а вот на одном слааавном харьковском форуме, за такие шуточки с админом можно улететь в недельный бан...отаке...
только не воспримите привратно.... Мы реально оценили место где мы Кулуарщики имеем возможность быть вместе...спасибо...
Рідкісний випадок, коли Дзеко має рацію. У Львові є зо два десятки місць, де готують непоганий напій на основі кави. І є одне місце, де готують таки каву, а не щось схоже - "Світ кави". Копальні, мануфактури, майстерні і інші фігні кави - це все понти для прієжжих. Те саме з пивом. Все "львівське", Перша приватна, Зеники там різні - фуфло повне. Справжнє пиво у Львові варять тільки в Кумпелі. Ще часом у Королівській пивоварні, але там ще залежить, з якої ноги встав пивовар. Локальні точки, які мають добре пиво - то вони львівськими пивами не торгують. "Опілля" тернопільське, "Земан" волинський, "парове" київське і тому подібне. Ну але тут принаймні реальна історія є. Ну і вибір принаймні галицького чи там західноукраїнського пива. Не так страшно, як з кавою, якщо знати, куди йти, а не валити тупо по локалівських закладах. Таке саме з шоколадом. Львівська майстерня шоколаду - ще те намахалово. Шоколад - бельгійський, інтер'єр - австрійський, форми для шоколаду - китайські. Тільки ціни київські Але тут теж є маленький секрет. Колись,а точніше в першій половині 20 століття була така собі Клементина Авдикович, вона стрільнула трохи грошей (50 тисяч злотих, якщо не помиляюся) в митрополита Андрея Шептицького і відкрила першу українську фабрику солодощів. І була ця фабрика кручє світоча. Але 2 світову не пережила. Так от, рецепти цієї фабрики знайшли чуваки з "Фрески" і десь приблизно спробували відтворити. Воно не факт, що таке саме, але принаймні то спроба відтворити щось реально львівське. Ну і смачне воно, до того ж, зараза. Називаєсі Фортуна-Нова, як і та колишня фабрика. Коротше кажучи, ви прослухали маленьку лекцію на тему міфотворчого маркетингу, дякую за увагу. От і казочці кінець, а хто слухав - тому з млинцевого дерева млинець. Аякже, аякже, саме на в нашому саду народилися знамениті львівські млинці, маленькі звірятка спекли їх, коли їм набридло загортати шоколад у фольгу...
эээээ, ежели мы-АР, то исключительно анархо-националистического толка ---------- Додано в 08:29 ---------- Попередній допис був написаний в 08:23 ---------- неужто таки зверюшки выпекают их...а я почему то подумала, что они изготовленны ангелами...
Якщо мова про однойменну "забігайлівку" у центрі міста то наскільки мені відомо їх власник(и) це "отприски" останнього дІректора Світоча який сплавив фабрику за не поганий відкат НЕстле. Ціни там не дешеві як і усе що розраховано на туріста. Колись смачну каву робили у закладах "Світ кави". Тепер багато сортів у них просто зникли та й якість кудись поділась. Досі тримає марку Галка. Їх кава з коньяком супер.
та таки виходе що справжня бо шо ту в рашцы не купували а сумышы зерен в центры (бычна Театральноъ) не досягли
Мені кава найсмачніша у "Світі кави", за кордоном люблю каву в "Старбакс" - але тільки американо (експресо мені трохи заміцне), а все що з молоком чи вершками мені не дуже подобається.