Чи може, на вашу думку, Бог відвернутися від людини?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Zoryanka, 17 лис 2008.

1. Зануда

Зануда така зануда

Ми повинні розуміти, що ми, наші прохання, бачення власного життя є надзвичайно обмеженими. Ми, маючи якісь проблеми і труднощі, всіма силами намагаємось їх вирішити, молимось, щоб Бог нам допоміг і часом, засліплені, навіть не помічаємо, що наші проблеми отримали рішення, просто не таке, як ми сподівались.
    Бог не відвертається від людини, то людина часто-густо відвертається від Бога, відсуває Його на задній план і вважає, що може все сама.

То напиши в "небесну канцелярію" нехай викреслять ті слова з Писання. :)

А що то конче? то якийсь невід"ємний атрибут приналежності до громади? Зле?Скривись, заплач, кричи! Радісно? Посміхайся, радій, веселись! Реагуй за обставинами, як всі люди. Але ані в горі, ані в щасті не забувай молитись, просити про підтримку. Бог посилає людям людей, то ж не треба чекати, що відкриються НЕБЕСА і Бог власноручно вирішить всі твої проблеми, але теж наївно сподіватись, що ти все вирішиш сам.

• Подобається Подобається x 2
  2. Lents

Lents Well-Known Member

Якщо Бог не робить те, що я у Нього прошу, то Його нема? :)
    Раджу прийняти від Бога цю ситуацію. Він знає чому і як, а зі свого боку робити, що в силах і вірити, що все буде добре. Якщо не вибрали шлях гріха, звичайно.

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

- Чи може на вашу думку Бог відвернутися від людей?
    - Може. Якщо людина СВІДОМО порушує закон даний Богом, якщо вона є злою і в своєму серці виношує лише ненависть, то в такому випадку і Господь відвертається від неї, і навіть коли вона проситиме про допомогу, то такої не отримає.
    Той хто займається спіритизмом і магією - свідомо противиться Богу.

15 Коли ж руки свої простягаєте, Я мружу від вас Свої очі! Навіть коли ви молитву примножуєте, Я не слухаю вас, ваші руки наповнені кров'ю...
    16 Умийтесь, очистьте себе! Відкиньте зло ваших учинків із-перед очей Моїх, перестаньте чинити лихе!
    17 Навчіться чинити добро, правосуддя жадайте, карайте грабіжника, дайте суд сироті, за вдову заступайтесь!
    [Ісаї 1:15-17]

4. ovod

ovod Well-Known Member

Бог дав свободу вибору, як хтось може це порушити?
    Кожен завжди поступає так як він хоче. І ніяк інакше.

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нічого людина не може зробити сама....без Божої волі...

Знаєш,скільки там всього написано?
    А,навіть Ісус не відміняв Ветхий Завіт.
    Ти бачила Свідків Єгови?

Йдіть по лікарнях і розкажіть дітям,що вмирають в муках і їх батькам які вони злі і скільки в їх серці ненависті.

6. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

кожен має ТІЛЬКИ ТЕ, що заслужив. Якщо людина не відає, що вона таке зробила, то це не означає, що вона не робила.

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нема мови.
    Неісповідимі путі Його.

8. ABDURAKHMAN

Ви мене не вірно зрозуміли.
    Я б не прив'язував би хвороби, пандемії, війни і злочини з Божою волею.
    Бог не карає грішників.
    Все що з нами стається є наслідком наших дій і Випадку.

Якщо людина вилізла на секвою і почала рубати голяку на якій сидить, то хіба ж то буде справа рук Бога, що вона впаде?
    Або людина переходивша по пішохідному переході опинилася під колесами вантажівки - хіба це буде Божою волею. Це все гра Випадку. П'яний водій, неуважний пішохід, несправні гальма. Людина опинилася не в той час, і не в тому місці.
    Це все збіг обставин які при3вели до небажаних наслідків.

Можна свідомо не виконувати Святе Письмо ба навіть противитись йому.

Останнє редагування: 20 лют 2010
    • Подобається Подобається x 1
  9. SemperTiro

як Бог може щось заслужити у себе ж? Він робить щось так, як Сам хоче. Він є причиною всіх причин, тож нема причини, щоб із Ним щось сталося :)

так, заслужили. Якщо ви проти цього твердження, то це автоматично означає, що Господь є несправедливим (доброта тут ні до чого, йдеться саме про справедливість), а якщо він не є справедливим, то навіщо ви у Нього вірите? (і взагалі, у що ви тоді вірите?) Якщо ми не розуміємо, де ж справедливість, то це не означає, що її нема. Просто Його справи ми не можемо навіть збагнути, а не те що оцінити.

Втручається... Біблія, Коран, Веди, Ісус, Магомет, Будда, Магомет, Зороастр, Вішну, Крішна, Рама, Вараха, Нрісімха - то все втручання, але найбільш помітні.

10. Locke

Locke невиправний реаліст

Доросла людина - цілком можливо. Але діти? То що ж, по вашому, ті немовлята, які помирають в муках того заслужили? Що ж вони такого встигли поганого зробити - для Бога чи для людей? Ви хоч самі розумієте, що написали?

• Подобається Подобається x 3
  11. Saszko

Saszko Well-Known Member

Здається, це суперечить тому місцю в Євангелії, в якому Ісус, відповідаючи учням, сказав, що ні батьки, ні сам сліпець ні в чому не винні, а народився той чоловік сліпцем, аби Бог показав на ньому свої діла.

Про "Випадок" пан Абдурахман взагалі здивував. Я думав християнам невластиво вірити у якийсь випадок, навпаки вважати, на все Божа воля.

