чи може людина змінитись?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем маюнка, 8 кві 2008.

1. Little Miracle

Little Miracle Well-Known Member

Міняють людину інші люди, з якими вона спілкується (і далеко не завжди в кращу сторону). Зазвичай це не пов'язано з бажанням чи небажанням самої людини... По собі помічала, коли починаєш тісно з кимось спілкуватись, за деякий час переймаєш навіть манеру спілкування, якісь певні звички. Можливо і сам цього не помічаєш, але оточуючі кажуть, що "ти змінився..."

• Подобається Подобається x 1
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Не погоджусь.

Оточення впливає, але без (не)бажання людини ніяк не обійтись.

• Подобається Подобається x 2
  3. Little Miracle

Little Miracle Well-Known Member

Можливо і так. Але є ситуації, коли потрапляєш в нове середовище і там залишається, або прийняти вже існуючі правила, або залишитись чужою. Не завжди ті правилає легкими для прийняття. Так, звичайно, спочатку йде супротив, але з часом з чимось погоджуєшся, до чогось пристосовуєшся, з чимось просто миришся. За деякий період часу це перестаєш помічати, ось тоді і відбуваються зміни. Ну це так, з власного досвіду:)

4. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Та ні. Це звичайнісіньке пристосування до певний обставин. А Ваша сутність , Ваше Я залишається незмінним.Це як генетичний код. ІМХО

• Подобається Подобається x 5
  5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

це ж яке "я" лишається незмінним? :scratch_one-s_head:

6. Alias

Те, що сидить всередині тебе.І якби ти його не захотів запхати поглибше, воно все рівно вилазить та дає про себе знати:)

7. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

До поры, до времени.
    Наступает однажды время, когда мы так впитываем другое мировоззрение, что не верим себе, что думали иначе.
    Простейший пример - влюбитесь в нелюбимого.
    Ни копейки не будут стоить ваши вчерашние догмы.
    Сплошь и рядом.
    А я не в вакууме живу.

8. Alias

Для чого? о_О Щоб через певний час вилізло моє Я і сказало "Досить, тікай від нього"?

9. NorthWind

Всё до поры и до времени...

10. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Або, якщо говоримо про батьків які тиранять своїх дітей. З часом діти настільки привикли до того, що їм втовкали в голову батьки, що самі себе в цьому переконують, навіть небажаючи. Все виходить підсвідомо!

Я змінююсь заради досягнення чогось конкретного, але водночас із тою зміною, я позбуваюсь внутрішніх демонів. Тобто у мене фізіологічна зміна проходить в паралелі з духовним вдосконаленням. Ось така зміна можлива і вона відбувається часто.

А коли мінятись тільки щоб комусь догодити, то така зміна до душі.

11. NorthWind

Если бы мы не менялись, то каменный век нам - достойный приговор.
    Новая кровь здоровее старой.
    И не нам спорить с доказанным эволюцией...

12. Hyligan

Hyligan Іронічний

От якраз пісня про те як людина маже змінитися...

Чисто як наш міністр в раді ....мля ))

http://youtu.be/xDKTddDslO0

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

І з класиками теж не варто

14. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

наприклад?

15. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Наприклад я колись сказала собі, що буду найкращою дружиною свого чоловіка, найкращою помічницею для нього і виконувачкою його бажань. А тому перестала писати "дурнуваті віршики" (він казав), студувала кулінарні книги, а вечори проводила так, що виглядала його з вікна. Спочатку я стала нецікавою йому, звичайно. А потім собі. І тоді моє справжнє Я вилізло з тої шкаралупи. Я його кинула, закохалась, почала знову писати дурнуваті віршики, а вечорами дивлюся фільми (чи не фільми) з коханим, просто стала знову такою, як я насправді є. Щасливою.

• Подобається Подобається x 4
  16. Mykola Lviv

Mykola Lviv Member

Хочимо ми того чи ні, а кожен наш вчинок, кожна наша думка міняє нас. Людина яка це усвідомлює здатна свідомо змінити себе, або когось. Добрі вчинки і високі помисли ведуть до того що людина "росте", погані вчинки і "брудні" думки - деградує. роблячи добрі і погані - барахтається на місці. На цьому принципі базуються сучасні "незримі" війни. Людям створюють кумирів: різних представників "братви" і "бомонду"(для цього захоплюють або скуповують ЗМІ), створюють умови коли не вкрадеш, або не обманеш - не проживеш(для цього захопюють законодавчу владу і фінансову систему), після чого народ деградує і не здатний адекватно оцінювати ситуацію. А зі сторони виглядає все гарно поводяться концерти і паради, відмічаються свята, роздаються державні нагороди, а народ стає все біднішим, населення країни зменшується, національний склад її міняється, а люди сидять і дивляться серіали про продажних чиновників і некомпетентних лікарів... Ось така теорія і практика впровадження.

17. NorthWind

Божий дар.
    Я - счастлив.

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Маніпулятор, однако. Я переконана, що іншого я змінити не можу. Себе так. Іншого когось - ні.

• Подобається Подобається x 3
  19. NorthWind

Плюс за собственное Ваше мнение.
    Я считаю иначе.
    По отношению к себе и только при варианте изменения в сторону позитива.

20. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Що значить по відношенню до себе. Я можу змінити тільки свою реакцію, але не поведінку іншої особи. І я обираю яка реакція буде позитивна чи негативна.

Просто ви напевне мали на увазі, що відповідно до моєї реакції поведінка іншої особи буде змінюватись? Тоді так. Але ж всеодно, я не змінюю іншу особу, просто інша особа вже обирає чи змінюватись відповідно до моєї поведінки, чи не змінюватись. Я не міняю іншу особу. Розумієте різницю?

а де твій аватар? :)