чи може людина змінитись?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем маюнка, 8 кві 2008.

1. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Cаме так.
    Але буває, що людина має волю, і от починає себе аж так уже переробляти "під когось", що перегинає палицю, деформуючи себе самого так що внутрішнє "я" починає бунтувати.. про це напевне автор і написав:
    "если изменения, которые вы себе навязываете ради того, чтобы соответствовать требованиям живущего рядом, окажутся больше, чем ваше "Я" внутренне и искренне готово претерпеть, то уже ваше собственное внутреннее напряжение начнет все портить — изнутри"

Ясно, що в житті баланс вистроюється і без слів, і не в кожного проблеми перегинів виникають.
    Он словами довго пояснювати як ходити, а ходити - легко.

• Подобається Подобається x 1
  2. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

Це природою закладено: змінюйся або помри. Якщо людина не міняється, значить їй це не потрібно. А коли одна людина вимагає від іншого робити непотрібні речі, то виникає конфлікт.
    І цим ви підтвердили б, що ви змінились)

---------- Додано в 20:49 ---------- Попередній допис був написаний в 20:45 ----------

Бамбук, доречі, правий. Змін з власної волі не існує взагалі. Якщо вам щось в собі не подобається, то це не факт, що саме вам це не подобається, а може бути, що ви просто не виправдовуєте очікувань оточуючих, тому і міняєтесь.
    Якби я жив на безлюдному острові мав дах над головою, постійну їжу і знав, що звалити з нього неможливо - я б не змінював в собі нічого, бо немає причин мінятись, я ж собою можу жити, при тому запросто :)

---------- Додано в 20:50 ---------- Попередній допис був написаний в 20:49 ----------

а якби там сексапільна аборигенка мешкала, то я б і камнем голився і з пісочку замки навчився б будувать ;)

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ні, цим би я підтвердила саме те, що я не змінилась. )
    Так.

Поки не наситились би аборигенкою... )

• Подобається Подобається x 3
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Вічна історія...
    http://www.youtube.com/watch?v=cu6sFEud6Rk

5. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Навіяло.. Вірніш, згадалося колись років 15 тому прочитане у одній подарованій подругою книжці -про зміни (тимчасові) на період закоханості (із подальшим поверненням до попереднього по мірі ослаблення накалу пристрастей):
    Вот парень: обычно он бегал немытый, нечесаный и сопливый, но тут вдруг, повстречав девушку, причесался и помылся. Мы улыбаемся: "Влюбился!" — Да, он влюбился и умылся. А я знаю много людей, которые умываются и так, и каждый день. Они просто элементарно воспитанны.

А тот, кто влюбился и стал внимательным и заботливым к женщине — по-моему, он просто плохо воспитан. Потому что хорошо, по-настоящему воспитанный человек внимателен и заботлив к женщинам всегда.
    *И не только к некоторым, а всем. И не только к женщинам, а людям вообще.

Когда говорят, что любовь облагораживает человека, это правда. Эта правда говорит о том, что есть люди благородные, а есть вы, которые плохо воспитаны и людьми бываете только в особом — влюбленном — состоянии души. А люди благородные, люди просто хорошо воспитанные в любви не нуждаются. Потому что они и так любят всех и всегда.
    * Потому что они просто так воспитаны.

Я выбираю быть воспитанным,
    а не влюбляться — и оставаться невоспитанным.
    А вы?
    http://nkozlov.ru/books/s210/d1271/#.Tnw36ezttJE

6. levandivka

Навіяло:
    Красота – это страшная сила, особенно по утрам.
    Порядочные дамы изменяют только через брак.
    Женское сердце вернее красивых ног.
    Скромные женщины начинают кокетничать лишь после свадьбы.
    Сопротивление женщин нарастает к моменту сдачи обороны.
    У одной – своя изюминка, у другой – горсть покупных.
    Ночные пеньюары формируют вкус предполагаемых поклонников.
    Любая юбка – это флаг, приподнятый при наступлении.
    То минипрошлое у них, то макси в моде.
    Истинность леди – в джентльменских поступках.
    У женщин горе от ума совсем другое.
    К венцу опаздывают из‑за головы.
    [FONT=&quot]Все женщины боятся змей – не искусителей[/FONT]

7. DerianFox

Нєа. Ви втекли (чи пішли), а це дія, яка виникла в результаті прив"язування до батареї (без прив"язування ви б цого не робили). Діяльність, яка виникає внаслідок якоїсь дії і є зміна. (Ви щосекунди змінюєте діафрагму, щоб дихати).

