Міняють людину інші люди, з якими вона спілкується (і далеко не завжди в кращу сторону). Зазвичай це не пов'язано з бажанням чи небажанням самої людини... По собі помічала, коли починаєш тісно з кимось спілкуватись, за деякий час переймаєш навіть манеру спілкування, якісь певні звички. Можливо і сам цього не помічаєш, але оточуючі кажуть, що "ти змінився..."
Можливо і так. Але є ситуації, коли потрапляєш в нове середовище і там залишається, або прийняти вже існуючі правила, або залишитись чужою. Не завжди ті правилає легкими для прийняття. Так, звичайно, спочатку йде супротив, але з часом з чимось погоджуєшся, до чогось пристосовуєшся, з чимось просто миришся. За деякий період часу це перестаєш помічати, ось тоді і відбуваються зміни. Ну це так, з власного досвіду
Та ні. Це звичайнісіньке пристосування до певний обставин. А Ваша сутність , Ваше Я залишається незмінним.Це як генетичний код. ІМХО
Те, що сидить всередині тебе.І якби ти його не захотів запхати поглибше, воно все рівно вилазить та дає про себе знати
До поры, до времени. Наступает однажды время, когда мы так впитываем другое мировоззрение, что не верим себе, что думали иначе. Простейший пример - влюбитесь в нелюбимого. Ни копейки не будут стоить ваши вчерашние догмы. Сплошь и рядом. А я не в вакууме живу.
Або, якщо говоримо про батьків які тиранять своїх дітей. З часом діти настільки привикли до того, що їм втовкали в голову батьки, що самі себе в цьому переконують, навіть небажаючи. Все виходить підсвідомо! Я змінююсь заради досягнення чогось конкретного, але водночас із тою зміною, я позбуваюсь внутрішніх демонів. Тобто у мене фізіологічна зміна проходить в паралелі з духовним вдосконаленням. Ось така зміна можлива і вона відбувається часто. А коли мінятись тільки щоб комусь догодити, то така зміна до душі.
Если бы мы не менялись, то каменный век нам - достойный приговор. Новая кровь здоровее старой. И не нам спорить с доказанным эволюцией...
От якраз пісня про те як людина маже змінитися... Чисто як наш міністр в раді ....мля )) http://youtu.be/xDKTddDslO0
Наприклад я колись сказала собі, що буду найкращою дружиною свого чоловіка, найкращою помічницею для нього і виконувачкою його бажань. А тому перестала писати "дурнуваті віршики" (він казав), студувала кулінарні книги, а вечори проводила так, що виглядала його з вікна. Спочатку я стала нецікавою йому, звичайно. А потім собі. І тоді моє справжнє Я вилізло з тої шкаралупи. Я його кинула, закохалась, почала знову писати дурнуваті віршики, а вечорами дивлюся фільми (чи не фільми) з коханим, просто стала знову такою, як я насправді є. Щасливою.
Хочимо ми того чи ні, а кожен наш вчинок, кожна наша думка міняє нас. Людина яка це усвідомлює здатна свідомо змінити себе, або когось. Добрі вчинки і високі помисли ведуть до того що людина "росте", погані вчинки і "брудні" думки - деградує. роблячи добрі і погані - барахтається на місці. На цьому принципі базуються сучасні "незримі" війни. Людям створюють кумирів: різних представників "братви" і "бомонду"(для цього захоплюють або скуповують ЗМІ), створюють умови коли не вкрадеш, або не обманеш - не проживеш(для цього захопюють законодавчу владу і фінансову систему), після чого народ деградує і не здатний адекватно оцінювати ситуацію. А зі сторони виглядає все гарно поводяться концерти і паради, відмічаються свята, роздаються державні нагороди, а народ стає все біднішим, населення країни зменшується, національний склад її міняється, а люди сидять і дивляться серіали про продажних чиновників і некомпетентних лікарів... Ось така теорія і практика впровадження.
Плюс за собственное Ваше мнение. Я считаю иначе. По отношению к себе и только при варианте изменения в сторону позитива.
Що значить по відношенню до себе. Я можу змінити тільки свою реакцію, але не поведінку іншої особи. І я обираю яка реакція буде позитивна чи негативна. Просто ви напевне мали на увазі, що відповідно до моєї реакції поведінка іншої особи буде змінюватись? Тоді так. Але ж всеодно, я не змінюю іншу особу, просто інша особа вже обирає чи змінюватись відповідно до моєї поведінки, чи не змінюватись. Я не міняю іншу особу. Розумієте різницю?