Чи може, на вашу думку, Бог відвернутися від людини?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Zoryanka, 17 лис 2008.

1. Yur

Yur Well-Known Member

Навіщо говорити про щось, коли немає відповіді ..
    Про діла Божі ..

Останнє редагування: 19 лис 2008
  2. O.L.E.N.K.A

O.L.E.N.K.A New Member

Ми самі є творцями своєї долі з Божою поміччю,звісно:)

3. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

Бог є творцем нашої долі з нашим смеренням звісно.

• Подобається Подобається x 1
  4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

обгрунтуйте

5. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

поступаєте по плоті ----ви є творцем вашої долі ,......
    поступаєте по Духу----Бог є Творцем вашої долі .....

Більша роль Бога в вашому житті, а аж ні як не ваша роль в вашому житті з Божою поміччю, як вище сказали....
    ( якщо ви християнин звісно)

6. Окультист

Окультист Well-Known Member

Ми дуже часто логічні наслідки певних дій чи бездіяльності перекладаємо на волю Божу. Не варто так робити - людина сама себе заганяє цим у глухий кут - вдіразу йдуть думки "якщо Бог від мене відвернувся, то мені нічого вже не допоможе" і людина впадає в ще більший песимізм. Знаю, легко давати якісь поради, не будучи на місці людини, яка потрапила в певну ситуацію, але подумай сама - ти залишилася одна з дитиною, народження якої, як я зрозумів не було запланованим (те що ти відмовилася від аборту здорової дитини однозначно є плюсом), а у нашій країні за теперішньої ситуації жити надзвичайно важко, плюс стрес, який пережила твоя психіка внаслідок цих подій. Бачу, що для тебе ця дитина є радість - це добре, але ти внутрішньо ще не була готова брати таку відповідальність. Зараз важко будь - яким сім'ям, а що вже говорити про матерів, які самі виховують дітей.

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ні..можна волати в розпачі до Нього...можна встати в позу і заявляти,що не віриш...можна просто...жити...кожному буде дане то...що йому призначено...Ним..
    Комусь - легка пряма дорога...комусь..тернистий шлях...
    Але змінити хід подій не дано.
    Нікому.
    ...хай буде Воля Твоя...

• Подобається Подобається x 3
  8. Levko

Levko Well-Known Member

Сорі, але я аж ніяк не можу погодитись з цією Вашою думкою !!

Якщо би так було, то ми би не називались людьми, а роботами!
    Тільки робот-машина не може змінити хід подій!!
    Людина є образом і подобою Бога. Як Він є суверенний в своїх діях, так і кожен з нас є також суверенним у своїх діях...

Усі знають двох людей, котрі змінили хід усього людства- це Адам і Єва! Хіба не їхня свобідна суверенна воля спричинила те, що досі кожен з нас відчуває на своїй шкірі..., замість того, щоб насолоджуватися прохолодою раю?

Часто ми уже відчуваємо на собі наслідки чийогось вибору, адумаємо, що то така Його воля.

Та навіть в тому щоб сказати ...хай буде Воля Твоя... і вибрати життя, котре повністю підпорядковане Йому ми є також суверенними... хоча саме в цьому і полягає Його найбільша воля щодо нас...

9. Romko

Кожна істота створена Ним має право вважати себе пупцьом Всесвіту і,навіть гарланити
    - Разрушим до оснаванья а потом...
    Тільки від того нічого не зміниться...
    Нічогісінько...
    і.мав рацію автор вірша

Осколок льда, осколок сердца,
    Осколок жизни и любви...
    Все параллели начертили,
    Все линии мы провели...
    Всё решено...Всё загодя писалось...
    И изменить Fatalis не дано...
    Не трепыхайся, человек!
    Ты многого не знаешь...
    Исследование не завершено......

10. Levko

Levko Well-Known Member

Пупцями називаються ті, котрі ставлять своє Я, своє Его на перше місце у житті.
    А ті хто це місце у своєму житті уступає Богу називаються дітьми Божими...

