чи може людина змінитись?

Discussion in 'Всяке різне' started by маюнка, Apr 8, 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Добре сказано.... так воно є... котимося на похилій площині.....

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Миху,а нині сі дриглі їдєт?:scratch_one-s_head:
    Три дні сьвєт,все ж...:dntknw:
    А скоро ше три дні сьвєт...
    В людей постійне свято..а ти кажеш,що вони скочуються....
    Нє...вони сі піднімают...і душа їх жиє в постійнім очікуванні с-в-й-е-т-а...:preved:
    Чергового...:sorry:

• Подобається Подобається x 1
  3. Lents

Lents Well-Known Member

Раніше я дивилася на світ і на людей інакше, а з часом побачила, що помилялася.
    Але не в цьому проблема, гріх має схильність рости.

Я додам, що без Бога людина з часом змінюється в негативний бік.
    Я би хотіла повернутися назад, коли було більше здоров"я і часу на інших людей, але не в стан життя без Бога. Хоч і невелике моє духовне надбання, але воно цінне для мене.

А ще багато віруючих людей кажуть, що чим ближче наближаєшся до Бога, то тим більшим бачиш свій гріх.

4. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

А інколи стається так,що проходить час і ми думаємо,що людина з якою ми спілкуємося змінюється...але насправді то можуть бути не зміни,а справжня поведінка тої людини...яка грала роль і не була собою...але ролі бувають інколи такими,що не під силу навіть геніальним псевдоакторам...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

та йой, Ромку... кіко тих свєт, як так сі задумати?
    бульбу тре садити - то і є свєта...
    а восени тую бульбу викопати і купити волинської, бо файна... такі во свєта...і по свєтах...

6. Romko

Ніц тоті хомосапієнси не міняют...:nea:
    Весною бульби закопуют в землю...ціле літо коло неї порпают...восени викопуют...і закопуют в ями,щоб весною викопати і закопати в землю...:dntknw:
    А самі йдут до того сільпо,купуют патроха,варєт дриглі і їдєт...:sorry:

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

а то традиція, котра своїми коренями далеко в глиб віків.... ви проти традиції?

8. Romko

Ну да...пам’ятається,з патрохів мамонтів тоже дриглі варили...:scratch_one-s_head:
    Правда,сільпо ше тоди не було...
    А с-в-й-е-т-кували і тоді...:sorry:
    Квартірний вопрос(с)..їм на користь не пішов...тотим..хомо...:dntknw:

9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Во, во пане Миху. Мені мій муж також оповідав про таку традицію, же як первомай в вукошко, так радзєцкий люд в руку лукошко з бараболев і вперед. Сапают, садят, полят. Але де нам Львівшьким паньом про таке знати. :pardon: Вічно жию і вічно чогось сі вчу!:blush:

А що до того чи може людина змінитись? Може. Над собою просто треба дуже багато працювати і молитись до Бога аби давав силу не злетіти з рейок. Мені он нещодавно чоловік сказав дещо, надіявся мені тим пригрозити. Сказав, але ти стаєш самовпевнена!!! ;)
    А я йому, дякую милий, для того і плачу стілько грошей. :tongue:

10. illia

illia Well-Known Member

якщо б людина була не в змозі змінитися, то який тоді сенс жити?

• Подобається Подобається x 2
  11. Lents

Lents Well-Known Member

А якщо в змозі, то тоді який?

12. illia

illia Well-Known Member

будь-якій. гори зійдуть з місця, якщо повірите. що вже говорити про якісь повсякденні дрібниці. і те що багато хто не змінюється (більшість навіть), або змінюється в гіршу сторону нічого не означає. така можливість дана кожному, а скористатися нею чи ні це особисте рішення кожного. так що міняйтесь і змінюйте світ навколо навколо себе! :yahoo:

13. Lents

Lents Well-Known Member

Вам, видно, років десь 20?
    Ну що ж, це непогано!

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Якось на проспекті Свободи я підійшла до молодого чоловіка, який продавав релігійну літературу і стала розглядати. Підійшла поважна пані і питає його: от люди ходять до церкви, сповідаються і знову грішать. Той запитує: скільки разів ви прополюєте грядки щоб був добрий урожай. Жінка замислилась, подякувала і сказала "я подумаю".

Якщо людина усвідомлює свої недоліки і намагається їх позбутися, то змінюється на краще.

15. illia

illia Well-Known Member

22

просто супер

16. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Поучайте лучше ваших паучат!
    Буратино

Придется разочаровать тех сильных духом людей, которые надеются длительным душевным напряжением жену или мужа — воспитать. Сколько мои коллеги, друзья и я сам ни сталкивались с подобными ситуациями, результаты оказывались одинаковыми.
    Одинаково грустными.

Тут два возможных варианта развития событий.

Первый. Близкий вам человек под вашим сильным душевным давлением (естественно, из лучших воспитательных побуждений) может довольно-таки долго (годы!) оставаться таким, каким вы хотите его видеть, но — но все равно только некоторое время.
    * Пока у вас хватит сил, а у него терпения.
    Как бы этому близкому человеку ни было важно быть рядом с вами, как бы он ни был готов терпеть напряжение и подстраиваться под ваши ожидания, всему наступает предел и установленное силой рушится. Конкретно: либо этот близкий устраивает бунт, требуя внимания и уважения к себе настоящему, либо просто уходит туда, где его принимают как есть, не требуя быть кем-то еще.
    * Удивительно, но людям почему-то всегда хочется быть самим собой…

А если ваше давление было достаточно долгим и сильным, чтобы человека внутренне переломить (сломать?) и не дать ему уйти, все равно рано или поздно за это насилие он — отомстит. Отомстит скандалами и слезами, капризами и нервотрепкой, обманом и тихим саботажем (вы, ругаясь, будете называть это "безответственностью") или безразличием и равнодушием.
    – Я десять лет делаю из него человека, а он все делает лишь бы мне назло, — раздраженная "неблагодарностью" мужа жалуется его жена.

