Чи може, на вашу думку, Бог відвернутися від людини?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Zoryanka, 17 лис 2008.

1. Lents

Lents Well-Known Member

Погодьтесь, що багато горя і щастя стається з людьми незаслужено.
    Я вірю, що Бог Своїх дітей наділяє безкінечною і незаслуженою милістю. Хоч і доводиться багато труднощів зустрічати, бо не в раю живемо.

• Подобається Подобається x 4
  2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А звідки ви знаєте, ЩО євреї рахували? З яких джерел? Знову з єговістських? З "незабвенного" Расела і Рутерфорда на додаток?
    Щодо євреїв. Там не було одностайного (як в комуністів чи єговістів) одобрямса. Наприклад, фарисеї рахували людину вічною істотою, садукеї не вірили в вічне життя. А були такі що взагалі ні в що не вірили.
    Щодо мене, то я вірю тому, що читаю. Написано, що 144000 є євреї, вірю що євреї, сказав Ісус про багача і Лазара - я вірю дослівно що він сказав.
    Як і інші його слова чи слова Писання. Ви вірите Расселу з Тутерфордом і бруклінським аферистам - це ваше право.

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Фарисеї не рахували людину вічною особою. Вони вірили у воскресіння із мертвих (з пороху земного). Садукеї ж не вірили у можливість воскресіння.
    Вікіпедію також зазомбували?
    На останок ви добре сказали - то моє право, в що хочу в те і вірю.

4. Pedro

5. plastic

plastic Well-Known Member

Якщо ви розумієте дослівно, то чому душі під жертівником, а не на лоні Авраама?

6. Lents

Lents Well-Known Member

Отже, "той світ" існує, і для добрих і для злих?
    А по-друге, ті, що вірять у пекло, що беруть з собою щось туди?

Спитаю ще раз: виходить, якщо пекла нема, то самогубство і евтаназія - досить непоганий вихід для грішника?

• Подобається Подобається x 2
  7. Pedro

Пані Пластик, ми бачимо що написано. Можемо вірити цьому чи ні - то наше право дане нам Творцем (Ісус - хто не вірить в мене я не суджу...).
    Я вірю,наприклад. Але якщо ми самі будемо судити, що дослівно, а що символ, то вийде хаос (що ми бачимо на прикладі СЄ коли 144000 жидів вони перетворили на 144000 єговістів).
    Якщо написано, що душі замордованих звертаються до Бога, я вірю, що вони звертаються до Бога, якщо Ісус розповів історію про багача і Лазара, я вірю, що він говорив правду, а не якісь символи.
    І я вірю, що Біблія написана для мене і для вас і для інших таких як ми з вами і Бог написав зрозумілі для нас речі.
    І нам не потрібно ні Еркюля Пуаро ні комісара Меґре, щоб знайти істину. Тим більше таких "моральних" вождів як Рассел з Рутерфордом.

8. plastic

Згідна. Це обговорення не стосується цієї теми. Краще її віднести до теми вічне життя

9. Зануда

Зануда така зануда

Ну нарешті!!! ШАНОВНІ, я люб"язно вчора перенесла без жодного штрафу всі ваші дописи в іншу гілку, відповідну, нікого не штрафувала. але сьогодні це мабуть зміниться, бо ніхто і оком не мругнув - далі всі оффтоплять про вічне життя у темі про те, чи може Бог відвернутись від людини.

• Подобається Подобається x 1
  10. plastic

Я думаю Бог може відвернутися від людини в одному випадку- коли людина повністю загасила голос "Духа Святого". Коли її совість вже нечутлива до Божого голосу. Коли вона остаточно прийняла рішення жити сама по-собі і для себе. Коли Бог бачить, що ця людина ніколи не зможе вже звернутися до Нього і бути спасена , тоді Він може відвернутися назавжди.

11. Lents

Lents Well-Known Member

А оскільки Бог бачить усе наперед, то з деякими людьми у Нього ніколи і не було нічого спільного.
    Хоч Він і відкритий до кожного, навіть найбільшого грішника, до кінця його життя.

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ніколи Бог не відвертається від людини.
    Н І К О Л И.
    Трактувати можна все,що завгодно і як завгодно.
    Але....
    Неісповідимі путі Його,невідомі ВСІ ланки отого причинно-наслідкого ланцюга...ніхто,крім Нього не знає,чому з нами відбувається...щось і,головне ДЛЯ ЧОГО.
    Найзапекліший,закоренілий грішник має оту ІСКРУ БОЖУ,що називається душа і,поки вона тліє,Бог поряд.
    І в найважчі миті життя,кожна людина звертається до Нього...подумки..на рівні почуттів,але звертається...
    І Бог чує...
    Інша справа,що неможливо судити Його Волю з нашої точки зору...
    Бо нам дано бачити і осягнути мізерну частку...маленьку цятку на кадрі....з фільму,під назвою Буття...

