Чи може, на вашу думку, Бог відвернутися від людини?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Zoryanka, 17 лис 2008.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я ж не одномоментно став тим,ким є. Були часи,коли я не пропускав ні одної недільної СБ.Але,наголошую...БУЛИ.Я знайомий з абеткою,достатньо для того,щоб прочитати СП... І,скажу відверто...кожну фразу,кожну можна трактувати годинами,до того ж в різних напрямках,з прив'язкою до реалій,чи,витаючи в хмарках. Колись запам'яталась мені одна фраза: "Місце зустрічі людини з Богом - в серці людини". Для цього не потрібно спеціяльного місця.спеціяльної пози.спеціяльної фрази. І,тим більше,не потрібно посередників,тлумачів,перекладачів. А Він є в серці кожної людини,тільки одним потрібні всі вищеперелічені костилі,щоб відчути,а іншим не потрібно...

• Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

І зламався.......

3. Romko

Ні.Якби зламався,то мене б не було вже. А ходити з блаженною ухмилкоь і тішитись,не знати чому не вмію...і ніколи не вмів...

• Подобається Подобається x 1
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Був в такій ситуації, коли найближча для мене людина була на грані смерті, коли уже ніхто не давав жодних гарантій на життя! Але Господь зробив чудо прямо на моїх очах... ! !
    Хіба Він не живий!!!
    Якщо захочете, можу розказати детальніше про це ... в ПП.

5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Якщо посередники непотрібні то чомуж Єгова звіертався до свого народу через вибраних ним пророків? Бог передавав звістку організованим ним спільнотам - єврейськомк народу,а потім першим християнам.
    Ви визнаєте існування Бога, але чомусь не хочете дослідити що він вимагає від Вас?
    Останім часом ви часто суперечите собі.

6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Сергій, не звинувачуйте його. Це - фарисейство. Краще самі УВАЖНО читайте. Посередники були до Христа. А після Христа? Його слово і присутність Святого Духу.

7 Та Я правду кажу вам: Краще для вас, щоб пішов Я, бо як Я не піду, Утішитель не прийде до вас. А коли Я піду, то пошлю вам Його.
    8 А як прийде, Він світові виявить про гріх, і про правду, і про суд:
    9 тож про гріх, що не вірують у Мене;
    10 а про правду, що Я до Отця Свого йду, і Мене не побачите вже;
    11 а про суд, що засуджений князь цього світу.
    12 Я ще маю багато сказати вам, та тепер ви не можете знести.
    13 А коли прийде Він, Той Дух правди, Він вас попровадить до цілої правди, бо не буде казати Сам від Себе, а що тільки почує, казатиме, і що має настати, звістить вам.

Єв Івана, 16

• Подобається Подобається x 3
  7. Peri

Peri Well-Known Member

суєта суєт...

зрозуміти Бога...вкласти в стереотипи людського мислення...?

по Вірі вашій вам буде

8. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

искренне рад за Вас, если так то это очень хорошо, но как правило окажется что что-то было не так как Вам казалось, от того и контраст результатов, впрочем если не тяжело то в общих чертах в ПП .

9. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

я немав на меты звинувачувати- просто констатував те що бачив у дописах

10. Romko

Ніяких суперечностей... Я не раз висловлював своє ставлення до релігійних фанатів і фарисеїв ВСІХ релігій.конфесій і сект. До Бога це має стосуноку ніякого.а раз Він це терпить.то так воно і має бути. Я з мобіли,не можу дати лінк. В гілці "Поезія і проза" я запостив цитату Катериничева,яка на 90% відповідає моїм думкам...

11. Окультист

Окультист Well-Known Member

Комусь посередники потрібні, а комусь ні. Але відмовитися від посередників може кожен, якщо дуже сильно захоче, але це вже пов'язано з відповідальністю, великою відповідальністю. Тут вже не проходить такий варіант - "я так роблю, бо так говрив священик, чи пастор, чи керівник зборів", тут сам визначаєш, як слід робити і сам несеш повну психологічну відповідальність, а це важко, ой як важко - по собі знаю. Єгова звертався до народу через Мойсея і Арона, бо той народ був маловірний і боязкий, вони бачили всі дії Бога, бачили хмару, яка йшла перед табором, бачили загибель фараонового війська, а коли Мойсей піднявся за законом на гору, вони зліпили собі ідола із золота, при чому їм помагав все той же Арон, "права рука" Мойсея. З таким народом мав напряму говорити Бог? Він не говорив, не тому, що обов'язково мали бути посередники, що їх наявність - це якась аксіома, а тому, що цей народ бачив і не вірив, вони б його не зрозуміли, тому і не говорив з ними.

