чи може людина змінитись?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем маюнка, 8 кві 2008.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Людина не зміниться сама по собі, тільки з власного бажання, чи тим більше, з чужого.

Вона зміниться коли зміниться її драбинка цінностей.

Це щось типу того, як казала пані Ліля:

В цьому випадку людина поставить спільні інтереси вище власних. Або ж поставить спільне життя вище життя самітного.

• Подобається Подобається x 6
  2. Багіра

Багіра Well-Known Member

повністю погоджуюсь... бо так і в мене було: змінили мене любов і страх втратити...
    а ще людиною керує здоровий глузд і відповідальність... вони не такі рушійні, але важливі...

тому Марусино раджу не задумуватись над пагубними звичками.. мовляв, багато хто зривається, всерівно повертається до того... не в тому річ...
    людина може практично ВСЕ, якщо включить мозги і буде дбати про себе і про своїх рідних...
    звичайно можна на все плюнути..., але бляха-муха, в світі є ще стільки радості, щастя, неймовірних почуттів, які ще не відчувалися і не смакувалися..:) життя таке прекрасне, навіщо позбавляти себе того, що воно дає заради якогось бруду..

• Подобається Подобається x 5
  3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Фішка в тому, що не завжди фізично здатна "включити мозги"...:nea:

• Подобається Подобається x 3
  4. Багіра

Багіра Well-Known Member

ага, бо складаэться враження, що тих мозгів може нема... я щодо себе підлітка - не знаю де були мої мозги??!!:dntknw:
    читала про це.. навіть деякі - світсько-релігійні книжки пишуть, що до 25 років в людини перехідний вік... в той час вона ніби повернута з ніг на голову, думає одним місцем:))):blush:
    тому мозги є у всіх... не факт, що ми хможем думати ними в 16, але в 26 без млзгів - то вже патологія...

• Подобається Подобається x 7
  5. Маланка

Маланка Well-Known Member

а якшо людина міняється (змінює і мислення, і життєві принципи, і власний спосіб життя), розуміючи що на краще, а потім виявляється що це нікому не потрібно, і всім до цього байдуже, хоча й говорили про ці зміни. А головне що приходить розуміння, що їй це теж нідочого. Що робити тоді: мінятись назад чи приживатись тим непотрібним?

• Подобається Подобається x 1
  6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

В першу чергу змінюватись треба для себе. Зрозуміти, що Вам це потрібне.

Чтоби нє било мучітєльно больно...

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Всьо єдно буде...
    Але шо поробиш...вибору нема...
    Доля..:dntknw:

• Подобається Подобається x 4
  8. Окультист

Окультист Well-Known Member

Сама людина змінитися може, інша людина її ніколи не змінить, якщо нема бажання мінятися. Може здаватися, що нас хтось змінив, а на справді цей "хтось" став лише каталізатором змін, бо вже відбулося накопичення критичної маси в самій людині і іншого виходу крім змін не існувало.

9. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Десь читала, що в людини міняються цінності приблизно раз на сім років, а відповідно і цілі і бажання, тобто та внутрішня мотивація, яка штовхає до змін. Проте, кардинально людина не міняється, і якщо вдається побороти якусь паскудну звичку, то троха усугбляється інша, імхо.
    Старатись треба в тому напрямку, але можна потратити літа на зміну чогось заради когось, а потім вияснити, що то не потрібно ані тобі, ані йому,
    бо зміна хоть чогось робить тебе іншою людиною.
    Якось то все складно, аж сама запуталась:blush:

10. Окультист

Не зовсім, якщо ці зміни не закріплені сильними емоціями, переживаннями, то поверхнево ми міняємося, але у критичних ситуаціях залишаємося такими ж, як і були, а от якщо зміни сталися внаслідок певних катастрофічних, шокових подій, переоцінки цінностей, то тоді ми дійсно міняємося глибинно.

11. Маланка

По собі можу сказати, що міняюсь через кожних 6 місяців.Чесно кажучи, трохи надоїло і друзі незавжди розуміють, але так цікавіше))) і легше жити.
    Життєві принципи та виховання всетаки не міняються, мабуть то десь у підсвідомості або в генах сидить.

• Подобається Подобається x 2
  12. Romko

я теж міняюсь..во вчора вбрав єдну чорну футболку..
    а нині зовсім єнчу..чорну футболку...
    О...:sorry:

• Подобається Подобається x 7
  13. Окультист

Тобі здається, що ти міняєшся, адже сама говориш, що так цікавіше жити, отже твої зміни є спланованими, тобто ти надягаєш певну маску, яка допомагає тобі в житті, а справжні зміни приходять спонтанно, як торнадо.

• Подобається Подобається x 3
  14. Дядя Рома, а мені цікаво - у вас є щось НЕ чорне?

15. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Термос:))правда там кришка теж ЧОРНА

16. asiana

asiana Well-Known Member

Абсолютно погоджуюся. "Коли учень готовий, приходить учитель"... До цієї зміни можна довго іти... Усе життя часом. ...Одна пані стала відомою художницею, коли їй було уже під 80. Коли її питали, чого ж так пізно, мовляв, - вона стискала плечима і відповідала, що просто раніше не пробувала малювати.

17. Romko

"Прилуки" куру...червоні...стидно признатись...:blush:
    Але міняти наразі не хочу...:nea:

18. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

...і я... люблю чорний колір....він мене,якось заспокоює,чи шо....

19. Маланка

мабуть тоді головне незабути зняти маску коли зміни дійсно прийдуть, бо під маскою їх ніхто не побачить.....

20. NIK

NIK Well-Known Member

По роду своєї діяльності я дуже бгато спілкуюсь з людьми і зробив невтішний висновок - усі люди змінюються з часом у негативну сторону. В добрий бік люди можуть змінитись якщо з ними або їх рідними щось трапиться. Або закохається людина.
    А без координальних струсів людина потрошку змінюється в негативний бік, стає більш цинічною.... І друзів це стосується і рідних нажаль. І самого себе. Так важко себе контролювати....:sad:

а де твій аватар? :)