Чи може, на вашу думку, Бог відвернутися від людини?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Zoryanka, 17 лис 2008.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Що ви (всі) розумієте під словом 'відвернутися' бо якщо не буде його однозначного визначення, то це буде розмова глухого з німим.
    Що я розумію під цим словом?
    Бог відвертаючись від людини знімає з неї свій захист і вона стає легкою поживою для Диявола. Захист (охорона) це такий собі щит який оберігає людину від злих духів і злих людей, які можуть заподіяти зло. Людина, яка СВІДОМО противиться Богу, зневажливо до Нього відноситься втрачає свій шит і опиняється сам на сам з Дияволом. Ну і звісно Диявол перемагає.
    Цей щит можна порівняти з озоновим шаром, який захищає всіх нас від смертельного УФ-випромінювання. Але якщо людина починає руйнувати озоновий шар, знищуючи і забруднюючи нашу природу, то він починає давати трішини утворюючи прогалини через як може потрапити згубне світло.
    Сама людина є причиною того що від неї відвертається Бог.

2. Lents

Lents Well-Known Member

Не завжди. Йов є прикладом, що у Бога є Свої цілі, незалежні від нас.

3. Levko

Levko Well-Known Member

Погоджуюся з п.Lents на 100%!
    Син в Бога є Один- Ісус Христос. А люди лише Його творіння.
    Інша справа, що синами ми Його стаємо, врезультаті народження згори, приймаючи Ісуса Христа як свого Господа і Спасителя...!

• Подобається Подобається x 1
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

В твоєму дописі НАЛІЦО зневага 1,3 млрд. мусульман,790 млн. індуїстів, 370 млн. буддистів, 225 млн. прихильників китайської традиційної релігії.
    А також віруючих інших віросповідувань.

• Подобається Подобається x 2
  5. plastic

plastic Well-Known Member

9 А тепер, сину мій Соломоне, знай Бога, Отця твого, і служи Йому всім серцем та всією душею, бо Господь вивідує всі серця та знає всякий витвір думок. Якщо будеш шукати Його, то ти знайдеш Його, а якщо залишиш Його, Він залишить тебе назавжди(1 Пар 28/9)

---------- Додано в 01:09 ---------- Попередній допис був написаний в 01:04 ----------

Я розумію так-Бог перестає втручатися в життя людини, кликати до неї,і знімає Свій захист. Людина опиняється повністю в руках сатани.

---------- Додано в 01:17 ---------- Попередній допис був написаний в 01:09 ----------

І як наслідок- життя людини різко руйнується, і вона швидко помирає (як приклад Саул)

6. Lents

Lents Well-Known Member

Це можна сказати і про Біблію. Ну, може, не зневага, але різниця відчувається.

7. Levko

Levko Well-Known Member

Не розумію... В чому зневага?о_О

8. plastic

.
    Бог не відвертався від Йова, Бог просто дозволив сатані діяти деякий час.

9. Romko

Коли заглядаю і цю гілку...весь час згадується Стусове...

Немає Господа на цiй землi:
    Не стерпiв Бог, з-перед очей тiкає,
    Аби не бачити нелюдських кривд,
    Диявольських тортур i окрутенства.
    Новий бог "почвар i лютi" прагне
    Помалу небо
    Додолу опускати, аби свiт
    Безнебим став. Вiтчизною шалених
    Катованих катiв.
    Пан-Бог помер.

10. Lents

Lents Well-Known Member

Але що мав думати Йов весь той час? Яка різниця фактично - дозволив діяти сатані, чи тимчасово відвернувся?

---------- Додано в 18:26 ---------- Попередній допис був написаний в 18:13 ----------

Не бачу я що тут було такого жорстокого.
    Ви наводьте уривки з Біблії, щоб ми краще вас розуміли.

11. Зануда

Зануда така зануда

Це поезія. Творчість. Фантазія. Нехай такою і буде. Не варто надавати цим рядкам більшого змісту ніж їм належиться.