Так, з точки зору соціума той хлопець не вихований. та й дівчині буде вельми складно жити з ним, адже насправді він актор і грає чиюсь роль. Але, з точки зору індивідуальності, то він і є ідеалом. Він може пристосуваться до умов таким чином, що ви повірите, що це ваш суджений. Тобто для досягнення мети він готовий змінитись (хоча б не надовго). А

мертвий чувак. Він буде гнуть лінію "правильного" поводження, якого вимагає соціум чи власні стереотипи. Він залежний і все життя проживе в коробці, яку вигадав сам. І якщо в його житті трапиться ситуація, де потрібно буде змінитись, то такий скоріше помре, а ніж переступить через себе.

Останнє редагування: 23 вер 2011
  8. Un.Known

Ви собі думайте, а я собі знаю. )))
    Саме так.

Те, що я пішла, і є підтвердження того, що я не змінилась.

Бо як казав старий коханець про мене - таку ні відпустити, ні втримати.
    У даному випадку це було підтвердження моєї незмінності. (див. вище)

Тому мій костоправ :) дуже добре знає, що на мене не можна тиснути, перевиховувати, і зовсім не можна прив"язувати - і я не піду нікуди, ніколи. :)

9. levandivka

Козлов живий. :)
    Але має чітке спрямування жити щасливо, комфортно. [​IMG]

10. DerianFox

незмінність - відсутність дій. Якби ви сиділи прикуті, тоді б ви залишились незмінною.
    Ви, напевне, думаєте про щось глобально суттєве. Типу якщо вас прикувати до батареї, то у вас повинні якісь смаки змінитись чи, наприклад, якщо ви любили одного музичного виконавця, то відразу стали б людити іншого. Я не про те говорю. Ваш характер при цьому ні як не зміниться, але ви станете протидіяти зовнішньому чиннику - в цьому зміна.
    То взагалі жарт був, але суть його в тому, що завжди існує дія, яка може змінити будь-яку прив"язаніть людини до чогось (бо у вибадку відсутності зміни - смерть). Цю дію важко визначити, але очевидно, що вона існує. Бо саме життя - це процес пристосування до чогось. І цей метод, доречі, є одним із жорстоких. Є й інші, які також можуть змінити людину.
    Корочє за своє життя я не зустрічав ні одну людину, яка б залишалась у всьому такою, якою була рік назад. А отже всі міняються, тому твердження вашого старого коханця - це показник того, що він просто не знає, як втримати чи відпустити вас. Але це знає ваш костоправ. А говорити те, що ви незмінна - абсурд, імхо.
    Як на мене ідеальна жінка це та, яка буде змінюватись разом зі мною в ту саму сторону, що і я. Все решта - не важливе.

---------- Додано в 13:00 ---------- Попередній допис був написаний в 12:59 ----------

Так і буде, до настання змін, які стоять в протилежності з його поглядами. А потім щастя й комфорт закінчаться.

11. Un.Known

По пунтах пояснюю.

Характер в мене такий, що ніхто ніколи мені не міг наказувати, примушувати, зупиняти чи підштовхувати. Якби мене хтось зміг зупинити - прикуванням, наприклад, це називалось би зміною. Тільки мене і ланц не зупинив. Не змінив.
    А ми саме про характери говоримо, а не про "встав, почухався, зробив кави".
    Ну так, а знаєте чому? Бо він сам не мінявся, і думаю, не зміниться вже.

Бо якби міг - став би таким, як костоправ, і мав би мене і зараз коло себе.
    Ну, це тільки тому, що

12. DerianFox

хехе, гарна ілюзія. Проте це ще не доводить, що на вас неможливо впливати. А вплив приводить до змін. Навіть я впливаю на вас, бо ви мені відповідаєте. Ви можете не бачить змін, проте вони все одно будуть існувать.