Але зараз не про пупців мова...

Мова про те, чи людина може щось змінити у своєму житті.

Якщо би не можна було нічого змінити, то втрачається тоді сенс молитви, про важливість якої дуже багато говориться у Писанні...
    Для чого тоді молитися, якщо й так уже заплановано усе наперед??
    Але ж Він сказав:"МОЛІТЬСЯ!!!!"
    Для чого молитися, наприклад, за уздоровлення?? А раптом станеш на перекір Божій волі. Може хвороба то така Його воля...? :sad:
    Але ж Він сказав:"...МОЛІТЬСЯ один за одного, щоб вам уздоровитись..." Як.5:16
    Значить хвороба не є Його воля...

Звичайно, що не ми міняємо, а Господь міняє...

11. Romko

Ти пропустив..я вже на це відповів...в іншій гілці...
    І тут...

12. консультант

консультант Дуже важлива персона

Бог не відвертається, ні не повертається до людей. Бути з Богом, навертатись, чи відвертатись кожен вирішує сам. Що посієш, те й пожнеш...

13. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Ми задаємо питання чи може Бог відвернутися від нас?це питання ставимо у скрутні моменти нашого життя...коли щось стається...але ніколи не помічаємо того, що самі відвертаємося від Бога-своїми вчинками.....як кажуть-як тривога то до Бога...

14. Romko

Вчинки...
    Наталю,неповіриш,скількох я знаю людей...дійсно ангелів...з такою жорстокою і страшною долею,що нікому не побажаєш...
    Які вчинки могли накликати таке...:sad:

15. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Ромку...вірю...і теж таких знаю...але інколи стається і таке, що за вчинки батьків, дідусів чи прадідів відповідає інше покоління...

16. Romko

а того не знає ніхто...

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

я теж раніше так думала - такі ангелики, а їм такеє... але в душу людині не залізеш.. може й є за що...

а ще буває оточення таке, як то кажуть, "добрі сусіди"...

бува й людина така, що дуже піддається впливу зовні - на всякі гіпнози, проклинання і подібне...

бува і за гріхи отців.. принаймі кидається так в очі...

іноді бува, людина відчуває себе всемогутньою, ніби все їй підвладно і тоді життя дає підножку... тоді складається враження, що проблеми врівноважують людину, би та не перевернула світ, і більше уваги собі приділила...

але в чому істинні причини - відомо тільки Богу...

18. Romko

Просто в кожного свій хрест...свій мур...своя доля...і свій шлях...
    З якого не звернеш ні на йоту...

19. Levko

Levko Well-Known Member

Нащастя, Господь ЛЮБИТЬ нас НЕ ЗА ВЧИНКИ. Він з однаковою любов"ю ставиться як до останнього грішника, так і до людини "ангела"!!!

Нажаль, чомусь існує у світі такий міф, що якщо ти християнин, то ти автоматично застрахований від всяких нещасть, хворіб, бід...

Але Бог у Своєму Слові говорить зовсім по-інакшому:

Він каже, що ми підемо "долиною смертної темряви", але в цьому Він нас проведе...Пс.23:4
    Або:
    " Багато лихого для праведного, та його визволяє Господь з них усіх"Пс.34
    "Коли праведні кличуть, то їх чує Господь, і з усіх утисків їхніх визволює їх." Пс.34

Отже, написано, що для праведного приготована "долина смертної темряви" , "багато лихого" і "утиски"...
    Але Господь від усього визволює нас і проводить..., якщо ми кличемо до Нього!!!!!

20. Romko

Ні...на жаль це один з міфів...якими так щедро пічкають з амвонів...і не лише... Колись...коли терзав фізичний біль....невиносимий...нирки...не брали жодні обезболюючі...я просив Бога забрати...любою ціною...хоч я ще був молодий...ще хотів,так хотів жити... Так...тоді я вижив....але біль душі набагато сильніший...і він не перестає...і нема від нього порятунку ніде... І знов прошу кінця...Але кому це поясниш...

а де твій аватар? :)