чи може людина змінитись?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем маюнка, 8 кві 2008.

1. ovod

ovod Well-Known Member

навіть з точки зору попередніх життів... або еволюції не випливає, що людина не міняється... точніше це якраз звідти і випливає...що міняється....

2. Ravin

Ravin Well-Known Member

• Подобається Подобається x 7
  3. Leri

Leri Well-Known Member

я би хотіла змінитися...
    маю великі проблеми з тим зараз
    1 горда
    2 завислива
    3 жадібна
    4 лінива

якщо не змінюся - будуть мені "капці" :sad:

оглядуючись трохи назад на своє життя - розумію, що ніц не досягла...
    ба навіть більше того, те що мала ледь не втратила, а все через те, що не можу признати за кимось іншим право бути "правішим" за мене

як віруюча людина знаю, що тільки Бог може змінити усе, але Бог помагає тільки тим, хто сам щось робить, хочаби намагається робити

трохи з тим трудно

бажання змін є - ьажання щось для того робити - нема...
    і що далі?

• Подобається Подобається x 7
  4. ovod

ovod Well-Known Member

ну напевне тре брати лопату... і піти копати, копати, копати.... і відкопати свій талант...до змін...

а якщо серйозно, то мінятися так складно...

Останнє редагування: 25 вер 2011
    • Подобається Подобається x 5
  5. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

В таких випадках інколи достатньо прибрати одну людину, щоб всі інші отямились....або співати під дудку так званого колектива.

На мою думку,людина не міняється. Звичайно, може змінитися на якийсь час, під впливом обставин чи якоїсь необхідності, але те, що закладено в ній - то вже на все життя. Стержень залишається незмінним...її Я , її сутність

• Подобається Подобається x 8
  6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А оно вам треба?
    Оцінює пан Бог і люди за реальними вчинками. Над ними і працюйте.

• Подобається Подобається x 2
  7. ovod

ovod Well-Known Member

надоїдає деколи лишатися статуєю....

весь... авку бачили?

• Подобається Подобається x 1
  8. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

В нього просто інша мета ніж у того, хто зіграв роль (пристосувався до обставин).
    Той мав на меті одне: отримати якесь тимчасово-бажане (що тішитиме недовго і згодом сприйматиметься як "невдалий шлюб" або "тимчасова інтрижка"). А той "в коробці" хоче лишатися собою і подобатися не тоді коли грає роль - в приватному, інтимному житті. Вожночас у житті соціуму, професійному, може змінюватися щоб досягти потрібної мети. Гнучкість не виключає домашнього комфорту і стосунків де тебе сприймають таким як ти є.

9. terRen

terRen Дуже важлива персона

людина може "незмінитися":dntknw:,думаю краще, змінювати свій характер: відношення до різних речей,людей, подій... І то, коли вона сама цього дуже захоче(працювати над собою):) Та й на протязі свого життя людина стикається з різними обставинами... так і формується світобачення...,а вже як у кого спрацює свідомість...:)життя само вчить нас!

10. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

Зміна людини нерозривно пов"язана з її уявною системою цінностей. Уявною, бо в кожного вона різна, а що є насправді цінним, ніхто не може знати, адже для цього потрібно розуміти як влаштоване ВСЕ.
    Так от, змінивши систему цінностей змінюється людина, адже вона починає реагувати на той самий подразник по іншому. Типу спочатку будуєм церкву, ходим туди молитись, потім вирішуємо, що церква то фейл і спалюємо її і будуємо супермаркет і ходимо туди за продуктами)
    Також існує деяка кетегорія людей, яка не змінюється. І мабуть, це пов"язано з елементарною лінню та страхом. Лінь, бо навіщо робити щось нове, коли є старе, а страх, бо нове - незнане.
    За собою помічав лише одне, що незмінних цінностей, як таких, в мене дуже мало. Мені легко міняти свої переконання смаки та поведінку, якщо то мені потрібно, а також легко сприймати щось нове, бо за старе я не тримаюсь. Але також помітив, що таких людей дуже мало((.