Так. Бог допустив. А чому Ви дивуєтесь?

12. Locke

І я теж дивуюся. В Біблії сказано, що Бог є любов.

13. Saszko

Saszko Well-Known Member

Якби Він був справедливий, то не міг би ''робити щось так, як Сам хоче'', бо мусив би робити все по справедливості. Справедливість ІМХО людська категорія, якої об'єктивно не існує. Це так, як істина в позитивістів.

---------- Додано в 23:07 ---------- Попередній допис був написаний в 23:01 ----------

Ну так може забрати життя у того пішохода - то прояв ЙОго любові. Тут же всі говорять, що путі Його незвідані, що разом з цим Він є любов, що ми обмежені для того, аби зрозуміти Його поведінку. Отже якщо свята людина страждає, вмирає страшною несвоєю смертю (ну наприклад), то це такий прояв Любові, якого ми зрозуміти по нашій обмеженості не можемо.

14. SemperTiro

цілком розумію, що написав. І далі буду стверджувати, що заслужили. А тепер подумайте: я кажу про душу, яка заслужила на страждання (і не має значення в якому тілі: дитини, підлітка, дорослого чи старого), а ви чомусь прив"язуєтеся до тіла.

Я десь посилався на Євангеліє? Всяте письмо не обмежується лише Євангелієм :)

ми не маємо свобідну волю. Її має лише один Бог, тільки Він може робити все, що захоче. А ми маємо волю вибору.

Бог і є любов :) Але та любов не така, як людська, то любов божественна. От і все.

о, ви вже починаєте обмежувати Господа :) Цікаво, вам відомі слова "нехай буде Воля Твоя"? Є Його воля і крапка. Не нам сперечатися чи заперечувати її, нам навіть не дано зрозуміти її, декому не дано навіть зрозуміти, що ми не можемо розуміти всю велич Його планів і задумів:)

15. ABDURAKHMAN

1) Месія часто приходив на землю? То був виняток.
    2) Допустив - так, але не спровокував. Бог не втручається в наше життя, якщо воно не заважає здійсненню Його волі. Це все є випадковістю

16. Locke

Тобто душа немовляти заслужила на страждання і зі смертю тіла була позбавлена страждання? Я правильно зрозумів?
    Але хіба не по Божій волі ця дитина народилася, і для чого? Щоби через кілька днів чи годин померти?

Забрати у людини життя чи спостерігати спокійно і допустити, щоби це зробив інший - це Любов? Божественна Любов???
    Або ми розмовляємо про різних богів, або я не розумію такої любові.

17. poetka

poetka Дуже важлива персона

В принципі я можу з цим погодитись...........
    Бо ми,як сліпі котята,начебто живемо, але справжніх реалій не бачимо.Бачимо лише світ,який нас оточує,з усіма його негативними проявами,хоча це не означає,що не існує справедливого першопочаткового божого умислу і що Господь не здатен нічого виправити...........Господь здатен,....але може через випробування Він нас самих спасає?
    Повертаючись до реалій.................Мабуть ми не бачимо,або не створені,щоб бачити те,що поза нашою свідомістю..............А там і метафізика і алхімія і тому подібні речі,що начебто не піддаються сприйняттю.А чого ми ще не знаємо? Всього!!! у баченні всесвітньому маштабу речей,у Божих планах стосовного людства..........Ми не знаємо,навіть навіщо ми є? Це таке абстракте питання,що швидше стає риторичним.
    Як сказав один філософ: Я знаю,те ,що я нічого не знаю...........
    А,щодо хворих дітей............спочатку гнів,потім примирення,а зрештою тупа безнадія,як свідчення,що шляхи Господа не відомі......
    І дискутувати сприводу такої теми можливо і не варто,бо ніхто не знає відвернувся від нього Господя,чи навпаки прагне спасти...........

18. plastic

plastic Well-Known Member

Не згідна. В біблії чітко говориться що Бог турбується про просту людину- згадайте розповідь Ісуса про лілеї, про малих пташок,про птахів небесних. Бог піклується і про них, Ніхто не помре раніше ніж на це дасть дозвіл Бог. Згадайте про Йова. Коли Бог забирає свою охорону, тоді налітає сатана і рушить все життя.

19. ABDURAKHMAN

я говорив не в розумінні того що Богу начхати на простих людей, а в тому сенсі що бог не втручається в їхне життя, якщо це не завадить здійсненню Його задуму.
    Бог допускає страждання, але Він не є їх причиною.
    Світом керує Люцифер, бо має на то санкцію Бога. Люцифер зводить багатьох, провокує війни і затуманює розуми багатьом. Але Сатана не всилі Сам безпосередньо знищити людей, оскільки Бог того не допускає.
    Те що нічого не чиниться без волі Отця аж ніяк не значить що Бог сам теє чинить.

---------- Додано в 00:49 ---------- Попередній допис був написаний в 00:44 ----------

1) Біблія
    2) Біблія
    3) Біблія

20. Locke

Все одно суцільні протиріччя. Якщо слідувати логіці Вашого пояснення, то виходить що будь-хто з нас також коли побачить, як когось позбавляють життя, може спокійно спостерігати і не виручатися. І це буде проявом любові? Адже ми створені за образом і подобою Божою. Якщо Бог допускає і не втручається, що гинуть невинні люди, то виходить і ми не повинні. Для чого тоді ми саджаємо в тюрму вбивць, гвалтівників, педофілів - вони ж виявляли свою любов?
    Щодо смирення - то будь-яка влада спить і баче, що ми стали всі смиренними баранами, з якими роби що хочеш і вони не тявкають.

а де твій аватар? :)