12. plastic

plastic Well-Known Member

QUOTE='Окультист;531644']Якщо посередники непотрібні то чомуж Єгова звіертався до свого народу через вибраних ним пророків? Бог передавав звістку організованим ним спільнотам - єврейськомк народу,а потім першим християнам[/QUOTE]
    Пророки Божьи -ето выбраные люди, чистые сердцем, которые готовы были встать за свой народ в "пролом стены", например числа 16/43-48) исход (14/11-20)
    Человек, выбраный пророком должен был четко видеть видения так, как показывал ему Господь:Иеремия 24/33 И сказал мне Господь: что видишь ты, Иеремия? Я сказал: смоквы, смоквы хорошие - весьма хороши, а худые - весьма худы, так что их нельзя есть, потому что они очень нехороши.
    иеремия 1/11-12)11 И было слово Господне ко мне: что видишь ты, Иеремия? Я сказал: вижу жезл миндального дерева.
    12 Господь сказал мне: ты верно видишь; ибо Я бодрствую над словом Моим, чтоб оно скоро исполнилось.
    Только чистые сердцем Бога увидят. Помните пророка Валаама-он настолько мечтал о деньгах, что и Ангела Господнего на дороге не увидел. А ведь он был пророком Божьим. Весь народ не смог бы понять именно то, что хотел бы сказать Господь, да и они не хотели и слушать( я имею ввиду Израильскмий народ на Синае)
    Поетому Бог выбирал определенных людей

13. Saszko

Saszko Well-Known Member

В мене тоже досить гімняна ситуація. Я постійно просив у Бога виправлення цьої ситуації, але вже таке відчуття,що це марно. Підозрюю, що багато чого не розумію. Тепер думаю, шо краще мислити інакше - не просити Бога і вірити, що Він дасть, а вірити в себе, в свій внутрішній потенціал. Звичайно, не преставати вірити в Бога, але не надіятись на Нього, а на себе. Зайнятись якимся самонавіюванням, вірити в себе і діяти. Може так краще? Не знаю...
    Чи треба одночасно вірити в себе і в Нього, в свої, закладені Ним можливості, і в Його допомогу?
    Одна близька мені людина мала, мабуть, подібну ситуацію, якшо ваші проблеми пов'язані з молодим самотнім материнством і здоров'ям. Я знаю, що їй було надзвичайно важко, але про справжню вагу її проблем можу лиш догадуватись, бо ніколи не бачив її у відвертому розпачі (завжди люди соромляьться свого горя і не показують своєї нещасливості навіть близьким). Проте з часом (коли її дитинка трохи підросла) вона зустріла свого чоловіка, котрий давно її кохав і тепер в них повноцінна сім'я. А здоров'я у багатьох нема, багато хто мучиться фізично, психологічно, що з цим світом зробиш...
    Я до того, що Вам невідомо, що криє в собі майбутнє. Тож не падайте духом. Дасьть Бог - Вам повезе.
    І на нашей уліце проєдєт інкасатор:)

14. plastic

plastic Well-Known Member

Бог может не отвечать на некоторые молитвы людей, Помните отрывок из Нового Завета, там где Павел просит Бога -"удалить жало в плоть-ангела сатаны", но Господь не удалил. Он сказал -"довольно для тебя благодати Моей" (тоесть довольно для тебя Моей милости и поддержки). А полагаться на чувства нельзя. Ведь мы ходим верою-тоже из Нового Завета. Поетому недоверие Богу- ето уже неверие- И ето уже грех. Прочитайте псалмы. Давид был "мужем по сердцу Господнему"-потому что искал Бога, надеялся на Него, старался Ему угодить.

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ваша остання думка дуже правильна і погоджується із думкою відомих людей.