"Извини, но больше жить с тобой я не могу", — обнаруживает однажды записку очень "правильный" муж и удивляется: "Ведь все было нормально!"
    * Под давлением все ухудшается — гласит один из "законов Мерфи".

Увы, жизнь раз за разом настаивает на своем: не надо делать из любимого (любимой) кого-то еще. Даже лучше и чище. Живите с тем, кто есть, — или живите с кем-то другим. Вспомните мудрое: "Единственный человек в мире — не единственный" и идите к тому хорошему человеку, в ком размер лично вас не устраивающих мелочей такой, что вы можете их принять и жить с тем, что есть. Тогда и душевные силы можно приберечь не столько для воспитательного давления на близких, сколько для — понимания.
    * Потому что есть надежда, что на ваше искреннее понимание он ответит — своим. И что-то захочет изменить сам. А это большая разница.

Кстати, все это можно отнести и к самому себе. Себя тоже можно насиловать сверх меры. И если изменения, которые вы себе навязываете ради того, чтобы соответствовать требованиям живущего рядом, окажутся больше, чем ваше "Я" внутренне и искренне готово претерпеть, то уже ваше собственное внутреннее напряжение начнет все портить — изнутри.

Меняться под окружающих можно и нужно настолько, насколько в нынешних обстоятельствах это для вас приемлемо и органично.
    * И еще чуть-чуть.

И лишь когда эти изменения уже станут естественной нормой (или будут окончательно отвергнуты как несостоятельные), можно приступать к следующим. Ничего сверх меры!

Есть и второй вариант развития отношений, если вы все-таки будете оказывать воспитательное давление. Если ваш любимый в своей внутренней основе еще не полностью сложился, воспитание окажется более или менее действенным и важные, нужные и добрые качества вы ему действительно привьете.
    Об этом выше написал Н.И.

В каком-то смысле вы создадите (насильно!) часть его самого. Возможно, что он, оценив, новую часть примет. Но вы-то для него так насильником и останетесь — как бы умно вы друг другу ни объясняли обратное. И поэтому воспитанный вами человек от вас — уйдет.

Он уйдет от вас воспитанный и улучшенный, может быть, иногда он вас будет вспоминать даже с благодарностью. Но жить с вами — не будет. А будет — с кем-то другим, для кого он, уже "воспитанный", окажется "таким, какой он есть".

Короче, если вы будете близких переделывать и воспитывать, то либо у вас не хватит сил и человек уйдет от вас каким и был, либо у вас сил — хватит и тогда человек уйдет от вас — воспитанный. В любом случае

* Вы воспитываете любимого — для кого-то другого.

Если хорошему, близкому человеку надо, если он сам просит и хочет — давайте, будем ему помогать, честно отвечать на вопросы, подсказывать варианты ответов и так далее. Но — давайте помогать человеку ради него самого, так как это нужно и приемлемо ему.
    * И вовремя останавливаться — как только на нашу помощь упал спрос.
    http://nkozlov.ru/books/s244/d1520/?resultpage=3#.Tnr0iuzttJE

17. Bambook

Bambook Persona non grata

Таке простирадло - і все ні до чого...
    Особисто я постійно змінююся хоча б в дрібницях. Тому що люблю.
    І бачу, як дружина в чомусь змінюється. Тому що любить.
    Взагалі, я дуже здивувався після одруження, що цей "штамп у паспорті" насправді не просто штамп. Багато речей, які, здавалося, змінити майже нереально, змінилися ледве не на автоматі.

А оці всі висновки і теорії - то дурниці. В стосунках між людьми, а особливо таких близьких, нема якихось констант, правил, формул, в які можна одне одного підставити і вивести однаковий для всіх результат.
    Кожен досвід - унікальний, ніколи не варто казати категоричне "ні"...

• Подобається Подобається x 8
  18. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Просто це:
    - не Ваша ситуація. І дружина у Вас не діє тиском.
    А тому конкретно для Вас це
    Не варто міряти світ і ситуації лише по собі і своїй ситуації і бути категоричним у висновку, бо і справді

• Подобається Подобається x 2
  19. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Це не моя, а практикуючого психолога Тимура. Я своїми словами його слова не коментувала. :) Просто - є така думка (фахівця-практика, можна сказати).
    Він розглядає саме варіант конкретного "перевиховання" одним іншого. "Перевиховання" зовні когось протягом 20-30 років (Пока у вас хватит сил, а у него терпения) і його зміни з його ж власної волі - це зовсім інші речі.

20. Bambook

Bambook Persona non grata

Якби я був сам по собі - не було б тих змін і не було б жодної власної волі.
    Власне слово "воля" тут дуже цікаво приплелося і доречно, декому справді просто бракує сили волі, щоб щось змінити, незважаючи на те, що для іншої людини ці зміни у партнері - життєво важливі.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)