• Подобається Подобається x 3
  12. plastic

Йов не розумів, що сталося. Він хотів отримати відповідь від Бога-ЧОМУ?
    Але він всерівно вірив і надіявся, що Бог його не забуде, що коли прийде останній день, Бог його воскресить і він, Йов побачить Бога.
    Бог не тимчасово відвертається- він допускає випробування. Якщо Бог відвертається, то це назавжди. Це не тільки перша, але й друга смерть.

13. Lents

Lents Well-Known Member

Думаю, це вже не в нашій компетенції розрізняти ці випадки.
    Ми повинні сподіватися і вселяти надію в інших, що Бог завжди готовий їх прийняти.

• Подобається Подобається x 4
  14. plastic

Це точно не наше діло розпізнавати чи Бог відвернувся від якоїсь людини чи ні. А наша місія-говорити людям про Божу любов, про те що Він зробив для нас.

• Подобається Подобається x 4
  15. Romko

Моя мама недавно на прохання священника,написала статтю про своє життя...
    От...згадав про цю тему....

[​IMG][​IMG][​IMG]

16. Lents

Lents Well-Known Member

У мене схожі переживання - нема свого житла і вже біля 10 років живу по різних квартирах...
    Може і на мене Бог зглянеться?

17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Бог нас веде своєю дорогою і захищає своєю долонею. Якщо ми будемо йти цією дорогою, то чому Він полишить нас!? Тільки якщо самі вийдемо з-під Його захисту, чи відштовхнемо Його руку, чи підемо іншою дорогою, в провалля... Але то ми самі! Бог НІКОГО не відштовхує.

• Подобається Подобається x 5
  18. Igor Gor

Igor Gor Member

Тема вічна, тема болюча....Мені дуже знайомі (напевне, як і багатьом) переживання: "Я колись також так думав і ходив в такому страху, тільки й чекаючи звідки буде удар...", про які Ви пишете. З тією різницею, що я продовжую ходити в такому страху. Як Ви "познайомилися з Ним ближче"? Як Ви "відкрили зовсім для себе іншого Бога"? Дуже важливий досвід, який Ви пережили.

Останнє редагування: 11 вер 2015
  19. Hase

Hase зайчик

Через Біблію Ви можете з ним познайомитись. Це ж лист Бога до нас, до ВАС! Вивчайте Біблію, аналізуйте і Ви побачите, що Бог- то любов.

20. Levko

Levko Well-Known Member

п.Igor Gor, ви недалеко від Нього, не далеко від Царства Божого якщо задаєте такі питання.

Мене життя заставило познайомитися з Богом ближче:) Обставини так притиснули були до стіни, що більше уже не було до кого звертатися по допомогу, я розумів, що тільки Бог може допомогти.
    Одного разу в моїй сім"ї сталася трагедія- мама зламала собі шию. В одну мить стала повністю паралізована і прикована до ліжка.
    Пам"ятаю ту ніч, коли я звернувся до Бога, віддав Йому своє життя і попросив Ісуса, щоб Він підняв мою маму на ноги. І Бог відповів- мама встала на ноги свої, на котрих ходить уже 17 років!
    Я зрозумів, що Бог є живий і що Він за мене! Мене торкнула Його безумовна любов до мене.

Але не обов"язково щоб якась трагедія в житті ставалася, щоб прийти до Бога, моя дружина, наприклад, познайомилася з Ним просто читаючи Його Слово. Вона повірила в те, що все що там написано є правда. Бог торкнувся її Своєю любов"ю через Слово і вона віддала Йому своє життя!

Насправді, все дуже просто, п. Igor Gor!
    Від знайомства з Ним Вас відділяє тільки щире визнання ваших уст і віра вашого серця:

Коли ви визнаєте себе грішником, покаєтеся перед Ним, запросите Ісуса ввійти у ваше життя, ви отримаєте вічне життя, станете Божою дитиною... Після цього вам дуже захочеться спілкуватися з Ісусом. Ви почнете помічати Його руку у вашому повсякденному житті, почнете реально відчувати і переживати те як Він любить вас...:) Біблію будете читати після цього уже по-іншому, вона просто оживе для вас...:)

• Зе бест! Зе бест! x 1
а де твій аватар? :)