• Подобається Подобається x 4
  13. Locke

Locke невиправний реаліст

Бог ніколи не може відвернутися від людини. Бо хіба ж люблячий батько зможе відвернутися від свого дитини, якою б вона не була. А люди - запросто можуть відвернутися, навіть прикриваючись іменем Бога. Хочу розповісти одну притчу:

Жив-був один юнак. Коли він був ще маленьким хлопчиком, бабуся завжди говорила йому: «Коли ти, внучку, виростеш великий, мене вже не буде. Якщо тобі раптом стане дуже погано на душі – іди до храму, поговори з Богом, і зразу тобі стане легше».
    Пройшли роки, хлопчик виріс в дорослого юнака. Всяке в нього в житті траплялося, проте одного разу стало зовсім нестерпно. Згадав він бабусині слова і пішов до храму.
    Не встиг він ще ввійти, як до нього підходить один і каже: «Не так руки тримаєш!», інша підійшла: «Не там стоїш»., третя буркоче: «Не так одягнений», ззаду смикають: «Неправильно хрестишся!» В кінці кінців підійшла одна жіночка і каже: «Знаєш що, взагалі то ти б вийшов із храму, купив собі книжку про те, як себе тут вести, вивчив добре, а тоді приходь».
    Вийшов юнак з храму, сів на лавку і гірко заплакав. І тут підходить до нього Господь. Присів поряд і питає: «Чого ти так гірко плачеш?». Повернув юнак своє заплакане обличчя і відповів: «Погано мені, Господи! А мене у храм не пускають…». Обняв його тоді Господь, гірко усміхнувся і каже: «Не плач, синку, я завжди і всюди з тобою…. А в храм вони і мене давно вже не пускають…»

• Подобається Подобається x 3
  14. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Ага, Бог не може відвернутися від людини, тому що Він є люблячий Батько, а от ВІЧНО смажити на пательні - то будь ласка.
    Цікава логіка.

15. Lents

Lents Well-Known Member

Не кожна людина є дитиною Божою. Тільки ті, хто прийшов до Нього.
    Решта людей мають різні порівняння: козли, трава, порох.

16. Romko

Кожна....кожна людина є дитиною Божою....
    Кожне творіння Боже,що має душу...незалежно від віросповідання,раси,місця проживання...незалежно від життєвих обставин...

17. Locke

Цікаво, а хто вам казав, що хтось когось буде ВІЧНО смажити на пательні. о_О Хіба якийсь дурний піп. Ви може і політикам нашими вірите? :haha:
    Я ніде в Біблії не зустрічав ні про пательні, ні про казани зі смолою. Хіба що читав подібне в анекдотах.

• Подобається Подобається x 3
  18. Romko

А я ще раз повторюю,що не нам судити Його Волю.
    Бо

І разом з тим я переконаний,що

19. Locke

Людина створена Богом за образом і подобою Божою. Ісус, перебуваючи на землі, прийшов навернути грішників. Він казав, що здоровий не потребує лікаря, тільки хворий. І кожен грішник має шанс розкаятися і прийти до Нього. Навіть розбійник, який висів поруч на хресті, за хвилини до смерті розкаявся, і Ісус сказав, що він ще сьогодні буде поруч з ним в раю. А ви кажете: козли, трава, порох.....

Останнє редагування: 3 бер 2010
  20. Lents

Lents Well-Known Member

Ви все правильно кажете. Але от до самого терміну, що кожна людина є дитиною Божою - помиляєтесь. Те, що ми створені за образом і подобою - не робить нас дітьми Божими.

Iван.1:12 А всім, що Його прийняли, їм владу дало дітьми Божими стати, тим, що вірять у Ймення Його

Iван.3:7 Не дивуйся тому, що сказав Я тобі: Вам необхідно родитись згори.

Гал.3:26 Бо ви всі сини Божі через віру в Христа Ісуса!

І навіть:
    1 Ів. 5:18 Мы знаем, что всякий, рожденный от Бога, не грешит; но рожденный от Бога хранит себя, и лукавый не прикасается к нему

а де твій аватар? :)