Я просто обожнювала Gloria Geans Coffee, ще коли жила в Києві, там теж був іх заклад. потім переїхала до Львова, і Gloria переїхала до Львова...скільки було радості! а тепер вони каву бадяжать по чорному - і львівський піпл хаває! Я того не розумію..
Чи знають Львівські кавомани про елітний сорт кави "Luwak" (ЛювАк) ? 100 грамів зерен коштують 400 гривень. Технологія приготування зерен унікальна: В Індонезії (і ще у В'єтнамі) живе таке симпатичне звірятко - Лювак (латинська назва Цивета). Основна їжа цього звірятка - м"ясо, але деякі особи "підсідають" на свіжі зерна кави, яка росте у згаданих країнах. Звірятко їх їсть. Потім, пардон, віддає з-під хвоста. Фермер збирає, сушить на сонці, очищує зерна, пакує і продає за шалені гроші. Ферменти цього і тільки цього звірятка надають кавовим зернам неповторного смаку. А слабо перед черговою форумівкою придбати зерна сорту "Копі Лювак" і посмакувати, подумки подякувавши пухнастій тваринці?
Спробуймо. З чого робиться оболонка деяких видів ковбасок? Мед - відрижка комах. А цивета - така симпатична звіринка.
Для того щоб знати наскільки Львівська кава краща , чи гірша , спитайте у любого технолога з Львівської фабрики і Вам відразу стане ясно що Ви п*єте.
У нас совсем недавно (я еще удивился, что в октябре, после окончания курортного сезона) открыли кофейню "Золотой дукат". Жена говорит, львовская сеть. Кофе - вкусный, на порядок лучше любого в местных кафе/ресторанах.
Каву заварюю в італійській металевій кавоварці - десь 70гр. Люблю виключно суміш арабік. Смак кави зіпсувся у Львові ще й через погану якість води.