вiдмовляється вiд коментарiв.
    I ще в панi Сулеман є публiцист, тобто в неї вже певно є якiсь переспективи, раз вона найняла його.
    Перше я думала що на неї всi напали, тепер мiняю свою думку що не дарма.
    Я особисто, як "налогоплатєльщiк" не проти щоб мої грошi iшли на чиїхось дiтей. Є набагато гiршi цiлi для використання податкiв. Хто зна, може колись менi буде потрiбна допомога. Але наразi я лiпше допомогу дам тим кому треба.

10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Аналогічно. Мій чоловік зразу казав - вона ще книжку писати про виховання стількох дітей буде, а я не могла прийняти думку, що все це тільки заради прибутку..
    Хоча може вона поєднує приємне з корисним.. Заробляти на тому, що любиш - це ж непогано. Хоча її метод я не схвалюю.

• Подобається Подобається x 2
  11. Nata

Nata Well-Known Member

Ну я не знаю наскільки вона феміністична, але повністю безвідповідальна. Любить дітей? То най би виховувала тих, що вже має. Як на мене - це якийсь дурнуватий, нікому не потрібний героїзм. Я не засуджую, бо не маю на це морального права. Я просто такого не розумію.
    У мене діточок тільки двоє і я задумуюся чи зможу собі дозволити третє. Бо буває важко і фінансово і фізично і морально. І це з чоловіком і бабусями, котрі допомагають. А як нормально виховати і поставити на ноги 14 дітей - навіть уявити собі не можу.
    Мені здається, що то не любов до дітей, а чистої води корисливі мотиви.

• Подобається Подобається x 9
  12. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

:))):))):))):))):)))

Мої скромні спостереження:). Знаю, що Селін Діон є чотирнадцятою і наймолодшою дитиною в сім"ї, у Мірей Матьє є десять молодших братів і сестер, десь приблизно стільки ж у Ніни Матвієнко, у Майкла Джексона - четверо братів і три сестри. Моя прабабця по татові мала восьмеро дітей від першого чоловіка і четверо - від другого, тато говорив, що вона була дуже розумною і доброю жінкою.
    Недалеко від дому моїх батьків живе родина, в якій семеро дітей, одна з них виглядає на розумово неповноцінну. Бідося в них, аж свище (маю на увазі в матеріальному плані).
    Чи може жінка виховувати дітей сама? Може, звичайно. Але таку кількість дітей... То треба бути не знати якою мамою:) Належне виховання одної дитини - то велика відповідальність, а тут аж стільки... Тій жінці буде дуже непросто.

Останнє редагування: 12 лют 2009
    • Подобається Подобається x 2
  13. Iriska

Iriska Well-Known Member

Якщо чесно... тому в нашій країні така демографічна ситуація, бо ми надто раціональні. Всюди шукаєм логіку, можливості і все що з цим пов*язано. Раніше, люди не думали як і що, вони знали, що нікуди не дінуться і справляться, бо зобов*язані це зробити. Батько мого коханого із сім*ї де 8 дітей. Їм було дуже важко, голод, холод і всі біди які можуть супроводжувати. Але це не помішало всім дітям пробитись в житті і зайняти доволі високі соціальні сходини на сьогоднішній день, і мають дітей і роблять все для них, щоб їх діти не пізнали того, що було в них. А сім*я настільки дружня, що я таких іще не бачила, це дійсно сім*я, яка збирається у повному обсязі, де всі люблять одне одного і підтримують.
    Я не хочу говорити про мотиви, які спонукали ту жінку до певних дій, але те що всі ми зараз надто раціональні і забули про справжнє щастя батьківствя, то точно. От навіть перечитати більшість постів, вних звучать гроші, памперси, безвідповідальність, бідність, бруд... Ніхто не вірить в те що жінка може бути щаслива від того що в неї є ті діти... в батьківську любов... просто на духовному рівні... Так, таке тепер суспільство, але і судить суспільство з огляду на свої власні погляди... Куди ділась мораль і духовність? Куди ми йдемо тими темпами? В корисливе суспільство і народження заради коштів чи слави?
    В кінці кінців, гляньте на всім ненависних Китайців... Скільки в них не зареєстрованих дітей, бо їм забороняють мати офіційно більше одніє дитини. Як на мене, саме вони ще пам*ятають про радість батьківства, хоч в певній мірі, вони несправедливо прирікають тих дітей на життя без життя, адже юридично їх не існує. Але я впевнена, що і вони проб*ються, бо всі істоти мають інстинкт самозбереження і люди також.