Пуста така людина, котра покладає свою надію тільки на людей, або на самого себе. Не соромся служити іншим, якщо ти дійсно любиш Ісуса Христа, і будь покірним на цьому світі. Не покладайся тільки на себе самого, а всю свою надію покладай на Бога. Роби, те, що маєш робити, а Бог допоможе тобі у твоїй благородні справі. Не покладайся надмірно на свої знання, ані на хист твого ближнього, краще покладайся на ласку Божу. Бог тільки покірливим помагає. Не хвалися ні своїм багатством, ні багатством твоїх друзів; а хвалися Богом, котрий дає все і навіть самого Себе. Не пишайся ні ростом, ні красою тіла, тому що будь-яка недуга може його знищити або спотворити. Не любуйся своєю вдачею, чи своїм талантом, щоб ти не попав у неласку до Бога, тому що все, що ти маєш – ти отримав від Бога. Не вважай себе кращим за інших, щоб часом не показався гіршим перед Богом, який знає, що є в тобі. Не хвалися своїми благородними вчинками і досягненнями, бо Бог судить не так, як люди; Йому часто не подобається те, що людям до вподоби. Коли в твоїй душі панує добро, та щоб зберегти покору, думай про інших ще краще, ніж думають про тебе. Тобі не зашкодить, якщо ти себе поставиш нижче від інших: але дуже багато принесе шкоди, коли ти поставиш себе вище, хоча б над однією людиною. У покірної людини у душі постійний спокій; а в серці гордого завжди заздрісно та гірко.(Тома Кемпійський "Наслідування Ісуса Христа")

16. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Бог краще за нас знає, що саме нам потрібно і що для нас буде кращим...
    Ми повинні просити у Бога, щоб він вчинив так, як на його думку іволю нам буде краще....
    Неодноразово через молитви просила у Бога здійснення одного найзаповітнішого бажання...пройшов час...і лише тепер розумію і дякую Богу, що він мені не дав того про що я так наполегливо просила та молилася...Бог охоронив мене від помилки...страшної помилки...

17. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Дякую, Бог все-таки почув мої молитви: пройшло трішки багато часу, майже 2,5 роки, як я зустріла свою "половинку", люблячого чоловіка і батька... Весь цей час я не опускала руки, хоч було до болі важко... Тепер я щаслива, у нас чудова сім'я, життя налагодилося, тепер я не сама і маю підтримку. І хоча я просила Бога про зовсім інше, він мене направив на інший шлях, за який я йому дуже вдячна. вдячна за терпіння, які мені доводилось пережити, бо через терпіння ми стаємо ближчими до Бога...

• Подобається Подобається x 6
  18. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

шановна Зорянко!
    Ваш останій допис - це найкраща відповідь на ваше ж запитання.
    Очевидно, проблема була ось у чому:

Бог є паном і владикою, а люди дуже часто хочуть зробити Його слугою, тому і приходять страждання, і для більшості в цьому випадку найкращі ліки - час.
    а взагалі читав перші коментарі і згадав 1 дуже близьку мені людину із точно такими ж проблемами, але вона все ще борсається у своєму болоті... :sad: Думаю, таких людей досить багато, однак ваш життєвий приклад - то ще одне підтвердження МИЛОСТІ БОЖОЇ :)

19. Saszko

Saszko Well-Known Member

Прекрасно, що у Вас вистачило терпіння, аби пережити кризу і дожити до жаданого, не зневірившись у Бозі. В мене так поки не виходить - час від часу зневіряюсь і думаю, що Він зовсім не люблячий, байдужий до нас, або неіснуючий взагалі. Тонкий маю терпець. Але скажіть, будь ласка, яка різниця між тим, що Ви отримали і чим тепер щасливі, і тим, що Ви просили, тобто тим, що вважали джерелом щастям, проте не отримали?

• Подобається Подобається x 1
  20. Romko

Він просто Є.
    І лиш Йому відомо,для чого нам даються муки...випробовування...хвилини щастя...довгі дні болю і безпросвітності...
    Неісповідимі Путі Його...
    Облудно сприймати Бога,як Любов.
    І облудно сприймати, Його,як Ненависть.
    Він просто Є,і все.
    І не нам судити Його Волю.

а де твій аватар? :)