Бачите, він не мінявся, зате мінялися ви (а просто так людина ніколи міняться не стане, бо в цьому немає сенсу. На будь-які зміни існує причина, а ви говорете, що не міняєтесь). А зміни в одній сфері приводять до змін в іншій, от і з"явився костоправ)
    Існує таке псигологічна проблема, яка називається темпераментом. Це коли людина себе веде однаково, не зважаючи на обставини. Це коли природні можливості пристосування геть атрофовані.
    Коли змінюються діти, ми називаємо це ростом. Вони вчаться ходити, говорити, веселитись, психувати і т.д. А от коли в людини відмирає здатність росту, то це чогось називають стійкістю (чи темпераментом). З точки зору соціума, це добре. Бо людина тримається за щось, що вона вважає важливим, тим самим надихає інших (чи дратує). Але з точки зору насолодження від процесу життєдіяльності, здатність триматись за щось, дещо ускладнює життя. Головне, щоб кожен обирав сам.
    Якщо людина не може змінюватись і має певну лінію поведінки, якої притримується завжди, то вона геть далека від ідеалу. Бо в житті бувають різні ситуації і реакції потрібні різні. Наприклад, я притримуюсь того, що не піднімаю руки на жінок. Але я із задоволенням дам по пиці тій, яка буде загрожувати моєму життю чи життю моєї дівчини.

13. Un.Known

:)
    А розкажіть-но, яким чином.
    О, та я не претендую на ідеал, я вже це писала.

Мені і неідеальною бути незле. Навіть не так - дуже добре. :)
    Гм.

У Вас просто дві лінії поведінки - номер 1 в ситуації А, і номер 2 в ситуації Б. Незмінні. :)

14. DerianFox

Та я не про вам, я про взагалі.

Саме так. Але в даному випадку існують всього 2 ситуації, як себе поводить і обидві притаманні мені. А отже значить, що я не є незмінним. Якби була ситуація, де буде 10 варіантів поводження, то я буду себе вести в 10 ситуаціях незмінно - по різному)

Вас же щось не влаштовувало. Взагалі всі проблеми від того, що щось когось не влаштовує)

15. Un.Known

І у кожній з них Ви поводитесь незмінно, чи не так? )
    Саме так. Тому я пішла - тому, що я така є, тому, що не могла мінятись.

Я завжди йшла саме через це - навіть тоді, коли змінитись пробувала, коли переконувала себе, що змінитись треба.
    Взагалі я - частина отого загалу. :)

16. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

17. DerianFox

Поняття ідеалу нерозривно пов"язане з порівняннями. А відчуття кохання виникає в ту мить, коли перестаєш порівнювать. Тому пошуки ідеалу не мають ні якого сенсу, адже віднайшовши свій ідеал ви можете змінити якийсь критерій і знову шукати кращого. Вийде пошук заради пошуку.

18. Un.Known

Саме так.

Не тому, що я зараз легковажна - тому, що я завжди була дівчинкою серйозною.

Якщо Ви про зміни на рівні смаків - то так, людина може полюбити ванільне морозиво чи варених раків, може почати слухати джаз, хоча перед тим любила Шатунова, може помудрішати, але - внутрішній стержень залишиться незмінним.

В мене залишився.

Це якщо про мене говорити. Я припускаю, що життя ламає, або ж навпаки - підносить, але це все абстрактні фрази, бо кожна людина ідеальна у своїй оригінальності.

Але я не думаю, що я одна така. І смішно слухати, коли незнайома людина мені розказує, що краще знає, яка я. )

Я недавно з моєю мамою розмовляла (читайте - пліткували) про спільну знайому і я говорила, що не розумію її вчинків і її слабості. А мама сказала - та не дивуйся, не всі можуть бути такими сильними, як ти. Ти з дитинства отримувала те, що хотіла.

А оце "отримувала" - не тому, що мені хтось дав бажане, але тому, що я робила все, щоб заробити, досягнути, мати. Чи позбутись. І не можу сказати, що моя твердоголовість мені завжди корисною була.

Тому для мене, мабуть, ідеальний чоловік це той, котрий мене сприймає такою, як я є - неідеальною. Той, котрий на мене вдома зараз чекає. )
    Ну так. Не себе. )
    Ну чому ж відкидаю? Але такого ще не сталось. :)
    Пояснила вище.

• Подобається Подобається x 2
  19. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Саме так. Я теж свого чоловіка тому і вважаю ідеальним, бо досі терпить мою неідеальність , як і я мирюся з його рисами характеру, які можливо, когось іншого дратували би.

20. DerianFox

а де твій аватар? :)