Відповідь: чи ми є самі собою.... Та цо ви так цервонієтесь як пОмідор? Я хтів сказати що ориґінальне твердження що людина (підвид гомо сапієнс) була не найблизчим родичем шимпанзе а таки бабуїна. Бо вже повадки надто блИзькі, а нє? Се все була невинна теорія, а Ви заперечуєте?
Відповідь: чи ми є самі собою.... заперечую.... я впевнений, що тварин створили після людини..... що по образу людини були створене все решта.... якщо вас цікавить мій висновок -- можу описати і теорію..... Додано через 1 хвилину писи. помідор -- це з французької "золоте яблуко".... нормально....
Відповідь: чи ми є самі собою.... та я заввжди знаав що Ви золоті. :D Не погоджуюсь і Ваш висновок в даному питані мене ніц не цікавить. :p А от з тим що Ви "золоте ябко" я цілком погоджуюсь без всяких там теорій. :D
Відповідь: чи ми є самі собою.... Дякую. Я Темряву люблю томушо тамко все віддбувається. :p (принаймі у Галичині, йой я як Афтерстеп; мине "абстраґинують" йой.) :eek:
Відповідь: чи ми є самі собою.... не всі люди бояться, "а що про мене подумають"! щодо того , що ми "є частиною......", то , на мою думку, це також об"єктивні складові еволюції людства. те, що у нас закладено генетично ще не є повністю нами. от наприклад, якщо когось так переймає суспільна думка(а переймає вона всіх без виключення, тільки у різній мірі), уявімо цю людину в своїй кімнаті, нікого немає, ніхто її не турбує, вона абстрагована від того,що зараз відбувається з іншими, вона належить лише собі і Богу - невже вона не є сама собою? а людина в щирій молитві, невже і вона не є сама собою?.. взагалі я погоджуюсь з вами в частині "людина боїться", оскільки страх не дозволяє бути собою. але я все одно абсолютно впевнена, що людина може бути собою. і ще: давайте всі подумаємо, коли людина може бути собою? згідно з вашими словами, якщо тільки немовля може бути собою, то особистість - не може бути сама собою??? бо немовля - це ще не особистість. або я взагалі все невірно розумію
Відповідь: чи ми є самі собою.... хм... знаю точно тільки те, що з різними людьми я різна (маю на увазі близьких і чужих) і з тими і з тими я є самою собою, але виглядає це по різному мабуть бути собою - це поводитись саме так як ти хочеш, а з різними людьми по різному хочеться поводитися а не бути собою - це поводитись не як хотілося б, а як варто/потрібно/вигідно. для цих випадків і корисно вдягати маску тому іноді я її вдягаю - то свідомо, то підсвідомо щодо того чи ми є чиїмось відображенням психологічним чи генетичним - та ні, як я думаю. всі люди унікальні, а інші люди/обставини тощо просто чинять вплив на наше формування
Відповідь: чи ми є самі собою.... "бути собою" -- досить філософське поняття... можливо, "бути собою" можна тоді, коли ти сам так вважаєш.... але ти чесний сам перед собою.... наприклад, ти кажеш, що ти є сам собою, але насправді ти кривляєшся.... тоді це обман.... говорити: я -- ТРУ () може кожен, так само казати, що "мені начхати на думку інших" -- це просто..... але це не означає, що ти є собою, це слова... і тільки слова...
Відповідь: чи ми є самі собою.... а мені здається, що бути собою легше ну що для цього треба? нічого. це відбувається природньо а от щоб грати якусь роль - о, то вже треба напрягтися шкода тих людей, які часто напрягаються
Відповідь: чи ми є самі собою.... та ні, все просто. будь собою - не задумуйся яким бути. . ТРУ - це також дуже філософське поняття? та ні - це просто зайві обмеження. пупере, скажіть, ким ви є? тільки відповідь має бути саме на це запитання Додано через 3 хвилини інколи легше зрадити собі, ніж думці багатьох. і багато хто ведеться на це "легше". часто наша думка не співпадає з думкою оточуючих. і от чи будемо ми собою, пішовши на компроміс?..
Відповідь: чи ми є самі собою.... ні, не думаю, що то буде відповідь. людина є не просто тим, за кого її мають інші.
Відповідь: чи ми є самі собою.... ні. він просто добрий. а ми часто не бачимо соєї злості за злістю через злість інших. вибачте, Romko, знову про "переперчені страви" але це не тема гілки. рідня знає і безперечно має свою думку, проте ми говоримо про те ким є ми, а не те, ким нас бачать. і тому маємо бути об"єктивними. кожен щодо себе, власне.
Відповідь: чи ми є самі собою.... Що таке "Самі собою?" Чи є пиріг (а по нашому - пляцок) сам собою? Певно що є. Вишневий, ревеневий, гречаний та всякий інший. Всі вони залежать від муки, з якої місили тісто, від інших додатків, від господині, яка пекла, від духовки, врешті. Але всі вони є пляцки. Але якщо ми котройсь з них гарненько обмалюємо кремом, прикрасимо і видамо за торт, або ж покришимо дрібненько, то ні одне, ані друге пляцком вже не назвеш (хоч природа його залишилась та сама). Чи нє...? А серйозно - бути самим собою насправді, а не лише у власній уяві - дуже важко. Тут треба відваги, мудрості, такту не "випендрювати" власне "я", але і не дати його затерти... Треба Божої помочі, врешті решт.
Відповідь: чи ми є самі собою.... форумний бот..... я не знаю, хто я є..... людина?.. такий самий егоїст, як і всі інші?... чийсь син?... та чи існую я?... ой, я так далеко зайду....
Відповідь: чи ми є самі собою.... Не завжди. Залежить від рідні. Коли ти сам знаєш, але точно знаєш, ким ти є, то й прикидатися і "шукати себе" уже не треба. Якщо ти віднайшовся сам для себе, то автоматично стаєш знахідкою й для інших. Гелена має рацію: прикидатися набагато важче, ніж бути собою. Але бути собою важчЕ, якщо не знаєш хто ти. Отже, як завжди, починати треба від себе.