---------- Додано в 23:08 ---------- Попередній допис був написаний в 22:52 ----------

Багато хто вважає цінним життя. Але якщо уважніше подивиться, то можна помітити, що смерть одного дає життя іншому. Тому якщо брати глобально, то життя не є цінним, адже воно як крапля в морі: випарувалась, пролилась дощем, знову випарувалась - нікуди не дівається.

• Подобається Подобається x 3
  11. Svjato

Svjato Well-Known Member

1. Це вам так здається :mocking:

2. А це супер, хоч і говорить лише про те, що ви не маєте права на об'єктивність ;)

12. Bambook

Bambook Persona non grata

Ага, це мені тільки здається, наприклад, що скинув 15 кіло за місяць чи що постійно прокидаюся рівно о 6:50, хоча до того все життя намагався не вставати раніше 10? :)

• Подобається Подобається x 5
  13. Svjato

Svjato Well-Known Member

+1 (нулі дописати, кіко не шкода)

---------- Додано в 00:27 ---------- Попередній допис був написаний в 00:26 ----------

Це не зміни, це наслідки. Ви як людина не змінилися... Були б ви інші - вам би не допомоголо нічого...

Чому ви це все робите - це не до цієї теми розмова ;)

---------- Додано в 00:29 ---------- Попередній допис був написаний в 00:27 ----------

о... саме вичитав... :)

---------- Додано в 00:37 ---------- Попередній допис був написаний в 00:29 ----------

Чого ж ви йшли, якщо ви до цього прагнули..?
    Люди не міняються, вони лише по різному реагують... і це видають за зміни.

---------- Додано в 00:40 ---------- Попередній допис був написаний в 00:37 ----------

Це трохи зле...

А це дуже правильно і добре :)

---------- Додано в 00:42 ---------- Попередній допис був написаний в 00:40 ----------

Вже сталося, якщо ви залишили те чого прагнули... ( ви ж цього вже не прагнете... а повинні)

---------- Додано в 00:46 ---------- Попередній допис був написаний в 00:42 ----------

Повинна мінятися чи вести себе по іншому?
    Це дві великі різниці, як кажуть одесити...

---------- Додано в 00:53 ---------- Попередній допис був написаний в 00:46 ----------

Плюс, але це бздури. Головне ваше ставлення до реальності і до вас самої...

Все змінюється!

Людина ніколи!

Людина може тільки вести себе по іншому...

14. ledipun

ledipun миється в бані

люди міняються, так само як і міняється наше ставлення до них)

15. Templar

Templar Дуже важлива персона

Вдавати, що змінилась. І як я вже казав: "Люди не міняються, а той хто каже, що змінився, лицемір"

16. Полковник

Полковник миється в бані

Цитата на себя это круто, конечно.
    Но слишком категорично.
    Вон, свидомиты, постоянно меняют как флюгеры своё мировоззрения в зависимости от линии своих партий.
    И ничего.
    Не лицемеры.

17. Templar

Templar Дуже важлива персона

Не, їм сказали, значить так треба.
    Їхньої думки не питають, треба проголосувати, голосують. Треба камінь в руки брати, беруть.
    А постєбались Ви файно. :good:

18. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

І зайця можна навчити на собак кидатися, але душа в нього залишиться заяча...
    Підкоректувати поведінку людини можна, але змінити саму внутрішню суть людини - навряд чи.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це залежить віжд самої людини. Може людина змінитися і повинна мінятися, але чи зможе - ось питання.

20. Finya

Finya enjoy the silence

Не уявляю, як можна не мінятися) Все навколо змінюється постійно, людина, як частина цього, теж)
    Особливо смішно, коли кажуть, та він (вона) колись таким партійним був! а тепер! тьху, флюгер. А це ж нормально, розвиватися:music:

а де твій аватар? :)