Стосовно безвідповідальності... то більшої ніж коли жінка народить і залишить своє дитя в пологовому будинку, або ще гірше заб*є, я принаймні, не знаю. Також сюди відносяться аборт, бо хтось не готовий (як сексом займатись - завше готові, а нести відповідальсть - ні). Гроші - так, без них зараз важко, навіть неможливо, але ж їх можна заробити... Памперси - дорогий і зручний замінник марлі... Але ж раніше їх не було... це просто купа грошей і комфорт із зручністю.

14. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Iриско, все що ви кажете правильно, коли дiти родяться в сiм'ї природнiм способом, або навiть нехай iнвiтро, у подружжя яке роками не може "традицiйно" завагiтнiти. Ви перечитали уважно деталi???? Вона навмисне заплiднилась з допомогою лiкаря численними яйцеклiтинами. Навiть вже не ясно скiльки саме вона їх мала, бо кажуть спецiалiсти що всi не можуть прийнятись. ОЦЕ саме i розглядається я безвiдповiдальнiсть та альтернативнi мотиви. Без роботи, без чоловiка, без корови, без города, БЕЗ ВЛАСНОГО ЖИТЛА, зато з губами повними ботоксу! От в чому сiль. Не справа в тому скiльки вона має дiтей, а за яких умов вона їх привела в цей свiт, як вона завагiтнiла, чому так багато???? Це ж не сiм'я тиж же Дугарiв i Черненко що мають 17-18 дiтей та й живуть собi в радостi. Це якась дивачка, яку навiть вже не розумiє власна мама, не то що суспiльство, яке в кiнцi кiнцiв буде за то всьо платити.

15. Mariya

Mariya Well-Known Member

Не Ботоксу, а силікону. :redface: До речі, то так само немалих грошей коштує. Мене цікавить звідки в неї гроші на силікон і на in vitro.

Come on, Iriska, все, шо ви написали, до цієї жінки не має ніякого відношення. Тут зовсім інші мотиви (чим далі тим більше переконуюсь, шо основний мотив - це гроші).

• Подобається Подобається x 5
  16. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

не зовсім раціонально порівнювати повоєнні часи, радянські і теперішні.
    В повоєнний час всіі були на рівних правах і майже рівних достатках, забезпечували себе с/г... маєш коні/корову, город і пару синів для роботи і всьо гуд (то так образно і грубо кажучи).
    В радянські часи моя бабця (рядова швея) і дідо (водій ЗІЛа, асфальт возив) зуміли власними силами, без допомоги будь-кого поставити хату (в якій, до речі, ми зараз живем). Правда дитина в них була одна.
    А тепер давайте подумаєм, чи зможуть в наш час швачка і водій дозволити собі будівництво будинку... навіть якщо будуть на 2 роботах працювати, пупці рвати, чесною працею вони багато не набудують.
    песимістично, правда?
    на одне вийде...
    дешевше якщо мама зголоситься прати в холодній воді господарським милом..або на річку піти прати, то взагалі халява, навіть за воду не треба платити

Так, світ надто матеріалістичний, і я сама стала матеріалісткою, відколи дітей маю..

Гроші не основне, згідна..
    набагато важливіше здоров"я, щоб не втратити закладене природою дитяче здоров"я потрібна здорова якісна їжа (недешево, правда?),
    час на прогулянки і гроші на відпочинок "на виїзді",
    гроші, якщо дитина захворіє теж потібні ... не буду про складне (дописи Натагідри і так всі читають), елементарни апедицит теж влітає в копійку

Будинок/квартира потребує ремонту, чим більше дітей - тим частіше, навіть якщо не євро, а косметичний - теж не дешево.

Можна ставити собі за приклад Китай, країни Африки, Індію... 10 дітей, плантація, халупка, вода привозна..

а можна рівнятися на Німеччину, Канаду, Австрію... держава дбає про своїх громадян... не злодій, не ледар, голова на місці - маєш все необхідне.

По темі:
    що хотіла те має, ніхто не вправі її судити, але дітей її шкода, особливо тих що інваліди...

маю 2 знайомі сім"ї, де дітки з ДЦП ... там такі гроші йдуть на реабілітацію, що квартиру б вже давно змогли купити... і уваги треба в двіччі більше, аби виросли з стійкою психікою

Цей випадок не можна порівнювати з багатодітними родинами, ніяк не можна... там одне одному допоможуть, навчать, підкажуть коли батьки зайняті...а тут? тут 5 няньок треба...

• Подобається Подобається x 13
а де твій аватар? :)