чи може людина змінитись?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем маюнка, 8 кві 2008.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Я ті умови собі сама або вибираю, або створюю.
    Насмілюсь сказати, що мені в житті вже довелось зазнати майже всього. І те, що було, підготувало до майбутнього.

• Подобається Подобається x 2
  2. Venus

Venus translator

Думаю, людина не міняється, а розвивається - вперед (прогрес), або назад (регрес).

• Подобається Подобається x 4
  3. Saszko

Saszko Well-Known Member

Звичайно, у людини протягом життя змінюються погляди, ставлення до чогось, світосприйняття, звички і таке інше, але фундамент, ті задатки, отримані у спадок від предків — назавжди. Можливе лише їх коригування — посилення чи послаблення, спрямування до доброго чи злого, заглушення. Проте, людина продукт попередніх життів (я про генетику, а не про якісь реінкарнації).
    Моя думка, мої спостереження, мій досвід.

• Подобається Подобається x 6
  4. Templar

Templar Дуже важлива персона

Людина не змінюється, а той хто каже, що змінився лицемір.

• Подобається Подобається x 3
  5. Locke

Locke невиправний реаліст

Ну я би не був таким категоричним. Кожна людина змінюється з віком. Пригадую свою бурхливу, далеко не завжди праведну, молодість, так років зо 25 назад. І дивлюся на себе тепер: інші погляди на ті самі речі, інша поведінка, зовсім інші життєві цінності. Коли зустрічаю давніх знайомих, з якими не бачився купу літ - кажуть зовсім інша людина. І ті зміни відбуваються непомітно і самі собою. Що роблять з нами невблаганні роки...Молодість - то такий недолік, який, на жаль швидко і незворотньо минає. :cry:
    А деколи так хочется подурачитися, як колись... :sad: Ех, де моїх 16 і всі зуби....:)

6. deva

deva Well-Known Member

Людину можуть змінювати обставини,ситуації, або просто люди дуже вдало приховували себе справжніх

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Людина може змінитися, як з власного бажання, так і від обставин.

Людина повинна мінятися.

• Подобається Подобається x 4
  8. deva

deva Well-Known Member

так,звичайно, але чому в більшості випадків люди змінюються в гіршу сторону, як мені цей колектив обєднати, якщо він розпадається на так звані "лагери"

• Подобається Подобається x 1
  9. Locke

Locke невиправний реаліст

На жаль таке не рідкість. Людина повинна мінятися, постійно працювати над собою. Немає тупцювання на місці, є або розвиток, або деградація. І кажуть, що процес деградації незворотній.

10. Saszko

Saszko Well-Known Member

Жизнь така

11. deva

deva Well-Known Member

але в даному випадку, в конкретному колективі....на мою думку...просто ...напевне...не знаю....можливо просто вдало приховували свою сутність, а появилась проблема...тут і розкрились

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

ні, то просто ви їх краще взнали.

• Подобається Подобається x 5
  13. deva

deva Well-Known Member

а може і так

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

аякже... це класика, коли все добре - всі хороші, а коли зле... все стає видно.

---------- Додано в 20:24 ---------- Попередній допис був написаний в 20:23 ----------

15. deva

deva Well-Known Member

16. Saszko

Saszko Well-Known Member

Не можна людей ідеалізувати, бо вони привітні і мають хороші манери. Поки людину не пізнаєш, не кажи, шо вона хороша. Нє, ну всі люди хороші, але буває так, шо, говорячи, "хороша людина", ми маєм на увазі, що вона дуже-дуже хороша. Не треба спішити з висновками.
    Є друга сторона медалі — невипрвадана упередженість, викликана підозрілістю, що стала характерною рисою людини після того, як та кілька разів невдало називала когось "хорошою людиною".
    :)

---------- Додано в 21:41 ---------- Попередній допис був написаний в 21:39 ----------

Але ми не про маски, а про те, шо людина реально міняється. Так, міняється, але асе ж кожен є навічно тим, ким народився.

17. ovod

ovod Well-Known Member

і що ж не може помінятися?

18. Saszko

Saszko Well-Known Member

Гени

19. ovod

ovod Well-Known Member

тобто ви - це гени....і нічого більше?

20. Saszko

Saszko Well-Known Member

Зовсім ні. На цій сторінці я висловив свою думку. Подивіться 144 допис.

а де твій аватар? :)